Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר רומן של 4 שנים עם הונדה סיוויק האצבק 2012 הגיע הזמן להחליף אותה עם רכב שיתן לי יותר כוח , פינוק , והכי חשוב התנהגות ואפקט החיוך עד 130 אלף 

לאחר מחשבות רבות על איזה רכב אני רוצה בהתחלה חשבתי על אבארט לפי הבנתי לא המון כוח אבל הרבה התנהגות ואפקט החיוך ביג טיים אבל האבארט נפסלה כי אין אפילו טיפת פינוק + הרכב ממש קטן 

רכבי וואג כמו לאון קופרה לא הכי מושכים אותי בעיקר בגלל שקשה למצוא אחת שמורה ושמועות על כך שההתנהגות זה לא הצד הכי חזק שלהן.

לפני כשבוע דיברתי עם אלפיסט שסיפר לי שקנה גוליה 2 ליטר 280 כ"ס והכי חשוב הנעה אחורית:) לאחר בירור גיליתי שאפשר ליהנות מכל העולמות גם פינוק גם התנהגות וגם כוח ( ובגרסת ה200 כוח בעזרת תוכנה אפשר להגיע ל310 אם 200 כ"ס לא מספיק)

השאלה האמיתית והקריטית האם יש פה בעלי אלפא גוליה  שיוכלו להגיד לי האם הרכב אמין , מה צריכת הדלק שלו , מה היא עלות טיפולים במוסך והאם השמועות נכונות ואפשר ליהנות מכל העולמות ברכב אחד? 

ומה ההבדלים בין התתי דגמים בגרסת המנוע של ה200 כ"ס ( ראיתי שדגם המילאנו הא פחות מאובזר מהשאר אבל לדוגמא מה ההבדל בין מונזה למילאנו סיפשיאל לבין מילאנו לוסו ) 

פורסם (נערך)

הכיוון בהחלט נשמע מוצלח.

חפש פוסטים ושרשור אחזקה של @Ziv.

נראה לי שהוא מומחה הפורום לג'וליה ובמשך הזמן הוא הספיק לשפוך פה המון חומר ומידע מועיל.

עריכה:

הנה השרשור שלו.

עריכה אחרונה על ידי Froyne

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם (נערך)

קודם כל, מוזר מאוד שהצלחת לדבר עם אלפיסט הרי הוא דובר את שפת האלים ואתה לא. טוב כנראה שיד אלוהים נגעה גם בך וטוב שהעיר את עיניך, שלא תיפול בטעות לאיזו וואגית.

מבחינת אמינות יש לרכב כמה מחלות, כולן מוכרות ויבדקו בכל טיפול, והתיקון יהיה מיידי. זה אולי נשמע הרבה, אבל זה כי אני לא מייפה ולא מסתיר, ובאמת שכמעט לא יהיו הפתעות:

1. רדיאטור נוזל, מייבאים מחו"ל ב-2500 שח עד הבית ומתקינים במוסך (לא מסובך).

2. סאנרוף לא נסגר עד הסוף, לוקחים את האוטו לאוטותליה והוא מתקן ומחליף את הפלסטיק הסורר בחלק משופר עם אחריות לכל החיים, סדר גודל של 2500 שח.

3. אורינג קירור טורבו נוזל, בדר"כ מוחלף מהר וברכב שתקנה כנראה שכבר הוחלף.

4. צינור קירור מעל המנוע, המקורי מפלסטיק ומתפורר באיזה שלב, מחליפים בצינור דלק/תמסורת שעמיד פי כמה, ברכב שתקנה כנראה שכבר הוחלף.

מבחינת מוסכים, זה אולי המותג עם הכי הרבה מוסכים מומחים, אבל באמת מומחים ו*הוגנים*. חוץ ממוסכי היבואן שהם מעולים ( מילאנו בצפון, כחול לבן במרכז - לא מהיכרות אישית, אבל ממה שמספרים בקבוצה), גם המורשים מצויינים (איציק אלפא, אבי התלתן, גיא אוטואיטליה וסליחה אם שכחתי מישהו).

חלפים יש ויש. ברקסים זולים באופן שערורייתי, מקוריים תוצרת ברמבו, ואתה תצטרך להחליף לעתים קרובות. שאר החלפים כנראה שיהיו יותר יקרים מקוריאנית, אבל אתה מגיע מהונדה (כמוני) אז יש מצב שאפילו תגלה שהוזל לך 🤣.

בכל מקרה אפשר לייבא חלפים מאתרים מתמחים, וגם יתרון ענק שהרכב משווק בארה"ב - יש באמת המון חלפים במרשתת והכל באנגלית.

בתקציב שלך נכנס 2017-2018. דגם הכניסה הוא מילאנו, והוא מגיע די ערום, אחריו ה-Launch Edition או Speciale. שניהם מנוע 2.0 טורבו הנעה אחורית עם 200 כ"ס, שאחרי תוכנה הופכים ל-310. מעליהם גרסת הוולוצ'ה שבשנים הללו היא מגיע עם 280 כ"ס והנעה לארבעת הגלגלים, ועוד אבזור בדגש על מושבים עם מסעד מתכוונן (שווה!).

אני יכול להעיד עליי, שהתלבטתי רבות בין הוט-האצ'ים לאלפא, ולמרות הפשרה הבאמת כבדה על הגיר האוטומטי - זו פשוט לא אותה הליגה. האתגר והכיף בהנעה אחורית רק מתחיל איפה שבקדמית זה נגמר.

הכח וההתנהגות כל כך זמינים, שבכל הזדמנות אפשר ליהנות איתה (מה שאי אפשר עם הנעה קדמית). סרטון להמחשה מאיזה בוקר רנדומלי בשבוע שעבר (ויסלחו לי הצודקים, חטאתי-פשעתי על קלות הדעת.

זמין לכל שאלה, גם בפרטי. מוזמן גם לקבוצת הוואטסאפ, יש אחלה קהילה.

עריכה אחרונה על ידי Ziv
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

גרסת הוולוצ'ה זאת תכנה אחרת או שגם חמרה? האם להנעה כפולה יש יתרון מבחינת חוויה? למה בעצם לחפש את הגרסא הזאת?

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם

לפי מה שזיו כותב - רק התוכנה שונה.

הנעה כפולה - למיטב הבנתי תלוי אם אתה מחפש יותר אחיזה והורדת כוח עדיפה (עדיפות לכפולה) או יותר כיף (עדיפות לאחורית).

Life is a journey,

Enjoy the ride...

פורסם

אם אתה מחפש משהו כיפי, מתנהג ועם עלויות אחזקה נמוכות - חד משמעית BRZ.

במידה ואתה חייב דלתות מאחור, או רמת 'פינוק', הג'ו'ליה בהחלט אפשרות מצוינת.

פורסם
לפני כשעה, mcshmupi כתב:

גרסת הוולוצ'ה זאת תכנה אחרת או שגם חמרה? האם להנעה כפולה יש יתרון מבחינת חוויה? למה בעצם לחפש את הגרסא הזאת?

רק תוכנה. התוכנה בגרסאות הזולות מוגבלת רק כדי ליצור בידול.

לדעתי ההנעה האחורית עדיפה על המרובעת, אבל זה עניין של טעם אישי וסגנון נהיגה מועדף.

פורסם
בתאריך 18.6.2023 בשעה 21:54, Ziv כתב:

קודם כל, מוזר מאוד שהצלחת לדבר עם אלפיסט הרי הוא דובר את שפת האלים ואתה לא. טוב כנראה שיד אלוהים נגעה גם בך וטוב שהעיר את עיניך, שלא תיפול בטעות לאיזו וואגית.

מבחינת אמינות יש לרכב כמה מחלות, כולן מוכרות ויבדקו בכל טיפול, והתיקון יהיה מיידי. זה אולי נשמע הרבה, אבל זה כי אני לא מייפה ולא מסתיר, ובאמת שכמעט לא יהיו הפתעות:

1. רדיאטור נוזל, מייבאים מחו"ל ב-2500 שח עד הבית ומתקינים במוסך (לא מסובך).

2. סאנרוף לא נסגר עד הסוף, לוקחים את האוטו לאוטותליה והוא מתקן ומחליף את הפלסטיק הסורר בחלק משופר עם אחריות לכל החיים, סדר גודל של 2500 שח.

3. אורינג קירור טורבו נוזל, בדר"כ מוחלף מהר וברכב שתקנה כנראה שכבר הוחלף.

4. צינור קירור מעל המנוע, המקורי מפלסטיק ומתפורר באיזה שלב, מחליפים בצינור דלק/תמסורת שעמיד פי כמה, ברכב שתקנה כנראה שכבר הוחלף.

מבחינת מוסכים, זה אולי המותג עם הכי הרבה מוסכים מומחים, אבל באמת מומחים ו*הוגנים*. חוץ ממוסכי היבואן שהם מעולים ( מילאנו בצפון, כחול לבן במרכז - לא מהיכרות אישית, אבל ממה שמספרים בקבוצה), גם המורשים מצויינים (איציק אלפא, אבי התלתן, גיא אוטואיטליה וסליחה אם שכחתי מישהו).

חלפים יש ויש. ברקסים זולים באופן שערורייתי, מקוריים תוצרת ברמבו, ואתה תצטרך להחליף לעתים קרובות. שאר החלפים כנראה שיהיו יותר יקרים מקוריאנית, אבל אתה מגיע מהונדה (כמוני) אז יש מצב שאפילו תגלה שהוזל לך 🤣.

בכל מקרה אפשר לייבא חלפים מאתרים מתמחים, וגם יתרון ענק שהרכב משווק בארה"ב - יש באמת המון חלפים במרשתת והכל באנגלית.

בתקציב שלך נכנס 2017-2018. דגם הכניסה הוא מילאנו, והוא מגיע די ערום, אחריו ה-Launch Edition או Speciale. שניהם מנוע 2.0 טורבו הנעה אחורית עם 200 כ"ס, שאחרי תוכנה הופכים ל-310. מעליהם גרסת הוולוצ'ה שבשנים הללו היא מגיע עם 280 כ"ס והנעה לארבעת הגלגלים, ועוד אבזור בדגש על מושבים עם מסעד מתכוונן (שווה!).

אני יכול להעיד עליי, שהתלבטתי רבות בין הוט-האצ'ים לאלפא, ולמרות הפשרה הבאמת כבדה על הגיר האוטומטי - זו פשוט לא אותה הליגה. האתגר והכיף בהנעה אחורית רק מתחיל איפה שבקדמית זה נגמר.

הכח וההתנהגות כל כך זמינים, שבכל הזדמנות אפשר ליהנות איתה (מה שאי אפשר עם הנעה קדמית). סרטון להמחשה מאיזה בוקר רנדומלי בשבוע שעבר (ויסלחו לי הצודקים, חטאתי-פשעתי על קלות הדעת.

זמין לכל שאלה, גם בפרטי. מוזמן גם לקבוצת הוואטסאפ, יש אחלה קהילה.

זיו התשובות שלך ככ מפורטות וככ כיף לקרוא אותן! 

מעולם לא היה לי ניסיון בהנעה אחורית איך המעבר  בין הנעה קדמית לאחורית ? 

עד כמה הרכב שומר אותך בטווח הבטוח כאשר אתה עם בקרות ועד כמה אפשר באמת להינות עם הבקרות? 

• אהבתי 1
  • שנה מאוחר יותר...
פורסם (נערך)
בתאריך 19.6.2023 בשעה 15:29, Ziv כתב:

רק תוכנה. התוכנה בגרסאות הזולות מוגבלת רק כדי ליצור בידול.

לדעתי ההנעה האחורית עדיפה על המרובעת, אבל זה עניין של טעם אישי וסגנון נהיגה מועדף.

@Ziv אשמח להצטרף לקבוצת הווטסאפ של הג'וליות יובל 0546093742

עריכה אחרונה על ידי שרביט יובל

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...