Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן

היום הרכב העיקרי שלנו בבית הוא לנסר 11 מנוע 1.5, והגיע הזמן להתקדם. הרכב משמש ביום יום לנסיעות של נהג יחיד/שניים, ומפעם לפעם גם יותר.

רוצים שיהיה בטיחותי, אמין, נוח וכיפי לנהיגה בעיר ובחוץ, חסכוני בדלק, וספורטיבי יחסית.

אני חשבתי על פלואנס 16'-17' דיזל, אבל האישה פסלה בגלל מראה לא מספיק ספורטיבי. היא רוצה משהו בסגנון של יונדאי טוסון/טויוטה CHR, או לחילופין שברולט קרוז החדשה.

אבל הטוסון פשוט זולל דלק, הCHR במבט ראשוני נראה אחלה אבל ראיתי בפורום שדי התאכזבו פה ממנו, והקרוז (ששכרנו פעם לאיזה יומיים והיה ממש אחלה)- נכתב עליו פה שהוא לא אמין, לצערי.

אז אשמח לשמוע הצעות טובות בסגנון הזה.

יש גם מחשבה על משהו בסגנון של סיאט איביזה (שגם הרבה יותר זול מאשר הדברים שהוצעו למעלה), אשמח לשמוע מה אתם חושבים עליו/אם יש לכם הצעה טובה יותר בכיוון הזה.

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי Sheleg23
פורסם

אף אחד לא רכב ספורטיבי, האיביזה זו אופציה לא רעה אבל מומלץ לחפש את הדגם מהדור הנוכחי (לפני מתיחת הפנים) כי הוא יותר מאובזר ויותר בטיחותי מהדגמים הקודמים. קח בחשבון את הנושא של הגיר הרובוטי, מבחינת המנוע רובן נמכרו עם מנוע 1.0TSI שנחשב אמין ולא סובל מבעיות. חפש רמת גימור סטייל או FR. הרפרנס הגיעה בעיקר לחברות השכרה, ליסינג ולצבא, היא פחות מאובזרת וגם אין לה בקרת שיוט אדפטיבית.

עוד אופציה שאולי הייתי בודק ב-5 דלתות - קורולה הצ'באק. לדעתי נראית לא רע, אבל פחות קלסטרופובית מה-CHR ותא הנוסעים מודרני יותר.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעתיים, dorsht כתב:

אף אחד לא רכב ספורטיבי, האיביזה זו אופציה לא רעה אבל מומלץ לחפש את הדגם מהדור הנוכחי (לפני מתיחת הפנים) כי הוא יותר מאובזר ויותר בטיחותי מהדגמים הקודמים.

אולי המילה ספורטיבית קצת גדולה כאן. הכוונה לנוחות והנאה מהנסיעה, שיסחב כמו גדול, ועם מראה לא משעמם מדי. הCHR/טוסון/קרוז מציעות נוחות נסיעה ומראה מתאים, אבל כל אחת עם הבעיות שלה..

באיביזה - התכוונת לדגם שאחרי מתיחת הפנים?

ואיזה אופציות טובות יותר יש? בינתיים האיביזה על השולחן, ואני רואה פה עוד דוגמאות כמו קיה נירו, יונדאי קונה, סיאט ארונה ועוד, אבל צריך פה יד מכוונת

פורסם (נערך)

לגביי האיביזה - לא. הדגם מתוח הפנים יצא לא מזמן ואם אתה מכוון לרכב בן 6-7 הוא לא רלוונטי. אתה צריך לחפש את הדור הנוכחי לפני מתיחת הפנים. כזה שיש לו מובילאיי אבל יש לו מולטימדיה מקורית, בקרת שיוט אדפטיבית וכו'.

ארונה זו בתכלס איביזה מוגבהת עם עוד כמה פיצ'רים, בארונה מרמת גימור FR יש ניטור רכב בשטח מת וחיישני רוורס מקוריים שאין באף דגם של האיביזה לפני מתיחת הפנים. אני באופן אישי התלבטתי ביניהן וקניתי בסוף ארונה.

עוד יתרון שבארונה גם ברמת הגימור הפשוטה יש מערכת מולטימדיה גדולה וטובה עם AA ו-CP.

קונה - איזה מנוע?

נירו היברידית גם אופציה לא רעה בכלל, אבל הקשר בינה לבין ספורטיביות מקרי בהחלט.

לגביי ה-CHR, אני לא חושב שלקנות אותה זו נפילה.

בסך הכול רכב אמין, חסכוני ומאובזר לא רע, אם כי אני מעדיף את הקורולה שחולקת הרבה מכלולים עם ה-CHR, אבל הקורולה יותר פרקטית, לא קלסטרופובית ולדעתי מרגישה יותר מודרנית.

משהו בתא הנוסעים ובעיקר באיזור ההגה ולוח השעונים מרגיש לי מיושן ב-CHR. גם כל הרכב שחור בפנים, בקורולה יש אפשרות לריפודים ולדשבורד בהיר.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

חוץ מצריכת דלק (גבוהה יחסית), רכבים של מאזדה יכולים להתאים (בעיקר בתחושה ספורטיבית).

למשל מאזדה cx3. יש לה מנוע 1.5 - פחות חזק אבל צריכת-דלק סבירה. יש לדגם הזה גם מנוע 2 ליטר ששם זה הפוך: חזק אבל צריכת דלק יותר גבוהה. וכמובן המחיר בהתאם.

חשוב שתיקח לנסיעת מבחן ותראה אם מספיק נוח בעיר.

בהצלחה

פורסם (נערך)

תודה לשניכם

המכוונות כן לרכב מוגבה אז האיביזה יורד. על המאזדות גם ראיתי ואהבתי אבל הצריכת דלק משוגעת

CHR, ארונה- נבדוק

קונה- ראיתי 1.6 4X4 פרסטיג', למשל. זה משנה?

מצרף עוד רכבים- סקודה קאמיק ו פיגו 2008 / 3008

ב2008 אני רואה שעד 2019 (כלומר עד מתיחת הפנים) המחיר נמוך משמעותית. כמה הפערים בין לפני 2020 לאחרי מצדיקים? והאם שווה להשקיע בפרימיום/דיזל?

פורסם

אם רכב מוגבה אז גם הקורולה יורדת מהפרק.

יש יאריס קרוס אבל לא תמצא אותה במחירים נמוכים כי זה רכב שהתחילו לשווק רק בשנתיים האחרונות.

קונה - זה משנה, יש 1.6 טורבו שהוא די חזק אבל לא חסכוני במיוחד ויש היברידית שמציעה ביצועים נחותים יותר אבל צריכת דלק עדיפה משמעותית.

קאמיק - כמו ארונה ואיביזה אותו עניין עם הגיר הרובוטי.

2008/3008 - יש שרשור שלם על מנוע 1.2 טורבו והבעיה ברצועה. לגביי הדיזל אני גם זוכר שיש כאן עניינים בפורום.

2008 מהדור הקודם פחות טובה מהדור הנוכחי מבחינת אבזור ובטיחות. לדעתי גם הדור החדש נראה יותר טוב בהרבה.

3008 אפשר לשקול עם מנוע 1.6 טורבו.

פורסם (נערך)

אחרי קריאת הרבה שרשורים בפורום-

מתמקדים בסיאט ארונה 2018-2022 סטייל/FR, ולחילופין קיה נירו EX היברידית 2019-2020. הנירו מרווחת יותר, חסכונית יותר וגבוהה יותר. גם יקרה יותר. הארונה אולי יותר מוצאת חן, אולי גם מעט זריזה יותר (אבל הבנתי שדי דומות ואולי אפילו הנירו עדיפה לפעמים), זולה יותר, ופחות בטיחותית באופן רוחבי (למרות שעדיין לא הבנתי אם לנירו יש בלימה מאחור וזיהוי מצב עייפות כמו בארונה FR).

דור- אם אתה יכול להסביר על ארונה עדיפה- לפני/אחרי מתיחת פנים, STYLE/FR. יתרונות וחסרונות..

נירו- יש הבדלים משמעותיים בין ברכישה של נירו 2020/2019 שכדאי לשים אליהם?

START/STOP- בכל הרכבים האלה אפשר לבטל את זה נכון?

וראיתי נירו 2019 עם 8300 קמ, זה אומר 2000 קמ בשנה. האם יכולות להיות בעיות כלשהן מצד הסוללה בגלל שלא ככ השתמשו ברכב ועשו בדכ רק נסיעות קצרות? זה נשמע כמו 4 שנים של נסיעה למכולת הלוך חזור..

פורסם

ראינו את הארונה, ירד עקב עיצוב ופחות מרווח ממה שרצינו

מתמקדים בנירו. היברידי רגיל או PHEV (נטען)

חוץ מזה ראיתי שיש גם חשמליות כמו גאומטרי 460 וקונה EV, שאפשר להשיג כמעט באותו מחיר.

@dorsht @ntd איך הייתם מדרגים אותם אחד ליד השני?

פורסם (נערך)

נסעתי גם על הנירו. אכזבה גדולה. הלנסר הפלנטרי שאני נוהג עליו היה לי הרבה יותר מהנה לנהיגה. מבולבל מאוד

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 14.5.2023 בשעה 20:51, Sheleg23 כתב:

נסעתי גם על הנירו. אכזבה גדולה. הלנסר הפלנטרי שאני נוהג עליו היה לי הרבה יותר מהנה לנהיגה. מבולבל מאוד

אפשר לשאול על מה הלכת בסוף?

• תוכן חדש...