Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוכר דירה כבר בערך 6-7 שנים.

שכר הדירה היה קבוע לאורך כל התקופה.

בשנה האחרונה החליט להעלות אותו.

בתקופת הקורונה הייתי משלם לו לרוב בהעברה בנקאית.

עם העלאת שכר הדירה, נתתי לו לבקשתו, 12 צ'קים עם הסכום המעודכן.

בעל הדירה לא פדה אף אחד מהצ'קים, אחרי שמסרתי לו אותם ביקש ממני להמשיך לעשות לו העברות על סכום שכד הדירה הישן, ואת העליה לשלם לו במזומן.

מאז 12/22 אני מעביר לו כל חודש את שכר הדירה ללא התוספת, הוא פנה אלי מספר פעמים בתקופה הזו כדי שאביא לו את ההפרש, כל פעם הייתי קובע איתו והוא לא היה מגיע.

עכשיו החליט שהוא לחוץ על הכסף ולא מפסיק להתקשר אלי.

ביקשתי ממנו שיחזיר לי את הצ'קים בתמורה לקבלת את הפרש שכר הדירה במוזמן, אך הוא טוען שהם נאבדו.

מה האופציות שלי כרגע?

האם זה ריאלי להפסיק לענות לו לטלפונים עד שיתכבד וימצא את הצ'קים?

אציין כי רכשתי כבר דירה ואני כרגע בשיאו של שיפוץ, כך שאני מתכנן לעזוב את הדירה המושכרת בחודשיים - שלושה הקרובים, החוזה עד 09/23.

VW Golf GTI 2006 Manual

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1. להקליט או לתעד אותו על כך שהצ'קים אבדו לו

2. לבטל את הצ'קים בהקדם האפשרי

3. לשלם לו את ההפרש (אני הייתי מעדיף בהעברה בנקאית, אבל אם אתה רוצה לבוא לקראתו - אפשרי במזומן כנגד קבלה)

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אני לא מומחה, לא שכרתי או השכרתי דירה אז קח את דברי בערבון מוגבל.

לא הייתי מפסיק לענות, אך כן הייתי מתחיל תיעוד של שיחות טלפון

מעבר לכך מתייעץ עם עו"ד לגבי להגיע עם בעל הדירה לחתום מול העו"ד על תצהיר שהוא איבד את הצ'קים ושאין לו התנגדות לביטול הצ'קים בתמורה לקבלת יתרת התשלום ולראות בכך כסגירת חוב.

שלא יצא מצב שהצ'קים שלך עוברים לאיזה גורם כלשהוא שיגיע לדפוק על הדלת ..

מעבר לכך, האם חתמת על חוזה חדש בסכום החדש ?

אם תשלם לו במזומן לא יהיה לך אסמכתא על תשלום ההפרש..

פורסם

מה אני הייתי עושה?

1. מבטל מיידית את הצ'קים, סיבת הביטול -> בעל הבית איבד לטענתו את הצ'קים.

2. משלם את הסכום המעודכן דרך העברה בנקאית.

3. מודיע לבעל הבית שאתה עוזב בעוד שלושה חודשים.

4. אין צורך לריב עם בעל הבית, זה סתם סטרס מיותר שיכביד עלייך בעניין השיפוץ הדירה שלך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 35 דקות, falou כתב:

הצ׳קים הם למוטב בלבד?

99% שכן, אבל יש בי ספק של 1%.

בהנחה שאין לי פנקס הצ'קים (עדיין לא חיפשתי), האם הבנק יכול לבטל אותם בלי מספרי הצ'קים?

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

קודם כל, חפש את מספרי הצ׳קים.

תבדוק עם הבנק אם הפקידו את הצ׳קים כבר.

מכאן והלאה, באמת הייתי מתייעץ עם עורך דין. כל הסיפור מריח כמו בעל דירה בצרות כספיות.

לא הייתי מאמין למילה שהוא אומר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

קודם כל אם הם למוטב בלבד לבטל.

אם לא אז לבקש ממנו צ'ק ביטחון בגובה הצ'קים שאתה תחזיק עד שהם יגיעו לפג תוקף ובמקביל כותמים מסמך שבו הוא מצהיר שקיבל את הצ'קים והם אבדו ושהוא אחראי במידה ויוצגו לפירעון ולהבטחת התשלום הוא משאיר לך צ'ק ביטחון שתוכל לפרוע במידה והם ייפרעו.

• אהבתי 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שיקים למשכירים מצלמים ומחתימים את המשכיר על קבלתם.

לא עשית זאת, יש ספח שהיית אמור לכתוב את פרטי ההוצאה.

לא כתבת, תנסה להבין באילו מספרי שיקים מדובר, תוודא מהזיכרון שאין שיקים עתידיים שטרם נפרעו לגורם אחר, תערוך רשימה של השיקים ותחתים אותו כי הוא איבד אותם ותיגש לבנק לבטלם לפני שאתה משלם לו דבר.

לדעתי, מכיוון שכנראה מדובר בתחמן צעצוע שמרמה את רשויות המס, השיקים אצלו על כל צרה שלא תבוא ואם תגיד לו שביררת בבנק ואתה לא יכול לשלם לו מבלי שהוא יחזיר לך את השיקים, הם לפתע יצוצו.  

בכל מקרה אדם מהסוג הזה הייתי גורר עד הסוף (הקרוב יחסית) בכדי לקבל ממנו בפינוי מסמך שאין לו כל טענה או תביעה בקשר עם המושכר. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

שמע קראתי את הת'רד ולא היה לי יותר מדי מה לתרום, אבל רק בגלל המשפט האחרון שרשמת אני אנסה לייעץ לך לעתיד.

לפני 3 שעות, `Infinity כתב:

בעל הדירה לא פדה אף אחד מהצ'קים, אחרי שמסרתי לו אותם ביקש ממני להמשיך לעשות לו העברות על סכום שכד הדירה הישן, ואת העליה לשלם לו במזומן.

זאת נשמעת כמו קומבינה ישראלית מצויה, הייתי עוצר כבר בשלב הזה. בשביל להמשיך הייתי מחכה לקבל חזרה את כל הצ'קים, מסכים על דרך להעברת התשלום, ומתעד את ההסכמה, כולל אסמכתא לכל העברה.

לפני שעתיים, `Infinity כתב:

99% שכן, אבל יש בי ספק של 1%.

בהנחה שאין לי פנקס הצ'קים (עדיין לא חיפשתי), האם הבנק יכול לבטל אותם בלי מספרי הצ'קים?

נסה למצוא דרך הבנק את תיעוד הזמנת הפנקס, ושם האם סימנת את האופציה של "למוטב בלבד".

בתקופת הקורונה הייתי משלם לו לרוב בהעברה בנקאית.

לרוב? אם הוא הפקיד צ'ק ככל הנראה יופיע צילום שלו בחשבון שלו (ואולי גם בחשבון שלך). שם תוכל לראות אם הוא למוטב בלבד. אם כל הצ'קים העתידיים הגיעו מאותו פנקס, יש לך אינדיקציה.

אציין כי רכשתי כבר דירה ואני כרגע בשיאו של שיפוץ, כך שאני מתכנן לעזוב את הדירה המושכרת בחודשיים - שלושה הקרובים, החוזה עד 09/23.

נשמע שאתה עתיד להתעסק עם עוד לא מעט קבלנים/ספקים לרבות תשלומים וכו'. ממליץ לך להיות יותר מתועד ומסודר להבא (להקליט שיחות, לתעד הסכמים והעברות).

פורסם (נערך)

בעל הדירה שלי איבד את השיקים שנתתי לו. נתן לי מכתב שבו הוא מודיע כי הוא איבד אותם ועם זה הבנק נתן לי לבטל את השיקים הישנים ונתתי לו חדשים. תציע לבעל הדירה שלך שיקים חדשים. אם יסרב, סביר להניח שלא באמת איבד אלא מנהל איזו קומבינה שלא ברורה לי, אבל אולי חכמים ממני יודעים עליה.

תבדוק אם אתה מוצא את הפנקס, כי יכול להיות שכן מילאת את הספחים ליד כמו שצריך ופשוט שכחת ואז תדע איזה שיקים נתת. כמו כן, באפליקציה שלך תוכל לראות את השיקים שלך שהופקדו, כולל מספרים, וזה בהחלט יכול להוות אינדיקציה. 

אם תזמין פנקס חדש אגב, אז השיקים האחרונים יהיו המספרים העוקבים מטה. הייתי מדבר עם הבנק אולי יוכלו לעזור לך. בהחלט מצטרף להמלצות להיות יותר מסודר ולשמור על תיעוד של דברים. בעידן של היום זה גם מאוד פשוט עם הסלולארי של כולנו. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 18 דקות, ניקו פ. כתב:

אם יסרב, סביר להניח שלא באמת איבד אלא מנהל איזו קומבינה שלא ברורה לי, אבל אולי חכמים ממני יודעים עליה.

מפקידים אותם בבנק למשמרת והם משמשים כביטחונות.

בעבר זו היתה פרקטיקה ידועה שכונתה בשם צ'ק טובה.

• רעיון טוב! 1

פורסם

לא חייבים כל הזמן להיות חשדנים
המזכירה שלי גרסה בטעות צק עירבון לשכ"ד (אל תשאלו איך בטעות)
יצרתי קשר עם השוכר, הסברתי לו את המצב
הוצאתי לו מכתב עם פרטי האירוע
הוא ביטל את הצק והוציא לי צק חדש
לא נעים אבל קורה.

נכון שזה לא בסדר לאבד צקים, אבל שהמשכיר יוציא מכתב, תבטל את הצקים והכל בסדר.
לא כולם רמאים, קל וחומר שפותח השרשור כבר מתגורר בנכס כבר כמה שנים ללא בעיות.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

כנראה לא קראת את פתיחת השרשור, אחרת לא ברור איך אתה משווה צ׳ק אחד שהלך לאיבוד למישהו שאיבד את כל הצ׳קים, לא מגיע לפגישות, גובה באופן לא עקבי, ורוצה לקבל מזומן במקום הצ׳קים.

לפות״ש כנראה שאין בעיות עם הנכס. מה שבטוח, התנהלות בעל הנכס היא פלילית, לא עקבית ומצביעה על בעיות כספיות.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 24 דקות, סולל הדרך כתב:

לא חייבים כל הזמן להיות חשדנים
המזכירה שלי גרסה בטעות צק עירבון לשכ"ד (אל תשאלו איך בטעות)
יצרתי קשר עם השוכר, הסברתי לו את המצב
הוצאתי לו מכתב עם פרטי האירוע
הוא ביטל את הצק והוציא לי צק חדש
לא נעים אבל קורה.

נכון שזה לא בסדר לאבד צקים, אבל שהמשכיר יוציא מכתב, תבטל את הצקים והכל בסדר.
לא כולם רמאים, קל וחומר שפותח השרשור כבר מתגורר בנכס כבר כמה שנים ללא בעיות.

בעל הבית לא חבר, לא שותף ולא בן משפחה שלך ובנושא הכספי אתם משני עברי המתרס.

פות"ש חייב להגן על עצמומבמידה והצ'קין יצוצו פתאום בבנק או בשוק האפור.

• אהבתי 1

• תוכן חדש...