Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה קורה עם חבילה שלא נאספת?

Nakamichi

פוסטים מומלצים

קניתי באיביי משהו שנשלח אליי בדואר.

אחרי כחודשיים ללא התקדמות - זוכיתי על המוצר.

חודש וחצי מאז קיבלתי הודעה שהחבילה הגיעה.

אני לא רוצה לאסוף אותה, הזמנתי את המוצר ממקום אחר ואין לי מה לעשות עם עוד יחידה ואני גם לא רוצה שינסו לחייב אותי עליו.

אם אני לא אוסף זה חוזר לשולח?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה לא אוסף זה מושמד. הדואר לא טורח להחזיר כלום מעצמו בימינו.

אם אתה בנאדם, תאסוף את החבילה ותיידע את הבנאדם שהיא הגיעה. כשאתה מודיע לאמזון הם אומרים "סבבה תיהנה מהמוצר הכפול" ואילו אצל מוכרים פרטיים זה תלוי במוכר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לי היה מקרה כזה בעבר שמוצר לא הגיע והמוכר זיכה אותי ( למרות שהתעקש ששלח).

אחרי מספר חודשים הדואר נזכר שהחבילה אצלו ועדכן אותי.

אספתי את החבילה ועדכנתי את המוכר שקיבלתי את המוצר וארכוש אותו פעם נוספת ( כי הוא זיכה אותי) אבל שלא ישלח את המוצר.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 דקות, asix כתב:

לי היה מקרה כזה בעבר שמוצר לא הגיע והמוכר זיכה אותי ( למרות שהתעקש ששלח).

אחרי מספר חודשים הדואר נזכר שהחבילה אצלו ועדכן אותי.

אספתי את החבילה ועדכנתי את המוכר שקיבלתי את המוצר וארכוש אותו פעם נוספת ( כי הוא זיכה אותי) אבל שלא ישלח את המוצר.

עשיתי את זה, זוכתי וכו' וכו' וכו'. פניתי למוכר וכתבתי לו שאני אשלם אבל שלא ישלח בפעם השנייה. בכל מקרה שלח לי פעם נוספת, שלחתי שוב שקיבלתי פעמיים את אותו מוצר ואשלם לו על המוצר שוב אבל שלא ישלח.

פעם שלישית הגיע המוצר - כבר לא טרחתי לכתוב לו..

בכל מקרה לשלם למוכר ולהודיע לו על כך.

מה לעשות עם המוצר הנוסף? למכור בארץ. 

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, hans כתב:

אם אתה בנאדם, תאסוף את החבילה ותיידע את הבנאדם שהיא הגיעה.

קשה לתת עצה טובה כשלא יודעים את ערך המוצר או טיבו, אבל יש פה היבט נוסף שכדאי לקחת בחשבון. אם פות"ש קיבל עדכון שהמוצר הגיע אז יש סיכוי טוב שגם המוכר עודכן על כך. לעזוב אותו עכשיו בדואר ושילך להשמדה כי התקבל זיכוי עלול להשאיר רושם שלילי אצל המוכר לא רק על הקונה אלא על ישראל ותושביה והתנהלותם באופן כללי... סוג הרשמים שיגרמו לו להפסיק לשלוח לשם בעתיד.

יצא לי להתנסות בכמה מקרים כאלה לאורך השנים ובינתיים אף אחד לא ביקש את המוצר בחזרה. לפעמים זה 'תהנה אחי' ולפעמים 'תרום את הכסף לצדקה', אבל ברוב המקרים התרשמתי שההתעסקות עם חיוב כפול פשוט לא הייתה שווה להם את כאב הראש. אי לכך אני מצטרף להמלצה המצוטטת וכך הייתי נוהג בהנחה ולא מדובר במוצר יקר או מסורבל במיוחד. אם זה משהו שאפשר לשלוח חזרה בעלות סבירה - בכלל יופי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כמה חודשים הזמנתי מוצר שלקח לו זמן להגיע (לצורך העניין, מפולין, דרך דואר מקומי).

פניתי למוכר ורשמתי שאני כבר לא צריך את החבילה. הוא ביקש לא לאסוף וטען שהיא תחזור.

אחרי שבועיים המוצר נשלח חזרה בדרכו לפולין ואכן הגיע למוכר, הכל מתועד עם מספר מעקב (אותו מספר שאיתו המוצר נשלח)

אז לא הייתי אומר שלא מחזירים את החבילות, אולי את חלקן, ופה זה עוד דואר ישראל.

Miata NC

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אז גם שלי מפולין, אני באמת אנסה לא לאסוף אותה, הבעיה שכשאתה בא לאסוף חבילה אחרת מופיע להם במסך שיש לך עוד חבילות ולפעמים סורקים אותם עוד לפני שאתה מספיק לומר משהו.

לכל מי שהחליט להגדיר מה זה להיות בן אדם על ידי איסוף חבילה או לא, אז תודה על השיעור באנושות ואנושיות. 

מדובר במוצר נישתי מאוד של כמה מאות שקלים (מעמד לדיבורית של KUDA) ואין לי מה לעשות עם עוד אחד ובטח אין לי שום רצון להתעסק בלמכור אותו.

זה לא שעקצתי את המוכר. החבילה נעלמה לחודשיים מהראדר, כאילו היא תקועה בארץ המוצא. 

אני עשיתי בירורים בארץ עם הדואר, הוא לא הסכים לעשות עם הדואר אצלו ורק אמר שיש בעיות עם משלוח לארץ ואין לו מה לעשות עם זה.

אז חיכיתי בסבלנות עוד ועוד עד שהזמן לעשות DISPUTE כמעט עבר ואז עשיתי וקיבלתי את כספי חזרה. ורק אחרי זה הזמנתי מוצר זהה ממוכר אחר שהגיע תוך פחות משבוע. 

והנה חודש פלוס אחרי זה זה הגיע. 

אם זאת הייתה שטות של 20 שקל מעלי אקספרס לא הייתי טורח אפילו לחשוב על זה

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברגע שהחבילה הגיעה, או זמינה לאיסוף (אותו דבר) - עקצת את המוכר. אתה יכול לתרץ את זה איך שבא לך.

אלא אם כן המוכר כתב במפורש שעל איחור מעבר ל-x ימים יש החזר של 100 אחוז, כמו שהשחקנים הגדולים סטייל עלי/אמזון יכולים להרשות לעצמם.

(וברצינות, איזה "בירור בדואר אצלו" היה יכול לזרז או לשחרר משהו? כולנו יודעים איפה זה נתקע)

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 שעות, DareDevil כתב:

עשיתי את זה, זוכתי וכו' וכו' וכו'. פניתי למוכר וכתבתי לו שאני אשלם אבל שלא ישלח בפעם השנייה. בכל מקרה שלח לי פעם נוספת, שלחתי שוב שקיבלתי פעמיים את אותו מוצר ואשלם לו על המוצר שוב אבל שלא ישלח.

פעם שלישית הגיע המוצר - כבר לא טרחתי לכתוב לו..

קרה גם לי אותו סיפור בדיוק, גם אני התייאשתי אחרי המוצר השלישי שהגיע.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

מעוניינים לעזור לחתולי הרחוב? מחפשים מתנה מיוחדת?

סבונים 100% טבעי ובעבודת יד- כל ההכנסות קודש לטיפול בחתולים. דברו איתי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תשמע, בוא תכוון את האש שלך למקומות הנכונים.

במרבית האתרים הגדולים (וגם הקטנים) יש צפי להגעת המשלוח ולא סתם אתר יחזיר לך כסף על מוצר שטרם הגיע.

המוצר הופיע מעל חודשיים שלא יצא מארץ המוצא. בירור כוונתו האם אבד? האם המשלוח בוטל? האם יישלח לארץ ומה הצפי?

לחכות כ3 וחצי חודשים למשלוח שזמן האספקה המשוער שלו הוא שבועיים זה כנראה בהחלט סביר מאוד אצלך ויישר כוח.

אני מרגיש שהחודשיים שחיכיתי בלי שום עדכון או שינוי במיקום החבילה או רצון של המוכר לברר מה קורה זה מספיק.

אולי זה עוקץ קונה אם כבר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 21 שעות, Or05230 כתב:

לפני כמה חודשים הזמנתי מוצר שלקח לו זמן להגיע (לצורך העניין, מפולין, דרך דואר מקומי).

פניתי למוכר ורשמתי שאני כבר לא צריך את החבילה. הוא ביקש לא לאסוף וטען שהיא תחזור.

אחרי שבועיים המוצר נשלח חזרה בדרכו לפולין ואכן הגיע למוכר, הכל מתועד עם מספר מעקב (אותו מספר שאיתו המוצר נשלח)

אז לא הייתי אומר שלא מחזירים את החבילות, אולי את חלקן, ופה זה עוד דואר ישראל.

ממה שידוע לי, אם המוכר לא מתערב החבילה לא חוזרת.

במקרה שלך הודעת למוכר אז הוא כנראה דאג שיחזירו לו אותה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 4 שעות, Nakamichi כתב:

המוצר הופיע מעל חודשיים שלא יצא מארץ המוצא.

פיספסתי את המידע הזה או שלא קראתי אותו בבירור.

קבל את התנצלותי, בהינתן המצב אתה צודק במאה אחוז.

במקרה שלי החבילה הייתה תקועה חודש פלוס במדינת ביניים.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 22 שעות, Nakamichi כתב:

לכל מי שהחליט להגדיר מה זה להיות בן אדם על ידי איסוף חבילה או לא, אז תודה על השיעור באנושות ואנושיות. 

הגדרנו אותך על סמך המעט שכתבת, כשהוספת מידע אז התמונה התבהרה. לגבי זה שהמשלוח היה תקוע בארץ המוצא, את כל ה-tracking info הזה צריך לקחת בע"מ. אפילו הקוריירים הגדולים (DHL, UPS וכו') לא תמיד מעדכנים בזמן ובאופן מדוייק, אז קל וחומר איזה קורייר פולני או שירות הדואר הלאומי שלהם. כשאני שולח חבילה לישראל אני יודע שתמיד יקח לה 3-5 שבועות להגיע, את העדכון על הגעתה אני מקבל יומיים-שלושה אחרי, ועד יום לפני האיסוף מופיע בדף המעקב שהיא עדיין לא יצאה מספרד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, Ooga כתב:

ממה שידוע לי, אם המוכר לא מתערב החבילה לא חוזרת.

במקרה שלך הודעת למוכר אז הוא כנראה דאג שיחזירו לו אותה.

אני לא חושב

גם איך הוא דאג לזה? שלח הודעה לדואר ישראל? לא חושב שזה המקרה

Miata NC

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...