Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, 

אבא שלי היה ועדיין לקוח של חברת ליסינג.
לקראת תום מועד סיום רכב 1, הוא יצר קשר לגבי לקחת רכב אחר 2, לעשות חידוש.
אבא שלי מסר את הרכב ב-24 לדצמבר, הגיע נציג ברכב החדש, אסף את הישן וצילם כמובן.

עכשיו מקבלים דו״ח שמאי שהתאריך הנקוב בו הוא 25 לדצמבר, ועליו דרישת חיוב של 5000 ש״ח + מע״מ.
הוא ציין שהיה לו ביטוח 0 השתתפות עצמית, ואמרו לו שהביטוח לא תקף כי הרכב כבר הוחלף.
אציין כי אין נזקים ברכב שהם מעבר לשימוש סביר.
גם מאשימים אותו שחסר מדף אחורי (הזה מהבד שנמצא בתא מטען..) וכמובן שהוא לא לקח אותו למזכרת, כי בקיה ספורטאז' הוא נמתח מהמושב האחורי.

אצרף פה תמונות שנשלחו מהשמאי - שימו לב שהרכב רטוב מאוד בזמן הצילומים.
מבקשים אישור לתשלום ואפילו הציעו הנחה של 20% אם נשלם מהר.

מה דעתכם אפשר לעשות?
האם זאת שיטת מצליח של החברה?
מבקשים אישור על התשלום, אני רוצה לכתוב שאין אישור ושבמידה ויחייבו נפנה לעו״ד.

00920590.JPG

00920595.JPG

00920596.JPG

00920597.JPG

00920598.JPG

00920599.JPG

00920600.JPG

00920601.JPG

00920602.JPG

00920603.JPG

00920604.JPG

00920605.JPG

00920606.JPG

00920607.JPG

00920608.JPG

00920609.JPG

00920610.JPG

00920611.JPG

00920612.JPG

00920613.JPG

00920614.JPG

00920615.JPG

00920616.JPG

00920617.JPG

00920618.JPG

00920619.JPG

00920620.JPG

00920621.JPG

00920622.JPG

00920623.JPG

עריכה אחרונה על ידי ExtraD

🤔

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שיטת מצליח קלאסית.

ה"נזקים" נעשו בזמן שהרכב היה אצלו - אז הביטוח היה תקף.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 3

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

שלא יעז לשלם שקל.

ירצו... יתבעו בבית משפט

היה לו ביטוח ושלא יבלבלו ת׳ביצים 

הדבר היחיד שיכול להיות בעייתי הוא החוסר בכיסוי 

הוא אולי לא לקח אותו אבל הוא לא שם.

תציעו להם להשלים אותו מפירוק, זה לא אמור להיות יקר.

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אז אם הכיסוי נמצא שם, כל שאר הנזקים מכוסים ע"י הביטוח

זה מקביל לביטוח השכרת רכב, אם נניח יש לי ביטוח מלא על השכרת הרכב וביצעתי נזק ואני מחזיר את הרכב (למעשה תקופת ההשכרה נגמרה)
אבל הביטוח תקף רטרואקטיבית לכל נזק שהיה במהלך ההשכרה, כנ"ל אם מישהו מגיע אל חברת ההשכרה וטוען שאני ביצעתי נזק עם הרכב במהלך תקופת ההשכרה.

ככה גם במקרה של אבא שלך, אל תוותר.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

ברור שזה שיטת מצליח, עם אחת הטענות הכי מפגרות ששמעתי.

אל תשלמו שקל (למרות שיש להם בטח אשראי או הוראת קבע ולכן הם יגבו תשלום ואז תצטרכו לריב/לתבוע אותם).

פורסם

להוציא מכתב רשום עם אישור מסירה לגבי ההתנגדות לתשלום והסיבות לכך לחברה. במידה והם אכן יגבו בעצמם תוסיפו את זה לתביעה שתתבעו אותם (ויהיה גם אישור לכך שהגבתם להם עם כל הפרטים - הם לא יוכלו לטעון ל״הסכמה שבשתיקה״ או כל שקר אחר)

פורסם

כן, לא מתכוונים לוותר.
אם יחייבו, ישר לתביעות קטנות.
מצטער רק שאי אפשר להחזיר את הרכב שלקח מהם ל3 שנים הבאות.

גם עשו עוד קטע ״מסריח״ - מנסים לחייב אותו 900 ש״ח על חריגה של 2000 ק״מ כשבעצם הוא נסע 58000 במקום 60000.
הנציגה ״הסבירה״ לו כי בגלל שהוא החזיר את הרכב (בהמלצתם ולחצם) קצת מוקדם מדי (פחות מחודש) הוא צריך לשלם את ההפרש 🤔.

זה פשוט הזוי, בן אדם שלא דובר עברית מאוד טובה, כל היום חופרים לו בשיחות, מלחיצים שישלם מהר (והציעו כאמור 20% ״הנחה״) התקשר אלי בערב לחוץ ועצבני כל כל המצב הזה. גם אפשר ״להבין״ אלף, אלף ומשהו, עקיצות ברוח ישראלית טובה, אבל מנסים לעקוץ פה קרוב ל-7000ש״ח.

• מבאס 2

🤔

פורסם
Just now, ExtraD כתב:

גם עשו עוד קטע ״מסריח״ - מנסים לחייב אותו 900 ש״ח על חריגה של 2000 ק״מ כשבעצם הוא נסע 58000 במקום 60000.
הנציגה ״הסבירה״ לו כי בגלל שהוא החזיר את הרכב (בהמלצתם ולחצם) קצת מוקדם מדי (פחות מחודש) הוא צריך לשלם את ההפרש 🤔.

יכול להיות שמחייבים אתכם על ההפרש של חודש כי בפועל עסקה היתה שנתיים ו-11 חודשים ולא 3 שנים?

אף פעם לא שמעתי על חיוב ק"מ במינוס.

ואם על זה מחייבים אתכם, זו נוכלות אבל זה מסוג הדברים שאתם בתור צרכן צריכים לסכם איתם לפני החלפת הרכב, לא בטוח בכלל שהחוק לצדכם (גם אם אין בזה היגיון וזה מרתיח)

פורסם

חשבתי על זה,

אבל היא חייבה ממש 0.5 שקל לפי הק״מ שנשאר לו עד ה-60 וכתוב בחיוב שהם שלחו ״עבור חריגה״.
ביקשתי הבהרות איפה ״החריגה״.
גם לגבי המסירה לפני הזמן, לחצו עליו להחליף עד סוף 2024 כי בתחילת 2025 הרכב החדש היה ״מתייקר״.
לא פלא שיש לחברה 1.2 כוכבים בגוגל. 

🤔

פורסם

יש כאן כמה דברים שצריך לשים אליהם לב.

1. האם באמת יש בהסכם המקורי סעיף ביטול השתתפות עצמית וביטול השבה לקדמות. שני הסעיפים יחד צריכים להיות מתומחרים, ואתם הייתם אמורים לשלם עליהם מדי חודש בחודשו. 

2. במידה והסעיפים הללו קיימים, ואכן שילמתם בעבורם אז כן. יש כאן נסיון עוקץ, מהמגעילים שנתקלתי בהם. 

3. לא משנה מתי השמאי בדק את הרכב. הרכב הוחזר לחברה כשהוא תחת סעיפי ביטול השתתפות עצמית והשבה, ובזה האירוע נסגר. 

4. החברה יכולה לטעון לנזקים שהיה צריך להודיע עליהם במועד קרות הנזקים, ובגלל שלא הודעתם בזמן הנזק הוחמר ולכן דורשים מכם תשלום. אני בספק אם זה המקרה.

5. להמשיך עסקת ליסינג אצל ספק כזה זו טעות. ולכן עד שלא הייתי מדבר עם מישהו בכיר בחברה, שאומר לי בקולו "תשמע, טעות, יש לך ביטול השתתפות, אתה לא צריך לשלם שקל" לא הייתי שקט להיות בחברה ששולחת נציגים לפנות ללקוחות ככה. אם לא מתקיימת שיחה כזו, הרי שזה מונחה מלמעלה, וזו המדיניות המוכתבת של הנהלת החברה. לא הייתי רוצה להיות לקוח שלהם אפילו לא לדקה נוספת.

עקרונית, ההשבה לקדמות היא הכנסה מטורפת של חברות הליסינג, על גב הלקוחות שהתפתו למחיר הזול בכניסה לעסקה, ולא הבינו שישחילו אותם באלפי שקלים בתום העסקה.  

• אהבתי 8

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

עם כזאת התנהלות של חברת ליסינג הייתי מחזיר להם גם את הרכב החדש ועוזב אותם לחלוטין.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אפשר לדעת באיזה חברה מדובר?

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, סולל הדרך כתב:

אפשר לדעת באיזה חברה מדובר?

רשום בתמונה הראשונה

פריים ליס בע"מ

למה אני לא מופתע? 🥱

עצתי אליך, בטל את עסקת הליסינג החדשה

תשלם את הקנס יציאה ותתחדש לך ברכב אחר מחברה עם שירות טוב.

עריכה: דיברת על המדף האחורי,

בתמונות ניתן לראות שהמדף נמצא ברכב ב100%. פספסת את זה?

עריכה אחרונה על ידי אחד שמבין

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...