Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור שפז לא חשבו על דינאמט בזמן הייצור...בכל זאת חומר לזפטים...

השאלה האמתית פה, היא לא אם החומר עובד. אלא עד כמה הוא אפקטיבי בהשוואה לאוריגינל או החומר אותו הוא מזכיר, אקסטרים.

גיר רובוטי יש אנשים שזה מתאים להם-למזלי אני אחד מהם

אופל קורסה 2003

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

hyperion עם לדוגמא תקח את החמר הנ"ל ותבצע איטום כפול על כול משטח בדלת פעמיים נראה לך שהמצב ישפר עוד יותר ?

( כמו שאייל עשה בערך )

שחר

פורסם

שיבי החומר מיועד להחזיק שנים, הפחד היחיד היה אם הוא ימס או יסריח ועברו כמה ימים מאוד חמים וזה ממש לא מסריח ולא נמס. למען האמת היתה יראיה אחד שהיתה מונחת על הריצפה תחת שמש מאוד חזקה במשך כמה שעות וזה סך הכל נהיה גמיש יותר...

ולMAZDASPEED3, אני אצלי עשיתי איטום כפול ואני לא בטוח אבל יכל להיות יש הבדל אבל המיד שלי כנראה לא מספיק חזק כי גם כאשר היה איטם של שכבה אחת האפקט היה פשוט מושלם... מה שכן כאשר אני דופק על הדלת מבחוץ זה ממש כמו עץ:)

אני גם אגיע למפגש הבא ואין לי בעיה להשמיע לכל מי שירצה.

פורסם

מצחיק בעקרון בנאדם מעדיף ללכת לעם העדר אבל שווה לבדוק כי זה מאוד מעניין עם הוא עושה את העבודה פחות או יותר

hyperion מה קרה לחומר בקצבות שלו וגם בקצבות שעוטפים את הרמקול ? או שזה בתמונה ?

שחר

פורסם

בפורום www.caraudioforum.com ישנו משתמש בכינוי The_spacemonkey. המשתמש הנ"ל הוא מהנדס חומרים אשר עובד עבור חברה שמייצרת חומרי איטום נוזליים לתעשיית הרכב (לא מוכרים ללקוחות פרטיים). הוא לקח מספר חומרי איטום שונים, כולל חומרי איטום שלא יועדו לרכב ובחן אותם. לפי מה שהוא אומר החומרים שלא יועדו לרכב תפקדו בצורה גרועה (הבדיקה כללה חוזק דבק וטיפול ברעשים בתדרים שונים) וגם בין חומרי האיטום שיועדו לרכב היו הבדלים לא קטנים.

עד כמה ההבדלים האלו קיימים במבחן מעשי אני לא יודע.

פורסם

Hyperion ולכל שאר המשתתפים במקרה העבודה של דוד שלי היא זפטת ועבדתי אצלו קצת זמן כך שאני יודע פחות או יותר מה העסק הזה.

בעקרון אמורים לשרוף את זה כדי להדביק את החומר הזה כדי שיגיע לצורה הרצויה (כמובן שהחשו ביותר שידבק לזה שלידו) כך שגם חום של מאה מעלות לא יזיז אותו וגם לא ימיס אותו מה ששולל את האפשרות שהוא ימס בחום כבד אפילו בשיא החום באילת.

העיניין הרציני הוא הריח שהוא אמור לעשות וזה כבר אף אחד לא יכול להגיד שבחום זה לא יוציא ריח כי זה חייב להוציא ריח.

מעבר לזה כדי לאטום עם זה את הדלת יהיה עליך לפרק את הדלק מהאוטו גם כדי להצליח להדביק את זה כמו שצריך וגם כדי שזה לא יסריח לך את כל האוטו בריח שמאוד מאוד יהיה קשה להוציא אותו.

אפשר למצא את החומר הזה בעלות של פחות מ 200 שקל אם אתם מגיעים לאנשים הנכונים ויש שתי סוגים אחד של 3 מ"מ ואחד של 5 מ"מ וההבדל למה שהוא מיועד (איטום גגות) הוא הבדל בין שמים לארץ.

כמה זה שימושי לרכב אני לא יודע.

אני מאמין שזה יותר טוב מכלום אבל כדי לדעת באמת שווה שעוד אנשים יבדקו את הסיפור.

בגדול אני חשבתי לעשות את זה והתיעצתי עם המתקינים שאני מחבב וכשהם אמרו שזה יעשה ריח ויתרתי על הרעיון.

בכל מקרה גליל של דינימט אקסטרים עולה אלף שקל ולא כמה אלפים.

אשמח אם מישהו באמת מקצועי יבוא ויוכל להגיד בצורה ברורה ואמיתית מה ההבדל במחיר בשורה התחתונה ומה ההבדל באיכות שזה נותן שכבה מול שכבה שתים (של הפז) מול שכב של דימינט ועוד...

אבי.

פורסם

גם בקצוות וגם מסביב לרמקול עצמו השתמשתי בדבק חם לאטימה מלאה מסביב לרמקול וכמה שיותר אטום מסביב לקצוות. הדלת עכשיו לא מושלמת מבחנתי. אני חושב על לפתוח אותה ולעשות איטום שני בפנים. יש מספיק חומר ולהזיק אני יודע בבירור שזה לא עושה, לכן... why not?

שמעו, בואו ותאזינו איך זה אצלי נשמע. אולי זה באמת לא איכותי וגרוע ואז כולנו נדע שזה היה רעיון גרוע מלכתחילה. מתי המפגש הבא?

הריי אין כאן באמת טעם להעלות השערות ולכאן ולכאן. אני אומר שזה כן משפר את האיכות רבות, אבל זאת דעתי. כאמור אני לא יודע להשוות את זה לדיינמיט, אבל אני לא רואה את זה למתחרה. איך שאני מבין את זה - האוזן קובעת בסופו של דבר (וגם הכיס).

מה שכן, אני כן בצעתי בדיקת RTA מתשהו בעברי הלא כ"כ רחוק. אין ברשותי את הדיאגרמה להראות, אבל אני יכול להגיד שהתוצאות היו טובות למדיי. לא היו PEAKS מיוחדים או חורים. תוצאה לא רעה.

"עחי, משו לא בסדר בתיבה שך. אני לא מוצא את החור. סאבים צריכים איוורור".

פורסם

מה לגבי המשקל,כמה שוקלת יריעה כזאת לעומת דנמייט מקורי?

אני חושב שהכי טוב זה לבנות מדיקט את הכיסוי של הדלת מבפנים במקום הקרטון שקיים במקורי,כמובן לקחת לרפד מקצועי שייצא יפה לא פחות מהמקורי, ומתחת לדיקט הזה לאטום עם יריעות כאלה ואז האפקט המתקבל הינו כמו בוקסה של רמקול , אטימות מוחלטת ואקוסטיקה נהדרת.

פורסם

אני חושב שהכי טוב זה לבנות מדיקט את הכיסוי של הדלת מבפנים במקום הקרטון שקיים במקורי,כמובן לקחת לרפד מקצועי שייצא יפה לא פחות מהמקורי, ומתחת לדיקט הזה לאטום עם יריעות כאלה ואז האפקט המתקבל הינו כמו בוקסה של רמקול , אטימות מוחלטת ואקוסטיקה נהדרת.

אתה חייב להבין שאלא אם אתה בונה תיבה בתוך הדלת לעולם לא תתכן אטימה ארמטית. יש לך מס' חריצית שאינם ניתנים לחסימה כגון: איזון המנעול והנועל, איזור הצירים והכי חשוב הפתח של החלון אשר ממנו יש בריחה מאוד גדולה של אוויר.

כך או כך אין זאת מטרתך ליצור אטימה מלאה, אלא בעל דפנות אקוסטויות.

"עחי, משו לא בסדר בתיבה שך. אני לא מוצא את החור. סאבים צריכים איוורור".

פורסם

באמת מעניין לגבי המשקל.

פורסם

אני לא רוצה להיות זה שמתחכם אבל הרצתי חיפוש על ההודעות של המשתמש הנ"ל ונתקלתי בזה:

Nothing wrong with asphault sound deadening. I work at HB Fuller(at eftec engineering actually, but it is a HB fuller company). We formulate sounddeadening materials for OEM car manufacturers. Asphaulted deadening is kind of archaic.... it was used I do believe from the early 50's to the late 80's exclusively. Then the constrained layers came out(ie. dynamat) Then That was almost exclusively until now where we have come up with liquid airless sprayable bakeable material that is more affective. All work great, but the asphaulted is HEAVY! and manufacturesrs hate heavy stuff. Also it was harder to apply after the body shop than the newer ones.

Long story short.... that stuff will work JUST fine.

פורסם

אתה ממש לא מתחכם. גם לי הוא אמר שאין שום דבר רע ביריעות אספלט (דיינמאט אוריג'נל גם מבוסס אספלט ויש עוד רבים אחרים) אבל בכל זאת אמר שהיריעות עם הBUTYL כמו אקסטרים, בראון ברד וכו' טובות הרבה יותר. הוא אמר שהרבה מהחומרים הלא יעודיים תפקדו בצורה גרועה (נזלו והסריחו בעיקר) אבל אם מצאת שהוא אמר שיש גם כאלה שתפקדו טוב, זה מצויין. גם חומרים מבוססי אספלט יכולים להיות שונים אחד מהשני, אני ניסיתי שניים של חברות מוכרות והיה בינהם הבדל (במיוחד בגמישות וחוזק הדבק).

הסיבה היחידה לWHY NOT היא שברגע שאתה שם את החומר זו בעיה להוריד לכן אם במקרה תרצה "לשדרג" אותו זו יכולה להיות בעיה. אם התקציב לחוץ או שלא מעוניינים להשקיע הרבה כסף באיטום זו יכולה להיות אופציה מעניינת על פי הרשמים שנתנו כאן.

פורסם

השאלה אם זה לא מסריח בפועל ואם זה עושה עבודה שמי שלא מחפש את הטופ טופ יוכל להסתפק בזה.

אגב לא צויין לגבי המשקל.

פורסם

אולי אם נשארו כמה חתיכות מהפז-קר אולי אפשר לאטום קלי כלשהו ואת אותו כלי עם דיינמאט ולראות את ההבדל , אולי אפילו אוטופרט ירימו את הכפפה וישמחו להוכיח לנו שדיינמאט עושה עבודה טובה יותר מפז-קר

• תוכן חדש...