Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שבאשר (המקורי, הוא בעצמו) מכר לי ולאחותי מוצרים מקולקלים לגמרי ב-2 הזדמנויות שונות, הוא מחוק אצלי לנצח.

יש גבינות בשלות ויש גבינות מקולקלות, ויש סבתא שוויצרית שאי אפשר לעבוד עליה...

הייתי צריך לחדד לגבי זמינות - ברור שכמה יבואני בוטיק בארץ מביאים הכול, אפילו גרוייר,

אבל בגדול הגבינה הזאת לא קיימת.

• מבאס 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 7 שעות, hans כתב:

יש רשימה מקרית של גבינות שמעולם לא הגיעו לישראל, זאת אחת מהן :) אפילו אין לה תחליף מקומי (לא, בשן מעושן זה לא פרובולון).

באסוש.

זו אחת האהובות עלי כמעט בכל צורה מותכת.

לפני 5 שעות, natco כתב:

אין דבר שאין לבאשר.

לא יודע מי זה באשר , זו לא גבינה נדירה - אני קונה אותה פרוסה - לא נראית ככה.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

באשר זה אחד מהנשמות הטובות שמוכר לישראלים גרוייר ב300₪ לקג בעוד ששוויצרי ממוצע לעולם לא ישלם על אותה גביהה בדיוק לא יותר מ-100₪ לקג.

המכס בישראל די רצחני על גבינות מיובאות שלא משויכות למכסות/קטגוריות מסוימות, זאת בעיה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 5 שעות, hans כתב:

אחרי שבאשר (המקורי, הוא בעצמו) מכר לי ולאחותי מוצרים מקולקלים לגמרי ב-2 הזדמנויות שונות, הוא מחוק אצלי לנצח.

יש גבינות בשלות ויש גבינות מקולקלות, ויש סבתא שוויצרית שאי אפשר לעבוד עליה...

באשר המקורי בעץ חיים היה סתם שווארמיה שנסגרה בהוראת משרד הבריאות. אחרי זה הם התגלגלו לסתם מעדנייה והלאה.

• מצחיק 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
בתאריך 19.10.2025 בשעה 22:09, natco כתב:

אני הכי אוהב לשים "מטבע" עבה ויפה של גבינת בושה. הטעם של גבינת הצאן מיוחד מאד. זה  מתאים להמבורגר גם בצורה 😁

זה בלתי מנוצח

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

שלושה שלבים להמבורגר:
* בחירת הבשר והטחינה שלו (אני עושה אצל הקצב)

*הוספת גבינה לתוך הקציצה לפני הצליה (פעם קראתי באיזה מקום שלא כדאי ללוש יותר מדי את הבשר, כי אז הוא הופך לקשה יותר. לא יודע להגיד אם זה נכון. אז אני מוסיף "בפיזור"). אני מוסיף פרמז'ן או גרנה פדנו, מה שהבאתי מהסופר.

* מעל אני שם צדר כתום. ככל שיש יותר טעם, יותר טוב. גם אמנטל מוסיף.

פעם הייתי עושה המבורגר ממולא, אבל עכשיו אני כבר מתעצל. אולי לקראת הקיץ הבא, שיהיו לי עלי שום אעשה שוב...

עריכה אחרונה על ידי blackice
פורסם

מתעלק על הפוסט, כי גם אני מאוד אוהב המבורגר ביתי

איך אתה מכינים המבורגר בנינג'ה? ולמה זה עדיף מלהכין אותו על הפלאנצ'ה?

פורסם
לפני 9 שעות, fishmanl כתב:

ולמה זה עדיף מלהכין אותו על הפלאנצ'ה?

בהנחה שאתה מכין בשר שומני כלשהו, בין אם זה סטייק או המבורגר, וייקח זמן לצלות אותו - בשימוש בנינג'ה עם מכסה סגור כמות העשן שתסתובב לך בבית תהיה קטנה פי כמה.

לפני 9 שעות, fishmanl כתב:

איך אתה מכינים המבורגר בנינג'ה?

שים מצב גריל ופשוט תעקוב אין עם זה יותר מדי עניין.

אם הקציצה עבה עדיף להשתמש במדחום כדי שלא תפספס במידת העשייה ואז תתחיל לחתוך את הבשר כמו בחדר ניתוח כדי להבין מה המצב שלו.

פורסם (נערך)

נינג׳ה

לתחוב מדחום במדויק באמצע

לכוונן את העסק עוד פעם פעמיים בהתאם לרמת העשייה שאתה מעדיף

משם על אוטומט

אין פה ״עדיף״ - המטרה של הנינג׳ה היא להפוך כל מיני פעולות שדורשות תשומת לב

למנגנון אוטומטי שאתה משגר ושוכח, ופה הוא מתפקד מצוין בדיוק כמו בהכנה של סלמון, למשל.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • מצחיק 1

פורסם

אין לי מדחום

אז אני אשמח להשתמש החוכמה ההמון

לכמה אני מכוון ואיזה תוכנית לשים

אם אני רוצה לקבל המבורגר m בגודל 200-300 גרם

פורסם

תקדיש 5 דקות מחייך לצפייה בסרטונים קצרים של יוטיוב ואתה מסודר... ניסוי ותעייה, קשה מאוד לחרבן המבורגר.

פורסם

האמת אף פעם לא חשבתי על להכין בנינג׳ה .... אני תמיד עם מחבת (הקסקלאד שיקחו אותם - חרא להכל חוץ מבשר - ובזה היא מדהימה - סטייקים ובורגרים נצלים בה מושלם) ומדחום - עם קציצה בסדר גודל של מה שאמרת - 2 דקות על כל צד, מדחום ואז אולי להפוך עוד פעם אחת בסוף (את הגבינה אני שם ב30 שניות האחרונות ומכסה ואז היא מותכת בול!

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
בתאריך 19.10.2025 בשעה 22:09, natco כתב:

גבינות ישראליות תעשיתיות כגון "עמק" ודומיו, לא ראויות לתואר "גבינה" בכלל.

חבל ללכלך את ההמבורגר עם הפלסטיק הזה.

בעקרון, כל גבינה ארומטית ודומיננטית תתאים.

גורגונזולה, אמנטל, אפילו גרנה פדנו.

אני הכי אוהב לשים "מטבע" עבה ויפה של גבינת בושה. הטעם של גבינת הצאן מיוחד מאד. זה  מתאים להמבורגר גם בצורה 😁

אבל גם צ'דר למיניו (מעדיף אנגלי ולא אמריקאי מתועש) זו תמיד אופציה טובה, אם כי קצת אנמית לטעמי.

בלי שום קשר לנושא הפוסט שהרי אני צמחוני בכלל, אל תזלזל לעולם בגבינות הישראליות. חבר שבא לבקר מארצות הברית ששם מגוון הגבינות הוא עצום נתן קרדיט גדול לגבינות בישראל. אישית אני אפילו חושב שגבינת נפוליאון טעימה יותר מגבינת פילדלפיה האמריקאית. 

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)

אני לא אדבר בשם natco, אבל אני מסכים לחלוטין עם מה שהוא כתב על הגבינות התעשייתיות של תנובה וטרה.

כמובן שזה לא סותר את מה שאתה כתבת, שיש כאן גבינות מצויינת. אבל, אלו לא "עמק" וקרובות המשפחה שלה. 

עריכה אחרונה על ידי אורי מ.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

• תוכן חדש...