Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יד 00/01/02/03 וכן הלאה...

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הרכב עלה לכביש בפברואר 2019, לחברת ליסינג, כנראה לצורך מכירה כאפס קילומטר.

כעבור חודש (מרץ 2019) נמכר לקונה המאושר, כנראה עם ק״מ בודדים על האודומטר. אבל רישומית הוא היד השניה.

והבעלות עברה לחמך בספטמבר 2022, והוא היד השלישית.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 50 דקות, cohen motor 377 כתב:

זה הרכב של חמי וכתוב בעלים קודמים 02..

אז חמי הוא 03 שכביכול יד רביעית?

ברשיון רכב לא כתוב "יד". כתוב כמה בעלים קודמים היו לרכב.

אם כתוב לו 02 הוא יד שלישית (כי היו 2 לפניו).

אם תקנה ממנו ותעבירו בעלות, יהיה כתוב ברשיון בעלים קודמים 03

והמשמעות בשוק היא שאתה תהיה היד הרביעית (כי לפניך היו שלושה בעלים לרכב...).

זה כמו מישהי שהתגרשה 3 פעמים בעבר, ורשום לה 3 בעלים קודמים,

וכשתתחתן איתה, אתה תהיה הבעל ה... רביעי. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 4
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, sperial כתב:

כאשר יש חריג - כאשר סוחר מעביר את הבעלות לקונה המאושר לא נוספת יד. כלומר אם אתה יד ראשונה (בעלים קודמים רישיון 00) והרכב נמכר לסוחר הוא יהיה 01, והרוכש ממנו יהיה גם הוא 01. יש עוד כמה אירועים בהם לא נוספת יד - הסרת בעלות של אחד מבני זוג, רכב שעובר בירושה, וארוע נדיר ביותר של ביטול העברת בעלות.

וארוע נדיר יותר של הורדת יד ידנית במחשבי משרד הרישוי 🫢

עריכה אחרונה על ידי tinoki
  • מעניין 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

לפני איזה 35 חיפשתי רכב, והגעתי לאיזה פיאט שקונים פוטנציאליים הסתובבו סביבו כמו זבובים סביב ***. את הרכב פסלתי מיד, אבל כעבור מספר חודשיםנשמעתי סיפור על זוג המוכרים - הבעל היה סוחר (לא ברור לי אם רשום) והאישה עבדה במשרד הרישוי. התפקיד בעסק - ספרית של ידיים.

• מבאס 1
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איזה מגוחך זה, למה לסבך משהו כל כך פשוט?

יש היגיון בזה או שפשוט מישהו החליט החלטה דבילית ומאז זה נתקע? למה לא לרשום ברישיון יד נוכחית וזהו? אדם שקנה רכב מהחברה יהיה יד 1, אדם שיקנה את הרכב ממנו יהיה יד 2.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

חובבי הקונספירציות יגידו שזה מאותה הסיבה שבוויז האפשרות היא לסמן "להימנע מכביש אגרה" ולא  "לבחור בכביש אגרה"-

לבלבל את המשתמש.

• מצחיק 1
  • מעניין 1

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 3 שעות, שביט כתב:

זה.

אתה מערבב בדיוק בין מה שמסבירים לך לא לערבב. 

00- אין בעלים קודמים, ז"א אתה הבעלים הראשון. קנית את האוטו מהסוכנות. אתה היד הראשונה.

01- בעלים קודמים אחד. קנית ממנו, אתה הבעלים השני- אתה היד השנייה. 

וכן הלאה.

רועי כתב בצורה קצת מבלבלת. 

מכיל את העלבון ומפשט, לכל יד שרשומה ברשיון הרכב אתה מוסיף 1 והופ, אתה יודע באיזו יד מדובר. 

• רעיון טוב! 1
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

מנצל״ש באותו נושא של מכירות 0 קילומטר - סדרת כתבות של מיודענו בכלכליסט. (גם למי שלא אוהב אותו) המידע מטריד במידת מה עד שהיום מתפרסם הדבר הבא:

"הטעיה מהותית": הרשות להגנת הצרכן מזהירה מעסקאות "יד ראשונה אפס קילומטר"
אחרי פרסומי כלכליסט הרשות להגנת הצרכן ולסחר הוגן מזהירה כי חברות ליסינג ומגרשים מוכרים רכבים שנרשמו כיד ראשונה כחדשים: "מזהים מגמה מדאיגה של שיווק רכבים תוך הצגת הטבות מנופחות ביחס למחיר מחירון, מבלי לגלות לצרכן שמדובר ברכב שאינו חדש"

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/sj0gsszueg

וזה בעקבות הכתבות שלו בנושא: 

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/bjetw9cbll

תחת השמש הקופחת: המכוניות "הנמכרות" שאף אחד לא קנה מציפות את מגרשי הרכב בצפון

וזו שקושרת את הנושא גם לסינים:

בסין נלחמים ברכבי "יד ראשונה אפס קילומטר" - בישראל הם הפכו לנורמה
הרגולטור הסיני יוצא למלחמה בעיוות השוק שפוגע בתעשיית הרכב, בעוד שבישראל נמכרות עשרות אלפי מכוניות כאלה מדי שנה ללא פיקוח

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/bklhoaeigg

אז אצלנו בנושא צרכנות, פראיירים רק מתחלפים .

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

חבל שהוא לא נותן בכתבה קישורים למידע שהוא נותן.

מניסיון שלי בקניית שני רכבי ליסינג ”0” מליסינגים שונים.

1. לא הוזכר בכלל מחירון יבואן בשום צורה שהיא.

2. יש גילוי נאות ומפורש, שאני כקונה יד שנייה ושהיד הראשונה היא חברה.

3. הרכב בהחלט לא היה שנה במגרשי היבואן, מציגים את רשיון הרכב ובו יש מועד עליה לכביש.

את הכתבה על סין לא קראתי, היא לא מענייני.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 דקות, Ron Poh כתב:

לא הוזכר בכלל מחירון יבואן בשום צורה שהיא.

2. יש גילוי נאות ומפורש, שאני כקונה יד שנייה ושהיד הראשונה היא חברה.

אם כך השאלה היא האם בהינתן שלא מוצג לך מחיר חדש בחברה היו לך את הכלים (מניח שכן, חקירה עצמאית שלך) לדעת מה מידת ההפרש ממחיר חדש יד 00 בחברה.

אני מניח שגם הזמינות המיידית הייתה חלק מהשיקולים (שלם וסע) . אבל, האם מרבית הרוכשים באמת בודקים מועדי עליה לכביש של רכבי 0 קילומטר. אני לא בטוח שכן. 

לקונים שאני מכיר, מה שהיה חשוב היתה הזמינות המיידית, ורק לאחר קבלת הרכב התחילו שאלות שרצוי היה לשאול בתחילה. (בעבר , רכבים שנרשמו על ליסינג, קיבלו למשל שנה או 3 שנים אחריות במקום 5 או 7 (קיה למשל) 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

למה שיספרו לי מה המחיר אצל היבואן?

שהרי בכל מקרה אף אחד לא קונה במחיר מחירון אצל היבואן, כולם מתמקחים על מחיר ו/או הטבות.

הזכרת אחריות, אז כן קניתי סובארו וקבלתי שלוש שנות אחריות, נאמר לי 3! והודגש גם בטופס הזמנה. ו... כן, לא נאמר שאצל היבואן יש 5, ולמה שיגידו?

כמו כל דבר שקונים, עסק אחראי על מה שיוצא מפיו והוא צריך להיות אמין ולמסור מידע מלא ואמיתי על מה שהוא נותן, הוא לא המשווק של היבואן. באחריות הקונה לעבור כמה בתי עסק שהוא רוצה ולעשות השוואות.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...