רכבי אספנות
הכניסה למכוניות מגיל 30 ומעלה בלבד! פורום אספנות מרכז המלצות לבלי מקצוע, פרסום וסיקור מפגשים, פרוייקטים, ותמונות של מכוניות נדירות כמו ש"כבר לא עושים היום".
27,354 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי שאלה למי שמבין בחוק היבש של רכב אספנות. על-פי החוק, אסור לרכב לשמש לעיסוקו של בעליו. מאחר ופנו אלי בבקשה להשתמש ברכבי לצורך הסעת חתן כלה בתשלום, אני מעוניין לדעת האם אני עובר על החוק? הרי שאם זה כך, שאם אני מסיע אותם, אני גם עובר על החוק וגם אם חס וחלילה קורה תאונה, הביטוח לא יכיר בי בגלל שעברתי על החוק. כמו כן, ראיתי מודעות באינטרנט של חברות ואנשים שמציעים את רכבם כרכבי הסעות לחתן /כלה בתשלום מלא ואף על הרכבים מתנוססת לוחית הזיהוי של רכב אספנות, האם הם עוברים על החוק? יש לציין כי ההסעות אינם עיסוקי העיקרי, אם אני מוכיח זאת אז כן מותר להסיע בתשלום? תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת yariv26, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יום חמישי היתי במכס לשם בירור יבוא רכב זאז. והספקתי לצלם כמה תמונות עד שתפסו אותי ואסרו אלי לצלם... שבת שלום.
הודעה אחרונה מאת Focus 04, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לפני שבועיים בערך נסעתי מחוץ לעיר עם הרכב והפעלתי חימום הכל היה טוב ויפה אבל שכיביתי אותו התחיל להכנס לי עשן לרכב על העשן תמיד ידעתי שנכנס (מסבא שלי שתמיד אמר) אבל אף פעם לא באמת הרגשתי אותו. בחזרה הפעלתי את הכפתור של הסירקולציה והעשן נעלם ובימים האחרונים התחלתי להרגיש את העשן בצורה יותר משמעותית כי הייתי מודע אליו. העשן לא נכנס מהאגזוז כי החלפנו לפני שנה +- את כל האגזוז + שלושה דודים חדשים והבעיה עדיין ממשיכה. מישהו יודע מה הבעיה? מאיפה זה יכול לבוא? כי ברגע שמפעילים את הסירקולציה העשן נעלם. יש לציין שסוג הרכב הוא מרצדס 260E שנת ייצור 86 מנוע בנזין. אם טעיתי בפורום ונראה לי שככה נא להעביר לפורום הנכון.
הודעה אחרונה מאת omrishalev, -
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
בשעה טובה ומוצלחת זו סטיישן פיג'ו 403 עבר טסט לאחר שעמד ללא נוע 22 שנה, הנה תמונות: כפי שאתר רואים הספסל האחורי הופך למיטה זוגית.
הודעה אחרונה מאת משה בן משה, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נתחיל בקצת רקע..... לפני 3 שנים קניתי מיני אוטומטית שנת 74 עם מנוע גמור. לאחר חיפושים מצאתי מנוע נוסף ולאחרונה התחלתי לטפל בו לפני שהוא נכנס לרכב. הטיפול כולל בעיקר אטמים, מחזירי שמן וכמובן עוד כמה אלמנטים מסביב..... ע"מ להחליף את המחזיר שמן האחורי יש צורך לחלץ את הטורק של הגיר... אבל הבן ז#%& לא רצה לצאת. בהתיעצות עם בני ל החלטתי להביא לו את המנוע וכמובן אחרי כמה שעות קיבלתי טלפון "תגיע הטורק בחוץ...". לפני החזרת הטורק למקומו חיפסתי מקום לשפץ אותו... בסוף אחרי ששמעתי מספר לא קטן של מקומות את המשפט "פעם שיפצנו, היום כבר לא!"... מצאתי אדם נחמד (בן 80) שמוכן לשפץ את הטורק ויש לו גם חלקי חילוף: מכון לשיפוץ קונברטורים (חיים וולף) רחוב כנרת 6 בני ברק ט…
הודעה אחרונה מאת Sagie Keinan, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
למה רוב הSL שאני רואה בארץ יש להן את הפנסים של הדגם האמריקאי ולא של האירופאי? מכוניות דרך היבואן של מרצדס בארץ בזמנו נקנו מאמריקה ולא מאירופה ולכן הן ככה?...ורק אילו שבאו ביבוא אישי מאירופה היו עם פנסים רגילים? אמריקאי: אירופאי:
הודעה אחרונה מאת koral7, -
-
- 11 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני יכול לשפץ את כל המשטח עץ שמקיף את הידית הילוכים ואז הכפתורים של הפתיחת חלונות בבית? ואותו דבר כנ"ל לגבי הקונסולה של המיזוג.
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכולם. היום (שבת) בבוקר נפגשנו כמה רכבים בתחנת הדלק שבצומת רופין. תמונות של המפגש בדרך, הנסיעה, והמכוניות בחניה המסודרת:
הודעה אחרונה מאת mister v, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום חברים. אצלי כל החיים הייתה משיכה למכוניות ישנות. ולפעמים כ"כ הייתי רוצה "להוסיף" למכונית יומיומית שלי רכב ישן כלשהו ולשפץ שפשוט אוכל את הלב. הבעייה, שאין איפה להחנות עוד רכב... האם משהו ממכם, יש לו בעייה דומה? אם היה לי שטח פרטי או גינה, זה היה יכול לפתור את העניין - אבל אין... בינתיים הפתרון היחיד שיש לי, זה להחזיק את האחת שלי וזהו. אני בשום פנים ואופן לא מוכן להפרד מהאלפא שלי. במידה ומשהו ממכם יש לו בעייה דומה, מאוד הייתי רוצה לשמוע איך אתם פותרים אותה? תודה.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
שמי אייל לרנר, תושב טירת כרמל, ובימים אלו אני מגלגל רעיון להקמת מוזיאון רכב בטירת כרמל. הרעיון המקורי היה להקים את מוזיאון סוסיתא במתחם אוטוקארס- מפעל סוסיתא ההיסטורי. מכיוון שהאזור הוא בבעלות פרטית של חברת "נצבא" הנושא מורכב יותר. השבוע נפגשתי עם ראש העיר אשר הציע מתחם חליפי להקמת המוזיאון. הרעיון בתחילת דרכו- אשמח לשמוע ולקבל הערות, רעיונות, הצעות לעזרה ושת"פ וכיוצא בזה.
הודעה אחרונה מאת susitatc, -
הספרינט שלי - השלב הבא ! 1 2 3
מאת יחיעם-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
http://www.iaroc.org.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3276
הודעה אחרונה מאת יחיעם, -
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום אישתי אירגנה לי נסיעת הפתעה ליום הולדתי ה - 40, סופ"ש בטורינו הבחירה בטורינו לא מקרית לאור אהבתי לאיטלקיות מזדקנות (מכוניות, מכוניות...). אפשר לראות את זה על פי המכוניות שאני צובר. על מה אתם ממליצים בהיבט מכוניות קלאסיות באזור טורינו, דגש על לנצ'יה? מתעניין בחנויות חלפים (הזדמנות להשלים פערים לאוטוביאנקי ול HPE) ובמוזיאונים. תודה. שי
הודעה אחרונה מאת לירוי1, -
- 2 תגובות
- 983 צפיות
האם היום יש מיפגש כזה ואם כן אז איפה
הודעה אחרונה מאת רונן שחפ, -
שלום רב. הודעה זו מופנית אל חברי מועדון החמש אשר יש להם קוד גישה לפורום הסגור, אך אינם נוהגים להכנס אליו תדיר. בימים האחרונים יש פרסום של מצעים לבחירות מטעם המועמדים השונים. אנא הכנסו וקיראו את המסרים. בברכה אבי נוף.
הודעה אחרונה מאת אבי נוף, -
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם לפני כשעה קלה הגעתי לחנייה המפורסמת של מועדון ה5 באוניברסיטת תל אביב. למרבה ההפתעה גיליתי שאין שם זכר למועדון. לא היה רכב אחד בחנייה, וגם לא בן אדם . לאחר כמה דקות הגיע עוד בן אדם שחשב שיש מפגש ושנינו לא ידענו מה לעשות. לאחר כמה דקות חזרתי הבייתה די מבואס. פעם הבאה שמבטלים מפגש אפשר פשוט להודיע. ניב.
הודעה אחרונה מאת Koby Millo, -
- 0 תגובות
- 690 צפיות
בהמשך לכתבותינו בנושא רכבי אספנות - מצ"ב כתבה על גיפ' הויליס מדגם ה-CJ-5 להנאתכם - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3506685,00.html
הודעה אחרונה מאת IVC0707, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני לא יודע כמה מכם מכירים את זה, אבל רכשתי מכשיר G-TECH . מהו המכשיר? קצת נתונים עליו 1. מודד hoursepower 2. Torque 3. 0-100 4. RPM 5. כוח בלימה כמובן ניתן להקליט איתו תוצאות, לבצע כיוונים ושוב למדוד, הכל נשמר על המכשיר ובדגם RR ניתן להוריד הכל למחשב ובעצם מה לא... כך ניראה המכשיר לפרטים נוספים www.gtechpro.com
הודעה אחרונה מאת bar87, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכלום, יש לי שאלה בנוגע להחזרת רכב לכביש.... -הבנתי שאם הרכב אספנות והרשיונות שלו היו מקופאים אז אין צורך לעבור בדיקה מעבדה/תקנים -אך אילו טרם מלאו לרכב 30 ורשיונותיו היו מוקפאים לתקופה מסוימת האם אני אדרש לעבור בדיקות מקיפות? ואם כן ע"פ חוק כמה זמן הרשיונות צריכים להיות מוקפאים כדי להיות מחויב לבדיקה כזו? תודה, נ.ב. יש הבדל בין בדיקות מעבדה לבדיקות של מכון התקנים? (יכול להיות שזה סתם טעות נפוצה אבל שמעתי אנשים רבים מקשרים את מכון התקנים לחידוש רשיון רכב מוקפא)
הודעה אחרונה מאת V8_וחצי, -
קפצתי לביקור קצר כדי לתאם כמה הרכבות חדשות לפיירבירד שלי...ורציתי לשתף אתכם טיפה במה קורה פה
הודעה אחרונה מאת ori0610, -
- 5 תגובות
- 990 צפיות
שלום לכולם ולחובבי המיני בפרט. אני מעוניין להחליף את ה"בומבות" הקדמיות של המיני שלי מכוון שהמיני ירדה יותר מידיי בגובה . יש לי כמה שאלות : 1. אני צריך את מכווץ ה"בומבות" המיוחד שיש ברכבים אלו , האם למשהו יש את המכשיר הנ"ל והוא יכול להלוות לי אותו ? או לחילופין למכור לי אותו ? 2. במידה ואני לא ישיג את המכשיר הנ"ל , הבנתי שיש שני סוגי "בומבות" מטרית ואינצ'ית , איך ניתן לדעת את סוג ה"בומבה" שיש ברשותי ? 3. איך משתמשים במכשיר הזה לכיווץ ה "בומבות"? , אשמח לקרוא הסבר לדבר הזה . תודה וברכת שיפוץ נעים טוב ואיכותי לכולנו . מינימן
הודעה אחרונה מאת amitexc, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ירון, המון המון מזל טוב לרגל יום ההולדת 36, שפע ברכות, המון בריאות, אושר ועושר, וכמובן, בהצלחה בהמשך שיפוץ הברנדה. (מנהלי הפורום, ציינתי זאת בפורום אספנות, ולא באוף-טופיק, עקב הכרותו של ירון בפורום אספנות). בברכה,
הודעה אחרונה מאת ערן-B18, -
-
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
מגזין ''הגה'' חודש מרץ שיצא לאור היום, הקדיש את מרבית המגזין ל''פרוייקט מיוחד - אמריקה'': קאדילק מול וולבו, 44 שנה למוסטאנג, על שברולט, 55 שנה לקורבט ועוד כהנה וכהנה. מומלץ בחום!
הודעה אחרונה מאת dudi oknin, -
- 4 תגובות
- 894 צפיות
ובכן... אהמ,כן.... במה אני אמור להתחיל? טוב , אז למי שלא שם לב הכינוי שלי ממש מרמז על סוג הרכב שבו אני הוגה יומם ולילה בלכתי בדרך בשוכבי ובקומי כן, כן, אני מאלו שיודעים נכונה כי קירור המנוע בנוזלים מיותר הוא וכי מקומו הכון הינו מאחור!(גם גאון המוטוריקה טאקר טען את אותו הדבר) במשך שנים הייתי מגפף באהבה צלעות קירור רותחות(אייי!!) ומרקד ביאוש על גלגלי wide five תקורים שסרבו להפתח(אנטישמיים הייתי טוען אז)ונזהר ממתדלקים נמרצים שהתעקשו להוסיף לי מיים לפני הצבא ב 1985-6 החזקתי בבאגי נאה על שילדה מקוצרת שנמכרה בעצב ובשנת 1992 גם בחיפושית 1972 יחודית למדי-מנוע 1600 dual-port בתקן אמריקאי(תקן! לא דגם ה super-beetle בעל החלון המעוגל)והיכרותי עם נושאי הדגל של החיפושית בארץ …
הודעה אחרונה מאת elkmino, -
לינק
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב לכולם. יש לי בעיה כבר מספר שבועות ואני מתקשה למצוא פתרון לכן אני פונה אליכם: אני מעוניין לקנות רכב שעומד כבר כ-8 שנים מתחת לבניין,הרכב אינו רשום כרכב אספנות ובמערכת מופיע הרכב "כהורד מהכביש בגין תקנות תעבורה. בבדיקה שביצעתי באתר האינטרנט של משרד הרישוי,כאשר הזנתי את מספר הרישוי של הרכב וביקשתי לחדש רשיון רכב,קיבלתי הודעה שרשיון הרכב הנ"ל בוטל ואינו ניתן לחידוש. שאלתי היא: אם אקנה את הרכב יש סיכוי שאוכל להעלות אותו לכביש,ואם כן מה התהליך שעלי לבצע? אודה לכל מי שיוכל לעזור בבעיה זו. תודה.
הודעה אחרונה מאת YAFIT1231, -
-
- 1 תגובות
- 790 צפיות
אני רוצה לעשות יותר סרטון מאשר סרט. אני כרגע שואף למלא 10 דקות על מפעל אוטוקארס. אז אני צריך את העזרה שלכם. 1] מתי נוסד המפעל? [אני צריך את התאריך המדוייק]. בעתיד אם אצטרך אני אבקש פה.
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם האם מישהו יכול לתת פרטים על יבוא רכב מצרפת דרך מי? כמה עולה? האם צריך לעשות משהו לפני הרכישה? תודה
הודעה אחרונה מאת koral7, -
אוטובוס שעבר את גיל 20 1 2 3
מאת Guest Zigfried1-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 42 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום! ברשותי אוטובוס שיגיע למצוות (גיל 20) בעוד מספר חודשים, מה שאומר שלא יוכל לשמש כאוטובוס להסעת נוסעים ויהיה חייב לרדת מהכביש. רציתי לדעת האם באפשרותי, לשנות את הסטטוס שלו למשאית וכך יוכל לנסוע (לא בשירות נוסעים) עד גיל 30 בו הוא יחשב אוטובוס אספנות?
-
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הרכבתי רדיו דיסק באוטו שלי (מרצדס 260E שנת ייצור 86) והחימום פתאום הפסיק לעבוד. בשביל להוציא את הרדיו הקודם הייתי צריך לפרק את כל הקונסולה הקדמית - שליטה על המזגן, כל הכפתורים של ההורדת משענות ראש ארבע ווינקרים וכו' מכיון שהרדיו היה תפוס בלחץ. שהוצאתי את הרדיו הישן החזרתי את הכל ומאז זה הפסיק לעבוד, לפני יומיים פתחתי שוב את הכל שם ולא מצאתי משהו שמנותק או קרוע, מישהו אולי יודע מה הבעיה?
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום חברים, הייתי מעוניין לדעת מה רצוי להחליף ברכב שעמד מספר שנים. נעזוב בצד את עניין הפחחות, אני שואל לגבי המכאניקה. מה "יישור קו" צריך לכלול? צמיגים, החלפת כל הצנרת הגמישה-יש צינורות שרצוי להחליף גם אם אינם יבשים/קרועים? שמנים, מה עוד? אני מכין רשימה, ואני רוצה לדעת איפה אני עומד. תודה מראש, עידן.
הודעה אחרונה מאת gluk,
-
מי מחובר 5 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 484 אורחים (הצג רשימה מלאה)