Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב לשוכני העוף.

האינטרנט מלא באתרי פרסומת של נוטריונים שמפרסמים את מרכולתם, וטוענים בלהט שכן בוודאי כמובן בדוק צריך אישור נוטריוני. האם יש למישהו ניסיון מעשי בנושא? (קרי נסע הוא או בן/בת זוגו עם הילדים, הציג/נדרש להציג מכתב/אישור כלשהו, היו/לא היו בעיות וכו'.) האם יש לצפות לבעיות מכיוון משטרת הגבולות בנתב"ג ו/או באיחוד האירופי?

האם מעשית ניתן להסתפק במכתב רגיל מאת בן/בת הזוג בסגנון "אנוכי איציק כהן מספר דרכון 12345678 מאשר לילדי יוסי וחדווה מס' דרכון כך וכך ילידי כך וכך לצאת את הארץ בליווי זוגתי כפרה עליה...". 

לצורך העניין, ההורים אינם נשואים, אם יש לכך חשיבות.

חזיר דיזל

פורסם

בוודאות גמורה לא צריך כלום.

דרכונים בתוקף ונסיעה טובה.

גם אם ההורים לא נשואים, גם אם הקטין בן 3.

(הכותב לא נשוי ונסע מס' פעמים בשנים האחרונות עם הילדה הקטינה לחו"ל).

• אהבתי 1
פורסם

בדוק גם את המדיניות ביעד לגבי החזרה ארצה. לא מזמן היה ברומניה סיפור עם בחור בן 15 או 17 שלא אפשרו לו לחזור ארצה, אבל נדמה לי שהיה שם גם מרכיב של אזרחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

העיכוב ברומניה היה בגלל שהקטין היה ללא אף אחד מההורים. אמא שלו נאלצה להגיע לשם כדי שיוכל לצאת מהמדינה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בתור גרוש מלא ישראלית שבאה והלכה עם הילדה... לא ביקשו אף פעם כלום.

לפני 3 שעות, sperial כתב:

בדוק גם את המדיניות ביעד לגבי החזרה ארצה. לא מזמן היה ברומניה סיפור עם בחור בן 15 או 17 שלא אפשרו לו לחזור ארצה, אבל נדמה לי שהיה שם גם מרכיב של אזרחות.

בעיקר יש בתשובה הזו מרכיב של לא קשורה לשאלה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם אנחנו שולחים את הילדים עם הסבתא/סבא, אנחנו נותנים להם מכתב בכתב יד (אף פעם לא באמת ביקשו), אבל כשמישהו מאיתנו טס עם הילדים לא מביאים או מכינים כלום.

• אהבתי 1
פורסם

הסיפור ברומניה היה בגלל שהקטין היה אזרח רומני, נכנס לרומניה עם הדרכון הישראלי והחוק הרומני חל עליו שלא אפשר יציאה ללא הורה.

בלבד המקרה הפרטי הזה, אין שום בעיה

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אחלה תשובות, ורובן שגויות (צר לי שאני הורס את המסיבה).

לכל מדינה באירופה (ובעולם בכלל) יש מדיניות משלה לגבי הנושא.

ההמלצה הרשמית של האיחוד האירופאי היא להחזיק מכתב רשמי בהם יש לך אישור לטוס עם הילד לבד (ללא ההורה השני).

לא מצאתי מידע האם יש צורך באימות של משרד החוץ או רק נוטריון.

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/entry-exit/travel-documents-minors/index_en.htm

פורסם
לפני 1 דקה, guya72 כתב:

אחלה תשובות, ורובן שגויות (צר לי שאני הורס את המסיבה).

לכל מדינה באירופה (ובעולם בכלל) יש מדיניות משלה לגבי הנושא.

ההמלצה הרשמית של האיחוד האירופאי היא להחזיק מכתב רשמי בהם יש לך אישור לטוס עם הילד לבד (ללא ההורה השני).

לא מצאתי מידע האם יש צורך באימות של משרד החוץ או רק נוטריון.

https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/entry-exit/travel-documents-minors/index_en.htm

אף אחד לא אמר שאין דברים רשמיים. כולם אומרים שמניסיון שלהם עם טיסות לבד עם הילדים אף אחד לא ביקש שום דבר.

פורסם
לפני 27 דקות, garicho כתב:

אף אחד לא אמר שאין דברים רשמיים. כולם אומרים שמניסיון שלהם עם טיסות לבד עם הילדים אף אחד לא ביקש שום דבר.

זה שאנשים רושמים על ניסיון במדינה X ובמדינה Y - לא אומר שזה יהיה נכון גם לגבי מדינה Z.

לא רשמתי לגבי דבר רשמי אלא שלכל מדינה יש את המדיניות שלה בנושא.

פורסם
לפני 52 דקות, guya72 כתב:

זה שאנשים רושמים על ניסיון במדינה X ובמדינה Y - לא אומר שזה יהיה נכון גם לגבי מדינה Z.

לא רשמתי לגבי דבר רשמי אלא שלכל מדינה יש את המדיניות שלה בנושא.

זה גם יכול להיות לא נכון במדינה X או Y לאותו אדם ספציפי. אבל ב-99.999% (כנראה עוד כמה 90 תשיעיות) לא יבקשו את זה. אז להתעסק בלארגן את המסמך זה בזבוז זמן (אם אתה כרגע מעורב בריב משמרות, ויש משטרה ועובדים סוציאליים בעסק זה כמובן סיפור אחר)

פורסם

בישראל, בכדי להנפיק דרכון יצטרכו את חתימת 2 ההורים אם אינם נשואים, לא בשביל לצאת (אלא אם יש צו בימ”ש כמובן).

אף פעם לא ביקשו ממני בעולם מסמך אם טסתי עם הילדים, באירופה ארה"ב ועוד.

בניגוד למה שנכתב כאן, סבא צריך ייפוי כח להוציא נכד מתחת לגיל 16 ללא אחד ההורים. לא תמיד שמים לב לזה אז זה ’עובר’.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

סבא וסבתא נסעו יותר מפעם עם הנכדים לאירופה ולא ביקשו כלום

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

ממש תלוי בחוקים של היעד.

לפני 8 שנים נסעתי להולנד עם 2 ילדי שהיו אז קטינים, והעירו לי בביקורת הגבולות בהולנד שזה לא תקין שאין לי אישור מטעם האמא. 

בכל זאת איפשרו את הכניסה.

נדמה לי שיש איזו אמנה בינלאומית נגד חטיפת ילדים על ידי אחד ההורים שדורשת אישור כזה.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תוכן חדש...