Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

האם יש מקום הגיוני לחנות ולנעול בו אופניים ליד תחנת רכבת תל אביב ההגנה?

הפרמרטים:

1. מותר חוקית

2. ניתן לנעול אותן שם

3. שגם אמצא אותן למחרת (-:

4. כמה שיותר קרוב לתחנה

5. האופניים יחנו שם החל משעות הערב ועד הבוקר למחרת

אני מתכוון לשימוש על בסיס קבוע

עריכה אחרונה על ידי avargel
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

לאור סעיף 5, סעיף מספר 3 כנראה לא ייקרה, עם סבירות עולה ככל שתחנה יותר פעמים.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם

במידה וזה משהו קבוע הייתי מחזיק זוג זול עבור המשימה.

גם פחות סיכוי שמישהו יחשוק בו וגם לא כואב מדיי במידה ויעלם.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם (נערך)

יש ממש ביציאה של התחנה מקום ייעודי די נרחב לקשירת אופניים. רק תוודא שמדובר בזוג זול ומצ'וקמק.

אולי בסבידור סיכויי הגניבה נמוכים יותר, אני מכיר מישהו שעד היום לא גנבו לו - שוב, זוג מצ'וקמק, שנשאר שם בלילות ובסופי שבוע.

אישית אני מתנהל עם ברומפטון מתקםלים ומחנה אותם מתחת לשולחן במשרד. זול זה לא, אבל לא גניב.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

‏המנהל שלי חונה את האופניים בתחנת ארלוזורוב ומגיע למשרד ברכבת. הוא אומר שאין כזה דבר שלא גונבים. הוא מחזיק כל הזמן כמה זוגות אופניים זולים וכשגונבים לו זוג הוא לוקח זוג אחר מהמחסן. 

• מעניין 1
פורסם
בתאריך 10.4.2025 בשעה 09:43, avargel כתב:

אני מתכוון לשימוש על בסיס קבוע

לא יודע איפה לקשור אבל כדי למצוא את האופניים:

1. כסא בלי שחרור מהיר

2. גלגלים בלי שחרור מהיר (מוברגים) שגם קשורים בשרשרת (בטח הקדמי)

3. שרשרת עם מנעול של אופנוע, להשאיר במקום בו משאירים את האופניים

4. אופניים שלא שווים את ההתעסקות עם כל זה

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם כבר קורקינט חשמלי, כי האופניים של תל אופן כ״כ כבדים ומבאסים שזה מוציא את החשק מהעניין.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

5. האופניים יחנו שם החל משעות הערב ועד הבוקר למחרת

כשגרתי מספר שנים בדרום ת"א ליד התחנה המרכזית החדשה, באימאימא של האריתראה לנד, ראיתי מה קורה סביבי וקיבלתי החלטה חד משמעית - לי לא יגנבו את האופניים ולא יעזור בית דין.

ככה שאני יודע טוב מאוד איך לקשור אופניים שיחנו ויהיו שם בוודאות כמעט גמורה (בס"ד) גם ביום למחרת.

אני יכול לכתוב לך מדריך אחד לאחד איך לעשות את זה, וכמעט להבטיח לך שלא יגעו בהם, אבל הסבלנות שלי קצרה ובעיקר חוסר הנכונות של אנשים להשקיע בזה שלא יגנבו להם את האופניים הורידה לי את כל האוויר מהמפרשים...

השאלה היא רק כמה אתה מוכן לשלם ולהתאמץ בשביל זה.

לרוב האנשים אין את האנרגיה, המוטיבציה, הסבלנות והקפדנות היום יומית להשקיע יום יום ובכל פעם במסירות ובשקדנות בקשירת אופניים כמו שצריך.

רוב האנשים לא החליטו כמוני מתוך עיקרון שלא יגנבו להם את האופניים ועמדו על העיקרון הזה ונלחמו עליו כמוני יום יום במשך כמה שנים כדי לקצור את הפירות (הדבר נכון לזוג אופניים פשוט יחסית, ולא לאופני קרבון רזים בגרמים שעולים 50,000 ש"ח כי כאלו אתה לא מחנה בתחנה מרכזית וקושר עד היום למחרת - אז קצת פרופורציות).

רוב האנשים עצלנים, לא מבררים, לא מבינים, לא רוצים להבין, מבקשים עצות ולא מיישמים אותן, מתעצלים ליישם אותן, ופוטרים בסופו של דבר את העניין.

רוב האנשים קמצנים וקונים מנעול שרשרת (במקרה הטוב) או מנעול כבל (במקרה הרע) סיני גרוע ועלוב No Name ב- 100~ ש"ח שבעלי חנויות האופניים מוכרים וממליצים להם בכוונה תחילה (בעלי חנויות האופניים מרוויחים ישירות ובצורה חד-ערכית ממכת הגניבות הבלתי נגמרת של אופניים בת"א, וההוכחה לזה היא שהם עדיין מוכרים מנעול סיני עלוב וזול, רק בשביל לבצע מכירה, במקום להתעקש שמנעול סיני עלוב וזול ב- 100~ ש"ח לא יכול להגן מפני גניבה של אופניים שעולים 4K ש"חים).

אני הזהרתי לפחות 5 שכנים שלי בזמנו, כולל שיחות הסברים וכו', לגבי המנעולים והנעילה הגרועה שלהם, על אופניים חשמליות חדשות ודנדשות שעלו להם בסביבות ה- 3K ש"חים בזמנו (לא אופניים רגילות כמו שלי בבקושי חצי מחיר משלהם), אף אחד לא הקשיב לי, ולכולם בסוף נגנבו האופניים החשמליים (ולא, לא אמרתי להם "אמרתי לך" כי אין טעם בזה).

היה שכן אחד שהקשיב לי ולא גנבו לו את האופניים בכל ה- 3 שנים שגרתי בבניין, כשמסביבו נגנבו אופניים חשמליות בעשרות (נכון שאלו דוגמאות אנקדוטליות - ועדיין).

אני הייתי מוכן להתאמץ בכל יום, ובכל פעם מחדש, ואני השקעתי בכל יום בקשירה ראויה של האופניים שלי, וגם שילמתי על זה סכום נכבד (וחד פעמי)... ולמרות שעשרות זוגות של אופניים חשמליים ולא חשמליים נגנבו סביבי (ואני לא מגזים), כולל בבניין שלי מתחת לחלון של הדירה שלי כשהאופניים שלי שם - באופניים בשלי לא נגעו.

וגם אני וגם הגנבים יודעים טוב מאוד למה. היה לוקח להם יותר מדי זמן להתעסק עם האופניים שלי, אז למה להם להתאמץ בכלל?...

האופניים שקניתי בזמנו היו Merida זנב קשיח פשוטות יחסית ב- 1,400~ ש"ח ששימשו אותי מ-ע-ו-ל-ה ושהתאימו לצרכיי.

מנעול Kryptonite New York LS עלה 800~ ש"ח, שרשרת פלדה מחוסמת עלתה לי עוד 200~ ש"ח, כבל קשירה לגלגל הקדמי עלה לי עוד 100~ ש"ח, מנעול מתקפל נוסף זול יחסית עלה לי עוד 200~ ש"ח.

כן... 2 מנעולים - מנעול אחד קושר את שלדת האופניים עצמה לחפץ עירוני שלא ניתן לנסר אותו בקלות + מנעול שני שקושר את הגלגל האחורי יחד עם השלדה לחפץ עירוני שלא ניתן לנסר אותו בקלות.

שרשרת מחוסמת שמחברת בין 2 המנעולים והשלדה לחפץ עירוני שלא ניתן לנסר אותו בקלות (הגישה הזו מחייבת ניסור של 2 המנעולים במקביל ולא רק אחד מהם כדי לגנוב את שלדת האופניים עצמה).

בחניית לילה - כבל קשירה לגלגל הקדמי אם השארתי אותו שם (אבל 99% מהפעמים פירקתי אותו כדי לעודד גנבים לגנוב אופניים אחרות) או למוט הכיסא עצמו אם השארתי אותו שם (100% מהפעמים פירקתי אותו כדי לעודד גנבים לגנוב אופניים אחרות).

העלות של הנעילה לבדה עלתה כמו מחיר האופניים...

זמן הנעילה הממוצע היה בסביבות ה- 2-3 דקות (משתפרים בזה מאוד עם הזמן).

בחניית לילה פירקתי את מוט הכיסא ולקחתי אותו איתי.

בחניית לילה כמעט תמיד פירקתי את הגלגל הקדמי ולקחתי אותו איתי מבלי להתעצל (היה תמיד סט כפפות בתיק כדי לא להתלכלך מדי).

אז אני רושם לך שבוודאות אתה תמצא אותן שם ביום למחרת (ה"סוד" בגניבת אופניים הוא לא שאי אפשר לגנוב את האופניים שלך, זה בוודאות שכן ואין פה שאלה לגבי זה שהן גניבות ולא משנה מה נעשה, אלא להעמיד אותן ליד אופניים אחרות שקל יותר לגנוב ולפתות את הגנבים להתאמץ פחות על האופניים שלך ולהעדיף גניבה של אופניים אחרות במקום את אלו שלך). 

השאלה היא רק כמה אתה מוכן להתאמץ בשביל זה...

אתה לא. תסמוך עליי.

אני לא מכיר אנשים שהיו מוכנים להתאמץ כמוני. אף לא בנאדם אחד.

(השכן שלא גנבו לו את האופניים החשמליות עשה עבודה טובה כמעט כמוני וב- 3 שנים שגרתי שם לא גנבו לו אותם).

עריכה אחרונה על ידי DAHUJI
  • אהבתי 5
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

כמה מרחק אתה צריך לעשות עד לרכבת? אם זה לא יותר מ 2-3 ק"מ במקומך הייתי יוצא 20 דק' מוקדם יותר והולך ברגל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...