Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מצרף סרטון עם הרעשים שיש לי בתחילת נסיעה. זה בוודאות הקלאצ'ים, אבל אני לא יודע אם למשוך עם זה עוד קצת או שאולי כדאי כבר עכשיו להחליף כדי למנוע נזק לחלקים נוספים.

הקלאצים האלה הורכבו ב-63 אלף ק"מ, כרגע אני על 107 אלף ק"מ. אשמח לעצות אם עדיף כבר להחליף אותם, מניסיון שלכם. אגב - את הקלאצים הקודמים אצלי החלפתי לא בגלל רעשים כאלה, אלה בגלל רעידות די חזקות בתחילת נסיעה ולפעמים אחרי נסיעה מאומצת, בעייה בשילוב הילוכים בדרך כלל בין 1 ל-3.

אשמח לעצות, מצרף סרטון.

• אהבתי 1
פורסם

ממליץ לך לקפוץ לאבחון מקצועי.

אם הרכב באחריות / מטופל קבוע באחד ממוסכי היבואן ואתה מאיזור המרכז, אז ממליץ לך על מוסך סיידון בהוד השרון (מורשה צ'מפיון).

אם לא, אז אופיר המכונאי האקדמאי או מוסך רון - שניהם בת"א.

אני החלפתי את הקלאצ'ים המקוריים ב-93K ק"מ כשהרכב היה בן 9, בגלל רעידות דיי חזקות במעבר בין ראשון לשני שהפריעו לי.. (התגבר כמובן עם הזמן ועליית הק"מ).

יכולתי למשוך עם זה אבל זה הציק לי.

פורסם (נערך)

היי,

לדעתי זה בכל מקרה ייגמר בהחלפה של קלאצ'ים, אבל אני מטפל כרגע במוסך אחר.

לגבי מוסך רון, הם אלה שהרכיבו לי את הקלאצ'ים האלה.. והם נכון לעכשיו מחזיקים לי רק 44K. אין מצב שאני חוזר לשם שוב. מה גם שהיו קצת בעיות עם הקלאצים האלה בהתחלה (לא של אותם רעשים), אבל היו כל מיני תופעות מוזרות בהורדת הילוכים בשיוט וממש לא אהבתי את ההתנהגות של הרכב, אבל התשובה שקיבלתי מרון זה ש"הכל תקין". ממש לא אהבתי את זה ודיברתי איתו לגבי זה כמה וכמה פעמים, וכל פעם מחדש חיזלש אותי עם זה. וכנראה שהרבה בגלל זה הם מחזיקים לי רק 44 אלף ק"מ. אז לשם אני לא חוזר, לא בא לי להגיע להחלפה של קלאצים כל שנתיים וחצי.

לגבי אופי הנסיעה, אחרי שהחלפתי אתאותם קלאצים, החלטתי שאני מפסיק עם פתיחות מ-0 וכל מיני השתולליות עם הרכב (כמו שעשיתי בהתחלה שהתלהבתי כשהוא היה אצלי חדש), אז זה ממש לא בגלל אופי הנהיגה שלי. גם בפקקים אני מיד מעביר למצב ידני ונשאר בעיקר על הילוך ראשון. לדעתי הקלאצים האלה היו דפוקים כבר בהתחלה, ואני בספק גדול אם הקלאץ' הזה בכלל מקורי....

מוסיף רק שהרכב ממזמן כבר לא באחריות, כן מטופל בקפידות ואפילו באובר קפידות, אבל זה כבר לא ממש יעזור לי בגלל שהרכב כבר מעל 5 שנים על הכביש :).

בכל מקרה תודה על ההמלצות, אני כרגע מטפל במוסך אחר.

עריכה אחרונה על ידי hondacivic02es
  • פיתרון
פורסם (נערך)

ליבי איתך.

לצערי הרב גם אני מנפגעי תיבת ה-DSG, עם 3 החלפות מוח גיר מקורי (החלפה אחת ברכב אחד, שתי החלפות ברכב השני) ושתי החלפות של קלאצ'ים (החלפה אחת בכל רכב).

שילמתי מכספי על שתי החלפות מוח גיר והחלפת קלאצ'ים אחת - בסה"כ 23K ש"ח, כי בשלב שזה קרה הרכבים כבר היו מחוץ לאחריות.

בהמשך למידע שצירפת, אעלה כאן מס' השערות:

1. קלאצ'ים לא מקוריים - אני יודע שרון ואופיר מרכיבים קלאצ'ים מקוריים, אז פחות סביר שזה נובע מחלק שאינו מקורי.

2. ניסיון המוסך עם ההתקנה - לרון בוודאות יש ניסיון רב הוא מחליף כנראה מאות / אלפי קלאצ'ים בשנה, אז פחות סביר שמדובר בחוסר מקצועיות במהלך ההרכבה

3. סגנון הנהיגה - אמרת ששינית את סגנון הנהיגה מייד עם החלפת הקלאצ'ים אצל רון - אז נשמע פחות סביר שזו הסיבה

4. האם לרכב יש תוכנה סטייג' 1 למנוע ? (APR, REVO או קסטום) - התוכנה מוסיפה כ"ס ומומנט, דבר שקרוב לוודאי יביא לשחיקה מוגברת של הקלאצ'ים / התנהגות שונה של הגיר וכו'

5. האם יש תוכנה לגיר ? (APR וכו') - גורמת להתנהגות שונה של הגיר וכו'.

6. אולי יש בעיה במוח הגיר (מכטאוניק) ? - למשל בעיה שקשורה לכיול של הגיר שגורמת לו להתנהג אחרת ולשחיקה מוגברת של הקלאצ'ים ?

עריכה אחרונה על ידי fusion-x
  • אהבתי 2
פורסם (נערך)

אתם מתייחסים להחלפת מצמדים בתור תקלה.

אבל מדובר בבלאי, בדיוק כמו בגיר ידני,  מתישהו זה ייגמר בהחלפת מצמד. 

אם הרכב מבלה רוב הזמן בעיר, פקקים, רמזורים, החלפת מצמדים אחרי 67 או אפילו אחרי 44 אלף קילומטרים לא משהו יוצא דופן.

אז או שמשלימים עם החלפות כאלה פעם ב.. או קונים רכב אחר עם גיר אוטומטי פלנטרי או רציף.

ברור לך שעדיין אפשר להמשיך לנסוע עד שיופיעו גם רעידות ולסחוב את המצמדים עוד לא מעט קילומטרים. כמה שיותר מאוחר תחליף את הנוכחיים, ככה תדחה החלפת סט המצמדים הבאים או שזה יספיק עד למכירת הרכב.

בכל מקרה כדאי להגיע למוסך טוב לאבחון כדי לשלול תקלה אחרת שגורמת לרעשים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 3 שעות, fusion-x כתב:

ליבי איתך.

לצערי הרב גם אני מנפגעי תיבת ה-DSG, עם 3 החלפות מוח גיר מקורי (החלפה אחת ברכב אחד, שתי החלפות ברכב השני) ושתי החלפות של קלאצ'ים (החלפה אחת בכל רכב).

שילמתי מכספי על שתי החלפות מוח גיר והחלפת קלאצ'ים אחת - בסה"כ 23K ש"ח, כי בשלב שזה קרה הרכבים כבר היו מחוץ לאחריות.

בהמשך למידע שצירפת, אעלה כאן מס' השערות:

1. קלאצ'ים לא מקוריים - אני יודע שרון ואופיר מרכיבים קלאצ'ים מקוריים, אז פחות סביר שזה נובע מחלק שאינו מקורי.

2. ניסיון המוסך עם ההתקנה - לרון בוודאות יש ניסיון רב הוא מחליף כנראה מאות / אלפי קלאצ'ים בשנה, אז פחות סביר שמדובר בחוסר מקצועיות במהלך ההרכבה

3. סגנון הנהיגה - אמרת ששינית את סגנון הנהיגה מייד עם החלפת הקלאצ'ים אצל רון - אז נשמע פחות סביר שזו הסיבה

4. האם לרכב יש תוכנה סטייג' 1 למנוע ? (APR, REVO או קסטום) - התוכנה מוסיפה כ"ס ומומנט, דבר שקרוב לוודאי יביא לשחיקה מוגברת של הקלאצ'ים / התנהגות שונה של הגיר וכו'

5. האם יש תוכנה לגיר ? (APR וכו') - גורמת להתנהגות שונה של הגיר וכו'.

6. אולי יש בעיה במוח הגיר (מכטאוניק) ? - למשל בעיה שקשורה לכיול של הגיר שגורמת לו להתנהג אחרת ולשחיקה מוגברת של הקלאצ'ים ?

לגבי סעיפים 1,2 ו-3 שרשמת, אני כרגע מטפל במוסך אחר שאני מעדיף לא לרשום כרגע את שמו, אבל אני די מרוצה שאיך שמטפלים לי שם ברכב, ונראה שהם לא מחפשים לעשות קומבינות למיניהן כמו כל מיני מוסכים אחרים.

כן לגבי סגנון הנהיגה, אני לגמרי החלטתי שאני נרגע לפחות בכל מה שקשור לסחיטה של הגז בתחילת נסיעה, כי הבנתי שזה הדבר שהכי הורס את הקלאצים של הרכב הזה.

אני כן עדיין נוסע חזק, אבל לא "קורע" ולא "הורג" את הרכב. (גם לפני כן לא התנהגתי עם הרכב ככה, אבל כן יצא לי לעשות הרבה פתיחות וכאלה.. אפילו שזה מנוע ליטר)...

לגבי 4 כן יש תוכנה ברכב של PCP, אני הבנתי שהתוכנה הזו די לוקחת את המנוע ושאר החלקים לקצה.. יכול להיות שזו הסיבה, אבל לא ציפיתי שהקלאצים ייגמרו לי אחרי 44-50K בגלל זה ... 

תוכנה לגיר היה לי פעמיים (פעם אחת תוכנה שרק אחרי הצריבה הבנתי ששמו לי תוכנה סינית כלשהי ועבדו עליי), ופעם השנייה PCP שלא אהבתי בכלל איך שהרכב התנהג איתה והורדתי אחרי איזה שבועיים...

לגבי מכטרוניק.. אני מאוד מקווה שזה לא העניין והכל תקין בקטע הזה כי ממש לא בא לי להיכנס להוצאה הזו.. חדש הבנתי עולה 10 אלף ש"ח, ואם משפצים זה לא תמיד מחזיק הרבה זמן בצורה תקינה....

לפני שעתיים, vladclar כתב:

אתם מתייחסים להחלפת מצמדים בתור תקלה.

אבל מדובר בבלאי, בדיוק כמו בגיר ידני,  מתישהו זה ייגמר בהחלפת מצמד. 

אם הרכב מבלה רוב הזמן בעיר, פקקים, רמזורים, החלפת מצמדים אחרי 67 או אפילו אחרי 44 אלף קילומטרים לא משהו יוצא דופן.

אז או שמשלימים עם החלפות כאלה פעם ב.. או קונים רכב אחר עם גיר אוטומטי פלנטרי או רציף.

ברור לך שעדיין אפשר להמשיך לנסוע עד שיופיעו גם רעידות ולסחוב את המצמדים עוד לא מעט קילומטרים. כמה שיותר מאוחר תחליף את הנוכחיים, ככה תדחה החלפת סט המצמדים הבאים או שזה יספיק עד למכירת הרכב.

בכל מקרה כדאי להגיע למוסך טוב לאבחון כדי לשלול תקלה אחרת שגורמת לרעשים.

השבוע אכנס למוסך ואבקש מהם שיסתכלו גם על המכטרוניקס ובאמת ייבדקו שאין עוד בעייה מעבר.. למרות שכן אני יודע שזה בלאי טבעי אבל חשבתי שאני אוכל למשוך עם הקלאצים האלה עוד איזה 10-20 אלף ק"מ.

תודה לשניכם.

מצרף עוד סרטון שבו הרעש נשמע ומרגיש יותר דומיננטי  - 

פורסם
לפני 3 דקות, hondacivic02es כתב:

לגבי 4 כן יש תוכנה ברכב של PCP, אני הבנתי שהתוכנה הזו די לוקחת את המנוע ושאר החלקים לקצה.. יכול להיות שזו הסיבה, אבל לא ציפיתי שהקלאצים ייגמרו לי אחרי 44-50K בגלל זה .

אתה לא הראשון התוכנה הזו ״שברה״ לו קלאצ׳ים. יש כאן אחד שאצלו גם הלך המכטרוניקס. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 1 דקה, zaf כתב:

אתה לא הראשון התוכנה הזו ״שברה״ לו קלאצ׳ים. יש כאן אחד שאצלו גם הלך המכטרוניקס. 

יש לי אופציה להחליף לSLS (כמובן בתשלום) הבנתי שהתוכנה יותר אמינה מהPCP. השאלה באמת אם זה יעשה הבדל בקטע של האמינות, כי זה משהו כמו 2200 ש"ח.

פורסם (נערך)

הבעיה שהרכב לא במצב המקורי ולכן יכולות להיות תופעות כאלו ואחרות.

מצרף את הפוסט של @Fraysa עם סקירה שלו על PCP, יש מצב שהמנוע שלו שונה משלך.. בכל מקרה שווה קריאה.

כנראה ש-APR תהיה יותר סולידית מ-PCP / SLS / Revo

מכיוון שכבר הרכב עם תקלה, אני לא חושב שכדאי להחליף בתוכנה אחרת כרגע אלא להסיר אותה.

הדבר הראשון שהייתי עושה הוא להסיר את התוכנה, על מנת שתוכל לבחון אם יש הבדל בהתנהגות של הגיר (הורדה של ההילוכים בשיוט, ורעידות חזקות בתחילת נסיעה שדיווחת).

במידה והתוכנה היא זו שגרמה לשחיקה מוגברת / פגיעה במצמדים, אז זה כבר לא יעזור ותידרש להחליף במצמדים חדשים.

יכול להיות שזה גם מסיבות אחרות, אבל החשד העיקרי הוא התוכנה מכיוון שהרכב לא במצב המקורי.

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי fusion-x
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

קשה לי לראות את עצמי נוהג ברכב הזה בלי תוכנה, אחרי שהתרגלתי לביצועים הבאמת טובים שזה מוסיף.

אני מקווה שההחלפה הבאה של הקלאצים לא תגיע ככ מהר. אולי הקלאצים האחרונים שהרכיבו לי כמו שרשמתי היו דפוקים מההתחלה, היו לי שם תופעות שררו מההתחלה אבל זכיתי לביטול והתעלמות מצד המוסך כשהתלוננתי מיד בהתחלה לגבי זה.

בגלל זה גם אין מצב שאמליץ עליהם לאנשים אחרים ובטח שלא אכנס לשם.

פורסם
לפני 5 שעות, hondacivic02es כתב:

אולי הקלאצים האחרונים שהרכיבו לי כמו שרשמתי היו דפוקים מההתחלה

מהמר שהם לא.

אין לך שום דרך לדעת מה pcp שינה מבחינת המעטפת של הכוח עד שלא תעלה על דיינו.

אם התוכנה הסירה הגבלת מומנט הדרך לדפוק מצמדים קצרה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 17 דקות, zaf כתב:

מהמר שהם לא.

אין לך שום דרך לדעת מה pcp שינה מבחינת המעטפת של הכוח עד שלא תעלה על דיינו.

אם התוכנה הסירה הגבלת מומנט הדרך לדפוק מצמדים קצרה. 

הם מצהירים שהמומנט עולה משמעותית עם התוכנה, אני רק לא זוכר בדיוק את המספר.. 

פורסם
לפני 22 שעות, fusion-x כתב:

הבעיה שהרכב לא במצב המקורי ולכן יכולות להיות תופעות כאלו ואחרות.

מצרף את הפוסט של @Fraysa עם סקירה שלו על PCP, יש מצב שהמנוע שלו שונה משלך.. בכל מקרה שווה קריאה.

החלק האירוני בכל הסיפור הוא שפותח האשכול היה *התגובה הראשונה בפוסט הזה* והיה הראשון להגיד 

בתאריך 13.8.2021 בשעה 21:51, hondacivic02es כתב:

אני עם תוכנה של PCP לאיביזה 1.0 (אני מניח שהגיר והמנוע עובדים בפחות עומס מאשר הגולף...), וטפו טפו טפו כבר חצי שנה הכל בסדר. רק מטפל פעמיים בשנה במקום פעם.

*חייב להגיד שלפני שהתקנתי את את התוכנה, כן שמעתי עליה שהיא לוקחת את המנוע לקצה יותר מאשר תוכנות אחרות.

אחחח האירוניה. 

mazda2 2008-> אצלי מ2017 ->עדיין אצל ההורים עם מעל ל200KKM
civic 2016 1.8-> נמכרה ->  שודרגה בשביל קצת יותר כח 

A1 192HP  2016 Sport 1.8T ->  נמכרה -> החזקתי חצי שנה נמכרה בשביל קצת יותר מרחב פנים.

A3 2.0T 190HP 2018 -> נוכחת חיה ובועטת.

פורסם
לפני 11 שעות, hondacivic02es כתב:

קשה לי לראות את עצמי נוהג ברכב הזה בלי תוכנה, אחרי שהתרגלתי לביצועים הבאמת טובים שזה מוסיף.

אני מקווה שההחלפה הבאה של הקלאצים לא תגיע ככ מהר. אולי הקלאצים האחרונים שהרכיבו לי כמו שרשמתי היו דפוקים מההתחלה, היו לי שם תופעות שררו מההתחלה אבל זכיתי לביטול והתעלמות מצד המוסך כשהתלוננתי מיד בהתחלה לגבי זה.

בגלל זה גם אין מצב שאמליץ עליהם לאנשים אחרים ובטח שלא אכנס לשם.

אני מבין שקשה לך ולכן יש לזה מחיר :)

בכל מקרה אם אתה שוקל ברצינות להישאר עם תוכנה לאחר הסאגה הזאת, אז תשקול לעבור ל- APR - מכיוון שהיא סולידית ביחס לאחרות.

אם לרכב הייתה תוכנת ניהול מנוע / גיר בתקופה שהמוסך החליף את המצמדים בחדשים,

הדבר הראשון שהייתי עושה - מסיר את כל השדרוגים ונוסע במשך מספר ימים, כדי לתת למערכות של הרכב לכייל את עצמן מחדש ורק אח"כ, במידה ויש בעיה נכנס למוסך כדי שיבדוק את הטענות.

פורסם

מגיב כבר מה שהגבתי בשאר השרשורים שלך -- תעיף את החרא הזה מהרכב שלך כבר. 

PCP זה מוצר היברידי ישראלי שלוקח את המספרים יותר מדי לקצה. הסיבה שלא רואים עליו ביקורת רעה היא שהקליינטים שאליהם הוא פונה הם שונים ממך ולא שמים לב לניואנסים שאתה שם לב אליהם.

חסר לך כוח? תמכור ותקנה משהו עם יותר כוח, או שתחיה עם זה. בקצב הזה אתה סתם תשלם עשרות אלפי שקלים ועל הדרך גם תהרוס את הרכב שלך.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

2016 BMW M235i.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...