Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לבן שלי היה סיפור דומה ברכב שכור - קיבל התראה על צורך בהחלפת שמן. הופנה למוסך שעובד עם חברת ההשכרה, וגם קיבל איזה פיצוי על הזמן האבוד.

למה לבזבז את זמנם של אנשי השירות? מסיבה פשוטה מאוד - מן הסתם השוכר אינו נוהג בלנדקרוזר דיזל ביומיום, ולכן אינו מכיר את הרכב. עדיפה שיחה של כמה דקות עם איש השירות ולא חיוב אסטרונומי אם יטעה בפעולה. לבעלי הדיזל שבינינו זה נראה אלמנטרי, אבל מי שאינו נוהג ברכב כזה לא מכיר את הנושא. ודרך אגב, כפי שכתבתי קודם, סביר מאוד שחברת ההשכרה תדריך אותו להשלים את הטיול ותטפל בעניין בתחנת ההשכרה. אם הוא לא ממש ביום הראשון של טיול ארוך סביר שלא יגמע עוד 2000 ק"מ, או שיגיע בדרך לאיזו עיר שבה יש תחנה של חברת ההשכרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 12 שעות, sperial כתב:

ברכב שאינו שלך אל תעשה שום טיפול, אלא לאחר שיחה עם החברה. תן להם ךשבור את הראש, אולי גם ישלמו תמורת האוריאה.

בחיאת ספריאל, זה לא טיפול זה חלק משימוש שוטף ברכב דיזל מודרני - נשמע שאתה לא ממש מבין על מה אתה כותב, אז אולי... בגלל שלאחד הבנים שלך טרם היה רכב דיזל, לא תכתוב על הנושא?
@ereznaa, כל פעם שאתה עוצר בתחנת דלק גדולה תראה אם יש שם, יכול להיות שזה גם נקרא DEF או ADBLUE, ותמלא כמה ליטרים ותמשיך להינות בראש שקט.
אם תראה שאתה לא מוצא, תפנה לחברת השכרה, תגיד להם איפה אתה נמצא ושהם יפנו אותך למשהו בדרך.

הנה מפה של איזה חברה עם מיקומי תחנות שאפשר לסנן לפי ADBLUE:
https://www.olis.is/english/stations

זה עולה שם איזה 20-30 שקל לליטר מהבדיקה השטחית שעשיתי, תשמור קבלה - תבקש החזר מחברת ההשכרה, מקסימום, הלך 100 שקל.

• מצחיק 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

בלי לחץ, תכנס לתחנת דלק ותמלא.
לי נדלקה נורת שמן ב T-ROC שכור בגרמניה, מילאתי קילו בתחנת דלק בלי לשאול בכלל. היגשתי קבלה בהחזרת הרכב (יורפקאר) ועד היום 3 שנים לא ראיתי החזר 😕  אז הטיול עלהעוד 20 יורו.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)

אם פות"ש היה יודע במה מדובר הוא לא היה שואל כאן. כיוון שאינו יודע עדיף שלא יתעסק עם זה. מניסיון בארץ אני לא סומך מקצועית על בנזינאים שמנסים לדחוף לי בקבוק שמן מנוע, ובפורומים של טיולים באיסלנד צצות הודעות אפילו על שוטרים שמדביקים דוחות לתיירים תמימים. כן, שחיתות בסקנדינביה.

אז כל מה שאני מציע הוא להתקשר לחברת ההשכרה ולשאול היכן לטפל בעניין הלא דחוף הזה. יתכן שיפנו אותו לתחנת הדלק הקרובה, יתכן שלמוסך ויתכן שיגידו לו להמשיך כך עד החזרת הרכב. זה הרכב שלהם והם מעירים אותו. ודרך אגב, בכלל לא מובטח שתחנת הדלק הקרובה תהיה מאויישת. האיסלנדים אוהבים דברים אוטומטיים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מילוי אוריאה זה חלק מטיפולי נהג כמו מילוי דלק ומילוי נוזל שמשות.

יש פקק כחול שרשום עליו AdBlue. 

פותחים אותו וממלאים לשם אוריאה ממשאבת מילוי בתחנת דלק או ממיכל עם משפך שקונים באותה תחנה. 

מה יש להבין בזה, איזה הדרכה צריך לזה?

זה דבר בסיסי שמיועד לביצוע על יד משתמש. זה לא טיפול תקופתי ולא החלפת שמן.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 15 שעות, sperial כתב:

ובפורומים של טיולים באיסלנד צצות הודעות אפילו על שוטרים שמדביקים דוחות לתיירים תמימים. כן, שחיתות בסקנדינביה.

לכל סיפור יש שני צדדים אני בטוח.

בינתיים, אחרי כ 1,400 קמ שם,  בקושי ראיתי שוטרים.  השוטר היחיד, שבכלל היה שוטרת, שפגשתי שם רק מנע את ההגעה לאתר ההתפרצות כי הוא היה סגור.

ואחרי שבשבוע האחרון הספקתי להפגש, כתייר, עם איסלנדים שונים לא ממש מאמין לסיפורים שקראת בפורומים למיניהם.  ולדייק - ייתכן שקרה אבל לפני שהייתי סומך עלצהמספר הישראלי הייתי רוצה לשמוע את הגירסה האיסלנדית.

• תוכן חדש...