Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

פתחתי פוסט על זה בעבר, מזגן שהיה עובד לסירוגין. כלומר היה מקפיא מאוד ולעתים רחוקות באמצע שיוט בכביש מהיר היה פתאום מתחיל להוציא אוויר פושר.

בקיץ הזה שמתי לב שזה קורה הרבה יותר, בדר״כ אחרי שהאוטו עומד בשמש שעה כבר בדרך חזור הוא מתחיל לעשות בעיות, שמתי לב שזה מסתדר ברגע שאני מגיע לאיזה פקק והאוטו מתחיל להוריד הילוכים.

בחודש האחרון כבר שמים לב שממש יש בעיה, יום אחד חזרתי מוקדם לבית ב06:30 לאחר שהרכב היה כל הלילה בחוץ, עוד היה קריר בחוץ ובמשך נסיעה של שעה שלמה המזגן בכלל לא עבד, הגעתי לבית פתחתי מכסה מנוע וגיליתי שלוחצים על ה-AC המדחס לא נכנס לפעולה, כלומר הפולי מסתובב אבל רק המדחס לא. בדקתי שוב לאחר כמה שעות בחניה מקורה והמדחס ישר נכנס לפעולה.

היום שוב חזרתי מהחדר כושר (מדובר על נסיעה של 15 דק) והמדחס בכלל לא נכנס לפעולה וחזרתי לבית אחרי שכל הבגדים נדבקו לי לגוף.

עוד אז, לפני שנתיים בערך שרק היה עושה את הבעיה הזאת במהלך שיוט ארוך נכנסתי למוסך ובדקתי אם חסר גז ובבדיקה הכל היה תקין.

האם התופעות שתיארתי לעיל מרמזות על חוסר בגז? אני רוצה לעשות את הבדיקות שלי לפני שאני שולח את האוטו למוסך אל הלא נודע. פיוז אני לא יכול לבדוק כי הפיוז של המדחס נמצא ב-ECU לפי מה שבדקתי ולא בלוח פיוזים, המדחס עדיין עובד (הרי הוא נדלק ומסתובב ומוציא אוויר קפוא רוב הזמן) אז מה בעיה? אני יודע שמדחס לא יתחיל פעולה אם חסר גז ואולי בגלל החום (ובמיוחד אחרי שהאוטו עומד בשמש) הלחץ משתנה ואז בהתאם המדחס לא נכנס לפעולה.

ובמקרה שבדיקת גז היא האופציה, מה המחיר לבדיקה בלבד במקרה שלא צריך למלא גז? פעם אחרונה שביקרתי במוסך הוא היה מספיק נחמד כדי לא לגבות כסף אבל במידה וכן, לכמה לצפות? אני יודע שמילוי גז עולה באזור ה200-250 שקל עבור R134a

פורסם

איזה הודעה מפורטת,

נראה שאתה יודע יותר מרוביינו מה צריך לעשות.

נשארה רק הבעיה של "חרדת המוסך".

עליך להתגבר על הבעיה. ולגשת .

נשמח אם תדווח מה יצא בסוף.

אני עדיין המום מכך שרשמת שאין לך גישה לנתיך המדחס.

באמת הוא נמצא רק במחשב הרכב?

זה ממש הזוי.

פורסם
לפני 14 שעות, IsraCar כתב:

איזה הודעה מפורטת,

נראה שאתה יודע יותר מרוביינו מה צריך לעשות.

נשארה רק הבעיה של "חרדת המוסך".

עליך להתגבר על הבעיה. ולגשת .

נשמח אם תדווח מה יצא בסוף.

אני עדיין המום מכך שרשמת שאין לך גישה לנתיך המדחס.

באמת הוא נמצא רק במחשב הרכב?

זה ממש הזוי.

עדיין שמח תמיד לשמוע מה חברי הפורום כותבים, יש פה חברה שמבינים עניין הרבה יותר ממני

לגבי הנתיך, כן מה נעשה.. 

image.png.646a9ea456f00a327b0b993a4c03a941.png

ראה מה כתוב בטקסט האדום

קשה לי להאמין שזה נתיך שרוף כי אז המדחס לא היה פועל לעולם, גם לא לפעמים. אני שואל כי קשה לי להאמין להצביע על כך שזה בוודאות גז, אולי סתם מזל רע כי הבעיה הייתה גם לפני פשוט החמירה.

בכל אופן אם המדחס תקול אחליף אותו בעצמי, פשוט רוצה להמנע מללכת לשלם כסף על מילוי גז ואז לחזור כדי לבקש לבצע ואקום כדי שאוכל להחליף בעצמי ואז לשוב כדי למלא גז, נראה לי טררם אחד גדול. תוהה אם הסיפטומים מעידים בהכרח על חוסר גז ואם כן, שאלך לבדוק מה הטווח מחירים שאני צפוי לשלם.

פורסם (נערך)

עכשיו מובן.

יש ריליי שזה בעברית ממסר.

ויש פיוז שזה בעברית נתיך.

הנתיך ניתן להחלפה. הממסר לא.

בקשר להתנהלות מול מוסך, לא יודע להגיד לך בדיוק.

אני מבין שאתה רוצה לחסוך כסף ולעשות דברים לבד.

אבל לא בטוח שדרך הפעולה שלך נכונה.

לך לבדוק כמות / לחץ גז במוסך ותמשיך משם.

כמה תעלה הבדיקה ? 150-200.

אם יצטרכו להוסיף גז, אז 300-400.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם
לפני 3 שעות, shlomi66 כתב:

לחצן מהיריות  או לחצן הפעלת מזגן נבדק חשמלית כי אתה טוען שפעם עובד ופעם לא 

לדעתי אין קשר כי המזגן לפעמים מתחיל עבודה ואז המדחס מפסיק לעבוד

פורסם

אם יש מצבים שהמזגן מקרר טוב במזג אוויר חם, זה לא חוסר גז. במצב של חוסר גז הוא לא היה מצליח לקרר טוב. 

זה נראה כמו משהו חשמלי, ממסר מדחס שפעם עובד פעם לא או אחד מחיישני הבקרה של המערכת (פרסוסטט, חיישני טמפ') שמדווחים ערכים שגויים שמנעים הפעלת מדחס.

הייתי הולך על סריקת תקלות (לא עם סורק בשקל), תקלות חיישנים רושמות קוד תקלה שיכול לתת כיוון. 

פורסם
לפני 20 שעות, yairw כתב:

האם מדובר במדחס ספיקה משתנה?

כן, לדעתי ענית לי על הפוסט הקודם

לצערי החיישן לא נמכר בנפרד גם באינטרנט (יש גרסא שמתאימה למנוע 1.6 עם מדחס שונה משלי) אז האופציה היחידה היא להביא מפירוק או החלפת המדחס

לפני 14 שעות, Buki כתב:

אם יש מצבים שהמזגן מקרר טוב במזג אוויר חם, זה לא חוסר גז. במצב של חוסר גז הוא לא היה מצליח לקרר טוב. 

זה נראה כמו משהו חשמלי, ממסר מדחס שפעם עובד פעם לא או אחד מחיישני הבקרה של המערכת (פרסוסטט, חיישני טמפ') שמדווחים ערכים שגויים שמנעים הפעלת מדחס.

הייתי הולך על סריקת תקלות (לא עם סורק בשקל), תקלות חיישנים רושמות קוד תקלה שיכול לתת כיוון. 

האם סורק יקר יותר יכול להציג תקלות שסורק בלוטוס זול לא? האמת עד היום אני משתמש בסורק בלוטוס OBD2 של אנג'י (לפני שפשטו רגל) שקיבלתי ממשפחה באפליקציה גנרית של סריקה והוא עזר לי לפתור את כל התקלות ברכב.

אם זה בעיה חשמלית אני דיי בטוח שזה החיישן שנמצא על המדחס אצלי ברכב אבל לצערי כמו שכתבתי לעיל הוא לא נמכר ביחידה והאופציה היחידה היא מדחס מפירוק או חדש.

פורסם (נערך)
לפני שעה, yairw כתב:

תבדוק ישירות בחברה, יש לינק בוידאו

אחרי זה תבדוק אם מוכרים באיביי או מקום שיותר נוח לך לרכוש ממנו

קשוח, יש לי את המודל הספציפי והחברה שמייצרת את המדחס ועדיין לא כל כך ברור אם מה שאני מסתכל עליו הוא הדבר הנכון. לבחור בסרטון הזה:

יש בדיוק אותו מדחס כמו שלי (אותה חברה אותה מספר סידוי רק מה שכתוב מצד ימין לברקוד MT6 אצלי כתוב FS6) וזה מה שהוא משתמש בו www.amazon.com/dp/B07Y417N35

מצאתי אחד שנראה בול שמתאים לDELPHI באתר של הסרטון ששלחת אבל כתוב שזה מתאים להונדה (והמודל שמתאים כביכול לאופל נראה שונה לגמרי)

www.rkxtech.com/collections/delphi-ac-valves/products/rkx-ac-valve-for-zexel-dcs17-nissan-opel-renault-1?variant=44292052517163

מה דעתך?

עריכה אחרונה על ידי Aviv13467
פורסם

יש לי תאומים על הראש, אז אין לי יותר מדי זמן להתעמק,

מצאתי את זה, כתוב דלפי ואופל, התחלה טובה, תבדוק תאימות לפי הפרטים שהם מספקים

https://www.rkxtech.com/products/rkx-ac-compressor-control-solenoid-valve-for-select-delphi-cvc-opel?srsltid=AfmBOoonUGLX2ChW-bovUseCNVuSIAOHZHvRZ4pFNzwxEoL83FMo-75U

הלינק מאמזון זה חברה אחרת שאין לי ניסיון איתה, RKX עובד לי מצוין, קיץ שני ברציפות, עם נסיעה לערבה, המזגן כיכב.

ועל הדרך נתקלתי בזה, לא בהכרח מתאים לך, אבל תוכל לחפש לפי פרטים יותר ספציפיים:

https://alvadi.co.il/en/spare-parts/opel/astra-k-2015/compressor-control-valve/

כבר חתמתי...

פורסם
לפני 32 דקות, yairw כתב:

יש לי תאומים על הראש, אז אין לי יותר מדי זמן להתעמק,

מצאתי את זה, כתוב דלפי ואופל, התחלה טובה, תבדוק תאימות לפי הפרטים שהם מספקים

https://www.rkxtech.com/products/rkx-ac-compressor-control-solenoid-valve-for-select-delphi-cvc-opel?srsltid=AfmBOoonUGLX2ChW-bovUseCNVuSIAOHZHvRZ4pFNzwxEoL83FMo-75U

הלינק מאמזון זה חברה אחרת שאין לי ניסיון איתה, RKX עובד לי מצוין, קיץ שני ברציפות, עם נסיעה לערבה, המזגן כיכב.

ועל הדרך נתקלתי בזה, לא בהכרח מתאים לך, אבל תוכל לחפש לפי פרטים יותר ספציפיים:

https://alvadi.co.il/en/spare-parts/opel/astra-k-2015/compressor-control-valve/

כבר הסתכלתי על מה ששלחת וגם התלהבתי, חשבתי מצאתי אופל ודלפי אבל הקונקטור לא נראה בכלל כמו מה שיש אצלי אלא כמו בלינק ששלחתי

בלינק השני ששלחת אין פרטים שתורמים יותר מדיי ובהיעדר תמונה אין לי גם דרך לדעת אם זה יתאים.

אחכה לעוד תשובות, תודה רבה על העזרה

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...