Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7404 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

יש לי פיאט בראבו ובזמן האחרון המד טמפרטורה מתנהג מוזר.

הבעיה באה לידי ביטוי בשינויים מהירים במד הטמפרטורה , שלפי הבנתי זו בעיית UNIT .

את הUNIT של המאורר החליפו לאחרונה כי הוא הפסיק לעבוד , ומכאן הפנו אותי לUNIT שממוקם מימן למנוע ( בפלאנצ'?!? - שגם הוא הוחלף במורשה ....).

ניגשתי למוסך מורשה עם האוטו והוא בדק ואמר שהכל בסדר גמור ואין שום בעיה, האוטו לא מתחמם ומד הטמפרטורה יציב. במשך כמה ימים הכל היה בסדר ואז שוב פעם המד טמפרטורה התחיל להשתולל , אני נגש שוב למוסך והכל בסדר והמד טמפרטורה יציב.

מד יציב - הכוונה לטמפרטורה בחצי , וברגע שהיא עולה פס מעל החצי המאורר עובד וזה חוזר לחצי.

לא יציב - טמפרטורה פס מתחת רוב הזמן , עולה ל 3 פסים מעל מיידית , המאורר עובד - ואז זה יורד שני פסים מיידית , אחרי שניה עולה פס , יורד 2 וככה משתולל סביב החצי במרווחים של כמה שניות בין קפיצה .

ניגשתי גם למכון שמתעסק עם לוח שעונים והוא בדק את הטמפרטורה של המנוע ואמר שהיא תקינה (כמובן שגם אצלו הבעיה לא השתחזרה .....)

בקיצור לפעמים הוא בסדר לפעמים לא , ומאחר ואני לא רוצה לפתוח את מערכת הקירור סתם ועושה רושם שמבחינת המוסך המורשה השלב הבא הוא החלפת הUNIT (הם לא רואים בעיה ברכב ולא רוצים להחליף סתם אלא אם אני מתעקש), האם יש מצב שזה משהו סגנון מגעים חשמליים ????

תודה...

פורסם

כן יתכן משהו חשמלי תבדוק את התקע שמגיע ליונט למרות שזה לא יונט זה חיישן, אם הוא רופף או נוגיע במשהו בדרך ,

או יכול להיות מגע רופף בלוח שעונים עצמו או מינוס לא כלכך טוב לשעון חום עצמו

פורסם

הבעיה שתארת נובעת מחוסר הארקה אל מרכב (גוף) הרכב ולפתרונה יש לפעול כך:

לנתק את נעל כבל שלילי (מינוס) מהמצבר. לפרק את הבורג המחבר את כבל המינוס מחיבורו אל המרכב

(בודי) שמתחת למצבר והלאה גם מחיבור הכבל אל תיבת ההילוכים/מנוע.

להוציא את כל כבל ההארקה על השולחן. לקלף מעט מבידוד הכבל ממש ליד אוזן המתכת המתחברת אל גוף הרכב, לנקות ע"י בד שמיר את סיבי הנחושת של הכבל שנחשפו ואת אוזן המתכת. בעזרת פטיש הלחמה, של 300 ואט לפחות, ובדיל הלחמה לבצע הלחמת בדיל מחברת של סיבי נחושת הכבל שנחשפו עם און המתכת (שמקורית מהודקת רק בלחיצה על כבל הנחושת). כך השגנו מגע הארקה משופר וטוב.

אותו הדבר לבצע עם אוזן הכבל המתחברת אל תיבת ההילוכים/מנוע.

לאחר ביצוע ההלחמות, להרכיב בחזרה הכבל למקומו כשראשית מחברים אותו למנוע/תיה"ל, אח"כ למרכב ורק בסוף אל המצבר. אם אינך יכול לבצע זאת לבד, אז הדרך חשמלאי רכב לבצע זאת כך עבורך.

נא עדכן בתוצאות.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

שלום

היום טופלה הבעיה ובתקווה שלא תחזור .

ניגשתי למוסך מורשה שוב עם הסיפור - ודיברתי עם החשמלאי.

הוא הוסיף את החיבור כמ שרפי תאר ועוד משהו -

לגבי המשהו הזה אני לא בטוח, הוא אמר שהנגד של מהירות 2 של המאורר היה שרוף אז גם הוא הוחלף.

ובמקום ה UNIT שהיה במאוורר הוא שם UNIT "מקדים" או מוקדם (?), עכשיו המאורר מתחיל לעבוד בחצי הטמפרטורה, ולא שני פסים מעל לחצי, ובמקום שהמאוורר מתחיל לעבוד והטמפרטורה תקפוץ הוא יורד לאט לפס אחד מתח לחצי.

הפעלת מזגן מורידה לשני פסים מתחת לחצי ( מצב 2 בUNIT )

אם כי הנזק לכיס לא הרסני (600 ש"ח כולל עבודה במורשה! )בהתחשב שהאוטו לא היה שורד את הקיץ בצורה הזו ,אשמח לדעת אם הוסיפו לי "אלמנט"....(UNIT מאוורר ונגד )

- התקע לUNIT בפלאנצ' לאחר בדיקה התגלה כתקין , וגם ה UNIT ,והמכנואי לא המליץ להחליף UNIT סתם.

תודה על העזרה .

פורסם

1. הנגד הוא למהירות האיטית, הראשונה, של מאורר הרדיאטור ואם הוא שרוף אז המאורר יפעל רק במהירות 2, המהירה, בטמפ' כבוהה יותר.

2. אני בעד השארת "יוניט" הפעלת המאורר עם טמפ' פעולה המקוריות של יצרן הרכב שמיטב המהנזסים תכננו ובדגם זה אין כל כשל תכנוני ביוניט. פעולת מאורר רדיאטור מוקדם מדי תגרום למאורר הרדיאטור לפעול במשך זמן ארוך יותר ומיותר אבל זה לא קריטי.

באיזה מוסך בוצעה המלאכה?.

בברכה - רפי לין :-)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

הבעיה יכולה להיות גם אויר במערכת , וגם טרמוסתת לא תקין . את האויר במערכת יש לנקז מלמטה למעלה כאשר בירגי הניקוז הם בחלקם על צינור החימום הפנימי או על צינור ראשי ועל הרדיאטור . הטרמוסטת הוא חלק של הפלנז העליון ואם הוא הוחלף אז רק לחזק את תקע היוניט (תקע בצבע חום) וליבדוק אויר במערכת. התקע נמצא מתחת ל COIL תקע כפול.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם
רק אזהרה קטנה, משום מה הרבה אנשים לא יודעים את הדבר הפשוט הזה. כאשר עובדים עם מצבר,

פירוק מצבר או כבלים שלו:

1. קודם תמיד מנתקים +

2. אחר כך מנתקים -

בהרכבת מצבר או כבלים שלו:

1. קודם מחברים את -

2. אחריו +

כך תמיד יש לנו הארקה בזמן שמתעסקים עם +

זה לא אמור להיות הפוך ?

Veni Vidi Vici

פורסם

אזהרה לכווווווווווולם יש לנתק את הקו השלילי לפני החיוב של המצבר.

גוף הרכב הוא שלילי , וכאשר תנסה לנתק את קו החיובי קודם ותגע במקרא עם המפתח בגוף הרכב אתה עושה קצר במקרא הטוב , במקרא הגרוע יתפצץ לך מצבר בפרצוף והחומצה תגום לך נזק בילתי הפחך לעינים!!!!!!!!!!!!!!!!!!

>>>>

פורסם
שלום

היום טופלה הבעיה ובתקווה שלא תחזור .

ניגשתי למוסך מורשה שוב עם הסיפור - ודיברתי עם החשמלאי.

הוא הוסיף את החיבור כמ שרפי תאר ועוד משהו -

לגבי המשהו הזה אני לא בטוח, הוא אמר שהנגד של מהירות 2 של המאורר היה שרוף אז גם הוא הוחלף.

ובמקום ה UNIT שהיה במאוורר הוא שם UNIT "מקדים" או מוקדם (?), עכשיו המאורר מתחיל לעבוד בחצי הטמפרטורה, ולא שני פסים מעל לחצי, ובמקום שהמאוורר מתחיל לעבוד והטמפרטורה תקפוץ הוא יורד לאט לפס אחד מתח לחצי.

הפעלת מזגן מורידה לשני פסים מתחת לחצי ( מצב 2 בUNIT )

אם כי הנזק לכיס לא הרסני (600 ש"ח כולל עבודה במורשה! )בהתחשב שהאוטו לא היה שורד את הקיץ בצורה הזו ,אשמח לדעת אם הוסיפו לי "אלמנט"....(UNIT מאוורר ונגד )

- התקע לUNIT בפלאנצ' לאחר בדיקה התגלה כתקין , וגם ה UNIT ,והמכנואי לא המליץ להחליף UNIT סתם.

תודה על העזרה .

ישנם 2 סוגי יוניט מאורר כאשר הערכים רשומים על היויט. 1: 87-92 כלומר ניכנס לעבודה ב92 מעלות צלזיוס ומפסיק ב 87 מעלות את המאורר. 2 : 68-87 באותו הרעיון. לך החליפו ל יוניט נמוך 87-68 יוניט תחליפי עם עבודה + מים יורקים 150 ש''ח עד 200 ש''ח לגבי הנגד אני מקוה שזה לא האלמט שלך.
פורסם
זה מה שגם אני יודע וככה עובד.

בגלל זה נראה לי תמוהה העצה של המשתמש proteje.

אכן.

קיבלתי הערה. השכלתי. הרעיון היה שבזבן שעובדים על (+) תמיד יש הערקה ברכב.

עכשיו אני רואה שיש סיכוי גדול יותר לקצר כאשר עובדים עם מפתח על + בקלות יכולים לקצר אל גוף הרכב.

P.S. - רציתי לערוך את הודעתי אבל אני רואה שהמנהלים כבר מחקו אותה...

KIA NIRO PHEV 2020

טויוטה קורולה HYBRID 2019

פורד פוקוס 1.6 PS 2012 - פ, LR DISCOVERY 3 2006 HSE

פיאט טיפו 2.0 16V ידנית - מתגעגע

• תוכן חדש...