Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 26.6.2025 בשעה 20:38, ניקו פ. כתב:

מה מעצבן לרמת הדיל ברייקר אצלי? משענת היד נמוכה ברמה שהיא כאילו לא קיימת

המשענת עם ראצ'ט 3 נקודות.

תרים אותה לאט ותרגיש את שלושת הקליקים. אם תרים עוד היא תרד חזרה למצב הכי נמוך.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ייתכן שבשנה הקרובה נרכוש רכב משומש.
חשבנו על סקודה קארוק, VW טיגואן או סיאט אטקה מודל 2021-2 כולם עם מנוע 1.5.
יש לי נסיוןם מוצלח עם יחידת ההנעה הזו. נהגתי באוקטביה 2020 דור 3, 1.5 רכב ליסינג מהעבודה במשך כמעט 4 שנים ו-132K ק"מ עם 0 תקלות. בשנה וחצי האחרונות אני נוהג באטקה 2024, כבר נסעתי 56K קמ גם ללא תקלות.
האם ברכבים ישנים יותר בני 5-9 שנים יש הרבה כשלים במכטרוניקס? שוקל לרכוש רכב עם 30-40K קמ ולנסוע בו כ-30K קמ בשנה.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, `Infinity כתב:

חבל שלא נתת אינדיקציה לעלויות.

התייעצת עם שמאי מטעמך? מוזר שאין ירידת ערך.

לא חשבתי שזה יעניין מישהו. 

אצרף בסוף ההודעה תמונה של התיקונים לבעיה בגיר ומילוי מחדש שמן dsg + טיפול 75 + החלפה יזומה של בלמים כולל דיסקים ותושבת מנוע.

לגבי ירידת הערך, הדלת האחורית מוחזקת על ידי כמה ברגים בודדים. אין סיבה שזה יגרור ירידת ערך. מה גם שהוחלפה במקורית. השמאי אכן היה מטעמי. אייל נרקיס. ממליץ. 

לא יודע לגבי אטקה, אבל זו שאלה מעניינת כי נהגתי בcx5 מאותו שנתון כמה פעמים. 

צריכת דלק, מרווח כולל תא מטען, הקודיאק לוקחת. המאזדה שקטה יותר לנהיגה עם תא פנים נעים יותר בעיניי. גם נוחה יותר בבין עירוני. 

המושבים נהדרים בשתיהן. 

שתיהן לא מקרקשות גם בנות 5. אז איכות ההרכבה מעולה וזהה. 

אני אוהב את השילוב של dsg עם המנוע. 1.5 שכאמור כאמור חלש על הקודיאק, אבל אם אתה הולך על 2.0 הוא מנצח את האטמוספרי של מאזדה. שתיהן נהדרות. אם אתה לא צריך אקסטרה מקום המאזדה תהיה בחירה מעולה הן בשל שכירות, הן בשל אמינות והן בשל איכות נסיעה מעולה. 

עוד יתרון לקודיאק זה איזופיקס מקדימה. 

והגודל למי שזה חשוב. לאשתי המאזדה מכוערת והרגישה נמוכה וקונה יותר מהספורטאז׳ שלה ובוודאי המקודיאק (מה שלא בהכרח מגובה במספרים אבל לא יכול להתווכח עם תחושה).

הכל כמובן לדעתי בלבד. 

לפני 6 שעות, shimon88 כתב:

אפשר באמצעות obdeleven ודומיו לבטל את מניעת העקיפה מימין @ניקו פ.

נפלא לא חשבתי על זה. תודה. 

לפני 6 שעות, Night Driver כתב:

המשענת עם ראצ'ט 3 נקודות.

תרים אותה לאט ותרגיש את שלושת הקליקים. אם תרים עוד היא תרד חזרה למצב הכי נמוך.

וואו לא היה לי מושג. 

אני אנסה תודה רבה! מקווה שהגובה יתאים בגבוה. 

לפני שעה, mottis כתב:

אני אגיד לך את האמת. זה קצת לוטו. תיכנס לקבוצה בפייסבוק שנקראת נפגעי dsg. תסנן את התגובות הטמבליות ותראה שהסטטיסטיקה לא פוסחת על אף אחד - אצלנו מלא ואגיות במשפחה המורחבת ואין חוקיות. 

ספציפית קודיאק מככבת שם אז אולי לה כן יש קצת יותר. הגיר גם הולך בק"מ נמוך, יש דיווחים אפילו על 50 אלף. 

בסוף אתה צריך לקחת בחשבון שאתה קונה את הרכב ואולי תהיה לך הוצאה גדולה כחלק ממחירו. אם מצאת אקזמפלר שהוחלף מוח, זכית. חזרה של התקלה נדירה ביותר. 

מחירים של התיקונים שציינתי אצל אופיר המכונאי האקדמאי בתל אביב: 

Screenshot_20250629_195219_Drive.jpg

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • אהבתי 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

לא חשבתי שזה יעניין מישהו. 

אצרף בסוף ההודעה תמונה של התיקונים לבעיה בגיר ומילוי מחדש שמן dsg + טיפול 75 + החלפה יזומה של בלמים כולל דיסקים ותושבת מנוע.

לגבי ירידת הערך, הדלת האחורית מוחזקת על ידי כמה ברגים בודדים. אין סיבה שזה יגרור ירידת ערך. מה גם שהוחלפה במקורית. השמאי אכן היה מטעמי. אייל נרקיס. ממליץ. 

לא יודע לגבי אטקה, אבל זו שאלה מעניינת כי נהגתי בcx5 מאותו שנתון כמה פעמים. 

צריכת דלק, מרווח כולל תא מטען, הקודיאק לוקחת. המאזדה שקטה יותר לנהיגה עם תא פנים נעים יותר בעיניי. גם נוחה יותר בבין עירוני. 

המושבים נהדרים בשתיהן. 

שתיהן לא מקרקשות גם בנות 5. אז איכות ההרכבה מעולה וזהה. 

אני אוהב את השילוב של dsg עם המנוע. 1.5 שכאמור כאמור חלש על הקודיאק, אבל אם אתה הולך על 2.0 הוא מנצח את האטמוספרי של מאזדה. שתיהן נהדרות. אם אתה לא צריך אקסטרה מקום המאזדה תהיה בחירה מעולה הן בשל שכירות, הן בשל אמינות והן בשל איכות נסיעה מעולה. 

עוד יתרון לקודיאק זה איזופיקס מקדימה. 

והגודל למי שזה חשוב. לאשתי המאזדה מכוערת והרגישה נמוכה וקונה יותר מהספורטאז׳ שלה ובוודאי המקודיאק (מה שלא בהכרח מגובה במספרים אבל לא יכול להתווכח עם תחושה).

הכל כמובן לדעתי בלבד. 

נפלא לא חשבתי על זה. תודה. 

וואו לא היה לי מושג. 

אני אנסה תודה רבה! מקווה שהגובה יתאים בגבוה. 

אני אגיד לך את האמת. זה קצת לוטו. תיכנס לקבוצה בפייסבוק שנקראת נפגעי dsg. תסנן את התגובות הטמבליות ותראה שהסטטיסטיקה לא פוסחת על אף אחד - אצלנו מלא ואגיות במשפחה המורחבת ואין חוקיות. 

ספציפית קודיאק מככבת שם אז אולי לה כן יש קצת יותר. הגיר גם הולך בק"מ נמוך, יש דיווחים אפילו על 50 אלף. 

בסוף אתה צריך לקחת בחשבון שאתה קונה את הרכב ואולי תהיה לך הוצאה גדולה כחלק ממחירו. אם מצאת אקזמפלר שהוחלף מוח, זכית. חזרה של התקלה נדירה ביותר. 

יש לי נסיון עם ואגיות חדשות, 3 רכבי ליסינג שקיבלתי ונסעצי בממוצע 40k קמ בשנה.

רכבי vag שהיו ברשותי היו בני 4 לכל היותר ועם 132k קמ לכל היותר. אני לא מכער את הרכבים כשהם יותר ישנים וכאשר צברו יותר ק"מ...

יכול להיות שבגלל שהקודיאק גדול וכבד יש יותר עומס על התיבה?

פורסם
לפני שעה, ניקו פ. כתב:

לא משתמשים בשמן בתקן 0w30? בארונה 1.5 שהייתה לי (2022) רשום בספר הרכב שזהו התקן, מניח שזה אותו המנוע

2018 Mazda 3 2.0 Hatchback Premium.

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, Rongaflugen כתב:

לא משתמשים בשמן בתקן 0w30? בארונה 1.5 שהייתה לי (2022) רשום בספר הרכב שזהו התקן, מניח שזה אותו המנוע

התקן לבנזין 1.5L. הוא vw 504/508  (או acea c3/c5). המספרים עם W הם הצמיגות של השמן. 

למשל, יש הרבה שמנים שעומדים בתקן vw 504 בכל מיני צמיגויות 0w20, 5w30, 0w30 וכדומה. הם כולם בסדר כל עוד עומדים בתקן. 

בישראל 5w30 זה אחלה ומספיק. במדינות קרות בהן אתה נוהג במינוס 20 או 30, בהחלט יש היגיון להשתמש ב-0w30. 

נ.ב. יש עוד כמה תקנים שהם סבבה לא רק מה שכתבתי לעיל. 

לפני 14 שעות, mottis כתב:

יש לי נסיון עם ואגיות חדשות, 3 רכבי ליסינג שקיבלתי ונסעצי בממוצע 40k קמ בשנה.

רכבי vag שהיו ברשותי היו בני 4 לכל היותר ועם 132k קמ לכל היותר. אני לא מכער את הרכבים כשהם יותר ישנים וכאשר צברו יותר ק"מ...

האמת שאין לי מושג. יכול מאוד להיות. לא מספיק מבין בזה. 

• רעיון טוב! 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
לפני 17 שעות, mottis כתב:

יש לי נסיוןם מוצלח עם יחידת ההנעה הזו. נהגתי באוקטביה 2020 דור 3, 1.5 רכב ליסינג מהעבודה במשך כמעט 4 שנים ו-132K ק"מ עם 0 תקלות. בשנה וחצי האחרונות אני נוהג באטקה 2024, כבר נסעתי 56K קמ גם ללא תקלות.
האם ברכבים ישנים יותר בני 5-9 שנים יש הרבה כשלים במכטרוניקס? שוקל לרכוש רכב עם 30-40K קמ ולנסוע בו כ-30K קמ בשנה.

עדיף לך לפתוח שרשור בפורום "ייעוץ"

לפני 15 שעות, ניקו פ. כתב:

אני אוהב את השילוב של dsg עם המנוע. 1.5 שכאמור כאמור חלש על הקודיאק

הזינוק ל-100 הוא סביבות העשר שניות, שזה לא מהיר, אבל גם לא איטי. תאוצות הביניים, עם המנוע שסוחב טוב בכל סל"ד והמיידיות של הגיר, בטוח טובות.

מוזר לי שאתה מרגיש שהרכב חלש.

הוא לא מהיר, אבל גם לא אמור להרגיש חלש.

לפני 14 שעות, mottis כתב:

יכול להיות.

זה גם פונקציה של סגנון נהיגה ותנאים (פקקים). מי שנוהג להזדחל עם חצי ברקס, שוחק את הקלאצ'ים יותר ומחמם את הגיר. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תראה תחושה זה משהו סובייקטיבי, אבל לדעתי הוא לא מספיק על הקודיאק והייתי שמח ל2.0. הפער מאוד מורגש בתחושה בין שתי הגרסאות אך לא רציתי למתוח תקציב בשביל משהו שלא מעניין את אשתי כהוא זה. 

כמו שכתבתי בהודעה הראשונה, אין קושי בעליות לירושלים או בעקיפות ביניים, אבל המנוע הזה לא מרגיש טוב כמו שהוא מרגיש על הקאמיק למשל. 

אין תחושה של זריזות. לא הייתי קורא לרכב הזה עם המנוע הזה זריז או נמרץ. 

מניח שזה עניין של משקל. 

פורסם
לפני 11 דקות, ניקו פ. כתב:

אבל המנוע הזה לא מרגיש טוב כמו שהוא מרגיש על הקאמיק למשל

ברור שזה עניין של משקל. אפילו על האטקה הוא מרגיש די נמרץ.

לי יש את הקאמיק 1.0 (ליסינג). אומנם צמיגי 16 (יתרון), אבל התחושה היא שהסרן הקדמי לא תמיד מצליח להתמודד גם עם המומנט של ה-1.0.

לא רק תחושה, אני מרגיש את הבקרה מרסנת לפעמים.

מניח שבקו ישר זה פחות בעייתי, אבל זה גרם לי לתהיות כמה באמת נותן ה-1.5 בקאמיק בנסיעות שאינן בינעירוניות

פורסם

לא יצא לי להתגרזן על הקאמיק, אבל ולו בשביל קו ישר, זה יותר נעים ויותר כיף. לפעמים אני אוהב להתקדם מהר מקצב התנועה ונחמד כשזה בלי לחיצה נשמעותית על הגז, אך מודה שלא נהגתי בקאמיק 1.0 רק ב1.5. 

פורסם
בתאריך 29.6.2025 בשעה 18:59, mottis כתב:

שים לב שהגיר בקארוק ובאטקה (DQ200 מצמדים יבשים) שונה מהגיר בטיגואן ובקודיאק (DQ381 מצמדים רטובים), למרות השימוש באותו מנוע 1.5.

הראשון סובל מבלאי מואץ למצמדים אבל יחסית מעט תקלות מכטרוניק. בשני לא שמעתי על בלאי מצמדים בק"מ סביר אבל מכטרוניק לעיתים מסיים את חייו בנסועה מאד נמוכה, אפילו של 30-40 אלף ק"מ (ויש גם חריגים לכיוון השני).

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 18 שעות, ניקו פ. כתב:

לא יצא לי להתגרזן על הקאמיק, אבל ולו בשביל קו ישר, זה יותר נעים ויותר כיף. לפעמים אני אוהב להתקדם מהר מקצב התנועה ונחמד כשזה בלי לחיצה נשמעותית על הגז, אך מודה שלא נהגתי בקאמיק 1.0 רק ב1.5. 

אין ספק שה-1.5 מכונית זריזה (ה-1.0 היא פסדר לכל שימוש מעשי), אבל גם בלי להתגרזן, ההתרשמות שלי שהקאמיק, גם עם  מנוע 1.0, לא מצטיינת בהורדת כוח לכביש. יותר מדי בקלות הבקרה מתערבת.

חלק מזה זה ההרגל שלי לתת לה לעבוד, ותמיד לדרוך על הדוושה עד הסוף (מי צריך מודלציה כשיש אלקטרוניקה), אבל גם כשאני לא מצפה לזה, נראה שהיא מתערבת

• מעניין 1

• חודש מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

שני עדכונים קטנים, הראשון פחות מעניין, השני יותר:

הראשון – הותקנה DDPAI ז50 פרו, בהתחלה באמצעות שקע OBD, אך לאור חוסר יציבות במגעים (הייתה נכנסת למצב חניה בנסיעה) החלטתי להעביר אותה לתיבת הפיוזים לחיבור ישיר. בנוסף הבעלים הקודם התקין מערכת מקומית שנקראת סקודה קונקט-איט, שהיא זוועה וגרועה ומיותרת ולא ברור לי הצורך שלה. אז היה צריך לפרק את זה. חיכיתי לסופ"ש פנוי, והוא לא הגיע. אני בד"כ לא אוהב שמפרקים לי את הרכב אבל נזכרתי בהמלצות חמות שקיבלתי על עופר OP CAR ELECTRONICS. שלחתי לו הודעה, קבענו מועד אצלו בפ"ת 2 דק' נסיעה מצומת סגולה (בעבר היה בכפ"ס), בוצע פירוק של הזוועה ומעבר של המצלמה למצבר. כמות הזבל של התקנות חיצוניות שהוצאה מהרכב מורידה לו שנייה מ-0 ל100. העבודה הייתה נקייה ומקצועית, עופר אדם נעים. המחיר היה יותר מהוגן בעיניי. יכול רק להמליץ. מוזמנים להתרשם מעבודות בדף הפייסבוק שלו. אין לי שום היכרות אישית איתו מעבר לכך שאני לקוח מרוצה.

השני – הייתי שבוע בצ'כיה, בדרומה בטבע בעיקר. היינו בטיול משפחתי גדול ושכרנו מספר מכוניות, כולן 2026. שתיים מתוכן היו קודיאק 4 על 4 וקודיאק VRS.

אז מה שרלוונטי כאן בראש ובראשונה זה שלמי שמתעניין בקודיאק חדשה, המכונית שופרה והפכה למשפחתית די מושלמת למעט דינמיות מן הסתם (רכב ענק השוקל המון). כל דקה עם הרכב התאהבתי בו יותר. האבזור בכמויות שאני לא יכול להסביר (לא יודע מה מזה מגיע לארץ). כל החיבורים לרכב והטלפון אלחוטיים. שיקוף מסך על השמשה סופר אינטואיטיבי ונוח, מכיל בדיוק את 3-4 פריטי המידע שצריך (פנייה הבאה בניווט, מהירות שלי, הגבלות מהירות, מקפיץ תמרורים). תכניות המסאז׳ לנהג ולנוסע ליד נעימות ומעבירות שיוט ארוך בכיף. כיסא מסאז׳ יקר שעולה 5 ספרות נותן אותם ביצועים. הרכב יותר נוח מהדור היוצא, המרווח הרגיש דומה, לא בדקתי מספרים. המושבים סופר נוחים בשתי הגרסאות, ההגה נעים למגע. הנוחות השתפרה, הרכב הרבה יותר נעים על באמפרים בהשוואה ל-2020 שיש לי ובידוד הרעשים השתפר גם כן. למי שמחפש משפחתית עם המון מקום, אבזור ורכב בנזין קרוב לשלמות פרקטית – לכו על זה.

המנועים – הנהיגה בסקודות החדשות הבהירה לי את מה שאני היום מאמין בו בלב שלם, לא משנה איזו קודיאק אתם קונים ומאיזה שנתון, מנוע 2.0 ליטר תפור עליה לעומת ה-1.5. כאמור, זה לא שה-1.5 עגלה, אבל ה-2.0 הוא בדיוק מה שהיא צריכה. בVRS זה אותו מנוע עם בערך 265 כ"ס ובגרסת ה4X4 זה 200 כ"ס. אני אהבתי יותר את גרסה ההנעה הכפולה כמכונית שלמה. יש לה כמה מצבי מתלים, היא סבירה לחלוטין בשטח בינוני ומטה ופותחת עולם יפה של טיולים לחובבי הטבע. זה לא לנד קרוזר, אבל זה גם לא רכב חסר כל תוחלת בשטח. במצב קומפורט הרכב סופר נעים לנסיעה, הוא טוב בשיוט, בעיר, הנהיגה לא מאומצת, בקרת השיוט נהדרת. עקיפות מבוצעות בקלילות גם כשצריך לעקוף מ-120 ל-140 ולחזור ל-130 (המהירות המותרת בצ'כיה).

אז לסיכום, אם אתם קונים קודיאק, לכו על ה-2.0. זה משנה איכות חיים לא מעט לדעתי. אם יש כסף, הדור החדש שופר משמעותית.

היו גם קארוקים. לא נהגתי בהם אז אין לי מה לפרט.  

תא מטען של החדשה, שדי זהה בגודלו לישנה רק עם סידור מעט אחר. 

20250811_135841.jpg

• אהבתי 1

פורסם

אני שוקל ברצינות את הקודיאק החדשה (מנוע 1.5 גם כי עברתי את הגיל של רכב דינמי וגם הפרש המחיר לא מצדיק).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אומנם לא נהגתי ב2 הדגמים. אך כנוסע, מאחור. אין ספק שהקודיאק החדשה שופרה מאוד. המנוע 1.5, כמו שהיה בדגם הקודם. פסדר. כמובן, בהתחשב במשקל של הרכב.

הדגם החדש באבזור הבסיסי, מגיע יחסית מאובזר אך השיקוף שעליו דיברת מגיע רק בגרסאות המאובזרות יותר והמנוע 2.0 יקר מאוד. למי שהפרוטה מצויה בכיסו וצריך באמת את הגודל הזה. אכן מדובר ברכב נוח, מאובזר וראוי ביותר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...