Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההתקנה:

שני מגברים האחד MONOBLOCK 300WRMS השני 4CH 400WRMS

סאב אחד

קומפוננט מקדימה

6X9 מאחורה

הרכב: רנו קליאו

אלו הכבלים שיש כרגע:

2CH RCA 6M

4CH RCA 4M

speaker cable 13AWG 3M

Speaker cable 15AWG 9M

1. חשבתי להשתמש ב 13AWG לרמקולים האחוריים ולסאב וב 15AWG לקומפוננט, האם האורך מספיק?

2. לדעתי הכבל 4CH קצר מידיי, האם אני צודק? חשבתי לקנות מתאמים ועוד כבל 4CH קצר אז בכמה כדאי להאריך אותו מטר או שניים?

3. לגבי POWER אני חושב על 4AWG עם DIST BLOCK לשני 8AWG לכל אחד מהמגברים, האם צודק? כמה פיוזים של כמה אמפר צריך ואיפה לחבר אותם (ואם אחד ראשי ועוד אחד לכל מגבר, או פחות)?

פורסם

אגיב רק לגבי כבל המתח.

אם תסרס את כבל המתח של ה4, לסגולה של ה8.

תצטרך לשים פיוז אחד של 50 ליד המצבר.

אם תרצה "לנצל" את הסגולה של ה4, תצטרך לתת לו פיוז גדול יותר, (100 אמפר מספיק..).

אבל אז תצטרך לשים פיוזים של 50, בפיצול של כל כבל 8.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
ההתקנה:

שני מגברים האחד MONOBLOCK 300WRMS השני 4CH 400WRMS

סאב אחד

קומפוננט מקדימה

6X9 מאחורה

הרכב: רנו קליאו

אלו הכבלים שיש כרגע:

2CH RCA 6M

4CH RCA 4M

speaker cable 13AWG 3M

Speaker cable 15AWG 9M

1. חשבתי להשתמש ב 13AWG לרמקולים האחוריים ולסאב וב 15AWG לקומפוננט, האם האורך מספיק?

2. לדעתי הכבל 4CH קצר מידיי, האם אני צודק? חשבתי לקנות מתאמים ועוד כבל 4CH קצר אז בכמה כדאי להאריך אותו מטר או שניים?

3. לגבי POWER אני חושב על 4AWG עם DIST BLOCK לשני 8AWG לכל אחד מהמגברים, האם צודק? כמה פיוזים של כמה אמפר צריך ואיפה לחבר אותם (ואם אחד ראשי ועוד אחד לכל מגבר, או פחות)?

1.אני אישית נגד נגד ונגד להאריך RCA, בגלל שRCA ממילא כבל רגיש, אז לעשות לו מתאמים

ומארכים, גם אם זה בא מהחברה.. לדעתי עדיף כבר RCA כפול באורך הרצוי.

הצעה שלי, תעביר את הRCA בבערך מלמעלה, ותראה כמה נשאר לך, אם מספיק, תנסה להעביר

מהתחלה ועד הסוף. שמע, קליאו לא רכב גדול יותר מדי משלי, למרות ששלי שלוש דלתות והיא די קטנה

אצלי הRCA 4M נכנס די טוב, אין ממש הרבה מרווח נשימה לכבל, הוא יוצא די בדיוק.

רק תשתדל למקם את המגבר, בצד שאתה מעביר את הכבל.

אם לא יספיק, לדעתי עדיף לקנות כבל באורך המתאים חדש.

ד"א, יתכן מאוד שתוכל לעביר את הכבל מתחת לריפוד באמצע האוטו, ככה אין מצב שלא יספיק,

אבל זו עבודה הרבה יותר קשה. יכול להיות שאוכל לעזור אם אתה באיזור.

2. הרעיון לגביי הרמקולים בסדר, אני לא מאמין שתצטרך כל כך הרבה כבל רק בשביל הקדמיים,

תנסה להעביר בהתחלה בלי לחתוך, קצה אחד לרמקול שמאל, תעביר את הכבל דרך הדשבורד,

תגיע עם הקצה השני לרמקול ימין, ואז תעביר את הלולאה עד למגבר, ושם תראה עם כמה אתה נשאר,

ואז תחתוך את הלולטה שיש לך באופן שווה.

3. אם אתה לא מעוניין להשתמש בעוד פיוזים, אתה יכול לעשות פיצול לשני 4G, ואז אתה לא

צריך עוד פיוז.

Race Smart

פורסם

לגבי rca לא להאריך. (אצלי הם 5 מטר ונשאר הרבה)

לגביי הרמקולים יספיק.

לגביי המתח 4g מהמצבר + פיוז {anl של 100 -150 אמפר (למרות שלא ניראה לי שהמגברים שלך צריכים)} ואם הכניסה של המגברים 4g אז מפצל 4 לשניים של 4 כנ"ל כם לגביי המינוס.(מפצלים בלי פיוז)

גם לי יש רנו קליאו בקרוב העלה תמונות של ההתקנה

פורסם

אני הייתי מעביר כבל 4 GAUGE אחד ופיוז של 80 AMP , קבל של 1.2 פארד ואז מפצל לשני 8 GAUGE. לא תיהיה לך בעיה כיוון שהGAUGE הוא יחידה לס"מ מרובע ולכן במרחק הקטן(עד חצי מטר) בין הקבל לבין המגברים לא צריך יותר מ 8 GAUGE, שם שים שני פיוזים של 60 AMP .

לגבי ה 4 מטר של תאריך אותו , ככול שיותר קצר יותר טוב.

לגבי החוטים לרמקולים בדיוק להפך ככול ש GAUGE במספר קטן יותר אז הוא עבה יותר , לכן למיקדימה צריך כמה שיותר עבה.

אני הייתי ניגש לחנות סטריאו רגילה וקונה 12 מטר כבל 2.5 מילימטר , ומעביר אותו , אמנם קצת יותר קשה אבל התוצאה מעולה. לא יעלה יותר מ 10 שקל למטר.

אין כזה דבר כבל עבה מדיי...:shock:

פורסם

היתי שמח אם התשובות שפותח התרד קיבל, יהיו עם הסבר כל שהו.

יותם, למה אתה נגד הארכת כבל סיגנל ?

ראובן,למה אתה ממליץ על פיוז ANL, מה עלותו ? ומה סגולתו של ה4 גייג שהמלצת 100-150 אמפר ?

אורי, מהיכן באה ההמלצה לקבל של 1.2 פרד ?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
יותם, למה אתה נגד הארכת כבל סיגנל ?

רשמתי:

1

.אני אישית נגד נגד ונגד להאריך RCA, בגלל שRCA ממילא כבל רגיש, אז לעשות לו מתאמים

ומארכים, גם אם זה בא מהחברה.. לדעתי עדיף כבר RCA כפול באורך הרצוי.

מה לא מסביר בזה, למה אני חושב שלא צריך להאריך RCA?

אני ארחיב אולי טיפה, לפחות את קו המחשבה שלי.

כבל RCA, נניח מסוכך שלוש שכבות. בסוף הכבל יש את המחברים עצמם. הם חשופים לרעש? בוודאי

שכן. אם תעשה ארבעה פעמים קצה של כבל, במקום פעמיים, לא תחשוף את הכבל לספיחה של רעשים?

גם אם אתה שם שרוול מתכווץ על נקודות ההארכה, מה יש לך שם? סיכוך יחיד.

Race Smart

פורסם

יותם, מתי הפעם האחרונה שראית מה אורך הראשים של הRCA ?

לטעון שבגודל כבל כזה קצר, ייספח רעש כל כך חזק שתוכל לשמוע אותו, זה לא ממש ריאליסטי.

אתה צריך לזכור שאחת הסיבות שכבל הRCA שלנו סופח רעשים, זה בגלל אורכו ברכב אשר מקבל השראה.

אם תקח כבל של 20 מטר, ותעביר בתוך השילדה של הרכב שלך.. סביר להניח שגם אם לא היו לך רעשים בעבר, עכשיו הם יהפכו להיות שמיעים.

דרך אגב, לגבי העקיצה למעלה בנוגע "לרגישות" הכבל.

כשאתה כתבת רגיש, חשבתי שהתכוונת לרגשות שלו ... כניראה זאת הסיבה שביקשתי שתסביר את עצמך.

(ציניות, אם לא היה מובן ...)

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
יותם, מתי הפעם האחרונה שראית מה אורך הראשים של הRCA ?

לטעון שבגודל כבל כזה קצר, ייספח רעש כל כך חזק שתוכל לשמוע אותו, זה לא ממש ריאליסטי.

אתה צריך לזכור שאחת הסיבות שכבל הRCA שלנו סופח רעשים, זה בגלל אורכו ברכב אשר מקבל השראה. אם תקח כבל של 20 מטר, ותעביר בתוך השילדה של הרכב שלך.. סביר להניח שגם אם לא היו לך רעשים בעבר, עכשיו הם יהפכו להיות שמיעים.

דרך אגב, לגבי העקיצה למעלה בנוגע "לרגישות" הכבל.

כשאתה כתבת רגיש, חשבתי שהתכוונת לרגשות שלו ... כניראה זאת הסיבה שביקשתי שתסביר את עצמך.

(ציניות, אם לא היה מובן ...)

אני מבין על מה אתה מדבר, אבל עדיין, זו דעתי האישית. זו גם הסיבה למה אצלי הRCA, הכבל מתח

והכבלים מהמגבר לקומפוננט אינם חתוכים באמצע ואין להם נקודות שבהם החוט מלופף או מחובר,

והעובי שלהם אחיד לאורך כל הדרך. אני פדנט, או לפחות משתדל להיות כזה,

וככה מונע בעיות מלכתחילה , לפני שהם קורות.

אם אתה שואל אותי אם אני אשמע את ההבדל? אני לא מאמין, מספיק אנשים לפני ניסו,

אם זה משפיע על הצליל? יתכן מאוד שכן.

בסופו של דבר מה שאני מדבר הוא גם מבחן הזמן. לדעתי האישית, והאישית בלבד,

כבל RCA באורך הX הדרוש, ללא הארכות וכולי, יעמוד יותר טוב במבחן הזמן

מאשר RCA עם הארכות בדרך, ואם זה כך יקרה, הוא כבר שילם את העלות שלו.

ואם הדילמה היא בין לקחת כבל קצר ולהאריך אותו או לקנות מההתחלה כבל ארוך..

Race Smart

פורסם

יותם בסופו של יום אתה מסכים איתי שההשערה שלך אינה מתחברת למבחן המציאות.

בחרת לפעול כך ? אני לא אגיד לך איך לפעול,איש איש באמונתו יחיה.

אני בסך הכל אסביר לך ולו למה אין טעם להמליץ למישהו אחר לא להאריך כבל - ולרכוש אחד חדש..

בעבר היה בחור נחמד בפורום שבקושי מתחבר בגלל נסיעות מרובות לחול.

קוראים לו דימה, DIMAL.

הבחור חשב שמפצלי RCA חייבים להיות הכי איכותיים משום שהם צריכים לחלק את הסיגנל שלנו.

הכנתי לו את המפצל RCA הכי שכונה בעולם, ל8 ראשים של RCA.

ואמרתי לו עכשיו תיכנס ותגיד לי ששומעים פחות טוב, איכותי, צלול, רעש לוואי, וכו......

הוא ניכנס הוא אמר שהוא לא שומע שום דבר חריג, שונה, אבל נראה לו שמחר יהיו לו בעיות ... (ככה האמין. איש איש ואמונתו).

אתה יכול ליצור איתו קשר כבר מחר באיסיקיו ולוודא איתו האם יש לו סוג של בעיות היום(לאחר חודשיים בערך), ולא מדובר בפיצול, ולא מדובר בארכה של כבל RCA מסוכך, ולא כבל שזור.

מדובר בחוט פשוט ורגיל של 16G אשר אפילו לא שזור ולא עטוף בכלום, חשוף כמו כבל של רמקול.

מקווה שזה יגרום לך להסיר דאגה מלבך, אם לא.. לפחות ניסיתי.

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...