Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם, 

יש לי רכב: mazda 3 hatchback 2023 4th gen  2.0   165HP 

+

borla s type exhaust mazda 3

התקנתי היום פילטר אוויר פתוח של חברת K&N במקום הפילטר המקורי שמגיע עם -BOX ששומר על הפילטר.

מציין שהוחלף לפילטר אוויר פתוח + מתאם שלתוכו נכנס החיישן שמזהה את כמות האוויר ונבדק שהכול הותקן בצורה הנכונה.

לאחר מכן נסעתי כרגיל ולאחר 40 דקות נדלקה נורת מנוע, נסעתי ישר למוסך לבדוק למה נדלקה הנורה.

במוסך עשו איפוס לנורה ובדקו שהפילטר אוויר + מתאם + חיישן אוויר + אטימות + גובה החיישן אוויר בתוך המתאם הם בסדר ואמרו שהכול בסדר, בנוסף לכך גם בדקו את הקיבולת אוויר דרך המסך שמתחבר למחשב הרכב ואמרו שתקין ואין משהו שמפריע.

לאחר שעשו איפוס לנורת מנוע הנורה נדלקה שוב לאחר 30 דקות נסיעה.

מציין שלא נסעתי מהר והמיקום של הפילטר אוויר לא קרוב למנוע (לא מקבל את החום של המנוע).

אשמח לעזרתכם,

תודה.

עריכה אחרונה על ידי RuSty123
פורסם

בלי קוד של תקלה יהיה לנו קשה לקבל כיוון,

אני רק יכול לשער שזה:

לפני 20 דקות, RuSty123 כתב:

גם בדקו את הקיבולת אוויר דרך המסך שמתחבר למחשב הרכב ואמרו שתקין ואין משהו שמפריע

נעשה לא טוב, או לא נבדק בפרמטרים שאתה מגיע אליהם אחרי 30-40 דקות של נסיעה.

שואל אותי? תשתחרר מהפילטר הפתוח, אם אתה ממש חייב, אני בטוח שהם מייצרים גם פילטר INBOX

ה"שיפור" שזה נותן הוא בעיקר פסיכולוגי אם לא מדובר בערכת שיפורים כוללת

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 11 דקות, yairw כתב:

בלי קוד של תקלה יהיה לנו קשה לקבל כיוון,

אני רק יכול לשער שזה:

נעשה לא טוב, או לא נבדק בפרמטרים שאתה מגיע אליהם אחרי 30-40 דקות של נסיעה.

שואל אותי? תשתחרר מהפילטר הפתוח, אם אתה ממש חייב, אני בטוח שהם מייצרים גם פילטר INBOX

ה"שיפור" שזה נותן הוא בעיקר פסיכולוגי אם לא מדובר בערכת שיפורים כוללת

אם אני אשאר עם זה ככה אז זה יגרום לנזק?

פורסם

אל,

אני פחות בקיא ברכבים מאוד מודרניים, אבל לא הייתי לוקח סיכון, בטח לא ברכב חדש.

לא ידוע מה הבעיה ומה המחשב מבצע בכדי לפצות עליה, לכל דבר יש השלכות, לא כולן מורגשות בטווח הקצר.

כבר חתמתי...

פורסם

שני השקל שלי,

פילטר אוויר פתוח זה מתכון לצרות, הוא מתמלא באדי שמן ולכלוך מתא המנוע וגם מתחמם יותר. ככל שהפילטר ״פתוח״ יותר הוא גם פחות מסנן חלקיקי אבק קונים שעןברים ״חופשי״ לחלל המנוע. 

מכיון שאתה לא לא ״מכונאי מרוצים״ שמבצע טיפול מדי כמה מקצים/מירוצים ומחליף פילטר בכל פעם שהוא נעשה ״בוצי״ , התועלת לגביך נמוכה.

לרכב דיילי שנותן מעט יותר ״אומף״, פילטר אינבוקס עדיף אם אתה ממש אבל ממש חייב את זה להרגשה שלך. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מלבד צליל בס יותר בזמן האצה אני לא רואה שוב יתרון לפילטר הפתוח במאזדה 3, להיפך רק חיסרון.

מעבר לתחזוקה קבועה שתצטרך, בתדירות גבוהה יותר מאשר היית צריך אם הפילטר המקורי, בסופו של דבר בלי מערכת קולד איר אינטייק הפילטר כן יקבל חום גבוה כשהוא מותקן בחלל המנוע, אפילו אם הוא יושב מהבלוק. ואז מה שקיבלת זה אולי אבל אולי יותר אויר שנכנס לתא הבעירה ברגע נתון אבל האויר חם יותר ודליל יותר ולכן זה באמת לא ישנה הרבה.

עזוב את הפילטר הפתוח, תחזיר למקורי ותחסוך מעצמך צרות.

פורסם

צליל בס בגלל פילטר, בספק, צרות בוודאות.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ואני אוסיף ואומר שאני ממליץ לך גם לשכוח מפילטר INBOX של K&N אם תחשוב ללכת עליו כפשרה.

הפילטר הזה מלא בשמן ועם הזמן השמן שלו נדבק לחיישן ה-MAF ברכב ואז הרכב מזייף כי החיישן לא מתפקד כראוי.

יש לי ניסיון רע איתו במאזדה 2 שלי.

לתשומת לבך.

פורסם

את הרעש (שנשמע כמו חור באגזוז), לו ולסביבה, הוא כבר מייצר ממערכת הפליטה שהתקין 🙄

לגבי נורת מנוע, אולי אם תציין מה הקוד/ים של התקלה/ות, יהיה אפשר לדעת קצת יותר טוב מה הולך שם. כי זה קצת מוזר לי שהמוסך טוען שקריאות חיות של הנתונים תקינות. אמור להיות מידע גם לגבי מה היו התנאים כשקוד התקלה נרשם.

למען הסר ספק, אני גם בעד חזרה למקור או לכל היותר פילטר אינבוקס, בטיפול נאות.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...