Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 770 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הם מסתכלים על זה אחרת.

הם חושבים שככל שיש יותר נחשלים = זה אומר שיותר קשה אצלם ולכן הם מוצלחים יותר.

כמובן שזה שטויות.

סתם סדיזם

.

פורסם
לפני 10 שעות, כוכב השחר כתב:

שנה ב' וג' הבעיות קטנו משמעותית.

איזה מחזור היית?

נכון. בהתאם לכך גם בשנים ב' וג' הממוצע מזנק משמעותית.

לדעתי זה גם קשור לזה שהקורסים יותר מעניינים, אבל מרגיש שברוב הקורסים פחות מנסים לסנן.

אני מהמחזור שהתחיל בסוף 2016 (סמסטר א' 2017), סיימתי ב-2019 (סמסטר ב' 2019).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני 11 שעות, כוכב השחר כתב:

שנה ב' וג' הבעיות קטנו משמעותית.

איזה מחזור היית?

כי בשנה א' אתה בהלם בקו"ם. שיטת הוראה שאינך מכיר, שיטת בחינה שאינך מכיר, מסות של חומר בריכוז פי 10 מהתיכון, ואם אתה אחרי שירות צבאי צריך להוריד קצת חלודה מהברגים. בשנה ב' אתה כבר מאופס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 שעות, כוכב השחר כתב:

שוברים אותך בבן גוריון בצורה לא סבירה, לא הייתי מאחל את זה לאף אחד. ולא בקטע "מחשל", אלא בקטע לא הוגן ומתסכל - ואם זה עדיין המצב - אני אישית לא ממליץ על המוסד.

לדוגמה, חדו"א1א עם אותו מרצה ב 2013 מועד א' ממוצע 76, ב 2014 מועד א' ממוצע 53 - זה יחליק בלי שום נירמול או פקטור כי "חופש אקדמי".

עדיין יש לי בטן מלאה על זה, כי אני לא מקבל את זה שבפקולטה למדעי הטבע, שאמורים לקדש דיוק - אין איזה בנצ'מרק כלשהו לעקוב אחריו.

כנראה שלא מלקקים דבש גם במקומות אחרים.

יכול להעיד שאני לומד הנדסת תוכנה בבראודה והיחס מזעזע.

כל סמסטר מתבצעות מלחמות הרשמה לקורסים, כאשר יש מכסת מקום קטנה ביחס לכמות סטודנטים והם מבצעים תיעדוף סטודנטים וקבוצות מסויימות על פני אחרים למרות שכולם משלמים אותו דבר וכולם צריכים להיות שווים. קיים פער בין ממוצעי ציונים בין סמסטרים ללא נרמול או פקטורים כאלה ואחרים, כמו שאתה מתאר. לדוגמה סמסטר קודם בקורס מסויים היה ממוצע 80 והסמסטר 60. בצל המלחמה, קיצרו את הסמסטר מכ- 14 שבועות ל- 11 ובמרבית הקורסים שביצעתי, לא ירד החומר, לא ירדו כמות תרגילי הבית, המבחנים לא קוצרו, והרמה סה"כ די עלתה. כל מקרה רע שסטודנטים מעזים לעלות על השולחן, יודעים לצעוק חזרה "חופש אקדמי". בקורס פיזיקה להנדסת תוכנה הסמסטר, המרצה החליט בשבוע 10 שמה שכתוב בסילבוס וחתום על ידי ראש המחלקה לא מתאים לו והוא משנה את הסילבוס, ואמר שאם משהו לא כתוב שם אז ש"נדמיין" זאת. בסוף זה נפתר לטובתנו אחרי מלחמה שניהלנו באופן עצמאי ועדיין זה פשוט יכל לא לקרות מהתחלה. ישנם עוד דברים שאת מרביתם אני כבר באמת לא זוכר כי אני שנה אחרונה כבר.

ועוד אומרים שבראודה מוערכת בארץ, אני לא מרגיש את זה, קשה למצוא משרה ומורגש שמעדיפים אוניברסיטאות.

חבל שחוויית לימודים בארץ לא יכולה להיות נורמלית כמו במקומות אחרים בחו"ל, כמו לדוגמה בשרשור האחרון שלי שסיפרתי על הטיול רכבים שעשינו באירופה, ובאחד מביקוריי הגענו לעיר באוסטריה ועברנו באחד הטיולים הערביים ברגל ליד אוניברסיטה בשעה 23:00 בלילה, ולמטה היו כמות סטודנטים עצומה. חלק מהם היו בספריה שהקירות החיצוניים שלה היו למעשה זכוכיות ויכולנו לראות הכל בפנים, חלק היו מחוץ לקמפוס וניהלו בינהם שיחות, וחלק התלבשו יפה והלכו בקבוצות לבלות בעיר. יש למדינת ישראל עוד דרך ארוכה לעבור.

עומר :-)

פורסם
לפני כשעה, dorsht כתב:

בל מרגיש שברוב הקורסים פחות מנסים לסנן.

בשבועיים הראשונים של הסימסטר הראשון בטכניון הייתי במילואים. כשחזרתי הייתי בהלם מוחלט (לך תבין מאיפה הביאו את האפסילון הזה ולמה) ולקח לי בערך עוד שבועיים להתאפס בעזרת חברים אבל אפס עזרה מהמוסד עצמו.

והטכניון לא מנסה לסנן. הנשירה מאוד נמוכה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 52 דקות, ProMeR כתב:

כל סמסטר מתבצעות מלחמות הרשמה לקורסים, כאשר יש מכסת מקום קטנה ביחס לכמות סטודנטים והם מבצעים תיעדוף סטודנטים וקבוצות מסויימות על פני אחרים למרות שכולם משלמים אותו דבר וכולם צריכים להיות שווים. קיים פער בין ממוצעי ציונים בין סמסטרים ללא נרמול או פקטורים כאלה ואחרים, כמו שאתה מתאר. לדוגמה סמסטר קודם בקורס מסויים היה ממוצע 80 והסמסטר 60. בצל המלחמה, קיצרו את הסמסטר מכ- 14 שבועות ל- 11 ובמרבית הקורסים שביצעתי, לא ירד החומר, לא ירדו כמות תרגילי הבית, המבחנים לא קוצרו, והרמה סה"כ די עלתה. כל מקרה רע שסטודנטים מעזים לעלות על השולחן, יודעים לצעוק חזרה "חופש אקדמי". בקורס פיזיקה להנדסת תוכנה הסמסטר, המרצה החליט בשבוע 10 שמה שכתוב בסילבוס וחתום על ידי ראש המחלקה לא מתאים לו והוא משנה את הסילבוס, ואמר שאם משהו לא כתוב שם אז ש"נדמיין" זאת. בסוף זה נפתר לטובתנו אחרי מלחמה שניהלנו באופן עצמאי ועדיין זה פשוט יכל לא לקרות מהתחלה. ישנם עוד דברים שאת מרביתם אני כבר באמת לא זוכר כי אני שנה אחרונה כבר.

הבעיה עם החופש האקדמי זה שיש למרצים יד חופשית לעשות דברים. אולי אפילו יותר מדי.

היה לנו מקרה הזוי, החליטו לתת באחד המבחנים בתואר (עקרונות שפות תכנות) הארכה של 10-15 דקות בשתי כיתות ספציפיות. בשאר הכיתות זה לא קרה.

בבן גוריון מפרסמים את ציוני המבחנים של כולם (והיה פילוח לפי כיתות), אז הוכחתי למרצה האחראי שהממוצע בכיתות שקיבלו הארכה גבוה בכ-5 נקודות לעומת שאר הכיתות.

התייעצתי עם האגודה, אמרו לי שבתכלס למרות שאני צודק אין מה לעשות עם זה. בסוף נתן פקטור של 2 נקודות אחרי איזה 20 מיילים בינינו (הוועד) לבינו.

בתגובה שלו הוא גם ציין את הסטודנטים עם הארכת זמן כדי לסתור את הטענה שלי.

מה הקשר בין זה לזה? אלו סטודנטים שמקבלים את "ההטבה" הזו מהאוניברסיטה בגלל קשיי למידה\ADHD וכו' כדי שיוכלו להיות שווים לשאר הסטודנטים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
לפני 8 שעות, sperial כתב:

כי בשנה א' אתה בהלם בקו"ם. שיטת הוראה שאינך מכיר, שיטת בחינה שאינך מכיר, מסות של חומר בריכוז פי 10 מהתיכון, ואם אתה אחרי שירות צבאי צריך להוריד קצת חלודה מהברגים. בשנה ב' אתה כבר מאופס.

לא לא, זו לא הבעיה שלי, גם צלחתי את שנה א' לא רע יחסית (בלי מועדי ב', ממוצע 75~). התאוששתי מההלם קרב יחסית מהר, אחרי 34 בבוחן ראשון בחדו"א.

הבעיה שלי היתה שלא היה סטנדרט. 

כמו שאמרתי לפני, אין לי בעיה אם המחלקה מחליטה ששנה א' זו שנה מסננת, למה?

נניח, לצורך הדיון, שהם מעדיפים לשמור את תנאי הקבלה נמוכים כי הם מבינים שפסיכומטרי לא אומר הרבה, אבל להקשות משמעותית את שנה א' בשביל שהיא תעשה סינון נוסף. סבבה! באמת שאין לי בעיה עם זה - אבל תקבעו סטנדרט כלשהו - נניח, ממוצע 45 בחדוא1, ממוצע 75 במבוא למדמח - וכו' - סטנדרט שכל המרצים חייבים לעקוב אחריו.

פורסם

זה קיים בהמון מוסדות.

מה שמשעשע שהם עצמם מלמדים התפלגויות וכו'.

איך ייתכן שיש שונות גדולה בין מחזור למחזור?

אולי תנאי הקבלה לא מספיקים? (ציני)

פורסם (נערך)
לפני כשעה, כוכב השחר כתב:

נניח, לצורך הדיון, שהם מעדיפים לשמור את תנאי הקבלה נמוכים כי הם מבינים שפסיכומטרי לא אומר הרבה, אבל להקשות משמעותית את שנה א' בשביל שהיא תעשה סינון נוסף. סבבה! באמת שאין לי בעיה עם זה - אבל תקבעו סטנדרט כלשהו - נניח, ממוצע 45 בחדוא1, ממוצע 75 במבוא למדמח - וכו' - סטנדרט שכל המרצים חייבים לעקוב אחריו.

בגדול אתה צודק,

אבל זה מתקשר למה שאמרתי מקודם - יותר מדי חופש אקדמי.

אם 10 שנתונים אחורה היה ממוצע ~X בקורס מסוים, לא הגיוני שבשנתון שלך יגידו ש-X-15 זה בסדר (לצורך העניין אם רוצים להיות הוגנים זה צריך לעבוד גם לכיוון השני).

האמת שמהיכרות טובה מאוד עם הנתונים, מה שאתה מתאר מתאים בעיקר לקורסים חוזרים או לקורסים שטרם היו בהם מועדי ב', שבדרך כלל מעלים את הממוצע.

זה גם משהו ששמתי לב שהרבה סטודנטים נופלים בו ואומרים לך בתור וועד "אה הממוצע היה ככה וככה, אבל זה לא כולל את מועד ב' וכו'", צריך להשוות תפוזים לתפוזים.

זה נשמע כאילו אני מגן על האוניברסיטאות (אני לא), אבל ההשוואה צריכה להיות דומה.

קרה לנו פעם שמועד א' היה קל ומועד ב' היה קשה בהגזמה (היו עוד מקרים כאלו, אבל זה היה בולט במיוחד בלוגיקה ותוה"ק), יו"ר ועדת הוראה נתן לנו תשובה שזה הגיוני כי מראש אלו שניגשו למועד ב' הם סטודנטים (בחלקם) שנכשלו במועד א' ולכן הם חלשים יותר אז המבחן היה להם קשה יותר.

שבזה לכאורה טמונה אמת מסוימת, אבל היו גם במבחן סטודנטים שקיבלו ציונים בסדר במועד א' וניגשו למועד ב' כדי לשפר.

עריכה אחרונה על ידי dorsht
  • אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, dorsht כתב:

בגדול אתה צודק,

אבל זה מתקשר למה שאמרתי מקודם - יותר מדי חופש אקדמי.

אם 10 שנתונים אחורה היה ממוצע ~X בקורס מסוים, לא הגיוני שבשנתון שלך יגידו ש-X-15 זה בסדר (לצורך העניין אם רוצים להיות הוגנים זה צריך לעבוד גם לכיוון השני).

האמת שמהיכרות טובה מאוד עם הנתונים, מה שאתה מתאר מתאים בעיקר לקורסים חוזרים או לקורסים שטרם היו בהם מועדי ב', שבדרך כלל מעלים את הממוצע.

זה גם משהו ששמתי לב שהרבה סטודנטים נופלים בו ואומרים לך בתור וועד "אה הממוצע היה ככה וככה, אבל זה לא כולל את מועד ב' וכו'", צריך להשוות תפוזים לתפוזים.

זה נשמע כאילו אני מגן על האוניברסיטאות (אני לא), אבל ההשוואה צריכה להיות דומה.

קרה לנו פעם שמועד א' היה קל ומועד ב' היה קשה בהגזמה (היו עוד מקרים כאלו, אבל זה היה בולט במיוחד בלוגיקה ותוה"ק), יו"ר ועדת הוראה נתן לנו תשובה שזה הגיוני כי מראש אלו שניגשו למועד ב' הם סטודנטים (בחלקם) שנכשלו במועד א' ולכן הם חלשים יותר אז המבחן היה להם קשה יותר.

שבזה לכאורה טמונה אמת מסוימת, אבל היו גם במבחן סטודנטים שקיבלו ציונים בסדר במועד א' וניגשו למועד ב' כדי לשפר.

הייתי בוועד בשנה א' ואני אישית ריכזתי את כל הנתונים של כל המבחנים מכל הגליונות ציונים, עוד בזמנים שזה לא היה מסודר או פאבליק רקורדס. ליטרלי פניתי לסטודנטים משנים קודמות וביקשתי מהם גיליונות ציונים של מועד א', ב' וכו' - כי המחלקה סירבה לשתף את המידע.

אני לא חושב שהטיעון "מועד א' היה ממוצע 30 אבל זה יסתדר במועד ב'" זה טיעון הגיוני. הגיוני שהממוצע במועד ב' יהיה גבוהה יותר. אבל אין סיבה שמועד א' של שנה X יהיה גבוהה יותר בצורה משמעותית ממועד א' של שנה X-1 - ואם זה קורה - סבבה - כולנו בני אדם גם כותבי המבחנים - מנרמלים! למעלה או למטה - זו לא המצאה חדשה. פקולטות למשפטים בכל רחבי הארץ מנרמלות כל מבחן ל 81 שנים רבות - זה מוכר וידוע ופרקטיס מקובל. 

עריכה אחרונה על ידי כוכב השחר
פורסם

בגלל זה אמרתי X~. זה בסדר שיהיה X+1 או X-1.

אני הייתי בוועד בכל השנים והנתונים היו דיגיטליים לגמרי, אז היה מאוד קל לבדוק דברים.

גם הפסיכומטרי מנורמל והציון הממוצע יושב על איזור ה-530.

פורסם

(סליחה על האוף טופיק)

לולז, מי בכלל שמע על פאקטור בפקולטה למתמטיקה באת"א..

גם כשהיו 70 או 80 אחוז נכשלים וממוצע/חציון הזויים (כלפי מטה כמובן) זה לא ריגש את המרצים וראשי הפקולטה. 

גם אני הייתי בטוח שמדובר "בכוונת מכוון" כדי לסנן ולנפות משנה א' (עקב מגבלות תפוסה/תקנים וכו') עד שנתקלתי בקבוצת פייסבוק של מתרגלים מאונ' שונות (שמעורבים בכתיבת מבחנים) שניהלו דיונים על מועדים שונים והאם המועד/השאלה הספציפיים היו קשים יותר/פחות ביחס למקובל.

לקח לי עוד כמה סמסטרים להבין שהבעיה היא כנראה שילוב של חוסר ההבנה של המרצים והמתרגלים את הקושי של הסטודנט הממוצע ביחד עם סטודנטים שמגיעים במקרה הטוב ביותר אחרי מכינה ופסיכומטרי (ובמקרה הממוצע הרבה פחות) ועם רמה יחסית נמוכה של הלימודים בתיכון.

שילוב כל הגורמים האלה (וכנראה אחרים) מייצרים הרבה תסכול, בעיקר אצל הסטודנטים.

נירמול הציונים זה נחמד, אבל זה בעיקר לטפל בסימפטום. עדיף היה לטפל בשורש הבעיה: מרצים ומתרגלים שרוצים ויודעים ללמד, העלאת רמת הלמידה בתיכון, הוספה של מכינה (או קדם סמסטר) כדי להביא את הסטודנטים לרמה נאותה.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
בתאריך 29.5.2024 בשעה 22:18, dorsht כתב:

אחלה באר שבע.

נולדתי פה וגדלתי פה (וגם למדתי פה), גרתי כמעט 4 שנים במרכז וחזרתי, לא חסר פה שום דבר.

זו אחלה עיר לגור בה, אם רק היו עושים בה רכבת תחתית זו היתה אחלה עיר לגור בה בייחוד שקו אחד או שתיים, אפשר אשכרה לעשות בcut and cover. (רגר וטוביהו).

אבל ראש העיר בחר דווקא ברכבת קלה. לא מבין את היגיון להביא רכבת קלה בעיר שרוב הזמן חם בה או קר בה בצורה קיצונית..

יש לי המון מילים טובות להגיד על באר שבע, פחות דברים רעים למרות שיש צדדים לא טובים בה (יותר בקטע אצתטי).

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...