Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, roy007 כתב:

ובהמשך לזה, אתמול אספנו כסף למתנה למנקה של הבניין לשנה החדשה מכל הדיירים והוא סירב לשים כסף.

הסכום: 15₪

למה שייתן אם אתם עושים עליו סנקציות? חשבת על זה? ובכלל, אני עדיין לא מבין מה הבעיה שלכם. אם הוא לא חונה שם מישהו מכם יכול לחנות שם? לא, כי אין לכם תג, אז מה המלחמה שלך? אתה נלחם בשם שאר בעלי התגים שהוא תופס להם את החניה?

שוב, המלחמה שלכם צריכה להיות אך ורק מול העירייה וחבל שבכלל פתחתם חזית מול השכן.

• אהבתי 2
  • תגובות 182
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 דקות, teyal כתב:

למה שייתן אם אתם עושים עליו סנקציות?

כי זה לא משהו לבניין, זה למישהו אחר.

מישהו שמנקה לו את הקומה ואת הבניין שהוא גר בו והייתי מצפה שיעשה את ההפרדה.

הסברתי בפרטי פרטים את התלונה שלנו, ואת הבעיה שלנו ביותר מפעם אחת. לא אחזור על זה

פורסם
לפני 7 שעות, teyal כתב:

למה שייתן אם אתם עושים עליו סנקציות? חשבת על זה?

איזה סנקציות בדיוק הם עשו לו? ביקשו ממנו שלא יתנהג כמו זבל?

לפני 7 שעות, teyal כתב:

ובכלל, אני עדיין לא מבין מה הבעיה שלכם. אם הוא לא חונה שם מישהו מכם יכול לחנות שם? לא, כי אין לכם תג, אז מה המלחמה שלך? אתה נלחם בשם שאר בעלי התגים שהוא תופס להם את החניה?

כי יש לו והוא רוצה עוד על חשבון אחרים סתם כי הוא יכול, אני לא מבין מה קשה לכם להבין?

כן, נלחמים בשם שאר בעלי התגים, אסור להלחם בשביל אחרים? הכל חייב להיות עם אינטרס זדוני בסגנון "למה הוא ולא אני"? או שזה מה שאתם מרגישים ומשליכים את זה על אחרים?

פות"ש לא רוצה לחנות שם בעצמו, הוא רוצה שהחנייה תשרת את המטרה האמתית שלשמה היא שם.

לפני 7 שעות, teyal כתב:

שוב, המלחמה שלכם צריכה להיות אך ורק מול העירייה וחבל שבכלל פתחתם חזית מול השכן.

אולי אתה צודק שהמלחמה האמיתית היא שיפוץ יסודי של כל העסק של תווי נכה(מול הרשויות), אבל אני לא רואה מה פסול בלפנות אל הבן אדם ישירות.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, Sparrow420 כתב:

אולי אתה צודק שהמלחמה האמיתית היא שיפוץ יסודי של כל העסק של תווי נכה(מול הרשויות), אבל אני לא רואה מה פסול בלפנות אל הבן אדם ישירות.

נניח ואתה היית השכן הנכה שמשתמש בחניה בחוץ.

היו באים אליך השכנים ומבקשים ממך בנימוס לא לחנות שם אלא רק בחניה הפרטית שלך, כי צריך לשמור את החניה בחוץ לאורחים או למי שמגיע לבקר וצריך את החניה.

היית מסכים כי אתה איש טוב ולא משנה מה אומרים עליך.

למחרת היה משתלט על החניה השכן מהבניין הסמוך. הוא דווקא לא שם XXX על מה שביקשו ממנו הדיירים בבניין שלו.

איך היית מרגיש ? האם היית אומר לעצמך "לא נורא, פיניתי את החניה ולא איכפת לי שמישהו אחר השתלט עליה" ?
אני מהמר שלא.

איציק

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, איציק נ. כתב:

למחרת היה משתלט על החניה השכן מהבניין הסמוך. הוא דווקא לא שם XXX על מה שביקשו ממנו הדיירים בבניין שלו.

להצדיק עוולה אחת ע״י עוולה דמיונית אחרת, זה מפלטם של אלו שמחפשים להכשיר את השרץ שהוא הפעולות שלהם.

העיקר ״לא לצאת פראייר״.

לשאלתך: כשאני רואה מישהו גונב בסופר כשאף אחד לא מסתכל, אני לא מרגיש טמבל/פראייר שלא גנבתי בעצמי. אני מאמין שגם אתה ככה, יחד עם רוב האנשים הנורמטיביים בעולם.

ואם לא אהבת את ההקבלה כי אסור לגנוב בסופר (גם לא אמורים להשתמש בחניה ציבורית לנכים בתור חניה פרטית, אבל ניחא):

כשאני רואה גברת שמרוקנת בבית הקפה את כל שקיות הסוכר/זית לתוך הארנק שלה (...)

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 3

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

קשה לי להבין משהו. 

מה שהשכן עושה זה חוקי - יש לו תו נכה והוא רשאי להשתמש בחניה הזו. 

מה עוד אתם חושבים שאפשר לעשות מעבר לפנייה לעירייה לברר באילו אישורים עשו אצלכם את החניה? 

ניסיתם לדבר איתו - לא הלך. 

הטענה שיש אורחים שצריכים את החניה הזו וזה לא יפה שהחניה תפוסה - מה הם עשו לפני השינוי הזה? 

חשבתם להתנכל אליו - מסריח אבל גם חוקי (אם צריך עזרה מהועד בית אז יקח לועד זמן לספק את העזרה וכו). 

פותש ואולי עוד משתמשים מתחילים להעלות סיטואציות שאותו שכן עלול בעתיד לעשות. כל זה, וכל שמונת העמודים, זה על ליטרלי חניה בודדת בשכונה בה לכל שכן יש חניה פרטית ואפילו 2. 

מצוקת חניה יש בכל מקום. בלי קשר לחניות נכה או חניות רגילות. תשאירו את הרכב בחניה הציבורית, תשמרו חניה לקרובים שלכם בחניה הפרטית שלכם, ונגמר הסיפור. יש לכם שני רכבים וחניה אחת? אני בטוח במיליון אחוז שגם לפני חניית הנכה הזו הייתה לכם את אותה הבעיה של מחסור בחניה. 

גם אצלנו בשכונה עשו חניה כזו ותמיד אותם 1-2 שכנים מחנים שם למרות שיש להם חניה פרטית. אז מה עשיתי בנידון? התחרפנתי שהם לא נראים נכים והתחלתי לעשות להם דווקא?

לא. כן הייתה לי בעיה של חניה. מה עשיתי? שכרתי אחת. 100-150 שח בחודש, הרבה יותר זול מלהסתכל כל יום על חניית הנכה ולקלל שכנים. ויודע מה? גם אני מדי פעם לא חונה בה. פתאום חניה אחרת נראית לי. אז עכשיו השכנים יעשו לי דווקא, כי אני מחנה בחניה ציבורית כשלגמרי מותר לי??

אני מבין שזה מתסכל, אבל בחייאת שחררו, מה זה שווה כל הבלאגן וכאב הראש הזה? 

• אהבתי 2

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם
לפני 24 דקות, iEminem כתב:

הטענה שיש אורחים שצריכים את החניה הזו וזה לא יפה שהחניה תפוסה - מה הם עשו לפני השינוי הזה? 

הייתה בעיה גם לפני שעשו את החניה, אנשים בעלי מוגבלויות, היו נאלצים לחנות רחוק, ולכן העירייה הקצתה להם חניה ציבורית. 

אבל כפי שסיפרתי, היא נהפכה לפרטית ..

לפני 27 דקות, iEminem כתב:

מה שהשכן עושה זה חוקי - יש לו תו נכה והוא רשאי להשתמש בחניה הזו. 

לא כל דבר במדינה זה חוק, צריך גם ערכי נימוס ולהיות בנאדם.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 53 דקות, roy007 כתב:

לא כל דבר במדינה זה חוק, צריך גם ערכי נימוס ולהיות בנאדם.

ואם הוא לא מוכן להיות בן אדם, או להיות מנומס?

התפקיד של הועד זה לחנך אותו? אתם בעד לנסות לחנך נהגים אחרים על הכביש?

שוב - ניסיתם את הדברים החוקיים. זה לא עוזר - בין אם זה כי העירייה לא רוצה לעזור, ובין אם זה דרך התנכלות אליו דרך ועד הבית.

חסרים בארץ אנשים שרוכבים על מתנה שהם לא צריכים לקבל? זוכר את כמות המובטלים עד יוני 2021 שלא רצו לחזור לעבודה כי קיבלו מענקים כשהם יושבים בבית? אז על אותו רעיון - היית מנסה לחנך אנשים כאלו שיצאו לעבוד למרות שזה לגמרי חוקי מה שהם עושים?

אני עדיין מאמין שאתם מבזבזים יותר מדי זמן ואנרגיה כלפי מישהו שלא שם עליכם קצוץ. 

אבל מעבר לאי תמיכה של ועד הבית בבקשות שיהיו לו בעתיד - אני לא חושב שיש פה איזהשהו פתרון קסם.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם (נערך)
לפני 28 דקות, iEminem כתב:

התפקיד של הועד זה לחנך אותו? אתם בעד לנסות לחנך נהגים אחרים על הכביש?

מאין ההשערה הזו שאנחנו מנסים לחנך אותו, או כל אדם אחר על הכביש? 

התשובה היא לחלוטין לא.

לבקש משהו מאדם זה לא אקט חינוכי.

אם בכוונתך לסנקציות שהופעלו כנגדו, זה גם לא נעשה כניסיון חינוך, אלא כצעד תגמול.

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם
לפני 8 שעות, Lior_Django כתב:

אני עדיין מתקשה להבין מה העדיפות לחנות ברחוב מאשר בחנייה של הבניין..

מהר יותר ובלי כאבי ראש. ויותר בפירוט:

1. תחשוב שאתה יורד מהדירה במעלית ומגיע לקומת קרקע. מה תעדיף - להסתובב בחניון הקרקעי או להגיע תוך שניה לכביש ומשם לנסוע לדרכך?

בחניונים יש הפרעות של מרווחי פנייה קטנים וזה לא נוח להתנייד ככה בייחוד אם יש לך אפשרות לחנות בחוץ כמו מלך.

2. אם מדובר בחניון תת קרקעי אז אין מה לטרוח אפילו להסביר את ההבדל. זה עוד יותר קיצוני ממה שכתבתי מקודם.

אני מבין לליבם של הכועסים אבל אין מה לעשות. אלו ההבדלים בין חיים עירוניים לחיים כפריים. לכן עדיף לגור בבית קרקע ששם תמיד יש לך חניה אחת לפחות. אני לא מאמין שיש כאלה שחושבים שאפשר לפגוע בו פרטני. החניה שם ציבורית ואין מה לעשות נגד זה. גם תושב אילת יכול לחנות שם ואף אחד לא יחקור אותו מה הוא עושה שם, מתי הוא אכל או התגלח

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 22 דקות, anonport כתב:

1. תחשוב שאתה יורד מהדירה במעלית ומגיע לקומת קרקע. מה תעדיף - להסתובב בחניון הקרקעי או להגיע תוך שניה לכביש ומשם לנסוע לדרכך?

בחניונים יש הפרעות של מרווחי פנייה קטנים וזה לא נוח להתנייד ככה בייחוד אם יש לך אפשרות לחנות בחוץ כמו מלך.

2. אם מדובר בחניון תת קרקעי אז אין מה לטרוח אפילו להסביר את ההבדל. זה עוד יותר קיצוני ממה שכתבתי מקוד

ואם יש לו אוטו חדש- אז הוא גם לא צריך לדאוג שיפתחו עליו דלת

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, roy007 כתב:

לבקש משהו מאדם זה לא אקט חינוכי.

אם בכוונתך לסנקציות שהופעלו כנגדו, זה גם לא נעשה כניסיון חינוך, אלא כצעד תגמול.

לבקש זו באמת לא פעולה חינוכית. אבל "צעד תגמול" בגלל הסירוב לבקשה ( בשפת העם נקמה ) זה כן ניסיון לחנך.  ובתור צעד תגמול הוא סירב לתת כסף למנקה. 

זאת רק ההתחלה של אווירה עכורה בבניין.

לא כל כל הבנתי גם מה הסנקציות בדיוק שהפעלתם.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

לא מעוניין לחנך אותו, ולא מעוניין בשום קשר איתו. כמו אני גם רוב הבניין.

זה שהוא סירב לתת כסף למנקה, זה עניין שלו. תאמין לי שהמנקה שמח מהמתנה שנקנתה לו משאר דיירי הבניין.

ואין שום אווירה עכורה, כולם פה באים בטוב וכיף.

עלה אחד רקוב זה לא אומר שכל העסק לא עובד.

אנחנו לא מחפשים בכוח לעשות לו סנקציות, (תאמין לי שיש לי דברים חשובים יותר בחיי היום יום שלי) אך אם הוא יצטרך משהו מהועד (ויהיה יום כזה) אז גם אנחנו נגיב בהתאם.

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם
לפני 6 שעות, oryo כתב:

כשאני רואה מישהו גונב בסופר כשאף אחד לא מסתכל, אני לא מרגיש טמבל/פראייר שלא גנבתי בעצמי. אני מאמין שגם אתה ככה, יחד עם רוב האנשים הנורמטיביים בעולם.

להזכירך, השכן לא גנב שום דבר ולכן אין פה שום הקבלה בין המקרה הדמיוני שתארת למה שאני כתבתי. 

השכן נמנה עם הציבור שרשאי להשתמש בחניה כחוק. זו לא עבירה, זו התנהגות בלתי מתחשבת בעליל בגלל שכמה מטרים משם יש לו חניה פרטית משלו. 

על סוציומטיות אין ענישה עדיין, לכן עם כל הצער שבדבר, אין הרבה מה לעשות חוץ מלנחם את האגו בלהתנהג כלפי השכן בצורה מתנכלת (החלטה שלהם). 

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...