Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה לא יכול להחליט בשביל אדם מה יותר מיוחד.

כמעט כולם רוצים מכונית אחת (במקרה הטוב - לשפויים שמבנינו) מיוחדת, שקשה עד בלתי אפשרית להשגה.

אגב, האחזקה של הבימר תהיה הרבה יותר יקרה מזו של אסקורט וכאן נכנס פקטור האחזקה.

אתה יכול לראות את ההבדל בין רצוי (ע"ע סמלון) למצוי (ע"ע חתימה).

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יותר מיוחדת מהבימר?..האסקורט?בטוח לגבי זה??

נדמה לי שיש יותר אסקורטים מהבימר שהייתה לך.

ניראה לי שהאוויר של הים בבת-ים עם הרוחות של היום עשה לו סמטוכה:wink:......

והנה ההוכחה:

ואני חשבתי שזאת הפיאסטה שלך בסימלון.

הבחור מדמיין ש b.m.w היא פייסטה.

משה.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

בנצי עכשיו אני נזכר במשהו:

הרכב הראשון שנהגתי עליו היה פורד אסקורט גרמני מבציר 1983 עם מנוע 1.4 של המשפחה.

איך 1.4?

כשהלך לו המנוע בסביבות 1995 החלפנו לו מנוע מ1.3 ל 1.4 ולא היתה בעיה ברישום. אני לא זוכר בדיוק את דגם המנוע או פרטים נוספים אבל האוטו נסע טוב והיה מהנה לנהיגה (לפחות מבחינתי)?

אני בטוח שמומחי פורד בפורום ידעו לפרט בערך באיזה מנוע מדובר:wink:.

משה.

Moshe Azulay

פורסם

לאסקורט שהיתה לכם(אריקה)היה מנוע מודרני בעל גל זיזים עליון שנקרא CHV.

בתחילה הוא נימכר בנפח 1.3,מאייד VV ו 69 כ"ס,או 1.6 79 כ"ס.

בשנת 86' עברה האסקורט מתיחת פנים במהלכה גדל מנוע ה 1.3 ל 1.4,צוייד במאייד וובר כפול והספקו עלה ל 72 כ"ס.

האסקורט הימשיכה להימכר עם מנוע 1.3,אולם בעל גל זיזים תחתון(כן,כן המנוע של האקורט הישנה).

המנוע הזה,על גילגוליו השונים,נימכר עד שנת 2002(!)בפיאסטה,שם הוא ניקרא ENDORA(סיבולת).

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לאסקורט שהיתה לכם(אריקה)היה מנוע מודרני בעל גל זיזים עליון שנקרא CHV.

בתחילה הוא נימכר בנפח 1.3,מאייד VV ו 69 כ"ס,או 1.6 79 כ"ס.

בשנת 86' עברה האסקורט מתיחת פנים במהלכה גדל מנוע ה 1.3 ל 1.4,צוייד במאייד וובר כפול והספקו עלה ל 72 כ"ס.

האסקורט הימשיכה להימכר עם מנוע 1.3,אולם בעל גל זיזים תחתון(כן,כן המנוע של האקורט הישנה).

המנוע הזה,על גילגוליו השונים,נימכר עד שנת 2002(!)בפיאסטה,שם הוא ניקרא ENDORA(סיבולת).

מנוע כזה יתאים לבנציל'ה???

עם 72 כ"ס האספורש תיסע יפה...

Moshe Azulay

פורסם

בשעה טובה כבר חצי עבודה בוצעה.

לא מזמן סיימתי לפרק את המנוע, דבר שלקח הרבה זמן אבל עם כמות מצומצמת של כלים אין ברירה אחרת.

מה היה ? עידן התותח, הכלי עבודה הכי שימושי שהיה לי היום, ג'בקה, מברג שטוח, פלייר ו3 מפתחות פתוחים. אהם וראצ'ט קטן (שוב תודה לעידן).

יומיים חשבתי איך אני מרים את המנוע החוצה, היום בדרך לסיריון נדלקה לי המנורה, עמודים בצורת ח' שנמצאים מתחת לבית ופעם שימשו לתליית כביסה. הבעיה היא שמהחניון לעמודים יש שביל גישה להולכי רגל עם חומות בצדדים, מדידה קצרה הראתה שהרכב יעבור ואפילו ישארו כ5 ס"מ בכל צד.

עידן כיוון אותי והכל עבר יפה עד לסיבוב של השביל יותר נכון השביל פונה שמאלה בזווית של 90 מעלות, עוד לפני שחשבתי על איך לסובב את האוטו עידן ניסה להרימו, פלטות של עץ מתחת לגלגלים האחורים והאוטו לא זז, החלטתי להביא ג'ק עגלה הידראולי וכשאני חוזר בלי ג'ק האוטו כבר עשה חצי סיבוב.

עידן רב התושייה סיבב את חלקו האחורי לבד. ואז ביחד עשינו כיוונים אחרונים והרכב הגיע עד מתחת לבניין. העבודה הייתה קשה אבל לא היו ברגים שנאלצתי להילחם בהם. הסיפור הרציני היה להרים את המנוע החוצה , דבר שעשיתי לבד כי כולם הלכו, נותרתי עם חגורת בטיחות וכבל הידוק מטען של משאיות. אחרי שעה עבודה של לקשור רצועה אחת ולהרים עם השניה המנוע יצא החוצה.

הללויה. מחר שאר העבודה. ועוד מעט תמונות.

ותודה לעידן, אלון, וויטלי וציון.

haters will hate

פורסם

מתברר שהתמונות יצאו זוועה. אז הנה אחת נורמלית + כמה תמונות טריות מאתמול. של הכלה של אלון שמגיע לה מזל"ט. מיום ראשון היא אספנות.

SP_A0180טעוה.jpg

SP_A0175ןיינ.jpg

יחו חוי.jpg

haters will hate

פורסם
עידן רב התושייה סיבב את חלקו האחורי לבד.

אמרתי לך כבר - תאכל גתפלקס (חלב וגת בתוך קערית), ולא רק שאתה מעורר מינית ומחזק את העצמות - אתה גם תוכל לסובב אספורשים כמוני.

שיהיה לך בכיף, שמחתי לעזור.

(קונ-ספי-רצ-יה)

מאזדה 6 06' ופורד פיאסטה 89 ללוחמה עירונית.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב אז בשעה טובה המנוע החדש כבר בבית, הוא הגיע ביחד עם אוטו שלם ככה שהעבודה כפולה נכון לעכשיו.

ברנדה 1.3 שנת 79 עם רישיונות, הרבה עתיד אין לאוטו אבל יש לו מנוע תקין וחדש.

בעל הרכב הקודם החליף את המנוע ב98 וחודש לאחר מכן הוא העמיד את האוטו כי קיבל רכב מהעבודה, וככה עבר טסט ועוד טסט ועוד שנה עד שאופיר לקח אותי אליו.

המנוע אמנם מסריח אבל התושבות החדשות שמצופות ב4 ס"מ אבק מעידות שהמנוע הוחלף וכמובן הרישיונות של הרכב.

אז הפעם אעשה זאת בקצת יותר חכמה וקניתי עוד ג'ק הידראולי, סט בוקסות חדש וראצ'ט איכותי (בפעם הקודמת המנוע פורק עם מפתחות פתוחים). הבעיה שלי היא איך להוציא את המנוע הנ"ל כי אין לי עוד עמוד מעל הרכב (למישהו יש ג'ק מנוע להשאיל לי?) בכל מקרה אתחיל לשבור את הראש בעוד כשעה ולאחר שאעביר את המנוע הרכב יעמוד על הצד ויפורקו כל החלקים השימושים ומשם למחסן.

מקווה שהכל יסתדר, שוב תודה רבה לאופיר.

ד"א הרכב עלה 400, גרירה ממודיעין לבת-ים עלתה 150 אך מכיוון שהגרריסט ממש קרע את התחת כדי להוציא את האוטו מהבוץ נתתי לו 300 ש"ח.

ברנדה01.jpg

ברנדה02.jpg

ברנדה03.jpg

haters will hate

פורסם

בנצי אני חושב שכדאי לבדוק את המנוע להניע אותו לשמוע לפני הפרוק.

ואם אתה מפרק את האוטו לגמרי אתה יכול להוציא את המנוע מלמטה .

בברכה אבי.

בברכה אבי.

אסקורט MK1 בתהליך שיפוץ כאן

כל מידע על חלק למכירה\נטוש לאסקורט יתקבל בברכה.

• תוכן חדש...