Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואז הרכב יעלה עוד יותר, כי 5 סוללות קטנות עולות הרבה יותר מאחת גדולה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

הדיונים על מה זה רכב ספורטיבי לא יסתיימו אף פעם.

וזה בסדר. רק שיש נטייה של הרבה מהטוענים להשמע כאילו לא נהגו במסלול או לשכוח את החוויה.

וגם להתייחס לכוח כאלמנט  עיקרי בחווית נהיגה ספורטיבית, מרגיש לי שחורג מפרופורציה. במיוחד שרוב הזמן הרכב אינו על המסלול.

החשמליות לקחו את עניין הכוח למקום שמדגיש את הנ"ל מאוד.

בשימוש יומי, ספורטיבית חזקה במיוחד, אותי לפחות מאוד מתסכלת. יש מעט מצבים בטוחים יחסית שאתה יכול להמצא בתחום המרגש.

מכוניות כמו MX5 ו BRZ מדגישות כל כך טוב למה אני מתכוון. קלה, מערבת ולא דורשת מהירות תלת ספרתית כדי להיות בזון. 

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • אהבתי 4
פורסם

למה, באמת למה לקחת טענה שכלל לא נשמעה כאן ולהפוך אותה באופן מניפולטיבי לטיעון של מי שנמצא ממול בדיון ובכך לסיימו. לא מכיר כאן מישהו שטען שכוח, או נגזרותיו כמו תאוצה, הוא אלמנט עיקרי או משהו כזה. הטענה היא אחרת לחלוטין, והיא האפשרות שמכונית חשמלית יכולה להיות בעלת תכונות ספורטיביות ולהנות מאיכויות דינמיות שאינן נופלות מאלו המאפיינות מכוניות הנעת בנזין. זו נשללת על ידך מטעמי משקל בעיקר, ע"י אחרים מטעמי רעש טבעי או ריח או משהו בתחושה שמנוע חשמלי לא יודע לתת. נגד הטיעון הזה אני יוצא, נכון שמשקל גבוה הוא מכשול, לפיזיקה יש מה להגיד, אבל זה לא פחות ממכשול, גם אתגר ויש כאלו שהצליחו לעמוד בו, לפחות לפי הנטען. אני לא יודע, אין לי נסיון אישי במכוניות חשמליות עם התנהגות דינמית ספורטיבית ומהנה, אבל יש  כאמור מי שטוען שכן וכדאי לאפשר לו להוכיח את הטענה במקום לשלול את התכנותה. לי אגב אין מכונית חשמלית ואת הכיף שהיה לי עם האינוצ'נטי דה תומסו לפני עשרות שנים ( לזכרוני פחות מ 100 סוסים ומשקל נוצה ), אני זוכר עם צמרמורת עד היום. אבל לשלול בלי להתנסות כלל, פחות מתאים לי.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

אני מניח שהגבת אלי. אחלה השקעה. רק שהתייחסותך אם אכן אלי כאילו פסלתי משהו -  זה פשוט לא נכון ואפילו מתפלא עליך שכך הבנת.

לייחס לי מניפולציה. הגזמת קצת. תבדוק את עצמך.

מציע לך לנהוג קצת במיאטה ואח"כ בטיל חשמלי. אולי זה יחדד לך את מה שרשמתי.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם
לפני 4 שעות, itsik170 כתב:

ואז הרכב יעלה עוד יותר, כי 5 סוללות קטנות עולות הרבה יותר מאחת גדולה.

אני הייתי רק 20% רציני (אמצע הלילה, טילים וזה...)
אבל אם כבר: סוללה = הרבה תאי סוללה קטנים. אני מניח שאפשר לחלק לחמש בקלות אבל לא באמת בדקתי. אפשר לשאול את צ'אט חברנו.

לפני 30 דקות, רועי5 כתב:

למה, באמת למה לקחת טענה שכלל לא נשמעה כאן ולהפוך אותה באופן מניפולטיבי לטיעון של מי שנמצא ממול בדיון ובכך לסיימו. לא מכיר כאן מישהו שטען שכוח, או נגזרותיו כמו תאוצה, הוא אלמנט עיקרי או משהו כזה. הטענה היא אחרת לחלוטין, והיא האפשרות שמכונית חשמלית יכולה להיות בעלת תכונות ספורטיביות ולהנות מאיכויות דינמיות שאינן נופלות מאלו המאפיינות מכוניות הנעת בנזין. זו נשללת על ידך מטעמי משקל בעיקר, ע"י אחרים מטעמי רעש טבעי או ריח או משהו בתחושה שמנוע חשמלי לא יודע לתת. נגד הטיעון הזה אני יוצא, נכון שמשקל גבוה הוא מכשול, לפיזיקה יש מה להגיד, אבל זה לא פחות ממכשול, גם אתגר ויש כאלו שהצליחו לעמוד בו, לפחות לפי הנטען. אני לא יודע, אין לי נסיון אישי במכוניות חשמליות עם התנהגות דינמית ספורטיבית ומהנה, אבל יש  כאמור מי שטוען שכן וכדאי לאפשר לו להוכיח את הטענה במקום לשלול את התכנותה. לי אגב אין מכונית חשמלית ואת הכיף שהיה לי עם האינוצ'נטי דה תומסו לפני עשרות שנים ( לזכרוני פחות מ 100 סוסים ומשקל נוצה ), אני זוכר עם צמרמורת עד היום. אבל לשלול בלי להתנסות כלל, פחות מתאים לי.

מה היא מכונית ספורט זאת שאלה של תפיסה מקובלת.

מה נחשב לג'אז\ רוקנרול\ גראנג' ?
מה נחשב לאוכל רחוב? 

האם הסרט הוא דרמה או מתח?

לפני שנים קלארקסון אמר על האסטון מרטין DBS משהו בסגנון:

"Aston say they've made a sports car but in fact its an epic Grand Tourer"

לדעתי לא תמצא חובבי רכב רבים שיגדירו את המיאטה \ brz כמשהו אחר ממכונית ספורט
אבל מה לגבי מרצדס מרצדס SL?

אז האם ה208 gte היא מכונית ספורט?  נחכה לפסיקת הסנהדרין 

• אהבתי 3

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

שלושה עמודים...

ש ל ו ש ה    ע מ ו ד י ם....

שלושההההההה עמודייייייים ורק אני מנסה להבין - איך בדיוק GTI - שזה ראשי תיבות של 

GRAND TOURING INJECTION

יכול להיות רכב חשמלי? - שאין לו שום הזרקה!!! וגם אין לו שום טווח לגראנד טורינג??? 

זה מסוג הדברים שהייתי אומר עליהם רק בישראל - אבל זה טרללת צרפתית.

בתאריך 15.6.2025 בשעה 13:20, mcshmupi כתב:

דבר השני, ה gtהזאת היא בעצם gte,

פה חשדתי

• מצחיק 5

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אם לפורשה, כזכור מותג גרמני רציני ומיושב להחריד, מותר למתג גירסאות של הטאייקן החשמלי כ"טורבו ו"טורבו S" מותר גם לצרפתים לקשקש.

לפני 5 שעות, מיץ פטל כתב:

אני מניח שהגבת אלי. אחלה השקעה. רק שהתייחסותך אם אכן אלי כאילו פסלתי משהו -  זה פשוט לא נכון ואפילו מתפלא עליך שכך הבנת.

לייחס לי מניפולציה. הגזמת קצת. תבדוק את עצמך.

מציע לך לנהוג קצת במיאטה ואח"כ בטיל חשמלי. אולי זה יחדד לך את מה שרשמתי.

1. משעמם בבית בגלל האיראנים אז ממלאים ניירות ומקישים על מקלדות.

2. שמעתי לעצה, בדקתי את עצמי ולא שיניתי כלום.

3. נהגתי בלא מעט מכוניות בנזין מפזזות, נהגתי בטילים חשמליים כהגדרתך, טרם בחשמלית עם יומרות ספורטיביות, לכן לא יודע לשפוט. כן יודע שרצוי לגשת לכל דבר עם ראש פתוח ושחרור מקיבעונות, לכן אם אני קורא שיש מי שטוען שיש חשמליות עם רוח ואופי ויומרות ספורטיביות שמגשימות, אני לא פוסל את האפשרות. סה טו.

פורסם
לפני 22 שעות, lanosforce כתב:

שלושה עמודים...

ש ל ו ש ה    ע מ ו ד י ם....

שלושההההההה עמודייייייים ורק אני מנסה להבין - איך בדיוק GTI - שזה ראשי תיבות של 

GRAND TOURING INJECTION

יכול להיות רכב חשמלי? - שאין לו שום הזרקה!!! וגם אין לו שום טווח לגראנד טורינג??? 

זה מסוג הדברים שהייתי אומר עליהם רק בישראל - אבל זה טרללת צרפתית.

פה חשדתי

ואיפה הטורבו בדיוק בטייאקן טורבו ?

• אהבתי 2
פורסם

הכוונה לטורבינה בתחנת הכוח שמייצרת את החשמל. 

אגב, גם ה injection של ה gti החשמלית יכול להתייחס להזרקת אלקטרונים במוליכים למחצה. 

ולגבי ה grand touring שהעירו כאן: יכול להיות שזה פשוט מכתב מעריצים לתוכנית של אמאזון 

• מצחיק 2
  • מעניין 1

פורסם
לפני 13 דקות, רועי5 כתב:

ואיפה הטורבו בדיוק בטייאקן טורבו ?

כשיפתח על זה שרשור - תתזכר אותי אחרי העמוד השלישי בבקשה. עד אז 

image.thumb.png.c3b2c41211970638d804dd1f093522fe.png

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בתאריך 16.6.2025 בשעה 04:47, mcshmupi כתב:

מחלקים את הסוללה, נניח לחמישה חלקים.

אם היה אפשר לעשות דבר כזה, נראה לי שזה היה פותר כמה בעיות כלליות, בלי קשר ליומרות ספורטיביות.

1. היה אפשר לקחת סוללונת אחת או שתיים הביתה ולהטעין אותה שם, כמו סוללה של אופניים חשמליות - והופ, פתרנו את בעיית הרכב החשמלי לחסרי עמדת טעינה (לפחות למי שצריך ביום-יום רק כמה עשרות ק"מ, שזה רוב האנשים).

2. היה אפשר לקנות עוד סוללונת או שתיים ספייר - והופ, פתרנו את בעיית/חרדת הטווח. בשוטף זה יושב במחסן, כשעולים לצפון/יורדים לאילת מעמיסים את זה באוטו ומחליפים בדרך.

כנראה שיש עוד שימושים. זה מה שעלה לי עכשיו לראש.

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם
לפני 28 דקות, Froyne כתב:

1. היה אפשר לקחת סוללונת אחת או שתיים הביתה ולהטעין אותה שם, כמו סוללה של אופניים חשמליות - והופ, פתרנו את בעיית הרכב החשמלי לחסרי עמדת טעינה (לפחות למי שצריך ביום-יום רק כמה עשרות ק"מ, שזה רוב האנשים).

כן אבל זו לא סוללה של אופניים חשמליים וסביר להניח שגם אם תחלק אותה ל5 (ואולי גם 10) לא תוכל לשאת אותה הביתה. מגיגול קצר, סוללה של פיאט 500 שוקלת 300 ק"ג

פורסם

אין ספק שהסוללות של היום לא מתאימות לזה וגם הרכבים של היום לא מתאימים לזה.

אבל הסוללות משתנות ומתפתחות.

אם מישהו בתעשיית הרכבים/סוללות ירצה לעשות את זה והפיתוח יהיה מכוון לשם, יתכן שזה אפשרי.

או אולי זה סתם חלום פורח ולא ריאלי🤷‍♀️

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

שאלה לא פחות מעניינת מ "מה הופך מכונית חשמלית לספורטיבית"
היא השאלה: מי בכלל רוצה מכונית ספורט חשמלית?
לפי הכתבה הבאה, לא רבים. פרארי דוחים את ייצור החשמלית הראשונה שלהם בשנתיים משום שהם לא מזהים ביקוש (והם לא לבד בסירה)

https://www.icar.co.il/news/bkpee7e4lg/

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...