Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 20 שעות, ברווז כתב:

הזמנתי מ-KSP, תודה רבה. 

כבר נאספה עוד אתמול. עוד לא פתחתי אותה להסתכל (כבר הסתפרתי... בפעם האחרונה עם הקודמת).

מקווה לזכור לתת ביקורת\רשמים פה אחרי השימוש הראשון.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 20 שעות, `Infinity כתב:

לי יש WAHL ו MOSER יקרות שעלו בערך 700-1000 ש"ח כל אחת.

בדיעבד הייתי קונה במקום Panasonic ER-GP74 שיש אותה לכל הספרים שהייתי אצלהם.

אני אבל כבר כמה שנים טובות לא מסתפר יותר בבית, מצאתי ספר בחיפה שלוקח 50 ש"ח כולל קיצוץ זקן, דייקן מבחינת זמנים, לא חופר בדיבורים, ואפשר להזמין תור באפליקציה.

אז אני הולך אליו פעם בשבוע יותר פשוט מלעשות את זה לבד בבית ולנקות אחרי זה.

זה 200 שקל בחודש. אני מסתפר לבד כבר 10 שנים, פעם בשבוע כל יום שישי. התספורת שלי מורכבת עם Fade וכו ואני כבר די מקצוען, לוקח לי כ45 דקות כולל מקלחת.

בחישוב פשוט חסכתי בערך 25,000 שח ב10 שנים ואני יותר מרוצה מהתוצאה, אין צורך לנסוע לשום מקום ולבזבז זמן ואני מסופר כל הזמן. 

אם כבר שרשור מכונות, השתמשתי כמה שנים ב Panasonic אבל בשלב מסויים כבר עברתי לליגה של מקצוענים ואני עם JRL FreshFade 2020C רמה אחרת לגמרי במיוחד לאחר Zero Gap.

• מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, omricn כתב:

אין צורך לנסוע לשום מקום ולבזבז זמן ואני מסופר כל הזמן.

חושב בדיוק כמוך. וזה בערך כבר 6 שנים שאני גם משקיע לפעמים ב fade. מקצוען אני לא. אבל אולי הציוד כן.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

כל המכונות האלו לא גדולות/כבדות מדי עבורכם? הבעיה העיקרית שלי עם המכונות הגדולות זה גילוח השיער שעל הצוואר, אולי יש לי קימורי יתר אבל הרוחב של הסכין מקשה על הגילוח, מסיבה זו עברתי למכונות שמיועדות יותר לזקן (אני מגלח את כל הראש) שכן הראש שלהן קטן יותר משמעותית. מה שכן, הן לא ממש חזקות ופחות איכותיות. 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 57 דקות, madmaxx כתב:

גילוח השיער שעל הצוואר

אז מתאימים את הכלי לתפקיד.

סכין גילוח וקצף, או מכונת גילוח, או טרימר zero gap. מיועדים לאזורים יותר קשים. מכונת תספורת אולי כבדה באמת אבל לא יוצא לי לעבור בצוואר עם מכונה שמיועדת לשיער הראש. 

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2025 

פורסם

עקרונית, אחת לשבוע שבוע וחצי בערך אני עובר עם המכונה ורק אז גילוח, אחרת זה 3-4 מעברים מלאים עם סכין גילוח ללא ההקדמה של מכונה. השיער על הראש, מה שנשאר :-) זה החלק הקל עבורי כי העור מתוח והמשטח קשה ואז גם מכונה שעקרונית מיועדת לזקן מתאימה לי. הזקן לעומת זאת, במיוחד באזור הצוואר, זה החלק היותר מאתגר. המכונה הנוכחית שלי היא צ'קמוק זול של פיליפס, עובדת היטב גם לאחר 3 שנים אבל זה לא זה אז הגיע הזמן להתחדש. 

כרגע אני מתלבט בין Panasonic ER-DGP86 ורק בגלל שהיא יורדת ל-0.3 מ"מ או Panasonic ER-DP80 הוותיקה (וכמובן גם זולה יותר) שעבורי לפחות החיסרון היחד שלה זה חיתוך עד 0.8 מ"מ. 

פורסם
לפני כשעה, madmaxx כתב:

כרגע אני מתלבט בין Panasonic ER-DGP86 ורק בגלל שהיא יורדת ל-0.3 מ"מ או Panasonic ER-DP80 הוותיקה (וכמובן גם זולה יותר) שעבורי לפחות החיסרון היחד שלה זה חיתוך עד 0.8 מ"מ. 

אין לי המלצה בקטע הזה. לי יש מכונת גילוח נורלקו/פיליפס.. מאמאזון. וגם התמונה. החלפתי לה את הסכינים והיא עובדת מעולה. בארץ ראיתי שהיא בסביבות 240 שקלים.

image.thumb.jpeg.ef60424199e1cfe2e7f05deb201e3363.jpeg

• אהבתי 1

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אבל זו מכונה לגילוח זקן, לא לראש ולא לעיצוב.

אישית אני מתגלח כבר מעל 50 שנה בבראון, עם בגידה קצרה לטובת פיליפס על סוללות בתקופת הצבא (זה היה לפני עידן הנטען, וזו היתה המכונה שמצאתי). גם אבא שלי התגלח לפחות 60 שנה בבראון, אם כי סביב גיל 90 היה עושה השלמות עם פיליפס כי בגיל הזה כל מכונה פעלה יותר טוב על חלק אחר של הזקן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 30.3.2026 בשעה 08:55, ברווז כתב:

מעדיף זמין לרכישה בארץ במקום להסתמך כרגע על חו"ל. 

מחיר סביר, איכות סבירה-לא מחפש את הלמבורגיני של המכונות ולא רוצה שהיא גם תדע להכין קפה... 

במצב אחר הייתי אומר לך לחכות שיחזרו המשלוחים ולהמליץ לך על המוצרים של KEMEI באליאקספרס.

רכשתי את המכונת תספורת שלהם (KM-2373) והטרימר (KM-2293) לפני בערך 7-8 חודשים.

שניהם נטענים. המכונה עלתה דאז 180 ש"ח והטרימר באיזור ה 50 ש"ח.

סביר להניח שמה שאכתוב לא ממש ישקף במלואו את העובדות בשטח, לכן אני מפנה אותך לעשרות אם לא מאות סירטונים שיש על 2 הדגמים הספציפיים האלו ביוטיוב, לרבות של ספרים מקצועיים וגם חובבנים שעובדים איתם + אין-ספור מבחנים השוואתיים וסוג-של "רפליקות" שנראות (ומעשית) זהות לאלו של KEMEI, אבל בשורה התחתונה מדובר בחד-קרן עם VFM לא נורמלי. הופתעתי לטובה מכל הבחינות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בתאריך 30.3.2026 בשעה 10:51, saar5555 כתב:

ממליץ על WAHL.

טוב, בסוף בהשראתך רכשתי את דגם סניור. בטוח שזה שדרוג משמעותי מאוד לעומת הפיליפס הפשוטה שיש לי כרגע, מקסימום יש לי כתובת למי להתלונן :-) 

פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, madmaxx כתב:

טוב, בסוף בהשראתך רכשתי את דגם סניור.

תתחדש ותהנה!. מכונה שהיא סוס עבודה.  אחד הדגמים היותר מדוברים ביוטיוב. לי אין אותה עדיין. 

אתמול בדיוק השתמשתי ב-MAGIC CLIP החליקה לי מהיד, נפלה. המשיכה לעבוד כרגיל. 

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • אהבתי 1

Skoda Fabia 2025 

פורסם
בתאריך 2.4.2026 בשעה 17:21, madmaxx כתב:

כל המכונות האלו לא גדולות/כבדות מדי עבורכם?

Daily Grindhouse | [31 FLAVORS OF HORROR!] 'BLADE' (1998) IS 25 THIS YEAR!  - Daily Grindhouse

:lol:

לא משחק פאקטור בעבודה לזמן קצר פעם בחודש פלוס. 

• מצחיק 1

פורסם (נערך)

טוב אז קבלתי את המכונה WAHL SENIOR ומגיעה לכם התרשמות קצרה (וראשונה). 

מבחינת תספורת עצמה, חותכת הכל בקלות וללא עקצוץ או משהו בעור, כמובן שזה גם תלוי איך מחזיקים את המכונה ומה המרווח שיש בין הלהבים (אני נאלצתי לשחק עם זה כי זה הגיע לא מכוון). למעט בורר הגובה שהוא זול באופן מביך קצת, המכונה בנויה כמו טנק ואין ספק שזו מכונה לעבודה קשה. 

אבל, גם אין ספק שהמכונה הזו לא ממש עבורי - כמי שמשתמש בה רק עבור תספורת קרחת. היא יחסית גדולה, כבדה מאוד (גם כי הגרסה הזו עם גוף מתכתי) ובעיקר עם ויברציה חזקה שעלי קצת מקשה לעבוד במדויק באזורים מסוימים על הפנים, כנראה שאני לא רגיל לסוג הזה של מכונות תספורת, אולי אתרגל, אבל יותר סביר שאעביר את המכונה לאח שלי או משהו כזה וארכוש מכונה קטנה, קלה ו"רגועה יותר". אחד החסרונות במכונה הזו עבורי, ולפי מה שאני רואה גם בהמון מקצועיות דומות לזה, זה שהראש לא פלטה, מניח שזה יותר נוח לספרים אבל למי שמסתפר קרחת בעצמו וצריך להצמיד את המכונה לראש זה קצת פחות נוח להסתפר כך. 

בכל מקרה, אנסה אותה במשך חודש ואז אחליט סופית. אם אני חושב על זה, זה קצת מזכיר לי את ההבדל בין דיוולט/מילווקי לבין מקיטה/בוש, האמריקאים אוהבים את זה חזק ומהיר גם אם זה גס יותר, אירופה/יפן זה מספק בכוחו ובעיקר חלק ומעודן יותר, אז ה- WAHL זה דיוולט/מילווקי :-) 

PXL_20260412_120753443.PORTRAIT.ORIGINAL.jpg

עריכה אחרונה על ידי madmaxx
  • מעניין 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 30.3.2026 בשעה 10:51, saar5555 כתב:

ממליץ על WAHL.

6 מ"מ זה המספר 2. זה מעולה. 

שאלה בבקשה. 

מודה שלא הצלחתי להבין משהו. 

שמתי את המספר 2 על המכונה, אבל השאלה- 

האם זה כשהשיניים בגובה עד הסוף למעלה או עד הסוף למטה? הדגם שרכשתי מגיע עם מנוף לשינוי גובה הגוזם ולא ראיתי בהוראות משהו לגבי זה ואני מנסה להבין איך זה עובד בדיוק.

תודה. 

• תוכן חדש...