Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 שעות, ניקו פ. כתב:

כולן 2026.

תלמדו את משרד התחבורה עם התאריכים ההזויים שלו והגיול שעליו דיברנו לאחרונה בשרשור מקביל

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 56 דקות, samg כתב:

הדגם החדש באבזור הבסיסי, מגיע יחסית מאובזר

הבעיה באבזור שלו שכל רמות הגימור מתחת לסטייל הקילס לא כולל פתיחת דלתות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שווה לבדוק פתיחת קידוד. לא הגיוני שלא מורכב שם יוניט או מחשב בודי שונה משאר רמות הגימור.

כן יש הבדלים במכלולים ברמות גימור כאלו שלא מורכבים כלל בקו יצור, אבל מרגע שיש keyless ככל הנראה שזה רק קידוד.

בדוק עם מתמחים, למשל הדר מ hi-led .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

מרוב שהתאיישתי מOUTLANDER חזרתי לאופציה של הקודיאק 

האם הייתם ממליצים לקנות אחד 1.5 בנזין שנת 2020 ?

חוץ מהבעיה של DSG ומוח גיר שעולה 10 אלף 

יש הסדר בקשר למשאבת מים בעייתים בקודיאק

ובכלי נראה שהרכב דורש הרבה טיפולים ותחזוקה ואתה לא יודע איך תצא מהעניין 

האם הייתם ממליצים כולל פותח השרשור לקנות אחד? 

פורסם

סליחה מראש, אתה לא מחפש רכב נוח או משהו שמתאים להסעת המשפחה, אתה מחפש ״תכנית חיסכון״ ו maintenance free, את זה לא תמצא ברכב עם מנוע טורבו וגיר כפול מצמדים, משומש שאתה לא יודע איך תוחזק , מבחינת טיפולים (בזמן או שלא) וחלקים שהוחלפו (או שלא) . 

אתה צריך משהו בסגנון מאזדה cx5, ללא טורבו עם גיר פלנטרי, התשלום יהיה בעיקר בתחנת הדלק. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
בתאריך 31.10.2025 בשעה 12:16, zaf כתב:

סליחה מראש, אתה לא מחפש רכב נוח או משהו שמתאים להסעת המשפחה, אתה מחפש ״תכנית חיסכון״ ו maintenance free, את זה לא תמצא ברכב עם מנוע טורבו וגיר כפול מצמדים, משומש שאתה לא יודע איך תוחזק , מבחינת טיפולים (בזמן או שלא) וחלקים שהוחלפו (או שלא) . 

אתה צריך משהו בסגנון מאזדה cx5, ללא טורבו עם גיר פלנטרי, התשלום יהיה בעיקר בתחנת הדלק. 

maintenance free יותר בכיוון , כרגע אני על איוניק גם כפול מצמדים אם אני זוכר נכון והוא אחלה מבחינת אמינות לפחות כרגע

משתדל לשמור עליו ולבצע טיפול קפדני לפי הספר ובמוסך מורשה(גונבים כסף אבל לפחות יודע שכל בעיה שימצאו יטפלו )

חבל שאין כבר מאזדה CX5 בשוק בקמ נורמלי או שנתון  או פריוס +

פורסם
בתאריך 30.10.2025 בשעה 23:11, דרדס אבא כתב:

מרוב שהתאיישתי מOUTLANDER חזרתי לאופציה של הקודיאק 

האם הייתם ממליצים לקנות אחד 1.5 בנזין שנת 2020 ?

חוץ מהבעיה של DSG ומוח גיר שעולה 10 אלף 

יש הסדר בקשר למשאבת מים בעייתים בקודיאק

ובכלי נראה שהרכב דורש הרבה טיפולים ותחזוקה ואתה לא יודע איך תצא מהעניין 

האם הייתם ממליצים כולל פותח השרשור לקנות אחד? 

מוח גיר אם תמצא רכב שהוחלף כבר, אז אתה פטור. 

משאבה אכן בעיה ויש אחריות. אצלי הוחלף אצל הבעלים הקודם באחריות. 

חוץ מזה לא היה משהו חוץ מטיפולים שוטפים ומה שכתבתי בתחילת השרשור. 

אבל הרכב אצלי רק חצי שנה בלחץ, אז אני לא יודע לומר לך מה יקרה לך בטווח הארוך, וגם ניסיון של אדם בודד לא מאוד מלמד. 

אני חושב יהיה יותר נכון שתפתח שרשור בייעוץ קנייה, שם תקבל עצות יותר מוכוונות. 

הרכב אחלה רכב, אבל הוא לא האחלה רכב היחיד. יש לו את היתרונות שלו, האם הם שווים נגיד 2 כניסות למוסך בשנה במקום אחת, לא יודע. כל אחד ושיקוליו. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 9 שעות, דרדס אבא כתב:

אם אני זוכר נכון והוא אחלה מבחינת אמינות לפחות כרגע

אתה לא זוכר נכון. אותו הדבר כמו DSG 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון: 

ביטוח חודש במקיף+חובה 4700 שני נהגים נקובים מעל 30 ללא תאונות. מסחרה שבה כל חברה תמיד משווה למחיר של הקודמת. באיזה שהוא שלב נמאס לי וזרקתי מחיר. אמר לי כן וסגרנו. מרגיש שאם הייתי אומר 4500 גם היה נסגר בלי בעיה. 

נדלקה נורת מנוע והופיעה תקלה בסטארט אנד סטופ. התחברנו לסורק אצל אופיר בתל אביב. לפי הוראות יצרן שלב ראשון ניקוי פיח שסתומי יניקה (להתראות 2100 שקלים). על הדרך החלפנו פלאגים (300) וביקשתי שיעבור על הבלמים הקדמיים כי משהו הרגיש אוף, ואכן הוחלפו צלחות ורפידות (ביי 1500 שקלים נוספים). 

אחרי כמה ימים שוב נורה ואותה תקלה. נכנס לאופיר. השלב הבא לפי היצרן זה החלפת גלגל תנופה, אבל לטענתו 90+אחוזים של התקלה זה השסתומים וצריך לנסוע קצת עד שזה מסתדר. על הדרך כבר ביצענו טיפול 90 לרכב שכלל את כל המסננים ושמן כמובן (ביי 1000) + החלפת תותבים למשולשים (ביי עוד 700). התקלה אופסה. אחרי הטיפול והנסיעה כרגע התקלה לא חזרה, אבל אם תחזור בעתיד נחליף גלגל תנופה (500 דולר רק החלק oem מחול). נקווה שלא יגיע לזה. 

אז עלויות האחזקה יקרות כמו שכתבתי, במיוחד ברכב בן 6 כשמתחיל להגיע בלאי טבעי, אבל מעבר לכך הרכב משרת אותנו היטב ואנחנו מאוד מרוצים ממנו. אני אגיד שאפשר לטפל בזול יותר, אבל אני מעדיף לטפל אצל מישהו שעובד לפי הוראות יצרן עם חלפים מקוריים/oem איכותיים ולשלם יותר. 

אשתי מאוד מרוצה ואני גם. המנוע עדיין צריך להיות 2.0 :) היום יותר מתמיד אני אומר אל תתפשרו על ה1.5, אלא אם אתם אשתי שנוסעת כמעט רק בין עירוני על 100 בימני. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם

לפני שעה, ניקו פ. כתב:

אשתי מאוד מרוצה ואני גם. המנוע עדיין צריך להיות 2.0

למה עדיין ככה?

הכוח למשקל סביר לגמרי, בטח שלוקחים בחשבון את עקומת המומנט והמיידיות של הגיר.

בסופו של דבר, מדובר בממוטה, כך או אחרת, אבל לא בטוח שמנוע יותר גדול פשוט יעביד את בקרת המשיכה יותר, במקום לספק תאוצות...

יש לי את המנוע הזה עכשיו באטקה. יותר קלה/קצרה, אבל מנוע יותר חזק בלי שדרוגים אחרים, לא ייתן כלום.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

חולק עליך. נסעתי בקודיאק 2.0. לא בקרה ולא נעליים. הכוח יורד לכביש היטב וזה במיוחד מורגש בתאוצות ביניים. יציאה מרמזור בקיק זה לא פעולה שאני עושה הרבה או כמעט בכלל, אך האצות ביניים כן ושם ההבדל מאוד מורגש. מאוד. 

אני עומד על דעתי, אם הייתי היום קונה קודיאק לעצמי, הייתי מתעקש על ה2.0. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם (נערך)

לא. טרם נתקלתי בדגם 2.0 בנזין עם הנעה קדמית בלבד בקודיאק. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

פורסם

אני עם קודיאק 1.5 בנזין ולא מרגיש שחסר לי כח. אולי סגנון נהיגה שונה, למרות שיצא לי לסוע גם 150-200 באוטובן, וגם לצאת לעקיפות בדרכים כפריות בכל מרכז ומזרח אירופה. גם בכבישים הרריים. מעביר למצב S והכל זז בסדר גמור.

מה שכן, חסר לי ה-4*4 בחורף. על שלג הרכב מרגיש הרבה פחות יציב. אבל גם זה לא סוף העולם, בטח לא בעיר. אם הייתי גר בכפר בוודאות הייתי הולך על 4*4.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...