Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, flytomars כתב:

לא ברור לי למה, אבל השדות היתרו וגאטוויק חטפו הכי חזק בקורונה מבחינת כוח אדם / ביטולי טיסות / איבודי מזוודות יחסית ללוטון, אבל אא"לט הם התאוששו כבר (אגיד לך מחר כשאנחת בגאטוויק).

זמינות טיסות בשעות שנוחות לי בול ושדה מרכזי שהמשפחה בחו"ל יכולה להגיע אליו בקלות לאסוף אותי / לקחת אותי אליו בסוף הטיול.

לגבי מלונות שדות תעופה,

לי יצא להיות במריוט ב"אירפורט-סיטי" של דלהי (מכל המקומות), הוא היה פשוט מעולה פלוס.
אחד המלונות הנוחים, הטעימים והנעימים לשהיה שחוויתי.

עריכה אחרונה על ידי Super_T

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• תגובות 122
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 21 שעות, ניקו פ. כתב:

האמת אני ההפך מכם. לקחתי טיסת לילה לניו יורק, לא ישנתי כל הטיסה כי אני לא מצליח לישון בטיסות נחתנו בניוארק ב-06:00 אחרי טיסת לילה ומרוב הייפ הייתי עירני כל היום. לא הייתי מצליח להירדם. רק בלילה אחרי איזה 40 שעות ערות נרדמתי. 

כנל כשטסתי ליפן. כ-30 שעות בדרכים ו-40 שעות ערות בערך (נתב"ג 4 שעות לפני, 5 שעות ללונדון, 7 שעות קונקשן אאז"נ, 10 טיסה שעות לטוקיו, 3.5 שעות ברכבת מהירה מטוקיו לקיוטו). אחרי כל זה, הגענו למלון והשעה הייתה 21:30 בערב בחדר. וואלה הייתי בהייפ מהיופי של יפן ולא הצלחתי להירדם עד איזה 01:00. מצד שני אני רגיל לתפקד על 5-6 שעות שינה לצערי עוד מהבחרות. 

אני משער שזה קרה כשהיית בשנות ה20-30 שלך?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הבטחתי שאעדכן מה המצב בגאטוויק- זה לא קרה כי לא הגעתי לגאטוויק 😭

מסתבר שיש לואו קוסט ויש לואו קוסט.

השנה טסתי כמעט מספר דו סיפרתי של פעמים, רובן עם איזיג'ט.

לאחרונה החלטתי לגוון, יצא שכמה טיסות היו בתאריכים שיותר הסתדרו לי עם וויז אייר- אמרתי בוא ננסה.

מסקנות:

1) אף טיסה לא יצא בזמן, איחור ממוצע שעה וחצי שעתיים. לא ניתן שום הסבר למה.

2) קניתי כרטיסים לגאטוויק, פעמיים, ופעמיים הטיסה בוטלה באותו יום (😫) מה שאילץ אותי לנחות בלוטון. שוב פעם, שום הסבר למה.

3) בביטול האחרון בגלל שהזמנתי הלוך ושוב- זה לא נתן לי להמשיך בשינוי ללוטון בלי שאשנה גם את החזור ללוטון! קיבלתי הודעה שהמקום שלי חזרה מגטוויק תפוס. ברור שהוא תפוס, אני תפסתי אותו! בגלל האתר פח הזה בזבזתי היום שעה וחצי אקסטרה כדי להגיע לשדה.

השדה (לוטון) אגב די ריק, כל הליך הצ'ק אין מסירת מזוודה ובידוק בטחוני לקח לי בערך רבע שעה.

אז נכון שחלק מהפאלטות האלה קרו כשהיה בלגן אטומי בשדות של לונדון, אבל כרגע אין שום תירוץ.

בקיצור, יש לואו קוסט ויש לואו קוסט, באיזי ג'ט השיט הזה לא קרה לי (טוב נו, קרה פעם אחת שהטיסה נחתה בלוטון במקום גאטוויק אבל זה היה בסופה הגדולה, כבר הגענו לנחיתה ואז הייתה תקלה בתאורה במסלול הנחיתה, זה כבר באמת כח עליון)

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, garicho כתב:

איזיג׳ט וריאנייר מתפקדות לא רע בכלל. וויזאייר ממש לא. גם רואים את זה בנתונים.

לא ידעתי... נו שויין.

עכשיו אני מסתכל על הלוח טיסות, אף טיסה של וויז לא יוצאת בזמן (לא רק ישראל, כל הטיסות!), לעומת איזיג'ט שאולי טיסה אחת מאחרת. אולי זה בגלל שלוטון זה המגרש הביתי של איזי ג'ט?

בכל מקרה את הלקח שלי למדתי.

עריכה אחרונה על ידי flytomars
פורסם (נערך)

הטיסה הבוקר מסופיה הקדימה בשעה. ב 8:15. וויז אייר. החברה נחתו מרוצים. Flightradar24 מראה איחורים. חלקם גדולים חלקם קטנים. 

כנראה שגטוויק בכלל קשור לזה שהבריטים מחליפים ראש ממשלה. או שלא.  

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
לפני 40 דקות, save כתב:

כנראה שגטוויק בכלל קשור לזה שהבריטים מחליפים ראש ממשלה. או שלא

כנראה שגם מלכה עומדים להחליף שם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

שלום חברים ובוקר טוב לכולם, אז - בהמשך לפוסט מאז. מועד הטיסה מתקרב ועוד חבר החליט שבא לו להצטרף מעכשיו לעכשיו. העיניין הוא שאין מקום בטיסה שלנו וכרטיסים בתאריכים מקבילים עם המון שעות המתנה או ישירות של אל-על עולים היום כפול.

פעם היתה שמועה כזו שאם מגיעים לדלפק הצ'ק אין והתפנה מקום בטיסה אפשר לקנות כרטיס יחסית בגרושים ולעלות לטיסה מעכשיו לעכשיו. יש דבר כזה?

או שרכישת הכרטיס מחייבת זמן מסויים מראש בגלל רישומים וכו'?

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

טוב. מאז שהשרשור קפא שבתי לסורי, יצאתי מהארץ פעמיים (זה כלל 6 קטעי טיסה).

לגבי שאלתו של @Muzic4Ever - "להגיע לשדה ולבדוק" זה הימור מוחלט כי יתכן מאוד שתגיע לשדה ותחזור כלעומת שבאת. במקום אותו חבר הייתי מחפש טיסה שמגיעה בזמן דומה לשלכם, או טיפה מקדימה וממתין לכם בשדה או במלון. חוץ מזה, מחירי הכרטיסים הולכים ועולים ככל שמועד הטיסה מתקרב. אבל למעשה מדובר בגלים - עליות וירידות לגבי כל טיסה, ואי אפשר לנחש מה יהיה המחיר בעוד 3 שעות.

מבחינת ניסיון עם טיסות:

1. כללי הקורונה, לפחות ביעדים שאליהם טסתי (שוודיה, נורווגיה, איטליה) פשוטים מאוד: לא דורשים שום דבר מעבר לדרכון עם התוקף הרגיל (3-6 חודשים), לא בודקים תעודות קורונה ולכל היותר "ממליצים" על מסיכות בתחב"צ, אבל מעטים עוטים אותן. מה שכן - באיטליה, אם מישהו עוטה מסיכה, היא תהיה N95/FFP2, כמעט שלא תראה מסיכות כירורגיות. המדינה היחידה שהיתה לי איתה בעיה היתה ישראל, כאשר עדיין נדרש טופס החזרה ארצה והאתר של משרד הבריאות לא תפקד טוב, לקח לי איזה 3 ניסיונות עד שקיבלתי את המייל המאשר את החזרה ארצה. אבל בצ'ק אין באוסלו (בעצם bag-drop) קיבלתי חקירת שב"כ על העניין הזה. מכל מקום - מדינות משנות מדיניות חדשות לבקרים, צריך להיות עם האצבע על הדופק, רצוי באתר של משרד התיירות\חוץ\בריות של המדינה הרלוונטית. לשים לב שזה נכון גם למדינות בהן אתה מבצע טראנספר, שלעתים דורש מסמכים.

2. טסתי 4 קטעים בחברות לאורו קוסט ושניים בחברה סדירה. החוויות היו ברורות מאוד: נורווגיאן (ת"א לשטוקהולם ושטוקהולם לאוסלו) היו מצויינים, מדוייקים, מושבים נוחים (מושבי רקארו דקים שהשאירו מקום לרגליים למרות התפוסה הגבוהה של המטוס). שני קטעים עם ריאנאייר (ת"א לבולוניה וחזרה) - כנ"ל, למרות שמדובר ב-737-8-200 עם תפוסה גבוהה במיוחד ועדיין לא היה צפוף מידי. ההזוי היה שטסתי באותו מטוס (אותו מספר זנב), אותה שורה - אבל בהלוך בצד שמאל ובחזור בצד ימין, והרושם שלי היה שבחזור היה קצת יותר מרחב לרגליים. הטיס ההלוך איחרה כשעה, חזור הקדימה בכמה דקות. השדה בבולוניה היה הזוי לגמרי, אמנם חדיש, אבל תורים בלתי סבירים.  הטיסות הנוספות (אוסלו לת"א דרך איסטנבול היו זוועה, במיוחד הקטע השני, שבו פעמיים הוחלף מטוס ואפילו שמדובר בטיסה של פחות משעתיים (אבל נסיעה אינסופית והמתנה של חצי שעה על יד המסלול לפני ההמראה מאיסטנבול) התפתלתי במושב מכאב בישבן כי הוא היה בגודל של כסא בכיתה א' ויותר נוקשה מספסל קק"ל. גם המעבר באיסטנבול כלל גרירה של הטרולי איזה 2 ק"מ (השדה ענק, חדיש, עם דיוטי מדהים, אבל מרחקי ההליכה לא סבירים). מה שאני רוצה לומר בפסקה הזו הוא שגם חברות לואו קוסט יכולות לספק חוויית טיסה טובה, וחברות מסורתיות חוייה גרועה.

3. מבחינת מחירים - לשים לב לניואנסים בעת ההזמנה. בטיסה לבולוניה ישבה לידנו בחורה שרכשה כרטיסים יומיים לפני הנסיעה ושילמה כפליים מאיתנו על כרטיס יותר פשוט (תיק גב בלבד, בלי טרולי), וכיוון שלא עשתה צ'ק אין באינטרנט שילמה בשדה "קנס" של 400 ש"ח על צ'ק אין בדלפק. 

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, Muzic4Ever כתב:

שלום חברים ובוקר טוב לכולם, אז - בהמשך לפוסט מאז. מועד הטיסה מתקרב ועוד חבר החליט שבא לו להצטרף מעכשיו לעכשיו. העיניין הוא שאין מקום בטיסה שלנו וכרטיסים בתאריכים מקבילים עם המון שעות המתנה או ישירות של אל-על עולים היום כפול.

פעם היתה שמועה כזו שאם מגיעים לדלפק הצ'ק אין והתפנה מקום בטיסה אפשר לקנות כרטיס יחסית בגרושים ולעלות לטיסה מעכשיו לעכשיו. יש דבר כזה?

או שרכישת הכרטיס מחייבת זמן מסויים מראש בגלל רישומים וכו'?

שישב על מנועי חיפוש הטיסות כל יום כל היום. יש סיכוי שפתאום יופיע מקום.

ושיחפש ביותר ממנוע אחד וגם באתר החברה.

פורסם (נערך)

חייגתי לחברת התעופה למוקד ההזמנות. יש להם מושבים במחלקת תיירים. מחיר כרטיס 2100$ (!).

מעניין, המושבים האלו לא מופיעים באף מנוע חיפוש.

עריכה אחרונה על ידי Muzic4Ever

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

המדינה היחידה שהיתה לי איתה בעיה היתה ישראל, כאשר עדיין נדרש טופס החזרה ארצה והאתר של משרד הבריאות לא תפקד טוב, לקח לי איזה 3 ניסיונות עד שקיבלתי את המייל המאשר את החזרה ארצה.

נראה לי שסתם מילאת טופס. טסתי לפני חודש וקצת. לא ביקשו שום דבר באף מקום.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

זה היה בספטמבר, לפני שביטלו את הטופס (דומני שזה קרה באוקטובר). לא היו חוקרים אותי עליו באוסלו אילו לא נדרש.

כשחזרתי השבוע מאיטליה הכל היה נורמלי, כמו ב-2019.

ולגבי ההערה שלי על השדה בבולוניה - אני נהנה מכל ביקור באיטליה (זה היה השישי שלי), אבל בכל מעבר בשדה תעופה איטלקי יש דברים מוזרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 56 דקות, Muzic4Ever כתב:

חייגתי לחברת התעופה למוקד ההזמנות. יש להם מושבים במחלקת תיירים. מחיר כרטיס 2100$ (!).

מעניין, המושבים האלו לא מופיעים באף מנוע חיפוש.

בגלל זה שישב על מנועי החיפוש. הם עלולים לצוץ פתאום.

לפני 17 דקות, sperial כתב:

(דומני שזה קרה באוקטובר

נכון. כשיצאתי לקפריסין היה צריך וכשחזרתי כבר לא.

• תוכן חדש...