Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, om2 כתב:

אחרי 30 שנים

אולי תפתור לי תהיית ילדות.

איך מחליפים גלגל אחורי ברכב הזה?

הכיסוי נשלף? שמרימים את הרכב המתלה נפתח? או כמו צרפתיה מסורתית יש דרך מסובכת יותר?

אין שום דבר מיוחד, כשהמתלה פתוח הגלגל מתפרק רגיל

לפני 10 שעות, - XM - כתב:

איפה שהוא קראתי פעם שבניגוד למסורת הצרפתית של לסבך כמה שיותר, להחליף גלגל דווקא יותר פשוט מרכב רגיל. לא צריך ג'ק, אתה מרים את הרכב עד למעלה דוחף בלוק שעומד במיקום שבו אמור לעמוד הג'ק, מוריד את הרכב, הגלגל באוויר.

עשיתי סרטון על זה פעם

לפני 9 שעות, BassDriver כתב:

ברכב מותקן דיסטריביוטור עם פלטינה או הצתה אלקטרונית?
קרבורטור או הזרקת דלק?

דיסטרביוטר עם פלטינה והזרקת דלק

לפני 9 שעות, bxgti כתב:

קורת C עם חלון

פרספקס שהיה נהרס אחרי שנים בודדות בשמש הישראלית והאגדה מספרת שהיבואן החליף את כל החלונות באחריות

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 3
  • תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 42 דקות, EliC25 כתב:

האגדה מספרת שהיבואן החליף את כל החלונות באחריות

אמת לאמיתה, הייתה קריאת שרות והחליפו לכולם.

לפני 19 שעות, Buki כתב:

היו בארץ גם מוניות BX דיזל 1.9.

הייתה לפחות אחת BX סטיישן ביבוא אישי.

והיו גם דגמים בודדים עם מנוע 1.9 קרבורטור עם 105 כ״ס אם אני לא טועה.

• אהבתי 2

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

נכון היו דגמי 1.9 בנזין "לא GTI". 

אגב חלון צד שלישי זה שהולחף ריקול  היה רק בגרסאות  ה"מפוארות" TRS ומעלה.

הדגמים הפשוטים היו ללא הלחון הזה.

images_citroen_bx_1986_3_b.jpg.45b4be98f31de5cf6995ce6ec123fe94.jpg

42190386204_61f05b335d_b.thumb.jpg.a34e4454c91227d7f07c27b5f65e0c08.jpg

פורסם (נערך)

כן , הייתי בעלים של BX16TRS ידנית מודל 1987.

מנוע קרבורטור 94 כ"ס משקל של כ 900 ק"ג , הרכב נסע , מה זה נסע ... 

הנוחות של הרכב הייתה ידועה, הגה כוח עם נטיה לחזרה מהירה למרכז , בלמים עצבנים להפליא , בקיצור היה כיף גדול לנהוג ברכב .

נקודת החולשה הייתה בעיקר איכות הגימור והפלסטיקים ברכב , הלחצנים של המגירות הנשלפות היו מעט בעיתיות והחום הישראלי גרם לעיוות קל של המגירות.

הרכב היה מרווח מאוד לתקופה, תא מטען ענק , דגם ה TRS הגיע מחושמל כולו דבר שלא היה מקובל באותה תקופה.

ואכן את חלונות הפרספקס המתקלפים החליף היבואן תחת אחריות לחלונות זכוכית, ההתקנה הייתה כמו הפרצוף של לובינסקי.

בניגוד לדעה הרווחת, המנוע והמערכת הפנאומטית היו אמינות ... משמע אם טיפלת בזמן ועל פי ספר הטיפולים.

מר ישראלי היה כבר אז ידוע באי הטיפול ברכב , וכאשר מערכת הידרופנאומטית רגישה פוגשת את המוסכניק המקומי ואת הישראלי הקמצן ויהיה בסדר זה מתכון לאסון.

בעיה נוספת הייתה הגיר האוטומטי של ZF הגרמנית , בעיה זניחה שלא טופלה גרמה להתפגרות של הגירים, רק לאחר ריקול יזום הנושא נפתר אבל את המוניטין כבר לא ניתן היה לשקם.

בארץ שווקה גם גירסא אשר צוידה במנוע 1.4 ליטר וגיר ידני בלבד , אם אני לא טועה הרכב נמכר עד מודל 1993 , הגיע גם כם מועי הדיזל בנפח של 1.9 ליטר.

ה BX לא שרדה את השוק הישראלי , צניחה במחיר הרכב כמשומש הביאה לגריטת הרכב כאשר עלות תיקון של החלפת קלאץ למשל הייתה כערך הרכב, הרכבים נגרטו ואו נזרקו בשדות, חבל.

הרכב שלי כבר תאונה כאשר נהג חשב שתמרור עצור הוא המלצה בלבד וטחן לי את צד ימין של הרכב , הביטוח לצערי לא הוריד את הרכב מהכביש , תיקון במוסך מורשה של לובינסקי בחיפה אשר תיקן את הרכב כמו הפרצוף שלו הביא את הצורך למכור את הרכב , הרכב הורד מהכביש לפני שהגיע לגיל 9 עקב הזנחה פושעת.

עריכה אחרונה על ידי CX25GTI
  • אהבתי 4
  • מבאס 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אותי הרכב (BX בציר 92 1.6 הגרסה "המפוארת") האכיל קש ומרורים למרות שתוחזק היטב.
אחד הרכבים שידעתי מתי אני יוצא לעבודה אבל לא ידעתי אף פעם מתי אגיע לעבודה.
אחרי שנה+ לדעתי מכרתי את הרכב אחרי שהוצאתי עליו בתקונים וירידת ערך (כמעט) מחיר של יפנית משומשת בזמנו... 

פורסם

סרטון מעשיר, תודה  רבה על השיתוף.

איזה כיף לנהוג בגיר ידני 😆.

רציתי לשאול לגבי האוטו - הפגוש האחורי צריך קצת קוסמטיקה לא? תכלס הצבע נראה מצויין ואחרי ציפוי ננו, כפי שאמרת, פשוט כל הכבוד!!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

כן

פלסטיק שחור לא מזדקן יפה בשמש הישראלית

@CX25GTI כתבת יפה ומעשיר, תודה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 שעות, CX25GTI כתב:

מר ישראלי היה כבר אז ידוע באי הטיפול ברכב , וכאשר מערכת הידרופנאומטית רגישה פוגשת את המוסכניק המקומי ואת הישראלי הקמצן ויהיה בסדר זה מתכון לאסון.

בעיה נוספת הייתה הגיר האוטומטי של ZF הגרמנית , בעיה זניחה שלא טופלה גרמה להתפגרות של הגירים, רק לאחר ריקול יזום הנושא נפתר אבל את המוניטין כבר לא ניתן היה לשקם.

סיפור חיינו והתרבות המקומית.

כל מוצר טכנולוגי שלא ניתן לתקן עם פטיש או בכמה מכות עם אבן, נדון לכשלון מסחרי בארץ 😜

דורות של מכונאי מידרכה שפתחו כאן מוסכים כלליים, חשמלאים שחתכו חוטים וחיברו אביזרים היכן שרק נורת בדיקות מראה שיש מתח יציב. עשו שמות בכל רכב ראוי. 

וכנו שנאמר, את המוניטין לא ניתן לשקם.

• אהבתי 4

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אולי היא עדיין מודרנית מידי אבל בניגוד ל- CX, לדוגמה, היא לא הפכה לקלאסיקה סיטרואנית. אולי כי בעצם אין בה שום דבר מיוחד (יחסית לסיטרואן) לעומת אותם דגמי עבר שהיו פורצי דרך ומתקדמים טכנולוגית במיוחד? 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 5 שעות, zaf כתב:

סיפור חיינו והתרבות המקומית.

כל מוצר טכנולוגי שלא ניתן לתקן עם פטיש או בכמה מכות עם אבן, נדון לכשלון מסחרי בארץ 😜

דורות של מכונאי מידרכה שפתחו כאן מוסכים כלליים, חשמלאים שחתכו חוטים וחיברו אביזרים היכן שרק נורת בדיקות מראה שיש מתח יציב. עשו שמות בכל רכב ראוי. 

וכנו שנאמר, את המוניטין לא ניתן לשקם.

יש לי גיליון "אוטו" מאותם שנים עם כתבה מפורטת בנשוא. 

מה שהביא לירידה חדה במכירות BX אחרי 1988 זה לא המערכת ההידראוולית ולא המכונאים.

המכוניות של  1987-1988 שאז היה שיא המכירות היו עוד מאוד חדשות והמערכת ההידראוולית לא הספיקה להתקלקל עדיין.

המכירות ירדו בגלל כשל בגיר אוטומטי ZF, היה שם איזה בורג שמשתחרר, נגזר וגורם לכשל כללי בתיבה. היבואן כבר בשנה הראשונה החליף באחריות מאות גירים. 

בהמשך ZF טיפלו בזה אבל הנזק התדמיתי כבר נגרם. 

• אהבתי 3

פורסם

למשפחה של רעייתי זה ממש הציל חיים:

הם נסעו בכביש אי שם במרכז הארץ, ופתאום מחסום מחבלים עם אבנים וצמיגים בוערים וכו'.

הסיטרואן התרוממה, והם עברו מעל כל הבלגן.

• אהבתי 4
  • מעניין 1

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 54 דקות, Buki כתב:

יש לי גיליון "אוטו" מאותם שנים עם כתבה מפורטת בנשוא. 

מה שהביא לירידה חדה במכירות BX אחרי 1988 זה לא המערכת ההידראוולית ולא המכונאים.

המכוניות של  1987-1988 שאז היה שיא המכירות היו עוד מאוד חדשות והמערכת ההידראוולית לא הספיקה להתקלקל עדיין.

המכירות ירודו בגלל כשל בגיר אוטומטי ZF, היה שם איזה בורג שמשתחרר, נגזר וגורם לכשל כללי בתיבה. היבואן כבר בשנה הראשונה החליף באחריות מאות גירים. 

בהמשך ZF טיפלו בזה אבל הנזק התדמיתי כבר נגרם. 

הגיר הזה היה חתיכת דרעק, סירס לחלוטין את המנוע עם יחסי העברה ארוכים שלא תאמו את יכולות המנוע, מעבר לזה היה שם איזה פין משושה אשר היה נגזר וכתוצאה מכך נגרם כשל גיר מלא , אבל כפי שנכתב מעלה , את הנזק כבר לא ניתן היה לתקן.

• אהבתי 2

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

המכירות ירודו בגלל כשל בגיר אוטומטי ZF, היה שם איזה בורג שמשתחרר, נגזר וגורם לכשל כללי בתיבה. היבואן כבר בשנה הראשונה החליף באחריות מאות גירים. 

הגיר האוטומטי היה כל כך נפוץ לעומת הידני?

נראה לי שבסוף האייטיז אוטומטי היה פחות נפוץ, והמפץ הגדול התחיל באמצע הניינטיז.

היו כל כך הרבה BX אוטומטיים כדי לגרום כזה נזק?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 14 דקות, שביט כתב:

הגיר האוטומטי היה כל כך נפוץ לעומת הידני?

לא יודע כמובן מה היה הפילוח בין ידני לאוטומטי ב BX. כיוון שאז לא היה מצויין ברישיון סוג גיר אז כנראה שאין לאף אחד כזה נתון פרט ליבואן. 

אבל ככה לפי מה שאני זוכר בשטח, רוב ה TRS - ים המאובזרים היו אוטומטיים. לא 99% כמו היום אבל סתם הערכה שלי - 60% - 70%. 

ברמת איבזור נמוכה היה אחוז יותר גבוה של ידני. 

1.4 בכלל לא הוצע אוטומטי. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...