Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, aviaviavi כתב:

כנראה שהאוטובוס הסיני גרם לנהג לשכוח להפעיל בלם-יד לפני יציאה מהאוטובוס.

תמיד קל להאשים חפצים דוממים במקום לקחת אחריות

באוטובוסים שאינם סיניים בלם החניה פועל אוטומאטית בפתיחת תא המטען, כך שיש לזה השפעה.

כאילו יש פה טעות נהג ללא ספק, אבל זה נובע מהרגל בגלל סטנדרטים שונים באוטובוסים האחרים.

ולמה ממשיכים לקנות סיניים זבל?

כי כרגיל המדינה פועלת להגדלת הבטיחות ובפועל מחוקקת חוקים שכופים את המצב ההפוך.

באופן קבוע מגבילים את גילי האוטובוסים יותר ויותר - פעם זה היה 20, אחכ ירד ל 15, והיום כבר 10. זה יוצר מצב שבו לחברות לא משתלם לקנות אוטובוסים יקרים כי גם ככה צריך לזרוק אותם.

דומה לרפורמה המטומטמת עם הפקדון על בקבוקים שבגללה אנשים ממחזרים פחות.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • אהבתי 4
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, outlander כתב:

גם במדינת ישראל עושים רמזור או כיכר רק אחרי שכמה אנשים נהרגו בצומת. הרוגים זה דבר שגורם לבדוק ברצינות את התלונות שהיו עד כה על אוטובוסים תוצרת סין.

מה הקשר לרמזור? אם העדר רמזור גרם לתאונה אז זה שיקול רלוונטי. לעומת זאת אם מקימים רמזור אחרי הרוגים שנגרמו בגלל פיגוע זה מיותר.

אז קליק בייט זה בעצם כלי חשוב של התקשורת להעלות למודעות בעיות באחרת היו מתעלמים מהן?

הלוואי וזה היה כך. רוב הקליק בייט הם ברמה של ״לא תאמינו כמה עלה הבית של סלב כזה או אחר״ או ״איך לחסוך אלפי שקלים בחודש, הסוד שאף אחד לא מגלה לכם״

ואם יש תלונות לגיטימיות על בעיות באוטובוסים למה לא דואגים לחזור ולהעלות את זה לסדר היום (וואלה קישרו לכתבה מלפני שנתיים)? כי זה לא מספיק צהוב? אז לנצל מוות לא קשור זה לגיטימי? למה לא לקשר את זה לנהגי אוטובוס שמתו מסרטן? או לפורנו סיני? זה בטוח יביא קוראים. ובוא ננצל את המתים לעוד כמה אג׳נדות, הם כולם ירושלמים אז אפשר לדבר על בעית ההתחרדות של העיר, ושתיים מהם הן ילדות אז בוא נעלה את נושא הפדופיליה.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם

חייב ברשותך לציין שהאוטובוסים שהיו מעורבים בתאונות, הם מדגמים שונים.

האוטובוס אגד שדרס למוות את האדם בן הוא יוטונג בינעירוני, האוטובוס שהדרדר ליד מודיעין הוא יוטונג תיירותי שהיה שייך כנראה לקבלן חיצוני, אני רואה הרבה פעמים (בעיקר בקווי חרדים בסופ"ש) שהנסיעות מבוצעות ע"י חברות הסעה פרטיות.

האוטובוס בתאונה האחרונה שהדרדר הוא מסוג גולדן דרגון, ולא מזמן היה מקרה בבית שמש של אוטובוס עירוני שהדרדר בחניון כנראה מאותה סיבה, שגם הוא של גולדן דרגון - בנס פה לא היו הרוגים.

https://www.bhol.co.il/news/1319760

הגולדן דרגון והיוטונג האלה מאוד נפוצים אצל מפעילי תחבורה ציבורית (מ-2020 יש לגולדן דגם חדש יותר) ולאחרונה בבינעירוני הרבה מפעילים רכשו בינעירוני של היגר (מטרופולין, קוים, יונייטד טורס).

יוצא לי לפעמים לנסוע בגולדן דרגון זהה לגולדן מהתאונה האחרונה מקריית גת לתל אביב של חברת מטרופולין, הוא משנות ייצור 2018-2019 וכבר מרגיש חבוט - דלתות שנפתחות בגסות, מחיצות נהג שנשחקות.

מנגד יוצא לי לפעמים לעלות על וולוו בהרכבה ישראלית של מרכבים שיש לחברה משנת 2013 והנסיעה בהם מרגישה הרבה יותר טוב (ותחושה עוד יותר טובה בוולוו שהם רכשו בשנת 2020).

הבעיה היא שהיום חברות התחבורה הציבורית מעדיפות את הסיניים כי המכרזי תחבורה החדשים דורשים אוטובוסים שהם עד 8 שנים על הכביש.

תוסיפו את העובדה שכל 6 שנים יוצאים למכרז וקיבלתם חברות שרוב הצי שלהם הוא חדש בתחילת המכרז וישן בסופו (ואז נכנסת חברה אחרת עם צי חדש).

רוב החברות הפרטיות כבר פחות קונות את הסיניים ואצלם אפשר לראות בעיקר אוטובוסי תיירות מהרכבה ספרדית או ישראלית.

בעיה נוספת ועיקרית לדעתי היא שעדין האוטובוסים החדשים מגיעים עם מובילאיי, למרות שיש באירופה מערכות בטיחות מקוריות, מנגד בתחום המשאיות והמסחריות כבר אפשר לראות בשנים האחרונות כלים שמגיעים לארץ עם מערכות בטיחות מקוריות.

השאלה היא האם ואיך ניתן להטמיע מערכות בטיחות מקוריות באוטובוסים שמורכבים בארץ?

• אהבתי 1
  • מעניין 5
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לפני 43 דקות, Be roo כתב:

מה הקשר לרמזור? אם העדר רמזור גרם לתאונה אז זה שיקול רלוונטי.

אתה שואל מה הקשר ועונה באותה שורה, שאר התגובה שלך מיותרת. כעת אחרי ההרוגים (שנהרגו בגלל תקלה באוטובוס תוצרת סין) זה הזמן הטוב ביותר להעלות את המודעות לבעיות שיש באוטובוסים האלה. זה לא קליק בייט, זאת מציאות מסוכנת.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

מעניין מה שטענו כי בסרטון זה לא ממש לא נראה כמו התדרדרות, אלא נהג שלא הצליח להאט, נבהל מכך שהוא שועט לעבר אוטובוס אחר וסוטה למדרכה כדי להציל את עצמו. 

אני לא בקיא בעובדות, פשוט ככה זה נראה לי בסרטון. 

• רעיון גרוע 1
  • משעמם 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בקבוצת "תשאלו כנופצון" נפתח דיון על המקרה. הגיבו שם גם כמה נהגי אוטובוס.

אחת התגובות בדיון: 

"לפי סרטון הווידאו אפשר להבין בבירור מה קרה

שימו לב שהאוטובוס ללא אורות

אז מה זה אומר בעצם? 

באוטובוס יש בלם חניה, כשהדלת פתוחה האוטובוס לא יזוז מהמקום גם אם בלם היד לא מורם.

הנהג שירד מהאוטובוס פתח את ארגז המצברים וסגר את ברז החשמל, זה איפוס פעולה שעושים באוטובוסים מהסוג עקב בעיות סחיבה באמצע הדרך

כשהנהג סגר את ברז החשמל בלם החניה התבטל והאוטובוס החל לדרדר."

• מבאס 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 51 דקות, ניקו פ. כתב:

מעניין מה שטענו כי בסרטון זה לא ממש לא נראה כמו התדרדרות, אלא נהג שלא הצליח להאט, נבהל מכך שהוא שועט לעבר אוטובוס אחר וסוטה למדרכה כדי להציל את עצמו. 

אני לא בקיא בעובדות, פשוט ככה זה נראה לי בסרטון. 

הנהג לא היה באוטובוס, בסירטון ניתן לראות אותו רץ אחרי האוטובוס.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הנהג היה בחוץ.

לפני 50 דקות, RBRB כתב:

וסגר את ברז החשמל

זה מהמתיחה של דידי הררי, שמטפטף חשמל מהברז?

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
לפני כשעה, RBRB כתב:

כשהנהג סגר את ברז החשמל בלם החניה התבטל והאוטובוס החל לדרדר

לא אמור לקרות.

לא יודע מה קרה שם. כשהייתי נהג אוטובוס (מאן) הקפדתי להחנות תמיד עם זוית למדרכה, בדיוק מהחשש הזה. מניח בזהירות שזה לא מה שקרה כאן. כלי הרכב של היום נותנים אשליית תקינות מופלאה.

• רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 7 דקות, outlander כתב:

זה מהמתיחה של דידי הררי, שמטפטף חשמל מהברז?

מתג חשמל, טוב?

לפני 59 דקות, RBRB כתב:

כשהנהג סגר את ברז החשמל בלם החניה התבטל והאוטובוס החל לדרדר."

גם זה חתיכת תקלה אם שואלים אותי.

לא אמור להיות גיבוי מכני לזה?

גם ברכב פרטי זה ככה, אם יש בלם יד אוטומטי, ניתוק חשמל מבטל אותו?

לפי ההגיון הבריא, בלם חניה אמור להישאר דרוך, ולמקרים שבהם צריך לגרור את הרכב, צריך להיות שחרור מכני.

אני בכללי לא מבין איך אפשר לשכוח בלם יד.

משהו שבחיים לא קרה לי. אני גם לא מבין את האנשים האלה שמתעצלים לשים בלם יד, טומטום בפני עצמו.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אכן גם אני חושב שאין קשר ישיר לתוצרת הסינית ולטעיות אנוש,

מהצד השני התוצרת הארופאית המשובחת נותנות לפעמים מענה לטעיות כאלו.

יש לי חבר ילדות שהוא נהג אוטובוס כבר המון שנים ( בהתחלה אגד ובשניים האחרונות חברה לפיתוח) והוא מזמן אמר שהאוטובוסים הסיניים הם. הרבה פחות נוחים לנהיגה, איכות ירודה ובכלל כל המכלולים מרגישים מיושנים ונחותים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 דקות, vadim6385 כתב:

אני בכללי לא מבין איך אפשר לשכוח בלם יד.

משהו שבחיים לא קרה לי. אני גם לא מבין את האנשים האלה שמתעצלים לשים בלם יד, טומטום בפני עצמו.

ממה שראיתי בבולגריה לא נהוג לשים בלם יד, לא הבנתי למה.

פורסם
לפני 4 שעות, outlander כתב:

310399242_.thumb.jpg.b48979a7ea4f1874ce4ce60ca9185bed.jpg

תגיד, אתה בעצמך - חושב? הבאת פה ציטוט שברכב כלשהו בעל 5 הילוכים, הסל"ד הוא על 3000 ב100 קמ"ש.

וזה כאילו מה? מיוחד? לך תדגום 10 רכבים עם גיר ידני ותראה מה הסל"ד ב100 קמ"ש. אין פה בכלל קשר לארץ יצור אלא לפיסיקה בסיסית של יחסי העברה, הספקי מנוע ואווירודינמיקה.

עריכה:
נראה שיש באוטובוס בעיה\פיצ'ר\מנגנון בעייתי - שבעת ניתוק חשמל מנתק את בלם העזר.
נראה גם שמי שבתחום מכיר את הבעיה - מכאן אני מסיק שהאשמה היא על הנהג שאו שלא היה בעל הידע הנדרש לתפעל את הרכב, או התרשל.

אפשר לטעון שלא היה צריך להתשמש באוטובוס שבו המערכת פועלת כך (בין אם הוא מסין, אוסטריה או מזרח טימור) - אבל זה לא מה שגרם לתאונה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

נכתב פה הרבה מידע לא נכון ומטעה, צריך לקחת את כל המידע ולסנן לפי ההיגיון.

במקרה כאן התאונה נגרמה באשמת הנהג (לכאורה).

אין קשר לאוטובוסים סינים או לא.

הסיפור הולך ככה: לאוטובוס היה תקלה בסגירת התא מטען, הנהג החליט לעצור לרדת ולסדר את התקלה בעצמו (ולפי טענה אחת, הוריד את הנוסעים, טענה אחרת טוענת שהנוסעים נשארו באוטובוס)

הנהג משום מה חשב שהוא יפתור את הבעיה וביטל את הקופסת חירום (ככה קרא לזה הכותב) וזאת ביטלה את הבלם, וכתוצאה האוטובוס התחיל להדרדר ללא שליטה, כשהנהג רודף אחריו רגלית (רואים בסרטון).

בסרטון רואים שהתא מטען היה פתוח, מה שמחזק את הטענה הזאת, ואין סיכוי שהיה תקלה בבלם אוויר, כי אז הוא היה ננעל אוטומטית זה חלק מהבטיחות.

זה ממה שהצלחתי לאסוף מהמרשתת.

טויוטה פריוס 1.8 2009

יונדאי גטס GLS 2006

פורסם
לפני 4 שעות, outlander כתב:

אתה שואל מה הקשר ועונה באותה שורה, שאר התגובה שלך מיותרת. כעת אחרי ההרוגים (שנהרגו בגלל תקלה באוטובוס תוצרת סין) זה הזמן הטוב ביותר להעלות את המודעות לבעיות שיש באוטובוסים האלה. זה לא קליק בייט, זאת מציאות מסוכנת.

אם אתה לא מסוגל להבין את ההבדל בין קשר נסיבתי הדוק בין גורם לתוצאה, לבין קשר רופף בין נושאים לא קשורים פרט לעובדה שבשניהם מופיעה המילה אוטובוס, שעושה כלי תקשורת כדי להעלות את כמות הקליקים לכתבות שלו, לא כדי להעלות נושא לדיון (שאת זה הם לא ניסו לעשות במשך שנתיים מאז הכתבה הקודמת), אלא כדי לקדם את הפלטפורמה, אז אכן הדיון מיותר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...