Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח לרכב חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים, אני מתחדש ברכב חדש של יונדאי.

אני מבין שמקבלים אחריות ל3 שנים ומקוובץה שבכלל לא אצטרך אותה.

אני מבין שחובה לבצע טיפולים רק במוסך מורשה.

האם גם תיקונים ככל שיהיו חייבים לתקן רק במורשה?

מעבר לזה, אני צריך ביטוח מקיף ששם יש עניין של מוסך הסדר, ולא בהסדר.

אתם יודעים אם מוסך מורשה נחשב הסדר במקרה של תאונה?

מכיוון ואני רואה עניין שבו מוסך מורשה לא נמצא בהראל לצורך העניין, אבל אם אלך למוסך בהסדר שהוא לא מורשה, זה בטח יבטל את האחריות, נכון?

אז מה עושים?

פורסם

תבדוק קודם כל שאתה מקבל 3 שנים אחריות 

טיפולים אך ורק במוסך מורשה משרד התחבורה אבל מומלץ שבזמן האחריות תבצע את הטיפולים במוסך מורשה יבואן יונדאי

אם וכאשר תצטרך להפעיל ביטוח , הביטוח שלך ישלח אותך אותך למוסך הסדר שלו הקרוב לביתך (שכמובן הוא מורשה משרד התחבורה)

הביטוח לא ישלח אותך למוסך הסדר שהוא לא מורשה....

וכן אם תלך למוסך כלשהוא שהוא לא מורשה זו עילה לביטול אחריות במידה ותצטרך להפעיל אחריות

• אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני שעתיים, BAD GUY כתב:

אני מבין שחובה לבצע טיפולים רק במוסך מורשה

לא.  חובה לטפל ברכב במוסך מורשה משרד התחבורה.  אם השאלה היא לגבי האם האחריות תתפוס, אז התשובה היא שמותר לך לפי חוק לטפל במוסך שאינו מוסך מורשה מטעם היבואן (אבל כמובן שחייב להיות מורשה משרד התחבורה) והאחריות תישאר תקפה כל עוד תוכיח שהטיפול בוצע לפי מפרט הנדרש על ידי היבואן תוך שמוש בחומרים המתאימים לדרישות היבואן והיצרן.  חסוך לעצמך צרות - בזמן האחריות טפל במורשה יבואן.  סיבה נוספת לטפל במורשה יבואן היא "רצון טוב".  מה קורה אם יש תקלה אחרי תופ האחריות?  הרבה יבואנים יכסו אותה באופן מלא (או חלקי) גם בתקופה סבירה אחרי תום האחריות אם הרכב טופל רק במוסכים מורשי היבואן.

האם גם תיקונים ככל שיהיו חייבים לתקן רק במורשה

אם זה תיקון שנמצא באחריות - אז ברור שמורשה יבואן.

אם זה תיקון שאינו מכוסה באחריות (נסעת בשטח וחוררת את אגן השמן) אז אתה יכול לטפל במוסך מורשה רגיל, אבל שוב - אם מחר תדרש לאחריות שקשורה לתחום שבו טפלת, צפה לצרות אם לא תוכל להוכיח שהתיקון בוצע לפי הנחיות היצרן ובחלקים שמורשים על ידו.  מצד שני, אם התאונה היתה תאונת פח אין סיבה שתקון כזה יפגע באחריות על המנוע, אם תזדקק לה.

אתם יודעים אם מוסך מורשה נחשב הסדר במקרה של תאונה?

לפעמים כן לפעמים לא.  תלוי במוסך ובחברת הבטוח.  יחד עם זאת - זכותך לטפל במוסך שאתה בוחר ואינך חייב לגשת למוסך הסדר (אם המוסך השוטף שלך הוא גם מוסך הסדר - אין סיבה שלא תתקן בו, כמובן).  לגבי התיקון - ראה תשובתי הקודמת.

• אהבתי 1
פורסם

תודה רבה לכם על התשובות.

כמובן שאני רוצה לטפל רק במקום המתאים.

אני מירושלים, אני רואה שיש שני מוסכים וזה בלבל אותי.

יש אוטוויק, ויש כלמוביל (משם קניתי)

ובחברות הביטוח מופיע בכלל כלמוביל מרצדס כמוסך הסדר. O_o

פורסם

אוטווויק זה גם מוסך יבואן, ויש גם את גולדמובייל.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יש יתרון בביטוח באמצעות סוכנות הקשורה ליבןאן:

1. חדש תמורת ישן - במקרה אבדן מוחלט בשנה (או שנתיים) הראשונות מקבלים רכב זהה חדש, לא מפסידים ירידת ערך.

2. מוסכי ההסדר הם מוסכים מרשת היבואן.

כמובן שצריך לבדוק פרטנית את הפוליסה שאתה רוכש.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אחדד: 

טיפולים אתה לא מחויב למורשה יונדאי, אבל כן מחויב למורשה משרד התחבורה. 

מאוד מומלץ כן לטפל ביונדאי למנוע כאב ראש.

תיקונים: כמעט הכל זה באחריות, מה שנגרם נזק כתוצאה ממך, כמו שנקרע צמיג וכדו' אלה יכול לטפל איפה שתרצה כמובן רק מורשה משרד התחבורה.

לגבי ביטוח, יש הרבה סוכנויות שיעשו לך חדש תמורת ישן ומוסכי היבואן זה מוסכי הסדר.

לגבי איפה לטפל: אני מאוד ממליץ על אוטוויק תלפיות ובפרט על דודו.

תוכל גם לטפל בכולמוביל. הכי מומלץ זה לטפל באותו מקום באופן סדיר ולא כל טיפול במוסך אחר.

בהצלחה ותתחדש

• אהבתי 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

מצויין, תודה על החידוד עזרתם לי מאוד.

אגב, כשהתקשרתי לסוכנות רכב לברר על קוד רכב יצחק לוי(ביקשו בחלק מחברות הביטוח)

אז אמרו לי שיש גם לכלמביל ביטוח לרכב שהם מציעים ללקוחות. 

נשמע מהם פרטים אולי, זה יהיה פשוט יותר כי בטוח שהמורשה יבואן יהיה גם בהסדר. 

• תוכן חדש...