Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צפצופים פיג'ו 107

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי פיג'ו 107 2012 רובוטית.

לאחרונה אם אני נוסע וממלא את הרכב בהרבה משקל (נוסעים מבוגרים וחבילות), או לאחר נסיעה ממושכת בעליות חדות, הרכב מתחיל להשמיע צפצופים ללא שנדלקת נורה כלשהי.

כשאני לוחץ חלש יותר על דוושת הגז, בדרך כלל הצפצופים מפסיקים.

גם אחרי נסיעה ממושכת מאוד יש מצב שהצפצופים מתחילים בנסיעה בעליה מתונה מאוד, אבל זה כמעט לא קיים בנסיעה במישור או בירידה.

מה ההסבר לזה?

תודה

נ.ב. ראיתי כאן בפורום שזה קשור אולי להחלקת הקלאצ'.

קודם כל אציין שזה בא והולך ויכולות להיות נסיעות משמעותיות שזה לא יקרה.

ובעיקר: האם יש בעיה לסחוב עם זה בינתיים ככה, אם בכל מקרה אני מתכנן לא להשאר עם הרכב הרבה זמן? כאילו מה יכול לקרות בעצם?

פורסם
לפני כשעה, רכב כתב:

ראיתי כאן בפורום שזה קשור אולי להחלקת הקלאצ'.

זה. 

ככה האוטו מודיע שיש הפרש לא תקין בין סל"ד המנוע לבין סל"ד ביציאה מהגיר. 

אם לא תטפל בזה יכול להיגרם נזק לגלגל תנופה ויהיה צורך להחליף גם אותו בהחלפת קלאץ' וגם יכול להיות שתגיע למצב שהאוטו לא יהיה מסוגל להאיץ בעליה בכלל או שיפסיק לשלב הילוכים.

תוך כמה זמן תגיע למצב הזה אני לא יודע. 

• מעניין 1

פורסם

תודה על תשובתך.

אשמח אם תחדד: יש סכנה בלהמשיך לנסוע עם הרכב בלי לתקן. כאילו הוא יכול פתאום לא להאיץ בעליה בכלל באמצע נסיעה מהירה?

פורסם
לפני 11 דקות, רכב כתב:

כאילו הוא יכול פתאום לא להאיץ בעליה בכלל באמצע נסיעה מהירה?

כן אם תמשוך את זה מספיק זמן תגיע לזה.

פורסם

אשמח להסבר למה הצפצופים קורים רק כשהרכב סוחב משא כבד.

היום למשל נסעתי עם עוד אדם ברכב, נסיעה של למעלה משעה כולל עליות חדות ומזגן דולק, ולא היה שום צפצוף.

פורסם
בתאריך 27.7.2025 בשעה 23:16, Buki כתב:

זה. 

ככה האוטו מודיע שיש הפרש לא תקין בין סל"ד המנוע לבין סל"ד ביציאה מהגיר. 

אם לא תטפל בזה יכול להיגרם נזק לגלגל תנופה ויהיה צורך להחליף גם אותו בהחלפת קלאץ' וגם יכול להיות שתגיע למצב שהאוטו לא יהיה מסוגל להאיץ בעליה בכלל או שיפסיק לשלב הילוכים.

תוך כמה זמן תגיע למצב הזה אני לא יודע. 

ככה או ככה עדיף להחליף את גלגל התנופה כחלק מהחלפת הקלאצ

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...