Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע מה הבעיה עם מייבש עם צינור שרשורי

אם יש מקום להוציא את הצלבדינור החוצה, זה אחלה דבר

חסכוני יותר בזמן ובעקיפין גם בחשמל

וגם זול יותר

היה לנו מייבש בן כמעט 30 שנים עם צינור

בקלקול האחרון שלו התייאשתי לתקן (אני הייתי מתקן לבד, ב10 שנים האחרונות היו 5-6 קלקולים, עלות התיקונים הכוללת לא עברה את ה500 ש"ח)

הלכתי לאושר עד, יצאתי אחרי 10 דקות עם מייבש חדש של נאון (מותג מדבקה, היצרן האמיתי זה מידאה)

380 ש"ח

מייבש מכונה של 8-9 ק"ג סביב שעה-שעה וחצי (מגבות יותר זמן, בגדים קלים פחות זמן)

כתוב עליו סביב 2000 וואט, בוודאות לא צורך את החשמל הזה כל הזמן, כי הוא יושב על אותו מאמ"ת עם מכונת הכביסה וגם שם יש גו"ח של 2000W (והם פועלים יחד)

ככה שמניח שהוא צורך בין  1500-2000 וואט בממוצע לשעה,  

אולי אם הייתי שם עם משאבת חום זה היה קצת יותר חסכוני בחשמל. אבל זמן יבוש, 3 שעות

לא מתאים לנו, עושים לפחות 2-3 מכונות ביום

(ילדים קטנים, מגבות, סדינים וכו')

.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 12 שעות, ברווז כתב:

כשהמייבש נמצא במיקום לא אידאלי, השרשיר הזה זוכה לשלל ברכות ואיחולים לבביים. 

תקוע בדרך\בורח מהמקום\לא יושב טוב\ שלל באגים פוטנציאלים. 

בדיוק זה למה לא.

לא עניין של אמינות. הנוכחי דיי ישן ועובד טוב למדיי (דה-לונגי אאל"ט).

גם הסידור החדש של החדר לא יאפשר שרשיר כזה (הרווח בין המכונות יהיה קטן).

מכונות עם פתח עליון אינן נוזלות, כמו שהדלת מחלידה בחלק הקרוב לצירים. 

לגבי הקריסטל - המכונות הישנות (לא מותגי המדבקה) עבדו 10-15 שנים. היו מעולות . לא התקלקלו. היום לא מתכוון לגעת בהן במקל (היתה לנו אחת שמררה את זמננו).

• אהבתי 1

alfa 156 2.5.

פורסם
לפני כשעה, חולגי כתב:

הרווח בין המכונות יהיה קטן

פתח יציאת האוויר החם של המייבש נמצא מאחור, אין בעיה להצמיד את המכשירים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין היום מייבשים עם פתח עליון, יש מספיק חומר על זה ברדיט\יוטיוב.

https://www.reddit.com/r/Appliances/comments/1nqcv2b/if_there_are_top_load_washers_why_are_there_no/

לפני 8 שעות, om2 כתב:

מייבש מכונה של 8-9 ק"ג סביב שעה-שעה וחצי (מגבות יותר זמן, בגדים קלים פחות זמן)

כתוב עליו סביב 2000 וואט, בוודאות לא צורך את החשמל הזה כל הזמן, כי הוא יושב על אותו מאמ"ת עם מכונת הכביסה וגם שם יש גו"ח של 2000W (והם פועלים יחד)

ככה שמניח שהוא צורך בין  1500-2000 וואט בממוצע לשעה,  

אולי אם הייתי שם עם משאבת חום זה היה קצת יותר חסכוני בחשמל. אבל זמן יבוש, 3 שעות

לא מתאים לנו, עושים לפחות 2-3 מכונות ביום

(ילדים קטנים, מגבות, סדינים וכו')

אז תתרגל, כי לא מייבאים  מייבשים שצורכים ~5 קוט"ש להפעלה וכבונס פוגעים בבגדים.

בעידן המודרני, צריך להסתכל גם על איכות הסחיטה בתווית הדירוג האנרגטי למכונת כביסה.

TX6G821BTX6G821B

image.thumb.png.bfccfe8a9c0398f6410d0dee9a9166ad.png

פורסם

במכשירים שהיו לי בשנים האחרונות, כולל הנוכחי (כמה חודשים) הפתח מאחור. בנוכחי יש אופציה לפתח מלפנים ללא צינור (מן הסתם עם עובש).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, shake כתב:

אין היום מייבשים עם פתח עליון, יש מספיק חומר על זה ברדיט\יוטיוב.

https://www.reddit.com/r/Appliances/comments/1nqcv2b/if_there_are_top_load_washers_why_are_there_no/

אז תתרגל, כי לא מייבאים  מייבשים שצורכים ~5 קוט"ש להפעלה וכבונס פוגעים בבגדים.

בעידן המודרני, צריך להסתכל גם על איכות הסחיטה בתווית הדירוג האנרגטי למכונת כביסה.

TX6G821BTX6G821B

image.thumb.png.bfccfe8a9c0398f6410d0dee9a9166ad.png

הוא נקנה בתחילת 2026

כך שכן מייבאים

ותסביר לי איך הוא צורך 5 קוט"ש להפעלה?

שעה וחצי במקסימום 2000w זה 3 קוט"ש

בפועל שעה וחצי זה רק ל9 קג מגבות שנסחטו על 1000 סל"ד

בגדים רגילים הוא מסיים תוך שעה בערך 

.

פורסם (נערך)

האמת שאני בהתלבטות דומה אבל מכיוון קצת שונה -

היום יש לי מכונה לבד ומיבש לבד אחד על השני.

כל פעם שאחד מהם מתקלקל אני מקלל את היקום והמפץ הגדול,

אין לי כח להתעסק עם זה ושבוע בלי אחד מהם זה משהו שגדול עלי אפילו אם זה קורה פעם בשלוש שנים.

אז עברה לי מחשבה מעניינת מה אם אני מעיף את שניהם ושם ש-ת-י מכונות משולבות אחת על השניה? 

ככה לעולם לא אתקע בלי, מקסימום אני יורד ל 50% תפוקה, משהו שאני מוכן לקבל 

מישהו עשה כזה דבר? 

המכונות האלה כבדות, מעניין אם הן יכולות לשבת אחת על השניה.

יש את הבעיה הקלה של לפצל את כניסת המים והביוב לשניים אבל זה בקטנה כנראה.

ואני גם תוהה אם ללכת על אותה אחת פעמיים או לעשות תחרות ולקנות שתיים שונות וליצור תחרות סמויה בינהן 

עריכה אחרונה על ידי DrorZi
  • מעניין 1

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

מה תדירות התקלות, שגורם לך לחשוב על הוצאה כזו?

פורסם (נערך)

נגיד פעם בשלוש שנים, מה זה משנה, זה כמו לשאול אותי "כמה פעמים אתה כבר שובר את הרגל שלא בא לך לעבור את זה מידי פעם" מבחינתי זה אסון שאני מנסה להימנע ממנו וההוצאה מבחינתי היא אפסית לתמורה. 

העניין הוא שאני די אוהב את המיבש צינור שלי שעושה אחלה עבודה, למרות שאני יודע שצריכת החשמל גבוהה מיבשים אחרים עד היום פחות עשו עלי רושם (אולי השתפרו עם השנים) ולכן ההתלבטות היא האם מכונה שהיא גם כביסה וגם מיבש מייבשת מספיק טוב (בהנחה ומורידים את כמות הכביסה לכזו שמותאמת ליכולות שלה, לא מפריע לי ההתעסקות עם זה אם הייבוש טוב) 

והאם מגדל של שתיים כאלה עומד בעומס של המכונה מלמטה - גימיני כמעט קיבל שבץ כששאלתי אותו אם אפשר, ציטוט - "אסור בהחלט להעמיד שתי מכונות כביסה משולבות אחת על השנייה." 😄 

טוב, אז כנראה שאלך על החלפה יזומה של שניהם בשניים חדשים  רגילים שיתנו שקט ל 3-4 שנים קדימה 
(יש לי הרגשה שהמכונת כביסה מתחילה להתלונן שקשה לה כבר)

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

שאלתי על תדירות התקלות כי היא הקובעת את הצורך והדחיפות של החלפה. אני מסופק אם החלפה של צכשיר שמתקלקל אחת ל-6השנים (מצטבר ל-3 שנים לשני מכשירים) תאריך את השקט. אפילו אם התדירות כפולה.

פורסם

הפתרון שלי לא אפשרי אז הדיון הופך תיאורטי, אבל נזרום - 

ברור שזה מאריך את השקט - כי אין נקודת כשל אחת. 

עכשיו כל קלקול שובר את התהליך של בגדים נקיים (אני תלוי כמעט לגמרי במייבש בבית) 

אם יש לי 2 מכונות ושני מיבשים - אף קלקול בודד לא תוקע אותי 

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
לפני 7 שעות, DrorZi כתב:

נגיד פעם בשלוש שנים, מה זה משנה, זה כמו לשאול אותי "כמה פעמים אתה כבר שובר את הרגל שלא בא לך לעבור את זה מידי פעם" מבחינתי זה אסון שאני מנסה להימנע ממנו וההוצאה מבחינתי היא אפסית לתמורה. 

העניין הוא שאני די אוהב את המיבש צינור שלי שעושה אחלה עבודה, למרות שאני יודע שצריכת החשמל גבוהה מיבשים אחרים עד היום פחות עשו עלי רושם (אולי השתפרו עם השנים) ולכן ההתלבטות היא האם מכונה שהיא גם כביסה וגם מיבש מייבשת מספיק טוב (בהנחה ומורידים את כמות הכביסה לכזו שמותאמת ליכולות שלה, לא מפריע לי ההתעסקות עם זה אם הייבוש טוב) 

והאם מגדל של שתיים כאלה עומד בעומס של המכונה מלמטה - גימיני כמעט קיבל שבץ כששאלתי אותו אם אפשר, ציטוט - "אסור בהחלט להעמיד שתי מכונות כביסה משולבות אחת על השנייה." 😄 

טוב, אז כנראה שאלך על החלפה יזומה של שניהם בשניים חדשים  רגילים שיתנו שקט ל 3-4 שנים קדימה 
(יש לי הרגשה שהמכונת כביסה מתחילה להתלונן שקשה לה כבר)

אין בזה שום הגיון, מכונת כביסה צריכה להיות מאוזנת על הרצפה. מכבסה תפתור בקלות ובזול "אסון" כזה.

במכונות משולובות תוכנות נפרדות עדיין ארוכות יותר.

פורסם

@DrorZi אתה מגזים. אין מצב שאתה לא יכול להסתדר כמה ימים בלי מייבש, ובינינו, צריכים להיות לך בבית מספיק בגדים כדי להסתדר 3-4 ימים (וגם כפליים) עד שמכונת הכביסה מתוקנת או מוחלפת. והכי גרוע - לוקחים שק אחד להורים או לאח.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 22 שעות, DrorZi כתב:

העניין הוא שאני די אוהב את המיבש צינור שלי שעושה אחלה עבודה

יש לך שני מקררים? שני תנורים? שני כיריים? אותו (אי-)הגיון. האמת שהתארחתי פעם אצל מישהו שהיה לו "מטבח פסח" נפרד אבל הוא באמת חריג.

מייבש כביסה צינור הוא המכשיר החשמלי הכי פשוט. כמעט ולא מתקלקל כי אין מה שיתקלקל. פעם בשלוש שנים זה המון. והאמת גם למכונת כביסה זה הרבה. איפה אתה מוצא כזה זבל שמתקלקל התדירות כזו?

ואם אנחנו כבר הוזים, העתיד שאני הייתי חושב עליו בתחום מייבשי הכביסה זה "ארון" שבו תולים את הכביסה הרטובה, רובוט שמקפל כביסה אחרת כמו טישרטים ומכנסיים וסלסלה לגרביים, סוגר את הארון ואחרי כמה זמן כביסה מקופלת ויבשה...

לדעתי המכונות המשולבות זה יותר גימיק כמו מסכי מחשב קעורים או טלוויזיות 3D...

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

• תוכן חדש...