Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 14 שעות, yd b-4 כתב:

לא עדיף לעבוד עם חומר מתאים מראש?

זו בדיוק הייתה השאלה שלי! מה זה החומר הזה... :lol:

לפני 13 שעות, amosbmw כתב:

שונא את השיופים

זה משותף להמון אנשים שעובדים עם עץ. 

למזלי אין לי בעייה עם שיוף. המח מתנתק לו קצת, לשם שינוי... 

לפני 13 שעות, amosbmw כתב:

אותו כנ"ל פלטת סיבית עולה חצי מפלטת סנדויץ.

זה מטעה אנשים לחשוב שצמיג אמיתי או פלטת סנדויץ זה יקר. אבל לא, זה המחיר של המוצר האמיתי.

הצמיג הסיני לא אוחז והסיבית היא לא עץ. כבדה רצח ולא שווה כלום.

אני עובד עם חומר ממוחזר :lol: (UPCYCLING)

כמה זה חצי מאפס? 

אבל אני לגמרי מבין ואתך בקטע. 

צ'מע, ביום שבו אחליט שאני בונה רהיטים (בגודל מלא), גם ארכוש חומר גלם בהתאם. יש לי כבר תכנית לבניית ארון 2 דלתות חדש לסדנה, רק שאין לי באמת איך לבנות אותו- אין לי אפשרות לבצע את החיתוכים לחומר, ואם אזמין חתוך וטעיתי במידות, אני קצת בבעייה. מתוכנן מסנדוויץ', ואצטרך לפי החישוב שלי משהו כמו 3 פלטות. רק לזה. פה כבר ארכוש סנדוויץ' בירץ' נורמלי שכיף לעבוד איתו. 

בינתיים, אני בונה דברים קטנים יחסית (יכולת חיתוך נומינלית שלי היא 70 ס"מ על המסור שולחן; אני יכול להגיע לבערך 120 ס"מ אם אני מתאמץ, אבל זה כבר מתחיל להיות מסוכן. אין לי ממש יכולת לבנות דברים בגודל מלא) אז אני גם יכול להסתפק באפסייקלינג בשקט. 

לפני 12 שעות, נירו72 כתב:

כי בחרת צבע לעץ לא אטום או לאזור ולכן קיבלת כזו תוצאה. אם רוצה שלא יראו את העץ בוחרים צבע אטום לעץ וברזל. 

חלק כמעט עד חלק. תלוי בגודל החורים והצפיפות של הסיבית. בתמונה שהעלית יש חורים קטנים, אפשר ליישם פריימר ו-2 שכבות צבע שמן ויצא חלק כמו רכב אחרי פוליש.

תודה רבה, יש לך המלצה למוצר ספציפי בבקשה? או שזה פחות חשוב?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 22 דקות, ברווז כתב:

המח מתנתק לו קצת, לשם שינוי... 

אחד היתרונות של מוח של ציפור.

מתנצל אבל הרמת כל כך יפה להנחתה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ממילא אני לא הולך לזכור את זה עוד 5 דקות.

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

תודה רבה, יש לך המלצה למוצר ספציפי בבקשה? או שזה פחות חשוב?

אין לי המלצה למוצר ספציפי, קונה לפי מה שיש זמין. למדתי שתוצרת גרמניה או ארה"ב יותר מוצלחים מהצבעים שמיוצרים בישראל עבור עץ. בשמן יש לי נסיון טוב עם תוצרת גרמנית, על בסיס מים של חברה אמריקאית בשם flood שכל צבע שלהם שקניתי היה wow,  והם חברה ברמה עולמית. מאמין שגם צבעי שמן שלהם יהיו טובים. תחליט אם רוצה מט או מבריק. בשמן המבריק יוצא מאוד מבריק.

• מעניין 1
פורסם (נערך)

צבע טוב יעלה יותר מפלטת עץ אורן מודבק גנרי כזה של הום סנטר... תוסיף שפכטל לסיפור והגעת לחוסר היגיון כלכלי משווע, אלא אם כן מראש תכננת ליצור רהיט צבוע/חלק.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

פלטה כזו מספיקה להרבה פחות פרוייקטים מאשר הצבע :lol:

אין לי בעייה לשים כמה גרושים על צבע טוב, שיענה לי על הדרישות שלי. כשאני רוצה גימור מסויים, שזה דבר נדיר אצלי (אני לעולם אעדיף פרקטי על פני אלגנטי, אבל לפעמים חשוב לי שזה גם ייראה סביר), אני הולך את האקסטרה מייל. 

השפכטל יסייע לי עם חורים ושות', בהחלט, אבל לא רואה את עצמי משתמש בו כדי לייצר שכבה מוכנה לצבע. 

כבר יותר פשוט לקנות שכבה של וויניר בגוון מועדף ולהדביק, דומני שאפשר לקנות ישירות מאמאזון יריעות וויניר כאלו. לא זו המטרה. 

פורסם (נערך)

אוקיי, אז אתה מאסכולת הצבעים.

אין בעיה. לא שופט, איש איש וטעמו.

במקרה הזה המטרה מאוד פשוטה -

להגיע לפני שטח כמה שיותר חלקים - שיוף, שפכטל, שיוף, שכפטל, עוד שיוף ועוד שיוף, צבע, שיוף, צבע ועוד שיוף...

זה בעצם בדיוק כמו צבע לאוטו רק יותר סלחני ופחות שיוף.

גם אם תישבר ותקנה ציפוי דביק כלשהו - אתה חייב פני שטח אחידים כי כל גבשושית תעשה טלגרף כמו שאומרים באינגלזית. אז חזרנו לאותה נקודת מוצא.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שיוף, סבבה אין בעייה. עוד, סבבה, עוד, גם סבבה. 

שפכטל...

אני חושב שאני אתנסה עם פריימר ועם צבעי שמן, אני חושב שזה ייתן לי את הפתרון שאני מחפש או לפחות מאד! קרוב אליו. 

עוד שיוף, סבבה. 

גם בין השכבות לשייף, סבבה... 

מכיר את הנקודה של פני השטח החלקים. 

פורסם
לפני 3 שעות, ברווז כתב:

צ'מע, ביום שבו אחליט שאני בונה רהיטים (בגודל מלא), גם ארכוש חומר גלם בהתאם. יש לי כבר תכנית לבניית ארון 2 דלתות חדש לסדנה, רק שאין לי באמת איך לבנות אותו- אין לי אפשרות לבצע את החיתוכים לחומר, ואם אזמין חתוך וטעיתי במידות, אני קצת בבעייה. מתוכנן מסנדוויץ', ואצטרך לפי החישוב שלי משהו כמו 3 פלטות. רק לזה. פה כבר ארכוש סנדוויץ' בירץ' נורמלי שכיף לעבוד איתו. 

אין שום סיבה להימנע.

אתה יושב עם שירטוט, מחשב את המידות של כל העצים של הרהיט שלך, ומזמין אותם חתוכים עם קנטים במחסן עצים הקרוב לביתך.

תבדוק 4 פעמים את החישובים, תקדיש לזה יותר זמן מלבנייה עצמה. וגם אם טעית, לא סוף העולם, מקסימום יישארו לך כמה חתיכות שגויות לרהיט הבא ותצטרך עוד פלטה.

גם הרבה יותר פשוט להוביל חתיכות מוכנות ברכב מלהוביל פלטות שלמות של 240x120.

החיתוכים במשור שולחן של מחסן העצים לעולם יהיו יותר מדוייקים ממה שתצליח לעשות בבית, גם אם תבנה גדרות מפוארים..

אני מחזיק בבית משור עגול ומשתמש בו לדברים שאני בונה משאריות, במקרים בהם החיתוך לא חייב להיות 100%.

יחד עם זאת, כשאתה נזקק למיטה או ארון סטנדרטיים בדרך כלל ייצא לך יותר זול מבחינת כספית, לקנות מוצר גנרי מוכן, מלתכנן בעצמך. תסתפק בזה שתרכיב לבד את המוצר.

אני משתמש בתיכנון ובנייה עצמאית כשאני רוצה רהיט בצורה מסויימת שהיא לא סטנדרטית.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 9 דקות, amosbmw כתב:

להוביל פלטות שלמות של 240x120.

לא אופציה ממילא...

החיתוכים במשור שולחן של מחסן העצים לעולם יהיו יותר מדוייקים ממה שתצליח לעשות בבית, גם אם תבנה גדרות מפוארים..

אני מחזיק בבית משור עגול ומשתמש בו לדברים שאני בונה משאריות, במקרים בהם החיתוך לא חייב להיות 100%.

לגמרי. 

לגבי המסור עגול, אפשר לבנות לעצמך מסילה מובילה. ככה אני עשיתי, לחיתוך של פלטות גדולות מדי. מדוייק מאד, רק תלוי עד כמה אתה משקיע בכוונון העדין לפני החיתוך עצמו.

יחד עם זאת, כשאתה נזקק למיטה או ארון סטנדרטיים בדרך כלל ייצא לך יותר זול מבחינת כספית, לקנות מוצר גנרי מוכן, מלתכנן בעצמך. 

אני משתמש בתיכנון ובנייה עצמאית כשאני רוצה רהיט בצורה מסויימת שהיא לא סטנדרטית.

לגמרי. 

יש לי כמה אפשרויות שמצאתי, אף אחת מהן לא "בול בפוני". קרוב דיו, אבל זה לא זה. 

יבוא יום. 

בסוף או שיימאס לי או שיישבר לי. 

או שיישבר לי מילולית. הקיים, הכוונה. ואז כבר אין ברירה.

רק מה, הקטע- 

העלות של הפלטות (ללא חיתוך) מקבילה (או אפילו יותר מ, לא זוכר כבר) לעלות של ארון קנוי, החיתוך מוסיף עוד כמה זוזים לעניין. 

ההבדל באיכות אמור להיות תהומי. סיבית מול סנדוויץ'. 

2 האפשרויות מצריכות תקציב פנוי לזה :lol: מעבר לרצון וחשק, להיות עם סדנה סתומה שאני לא יכול להתעסק עם כלום חוץ מזה עד שזה נגמר. 

פורסם
לפני 3 דקות, ברווז כתב:

סיבית מול סנדוויץ'.

לא. אני משווה תפוחים לתפוחים.

יש מיטות פשוטות מעץ מלא בחנויות מזרונים, ואם תבנה לבד החומר יעלה לך יותר.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

קשה לי לעשות פה את ההשוואה. 

הארון הקיים- זבלון פלסטיק ("ארון שירות"). 

הזמין, סיבית. היתרון- אתה יודע בדיוק מה תקבל וקל מאד לפירוק והרכבה במעבר דירה למשל, החיסרון- חומר לא להיט ואין ממש אפשרות לשינויים.

הרצוי, סנדביץ'. היתרון- חומר איכותי שיכול לעבור אתך לא מעט דירות. החיסרון, אין הרבה מובילים שיסכימו לקחת ארון שכזה, שבנוי כמו שצריך, שלא ממש ניתן לפרק... 

המיטות שאתה מדבר עליהן, ממש לא. במקרה של מיטות (העץ לרוב הוא אורן) החומר יעלה קצת פחות מלקנות מיטה מוכנה. 

חשבתי על משהו מטומטם כל כך עד שהוא עשוי לעבוד. 

הבעייה שלי זה ה"מרקם" עם ה"חורים" בצביעה שרואים בתוצאה הסופית. 

מה יקרה אם אני אעבוד הפוך? 

אתחיל מלשים שכבה של פיניש... לכה שקופה או אפילו פוליאוריטני. זה כבר יצור שכבה ישרה יחסית של כמעט "פלסטיק", אחידה, שאפשר לשייף לקבלת מרקם חלק- ולצבוע מעליה רגיל ואולי לשים עוד שכבה או 2 של הפיניש בסוף לשמירה על הצבע... 

פורסם
לפני 9 דקות, ברווז כתב:

מה יקרה אם אני אעבוד הפוך? 

אתחיל מלשים שכבה של פיניש... לכה שקופה או אפילו פוליאוריטני. זה כבר יצור שכבה ישרה יחסית של כמעט "פלסטיק", אחידה, שאפשר לשייף לקבלת מרקם חלק- ולצבוע מעליה רגיל ואולי לשים עוד שכבה או 2 של הפיניש בסוף לשמירה על הצבע... 

גרוע מאוד לדעתי. לכה היא אטומה לנוזלים  ודוחה אותם. לא סתם היא שכבה סופית, שכבת מגן. תנסה לצבוע עליה זה כמו מים על שמן. הצבע לא יתפוס. תעשה מה שאמרתי לך. אני כבר עשיתי פעם, יצא לי חלק לחלוטין. רק לא זוכר כמה שכבות עשיתי, 2 או 3. היתרון של צבע שמן שהוא סמיך ונתפס הרבה ממנו במברשת ועל העץ בכל שכבה. שכבה אחת שלו זה כמו 3 או 4 שכבות של צבע מים. ולכן הוא ממלא את החורים במהירות. אפשר לתת שכבות עד שנהיה חלק. לדעתי לא צריך יותר מ-2 אצלך.

טיפ - חשוב מאוד לתת זמן ייבוש בין שכבה לשכבה לפי ההוראות כדי לקבל גימור יותר טוב.  גם תדלל שכבה ראשונה לפי ההוראות כדי שיתפלס טוב יותר בין החורים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

זו הייתה רק מחשבה מטומטמת, לא תכננתי לנסות :rofl:

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון קל. 

פריימר 1,2,3 - על בסיס מים- לא אהבתי. 

הוא דליל, מוכן לשימוש בלי דילול, ניתן גם לריסוס (לא פאקטור עבורי, אין לי ציוד לזה). 

חיסרון משמעותי שמצאתי: זמן הייבוש הסופי (כתוב על המיכל) הוא שבוע. 

זה אומר, שלא ניתן לשייף בין השכבות. עכשיו, תשאלו אותי איך אני יודע, ואני גם אענה- זה כמו לשייף משהו רטוב, אפילו שהוא יבש למגע, יום אחרי ישום שכבה. 

מקבלים כמו "גולגלך" של בד שעבר הרבה כביסות, ולא אבק. לא טוב גם לפני השטח. 

חסרון (סובייקטיבי): כושר כיסוי לא משהו. ציפיתי לצבע שממש ישפיע על העץ, וששכבה של צבע עץ מעליו תהפוך את העץ למשהו חלק. 

בפועל, לוח סיבית חשופה (שבגינה פחתי את השירשור) לא ממש התלהבה מהחומר, גם אחרי 3 שכבות פריימר. השכבה השלישית כבר נתנה בסיס טוב יחסית, אבל לא קיבלתי את התוצאה המדוייקת שרציתי- גם בזכות "יכולות" הצביעה המופלאות שלי וגם בזכות החומרים.

עץ מלא שנצבע גם כן (אורן), לא ממש שש לקבל את הפריימר בכלל. וגם אחרי 2 פריימר ו-2 צבע, רואים את העץ עצמו (לא משנה לי בכלל, מה שרציתי להעלים בצביעה היה הסיבית והצבע של הדלתות, לא המסגרת שלהן). 

הצבע: אני מצטער שלא הקשבתי לעצה של צבעי שמן, ורכשתי אונירלק של נירלט שהיה לי ניסיון טוב איתו בעבר.  

אין תלונות מיוחדות, אבל גם אין כל כך שבחים לביצוע. גם בגלל הכישורים שלי וגם בגלל הצבע עצמו. מאמין שצבע שמן היה עושה עבודה טובה יותר. סה"כ, סביר. אך לא יותר. 

תמונות יגיעו בהמשך, לא היום. 

זכור לי שבעבר עבדתי עם תרסיס פריימר, גוון אפור. הוא יצא סמיך וחלק בהתזה מהמיכל, ודי ציפיתי לקבל את המרקם הזה מהפריימר 1-2-3 שקניתי. בכנות התאכזבתי מאד, ולא ארכוש סוג זה שוב.

• תוכן חדש...