Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8472 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ..

שוב שאלה, האם יש מגברים שמוציאים סאונד איכותי ברמות הספק נמוכות יחסית? נגיד עד 50W RMS כפול 4?

למה אני קורא סאונד איכותי? THD נמוך מאד, SNR נמוך מאד (-100 ומטה למשל)

המלצות? דגמים? מחירים?

פורסם

אה אתה מבדיל בין THD של 0.1% לTHD של 0.001%?

או בין S/N גדול מ90DB או גדול מ100DB? (דרך אגב ככל שעולה רמת הדציבל ככה זה איכותי יותר ולא להפך)

אם כן אתה תופעת טבע.

קרא את זה על THD

http://www.eatel.net/~amptech/elecdisc/thd.htm

ואת זה על S/N

http://www.eatel.net/~amptech/elecdisc/sig2nois.htm

אלו נתונים בלי הרבה חשיבות כי כיום גם למגברים ברמה בינונית יש נתונים טובים מספיק.

וכן יש מגברים בהספקים שציינת ואפילו נמוכים יותר בעלי נתונים טובים.

פורסם

הבדלים..

THD - קשה להבדלה, רק אם הוא ממש גבוה, באיזה החצי אחוז.

SNR - ברור, עשה ניסוי פשוט:

קח את המגברים שלך והדלק אותם כאשר הHU כבוי, יש רעש hiss?

ברוב המקרים לא, אבל במגברים מעפנים כן!

ברוב המקרים דווקא הHU הוא זה שמשפיע על הSNR ואם נמשיך בניסוי שים את הHU על Mute או Pause ותן את מקסימום הווליום, דווקא פא הסיכוי לרעשים גבוה מאד וכמעט וודאי שכן כל הhiss מהHU מוגבר ע"י המגברים ומתווסך אליו ה"זבל" של המגבר עצמו והקרוסים אם מדובר במערכת קומפוננט.

ברור שבחירת HU טוב חשובה, אבל אם יש לך HU טוב, חבל להרוס את זה עם מגבר "רעשן"

ודהר נוסף, גם אם אלו נתונים מאד על הנייר הם משדרים איכות, אם חברה טוענת שיש לה מגבר עם 120- SNR וTHD של 0.001% ובניסויים ובדיקות מעבדתיות (פשוטות מאד ד"א) הטענות האלה אכן אמינות זה משדר משהו טוב על המגבר ברוב המיקרים.

פורסם

כל המגברים והHU של החברות הנורמליות ומעלה בעלי S/N גבוה מספיק.

לגבי החלק השני אני מסכים בהחלט, זה משדר משהו טוב מאוד.

אבל הנקודה היא שאין צורך לקנות את הציוד על פי הנתונים האלו.

דרך אגב S/N למשל יכול להימדד שונה ע"י חברות ולכן קשה להשוואה. זה תלוי מאוד גם באיזה הספק הוא נמדד.

פורסם

אז בוא נעבור לחלק המעשי:

דגמים של מגברים שהם בהגדרה של חברות נורמליות בהספקים "נמוכים"?

מחירים גם יעזרו.

תודה!

פורסם

במקומך חושב טיפה קדימה.

נגיד והיה ובשלב מסוים של חייך תבין שהסט לא מוצא חן בעיניך, תרצה לשפר לסט עם הספק גבוה יותר. ואז המגברים שלך לא יהיו חזקים מספיק.

אני הייתי קונה מגברים בעלי הספק בינוני/ גבוה (נגיד 100 RMS ל4 ערוצים) ופשוט שם על GAIN נמוך יותר.

ככה תקבל מגבר שנותן הספק נמוך, וגם נותן לך את האופציה לשיפורים/שינויים בעתיד!

ומגברים כאלה לא חסר, תלוי בתקציב.

אולי תפרט יותר מה אתה צריך? כלומר איזה סט אתה מתכוון להריץ ולמה אתה מתעקש על מגברים בעלי הספק נמוך?

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

מדובר על פונטו 95

זוג קנווד 7 על 10 מאחורה וזוג קומפוננט "4 מקדימה, אין צורך בסאב מכיוון שלפי נסיון עם 7 על ה10 לפני שנגנבו לי הסאונד בכלל והבאס בפרט היה מעל ומעבר בלי מגבר, אלה עם ההגברה הפנימית של הקנווד 7018 (שגם נגנב... :( ) ולפי מה שידוע לי הוא מדביר בסביבות ה25-27 וואט RMS והוא יחסית חזק מהרבה HU אחרים..

למי שמעניינת אותו סוג המוזיקה, מדובר על האוס/פרוגרסיב/טק האוס והסגנון הזה, אלקטרוני בגדול.

• תוכן חדש...