Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבן שלי לצערי פחות בעניין רכבים..

עם אבא שלי מאז שהייתי קטן אנחנו כול שנה אנחנו נוסעים לסוכניות רכב לראות מה חדש.

אנסה לקחת אותו השנה.. 

אבל אצלך יש רכב ידני מעניין.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 263
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, zvit כתב:

הבן שלי רכש מסחרית ידנית בת 5 שעמדה 4(!) חודשים אצל סוחר שמורה מטופלת שלא עבדה קשה (מדגם לא מי יודע מה מבוקש) ב-40% פחות מהמחירון.

איך אני אוהב חידות.

• מצחיק 6
פורסם (נערך)

מחיפוש קצר בעזרת הצ'אט נראה שלמעט ארה"ב וקנדה, בשאר המדינות המתקדמות יש הפרדה בין רישיון ידני לאוטומטי, עם אחוזים שונים של לומדים בכל מדינה וכמובן אחוזים שונים של רכבים אוטומטיים שנמכרים בפועל.

אני חושב שאחת המטרות של ההגבלה לרכב אוטומטי היא לעודד את הלומדים להמשיך וללמוד על רכב ידני, אחרת כולם היו לומדים על אוטומט שלעיתים דורש הכשרה קצרה יותר.

אם זו אכן אחת ממטרות משרד התחבורה בארץ, כשהמשאבים לא יאפשרו את זה יצטרכו לחשוב על גישה אחרת כמו תהליך למידה היברידי (מספר בודד של שיעורים על ידני יקנה רישיון לידני ללא קשר לטסט, וכו') או רישיון לא מוגבל.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני 3 דקות, yulianx כתב:

הבן שלי לצערי פחות בעניין רכבים..

עם אבא שלי מאז שהייתי קטן אנחנו כול שנה אנחנו נוסעים לסוכניות רכב לראות מה חדש.

אנסה לקחת אותו השנה.. 

אבל אצלך יש רכב ידני מעניין.

הולך ופוחת הדור. בעיקר צריכת הנייר.

בגיל הזה היה לי אוסף קטלוגים של מכוניות מנייר כרומו משובח. היום הקטלוג נעלם בלחיצת כפתור כשמשנים את הצבע של הפסכסף.

• לא הבנתי... 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם לנו היה אוסף כזה מסוכניות, אולי עדיין בעליית הגג.

אז היה גם מעניין יותר, אתה הולך לסוכנות ורואה משהו חדש לגמרי, היום אתה כבר רואה את זה באינטרנט מכול זווית.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לצערי הגיר הידני הוא זן הולך ונעלם.

גם באירופה מרגישים את זה והיצע המכוניות הידניות שיש לסיקסט בגרמניה הולך וקטן מפעם לפעם.

עם כל הצער שבדבר אנשים לא רוצים ואוהבים לנהוג, מעטים האנשים שנהנים מנהיגה בכלל ועוד יותר מעטים מתעקשים על ידני.

לשמחתי אני אחד כזה ונהנה מכל רגע, כן  גם בפקקים היומיומיים של איילון / גהה. (תגובות אתה לא מבין כלום וסתם חי בסרט בעוד 3,2 ...)

למי שיש ידני, תהנו כל עוד אפשר. עוד מעט הדבר היחידי שישאר לנו זה רעש יללה של שואב אבק דייסון

• אהבתי 2

ROOONEEYY

פורסם

לפני איזה 7 שנים טסתי מבוקרשט לת״א. היה שם סיפור עם הושבה - הפרידו בין הורים לילדיהם שלהערכתי היו בני 5-7. בקצרה, אישתי ואני החלפנו מושבים עם הילדים כדי שישבו עם אביהם. בהמשך הטיסה שמעתי דיון ער בין האב לבנים על ההבדלים בין רכב אוטומטי לידני.

אז חלפו כמה שנים, אני מעריך שהילדים כבר בני מצווה פלוס, אבל לא אבדה תקוותנו לחינוך מוטורי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 46 דקות, IsraCar כתב:

איך אני אוהב חידות.

פיאט דובלו מקסי ידנית 1.6 שנת 2021 אחת מ-12 שאוטומקס ייבאו ביבוא מקביל. הבונוס: מולטימדיה בטורקית 🙄

• מעניין 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

האמת שידני בפקקים זה לא נוח אבל כשקורה לי לקבל בחילה כשאני נהוג  בפיקנטו רובוטי בפקקים [מידי פעם], אני מעדיף להתעמץ אם הדוושה השלישית ולא לקבל בחילה והאמת שאפילו בארונה 1.0 שזה דו מצמדי  אני לפעמים מקבל בחילה בפקקים  ומעדיף שהרכב יהיה ידני, אבל בשאר הרכבים תמיד אני מעדיף אוטומטי בפקקים

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם

בארונה זה דו שלבי - קודם ההשהיה של ההתנעה (S&S) ואז של השתלבות הראשון.

פורסם

תמיד מכבים את הS&S אני מדבר נטו התנהגות הגיר שבפקקים קצת מזכירה את הפיקנטו רובוטית  [בשאר הנסיעה ממש ממש לא]

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

פורסם
לפני 4 שעות, EliC25 כתב:

ואני לא בטוח שאשכרה נהגתם ברכב ידני בשנים האחרונות, אם בכלל.

עד 2024 נהגתי קבוע בידני כ 100K על כמה סוגים, ולהבנתי מי שלא יודע לתפעל ידני שלא ייגע.

משתדל לעזור

פורסם
לפני 1 דקה, PASHUT כתב:

ולהבנתי מי שלא יודע לתפעל ידני שלא ייגע.

מי שיש לו רשיון על ידני, והוא לא נהג על ידני 20 שנה, להבנתי אם תתן לו כמה שעות בחניון ריק הוא יצליח אחר כך לנהוג. אחרת היה חוק שאוסר על זה אני חושב.

לא נהגתי על ידני מ 2006.

• רעיון טוב! 1
פורסם

או לתת את הרכב הידני שלך למישהו שלא נוהג עלי ידני אפילו שיש לו רשיון  [אבל אולי אם בעבר נהג קבוע על ידני אז אחרי 2 דקות 90 אחוז יחזור לו]

יש לי חבר אם ידני קלאץ חדש הביא למישהו אם רשיון ידני וזה חזר לו אם ריח של קלאץ שרוף 

פורד פוקוס ידני על גפ"ם

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...