Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום וברכה, 

הרכב הוא סיטרואן c4 גרנד פיקאסו בנזין מנוע 165 thp.

רכשתי את הרכב לפני כחודש ומאז לא נסעתי איתו כי הוא דרש יישור קו. 

ניתקתי מצבר דרך החיבור המהיר של הפלוס כדי לשמור על המצבר. לאחר כשבוע, אני מחבר מצבר והרכב "משתגע". מערכת מולטימדיה נדלקת נכבית, מליון שגיאות אדומות של גיר, מנוע ועוד הרבה מערכות. 

בנוסף מוצג במסך העליון שהמערכת עובר למצב חיסכון באנרגיה ולכן הצג של המולטימדיה נכבה למרות שכאמור המצבר במצב תקין לחלוטין. 

הרכב לא מניע וגם אין רעש של סטרטר

החשד הראשון כמובן זה מצבר חלש, הוא עדיין באחריות נבדק ותקין. 

בסריקת תקלות קיבלתי 3 שורות עם אותו קוד - u0100 lost connection.

אחרי שחקרתי את הנושא, חשבתי אולי יש בעיה בbsi,  ביצעתי כמה פעמים איפוס לפי המדריך הזה 

https://www.frenchcarforum.co.uk/forum/viewtopic.php?f=51&t=61997

אבל לא ראיתי שינוי. 

ניתקתי מחשב מנוע כדי להבין האם הוא משבש את המערכת אבל המצב נשאר בדיוק אותו דבר. מה שמחזק את ההנחה שהבעיה במחשב הbsi. 

כיוון נוסף שעלה הוא בעיה בקודן. 

מדובר בקודנית ranger. הבעלים הקודמים ניתקו אותה חלקית, ניתן להניע בלי קוד אבל זה מצפצף. אחרי שהבעיה התחילה אצלי הקודנית לא מצפצפת ואני חושד אולי יש עלוקה אלחוטית שהשתבשה בגלל ניתוק המצבר. השאלה היא האם זה הגיוני שהיא תגרום לכל התקלות להופיע?

אני יכול להביא מחשב מפירוק השאלה היא איזה מוסך יכול לעשות קידוד? 

האם זה הפיתרון היחידי?

לינק לסרטון של הבעיה

תודה רבה לעונים :)

עריכה אחרונה על ידי urie
פורסם
לפני 40 דקות, רפי לין כתב:

כמדומני שבסרטון איני רואה שהכנסת את השלט למקומו בדשבורד מתחת ללחצן ההתנעה.

בברכה  -  רפי לין

היי רפי. הרכב עם הנעה ללא כפתור. החריץ הוא לשם הנוחות, הבעיה קיימת גם כששמתי את השלט בפנים. 

• אהבתי 1
פורסם

לפני ניתוק המצבר ה BSI היה בסדר ואחר החיבור הוא התקלקל?

לא נראה לי.

לפני 8 שעות, urie כתב:

אני יכול להביא מחשב מפירוק

אל תרוץ קדימה עם עוד ניסוי וטעיה, מספיק הניתוק מצבר הלא חיוני שעשית לפני חודש.

לפני 8 שעות, urie כתב:

השאלה היא איזה מוסך יכול לעשות קידוד

לא יודע איזה מוסך,אבל אם החלטת שזו בעית קידוד, אולי תנסה לקודד את המחשב שיש אצלך ברכב?

פורסם

רמת גימור אקסלוסיב? כי ברמה הפשוטה יותר כן צריך להכניס את השלט לפתח המיועד מתחת לכפתור ההתנעה.

הייתי מנסה לחבר בוסטר התנעה או כבלים, למרות שהמצבר נבדק ויצא תקין, זה נסיון קל ופשוט מידי מכדי לדלג עליו אפילו אם לא נראה שזה הבעיה.

אגב, נדמה לי שבדגם הזה הקודן מגיע מראש בלי חסימת אפשרות התנעה אלא רק צפצוף, לא חושב שמישהו ניתק אותו חלקית.

פורסם
לפני 46 דקות, chezik כתב:

רמת גימור אקסלוסיב? כי ברמה הפשוטה יותר כן צריך להכניס את השלט לפתח המיועד מתחת לכפתור ההתנעה.

הייתי מנסה לחבר בוסטר התנעה או כבלים, למרות שהמצבר נבדק ויצא תקין, זה נסיון קל ופשוט מידי מכדי לדלג עליו אפילו אם לא נראה שזה הבעיה.

אגב, נדמה לי שבדגם הזה הקודן מגיע מראש בלי חסימת אפשרות התנעה אלא רק צפצוף, לא חושב שמישהו ניתק אותו חלקית.

כן, אקסלוסיב.

ניסיתי לחבר כבלים ואפילו עם רכב מונע. 

עשיתי גם ניקוי עם נייר זכוכית לכל הפיוזים באוטו. 

לפני 14 דקות, איציק נ. כתב:

איך המצבר נבדק ?

לקחתי את המצבר לתחנת שירות של בוש.

עשו בדיקת עומס. אני בעצמי הטענתי את המצבר ואחרי הטעינה המתח עמד על 12.5

פורסם

ייתכן והניתוק לאורך זמן ו/או ניתוק פזיז (לפני שהרכב "נרדם" סופית) גרם למחיקת ה data ב bsi.

היתי ממליץ לגרור את הרכב למוסך שמתמחה בפיגו סיטרואן שיטפלו בעניין.

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם, 

סליחה על העיכוב, רק אתמול העניינים הסתדרו. 

לקחתי את הרכב למוסך אך לצערי אחרי שבוע הוא לא הצליח לפתור את הבעיה. רציתי לגרור למוסך מורשה סיטרואן אבל כל המוסכים באיזור הצפון שבדקתי היו עמוסים שבועיים קדימה ולא הסכימו לקבל את הרכב. לבסוף לקחתי את הרכב לחשמלאי רכב בעפולה אשר קיבלתי עליו המלצות. תוך חצי שעה הרכב היה מונע אבל הוא לא הסכים לגלות מה הייתה הבעיה. ראיתי שהוא ניתק את הקודנית וגם את האימבולייזר לגמרי. המסך מציג שהמפתח לא מזוהה אבל הרכב מניע ונוסע מצויין. עדיין נשארו כמה שגיאות לא אדומות שאני צריך לבדוק. כמו כן מערכת המולטימדיה לא נדלקת. אז החלטתי לפרק אותה וגיליתי את הבעיה. הייתה נזילת מים מאד עדינה שנכנסה לתוך המחשב מולטימדיה וגרמה לקורוזיה. לפי המיקום זה נראה טיפות מאיזור פתח המזגן שנמצא מעל המסך. כנראה הקור יצר עיבוי אשר גרם לטפטוף (מצורף תמונות). לא יודע אם זה מה שמנע מרכב להניע. 

נראה שסיטרואן עוד לא למדו איך להימנע מבעיות חשמל. כל הסרטונים שראיתי ביוטיוב זה בעיות קורוזיה וחוטים קטועים. 

תודה לכולם על העזרה

17078226243397560831643132529450.jpg

1707822651346983056788515449450.jpg

17078226869997183606737934940452.jpg

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 51 דקות, yd b-4 כתב:

אני בקבוצה עם כמה עשרות פיקאסו ומעולם לא שמעתי על תקלה כזו או דומה לה

הבעיות הללו נוצרות לאט לאט. מאד יכול להיות שיש בעוד רכבים כאלה קורוזיה אבל זה עוד לא קטע את המעגל החשמלי. תסתכל בתמונה שצירפתי, ניתן לראות את החלודה מסביב. אני בטוח שבכל פיקאסו שמשתמשת במזגן על קור אתה תראה את החלודה הזו. 

17078267849467525598766616220085.jpg

• מעניין 1
פורסם

יש מכוניות שעוברות שטיפה פנימית עם כמויות של מים, וזה מחלחל וגורם לנזק.

הכי קל להאשים את היצרן  אבל במקרה כזה לא הוא אשם. זה רחוק שנות אור מלהיות משהו שכיח.ב  99.9% מהמקרים זה יד אדם אשמה.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

יש מכוניות שעוברות שטיפה פנימית עם כמויות של מים, וזה מחלחל וגורם לנזק.

הכי קל להאשים את היצרן  אבל במקרה כזה לא הוא אשם. זה רחוק שנות אור מלהיות משהו שכיח.ב  99.9% מהמקרים זה יד אדם אשמה.

מאד יכול להיות שאתה צודק.

לדעתי הרטבה חד פעמית לא גורמת לכאלה סימנים על המארז החיצוני. בנוסף שים לב לכתם בצורה מאד ספציפית ובגודל יחסית קטן. רואים שמדובר בטיפטוף מאד איטי אך עקבי. 

אני יעשה לי תזכורת לתעד מה קורה שם ביום חם עם מזגן מקרר. 

אם יש פה מישהו עם פיקאסו אקסלוסיב אשמח אם הוא יוכל להעיף מבט אצלו ולשתף.

מסקרן מאד אם זאת תופעה ייחודית אצלי. 

• תוכן חדש...