Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, mh53 כתב:

יש ABS וניתן לבלום ועדיין לשמור על ההיגוי.

נסיעה בהתאם לתנאי הדרך בהחלט עוזרת, במקרה הזה להוריד מהירות ולהדליק 4 אורות.

מחזק על הנקודה של הוינקרים.  ראיתי מגאן חדשה שעשתה בלימת חרום ואוטומטי נהיה 4 וינקרים. 

אני נסעתי אחרי היילקס מים המלח לירושלים ונהיה קרח ליד גבעה צרפתית והוא לחץ 4 וינקרים

זה נתן לי זמן תגובה לא להחליק עליו

מאז גם אם אני מגיע לפקק באמצע כביש מהיר אני לוחץ גם אם אני ליד הנהג אני לוחץ 

• רעיון טוב! 3
פורסם

אנסה לעזור בטיפה ידע וניסיון שיש לי בנושא.

דבר ראשון הכי חשוב, אם צפוי מזג אוויר סוער, מי שלא חייב לצאת שלא יצא.

אם אתה על הכביש ונכנס לשבר ענן, חוסר ראות, מתחיל ברד, ישר להפעיל 4 וינקרים, ולהוריד מהירות, אם יש תחנת דלק ליד שאפשר לחכות קצת גם טוב.

חשוב לשמור מרחק כמה שיותר, יותר בעייתי זה השמירת מרחק מהרכב מאחורה, ופה עוזרים מאוד 4 ווינקרים.

לגבי בלימה על קרח, ברד לא מתנהג כמו קרח, אבל הוא כן גורם לאיבוד אחיזה גדול.

האמת הפשוטה שבמהירות גבוה ואם כבר נכנסת להחלקה, יהיה מאוד קשה לצאת מזה, ושוב פה נכנס שמירת מרחק, ווינקרים, הורדת מהירות!

ABS, זו מערכת שמשמרת את יכולת ההיגוי בעת בלימת חירום, בבלימה על משטח אחיזה גבולי, היא תגדיל בסופו של דבר את מרחק העצירה. לכן מאוד חשוב זה תנוחת נהיגה שתומכת בגוף, רגל על המדרס, ומבט!! לאיפה שרוצים להגיע, זה משפיע על המוח לכוון לשם את הידיים.

אם נכנסים להחלקה בסיבוב, ששם איבוד האחיזה בתנאים חלקים הוא הרבה יותר מהיר, לבלום כמה שיותר חזק, הגה לכיוון הסיבוב, זה יענץ את הרכב בסיבוב, וימנע החלקה החוצה. שוב בהנחה שאתם במהירות שתואמת את תנאי הדרך, בסוף כי אפשר לנצח את הפיזיקה.

נכון אם החלק האחורי מחליק (היגוי יתר), יותר קשה לשלוט, ועדיף לסובב את ההגה כנגד ההחלקה, אבל! צריך לתרגל את זה במגרש מסודר, כי בסוף גם בולמים, והרכב יכנס לתנועת מטוטלת, הכחיזה תחזרו לגלגלים הקדמיים, והרכב יזרק לצד הנגדי.

לכן עדיף לבלום כמה שיותר חזק, וההגה לתוך הסיבוב.

לא ארשום על חשיבות הצמיגים!! ולחץ האוויר.

תירגול במגרשי החלקה עם אנשים מוסמכים.

מבט, אחיזה נכונה שך ההגה ותנוחת ישיבה.

גם אנשים מנוסים בקרח ושלג מחליקים.

אני החלקתי עם רכב עם צמיגי מסמרים עם הנעה לכל הגלגלים.

החלקתי עם רכב הנעה קדמית וצמיגי שלג רגילים.

החלקתי עם רכב 4×4 הנעה אחורית. בכל המשקלים והגדלים. 

ושוב ההצעה הכי טובה, לא לצאת עם התחזית אומרת שיהיה מזג אוויר חריג!

20230128_095843.thumb.jpg.43a652a0f56b72b875e280c502a09f1b.jpg

• אהבתי 2
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 2

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם
לפני 8 שעות, kompy כתב:

מעבר להתנהגות/התנהלות בעת נהיגה/נסיעה על משטחים שונים, לי חורה שאנשים מסתובבים על הכביש בעת כזו.

הרי הסיכוי להפגע עולה כשאתה מחוץ לרכב מאשר אתה בתוכו.

לא.

עדיף להתקדם הלאה אחרי התאונה בכדי שלא ייכנסו בך מאחור. אם הרכב יצא מכלל פעולה - יש לברוח לתעלה שבצד הכביש (במיקום הספציפי - מאחרי עמוד תאורה)

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, נקודה טובה כתב:

....בכלל, מה אמורים לעשות לפני? נסיעה איטית עוזרת בכלל? ...

לפני, נוסעים במהירות מתאימה לתנאי הדרך, ושומרים מרחק ....   קשה לדרוש מישראלים.

בתוך הארוע.   

מפעילים איתות חירום. 

חייבים להאיט את הרכב ע"י בלימה,  אם צריך גם ע"י התחככות בגדר,  ה-ABS מאפשר היגוי - אם יש נתיב פנוי לפנות אליו בתנועת היגוי מתונה בלבד.

ה-ABS לא עובד במהירות נמוכה לכן חייבים ל"פמפם" בלמים כדי למנוע  נעילת גלגלים\איבוד שליטה.

אם אפשר לצאת מהרכב במהירות, לעבור את הגדר ולהתרחק.  אחרת נשארים ברכב(ממד).

.

בסרטון החלקה על הקרח הקנדי  רואים  את הרכב הירוק אחרי האוטובוס

משחרר בלמים, זוכה בטיפת היגוי ומצליח להטות את הרכב שמאלה.

אחריו (החאפר עם הסולם)  נועל את הגלגלים ומאבד שליטה,  ההגה מופנה נואשות שמאלה.

האוטובוס השני כנל, נועל גלגלים מאבד שליטה הגה מופנה שמאלה מלא מלא (אבל אין היגוי).

שלג, קרח, שיפוע - תנאים קשים.

עריכה אחרונה על ידי רוןS
  • אהבתי 1

מסי זה לא רק ליאו - אסקורט, טריומף, אלפאסוד, מטרו, אונו, פונטו, I30, קונה.

פורסם
לפני 8 שעות, לירון .ה. כתב:

החלקתי עם רכב 4×4 הנעה אחורית

תסביר לי בבקשה את המשפט הזה?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

כן התחביר לא משהוא.

רכב 4 על 4. שצריך לשלב להנעה כפולה עם מנוף, 

ובשביל העניין והלימוד, הייתי דוגם במקום בטוח, את ההבדלים בין הנעה אחורית למשולבת.

• מעניין 1

יאריס 2005

פורסם
לפני 5 שעות, לירון .ה. כתב:

ובשביל העניין והלימוד, הייתי דוגם במקום בטוח, את ההבדלים בין הנעה אחורית למשולבת.

הבנתי שמערכות 4 על 4 ״פשוטות״ שבהן הגלגלים האחוריים לא מחוברים עד שהמערכת מזהה החלקה, מערכת שמאד נפוצה בגלל הפשטות והחיסכון בדלק, עלולות לגרום להחלקה מאחר והחיבור לא הדרגתי וגורם לגלגלים האחוריים להחליק.

אגב הפולסטאר 2 שלי רק עם הנעה קדמית אבל עם בקרת אחיזה מרשימה, וייתכן שההנעה החשמלית תורמת, לחיצה אגרסיבית על הגז על משטח קרח בדרך כלל לא תגרום ליותר מדי דרמה אבל כמובן שעם פיזיקה לא כדאי לשחק והמערכת לא תציל אותך בכל מצב

פורסם

שוב תלוי.

לי הייתה מערכת כזאת בסינכרו שהיה לי. בקרוואל.

לא הרגשתי שהרכב מאבד אחיזה מאחורה. אני אישית תמיד שמתי צמיגים עם נעצי מתכת, גרתי באזור הכפרי, והיה צריך את האקסטרה אחיזה, במיוחד בטיפוס להר.

בגלל זה סובארו מאוד נפוצה שם, יש לה מערכת שמעבירה את הכוח לכל הגלגלים, מנוע בוקסר עם מרכז כובד נמוך, ובדגמים הידניים, הילוך כוח.

• רעיון טוב! 1

יאריס 2005

פורסם
בתאריך 13.4.2023 בשעה 12:25, לירון .ה. כתב:

ישר להפעיל 4 וינקרים

זה יכול להיות מסוכן ברכב בתקינה אמריקאית שבו אורות הבלימה והמאותתים משולבים.

פורסם
לפני כשעה, eladts כתב:

זה יכול להיות מסוכן ברכב בתקינה אמריקאית שבו אורות הבלימה והמאותתים משולבים.

בלי קשר, להמשיך לנסוע כשאיתות המצוקה דולק זו סכנה בפני עצמה. כמה פעמים ראיתי רכבים כאלה עוברים בין נתיבים כשאיתות המצוקה דולק כשהמשמעות היא פשוטה, המעבר מתבצע בהפתעה. אם אתם לא במצוקה, אל תדליקו את אורות המצוקה. בשביל הנראות יש את האורות הרגילים. אני כן מחזק את העניין של הפעלה של איתות המצוקה בזמן האטה פתאומית בכביש מהיר (פקק בלתי צפוי).

פורסם

כי ברגיל הנהגים פה מאותתים בזמן שהם עוברים נתיב, או פונים😁

בזמן מזג אוויר סוער, במיוחד בגשם שוטף, שבר ענן, אורות המצוקה תורמים לנראות הרבה יותר טובה, ואתה רוצה שיראו אותך.

כמובן שיש לכבות אותם ישר שאתה עובר את מה שהפריע לנראות. בשבר ענן שיש כמויות של מים על השמשה הקדמית, מאוד קשה להבחין באורות הרגילים.

גם אין מה לזגג בזמן כזה, להשאר על הימין, ולהוריד מהירות. אני רוצה שיראו אותי מי שמגיע מאחורי.

יאריס 2005

פורסם

הנהג שלא משתמש בכפתור של 4 וינקרים ברגע האמת גם אם יחפש לא ימצא אותו עם האצבע-תעשו ניסוי-לכן לדעתי צריך להיתרגל להישמש בו בכול הפתעה בכביש. 3 איתותים והנהג מאחורה יבין שיש משו.

מדברים על נהיגה מיקצועית וכאלה. הנה משו שגם נהג שהוציא רשיון אתמול יכול לעשות או לא לעשות

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 14.4.2023 בשעה 00:02, רוןS כתב:

אם צריך גם ע"י התחככות בגדר

ממה שזכור לי מאיזו סדרה שראיתי פעם - התחככות של צד אחד של הרכב בגדר לא עוזרת להאט את הרכב באופן מועיל, ועלולה לגרום לו להתהפך. אולי קשור לזה שנוצר מצב שצד אחד של הרכב יותר איטי מהשני, בצמוד לגוף שלא יכול לזוז.

אם יש מישהו עם ידע ודאי בנושא, אשמח אם ישפוך אור על זה.

בשביל ניראות יש את אורות הערפל האחוריים, אני מפעיל אורות מצוקה רק כשיש שינוי פתאומי בתנאים (ואז אני מנסה למשוך את תשומת הלב של מי שמאחוריי ולהזהיר אותו שישמור מרחק, בתקווה שהוא יבין את זה), או כשיש בלימה חריפה (ואז הרכב מדליק אותם אוטומטי ומאותת בקצב מהיר). אם אני עובר נתיבים אני מיד מכבה את אורות המצוקה בכל מקרה.

פורסם

אני מדליק את הרביעיה למשך 2-3 הבהובים ומבטל. אם אשתי לידי אני חוטף ממנה כי מבחינתה זה אובדן הריכוז בנהיגה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...