Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן 

משתמש בגוגל מאפס. חלק מהפעילות (לדעתי אגד) מציג רק זמנים מתוכננים ולא בפועל (או חלק מהקווים). זה תקין? באפליקציה אחרת יש יותר מידע ?

פורסם

גוגל מאפס התחילו להציג תנועה של אוטובוסים לפי ג'יפיאס. עדיין התזמונים פח. יש גם את Moovit, אבל נראה לי שכולם מסתמכים על אותם המאגרים.

בכלליות אין על מי לסמוך בהקשר הזה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

פעם חשבתי שזה עניין של הרפליקציות אבל אז ראיתי בחו"ל שדווקא עובד מצוין והדיוק לרמת ה-20-30 שניות. אז מעניין מה הססיבה שבארץ גוגל מפות לא מצליח בכלל לראות 50% מהאוטובוסים ואלו שכן הדיוק חצי כוח. 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

אז ראיתי בחו"ל שדווקא עובד מצוין

תלוי כנראה בכמות ואיכות המידע.

בערים גדולות בחו״ל זה עובד מדהים - מאז שעברתי השתמשתי בזה המון.

גם גוגל וגם מוביט

• רעיון טוב! 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אם זה היה נכון - אף אפליקצית ניווט לא היתה מוצאת איפה אתה.

אם אלו עובדות ומראות לך איפה אתה נמצא בקלות - אז אין שום שיבוש…

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

למי שיש כוח - בבקשה

כאן יש קצת הסבר ואולי מוצר שישנה משהו.

בכל מקרה, אני דווקא חושד שזה מכוון מצד החברות או משרד התחבורה, כדי לא לאפשר לנהל סטטיסטיקה של ביטול קווים, איחורים, קווים שבאים אחד אחרי השני, ובעצם כל דבר שיחשוף את הפעילות הלקויה שלהם.

יש לי גם חשד שיש הגבלה מצד משרד הביטחון. 

עריכה אחרונה על ידי Giant_TA
  • אהבתי 1
פורסם

אתם באמת רוצים להגיד לי שמשרד התחבורע, חברות אוטובוסים וגוגל ישקיעו בלהתקין משדרי GPS בכל האוטובוסים והרכבות, ולשים אותם בגוגל מאפס?

האמת שזה יכול להיות מאוד נחמד, ואפילו לא כזה יקר, אבל אני בספק אם בארץ ירצו לעודד שימוש בתחבורה ציבורית עד כדי כך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ב-איפהבוס יש מיקום GPS בזמן אמת שעובד מצויין. מתעדכן כל 30 שניות בערך על המפה, לפי מה שראיתי.

אם באפליקציה אחרת זה לא עובד טוב, הייתי אומר שזו האפליקציה, לא חוסר במידע.

• אהבתי 1

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

איפה בוס בהחלט עוזרת לדעת איפה בדיוק הקו נמצא ועוד כמה זמן הוא יגיע
מעדכן לרוב תוך 1-2 דקות.

כי החיים הם לא רק קו ישר PSI

פורסם
לפני כשעה, Giant_TA כתב:

למי שיש כוח - בבקשה

עבדתי בתחום עד לא מזמן ויש כמה בעיות, המידע שמספקות חברות האוטובוסים ומשרד התחבורה פשוט לא מדוייק.

חלק מהחברות בכלל לא מספקות אותו בזמן אמת, ואצל אחרות רק באופן חלקי, וגם אז, המערכת של משרד התחבורה לא מאוד יעילה בלשתף אותו (הם ביצעו שיפור לפני כשנה, אבל עוד יש לאן לשאוף).

אין לי מושג איך איפהבוס עובדת, והם אכן מצליחים יותר, אבל מנסיון שלי גם הם לא תמיד מדייקים.

• אהבתי 2
פורסם

כאמור - יש את המידע.

וכן - חברות כמו גוגל שרוצות מידע כזה אצלהן עושות אינטגרציות מקומיות למערכות תחבורה לפי מדינה. זה לא כזה נדיר (ולכן אתה רואה כל מני הכרזות של תמיכה בתחבורה ציבורית עם תזמונים במדינות כשהם עושות את זה). הם לרוב עובדות עם החברות תחבורה המקומיות לעשות ingestion של הלוח זמנים + מידע בזמן אמת. (ובונים תזמונים לפי שניהם + מידע על התנועה הנוכחית + מיפוי נתיבי תחבורה ציבורית + מידע תעבורתי בזמן אמת - אגב עם משקל גבוהה ללוח זמנים של האוטובוסים הסטטי)

הבעיה לדעתי (לא עבדתי על הסוג בעיות האלו - אז זה ניחוש מושכל מלעבוד על דברים בתחומים מקבילים) היא כנראה שילוב של רזולוצית מידע נמוכה (דיוק המידע , קצב העדכון שלו , כמה נכון הלוח זמנים המקורי של חברת האוטובוסים יחסית למציאות וכו) + תנאים משתנים בצורה גבוהה של התנועה המקומית (מה שמוביל אולי גם לתזמונים לא להיט בנסיעה ברכב)

לפני שעה, Giant_TA כתב:

בכל מקרה, אני דווקא חושד שזה מכוון מצד החברות או משרד התחבורה, כדי לא לאפשר לנהל סטטיסטיקה של ביטול קווים, איחורים, קווים שבאים אחד אחרי השני, ובעצם כל דבר שיחשוף את הפעילות הלקויה שלהם.

אם זה נכון זה מאוד מדכא.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Giant_TA כתב:

לצערי הבלאגן שם חוגג, ולכן אין לי חשד להסתרה מכוונת. הנסיון שלי בתחום (ולצערי לא אוכל לפרט, אבל הוא עוסק בדיוק בנושא השרשור) מצביע פשוט על חוסר יעילות משווע.

וגם כשמנסים לשפר עושים את זה לאט (מאוווד) ועקום.

יש סטנדרטים בתחום, אבל בפועל ממשים את המערכת בצורה אחרת, ואז לך תשבור את הראש.

יש כמובן גם אתגרים לוגיים במימוש שגורמים לפספוסים, אבל בארץ הבסיס של המידע בעייתי בעצמו.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • מעניין 1
פורסם

למיטב הבנתי קיימים GPS בכל האוטובוסים, אבל אין לזה API 'החוצה'. בגלל זה בזמנו - כשהתקינו בחלק מהערים את NEXTBUS (השלטים האלקטרוניים בתחנות), הקשר בינם למציאות היה זניח ורופף, כי הם לא באמת היו מחוברים לGPS שבאוטובוס אלא ללוח זמנים.
אם הייתי צריך לנחש איך עובדת האפליקציה שהוזכרה כאן, הייתי חושב שזה בסגנון WAZE או TRUECALLER, כלומר היא מתבססת על המשתמשים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...