Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים יקרים

מה קורה במצב שהגשתי בקשה לביטול דו"ח, לא קבלתי עדיין תשובה, ותאריך התשלום קרב ובא?

אני מניח שאני נדרש לשלם גם אם אין החלטה בנושא.

פונה אליכם בשאלה מה לעשות?

תודה רבה

פורסם

בגדול - אם שילמת רואים בך כמי שהודה בעבירה, נמצא אשם, ושילם את הקנס.

לכן, אם הגשת בקשה לביטול הקנס, לא מומלץ לשלם (שהרי אז התובע יחליט לדחות את הבקשה, על פי הודאתך).

על פי החוק, לאחר הגשת בקשה לביטול, אין ביכולתך לבקש להישפט, אלא תוך 30 יום מקבלת החלטת התובע.

עוד, על פי החוק הגשת בקשה לביטול לא עוצרת את מניין הימים לכפל הקנס. אני מניח שזה החשש שלך - שאם לא תשלם והתובע יחליט לדחות בקשתך - תאלץ לשלם כפל קנס וריביות. אז נכון שזה החוק, אבל זו לא הפרקטיקה. עד כמה שאני מכיר, עם הודעת הדחייה אתה מקבל 30 ימים בכדי לשלם או לבקש להישפט. גם אם תקבל כפל קנס, תוכל לבקש לבטלו, מהטיעון שהוגשה בקשה לביטול, ותשובה איחרה לבוא. אם תידחה בקשה זו, תוכל לבקש להישפט. בית המשפט, ככל שידוע לי, נוטה לקבל טענות כאלה (אני לא מתחייב בזאת - בבית משפט בכל יכול לקרות).

אז מה כדאי?

לא לרוץ ולשלם את הקנס.

לוודא ששלחת את הקשה לביטול בדואר רשום, ושיש אישור מסירה (או כל אסמכתא אחרת שמוכיחה שהבקשה הגיעה למענה). כמובן, לשמור את האישורים, למידה ותצטרך.

כמו כן, בדוק שכתובתך מעודכנת, ושאתה מקבל דברי דואר בשגרה.

אל תתעלם מהודעות דואר רשום (החוק קובע שאלא אם הוכחת שלא קיבלת את הודעת התובע שלא בשל רשלנות או הימנעות מקבלו - רואים בך כמי שקיבל את ההודעה).

שים לב שבשל לאקונה בחוק, אין מועד בו התובע חייב להחזיר לך תשובה. באופן עקרוני, זה יכול להימשך לנצח... אז לבדוק דואר באופן תדיר וקבוע.

פורסם

תודה רבה על המענה המלא. 

הכל מתנהל עכשיו ברשת. ואפשר לראות סטאטוס כל יום, לא צריך לחכות לדואר.

אם התובע יחליט לדחות את הבקשה אז אני נכנס עוד פעם לאותו לופ של לבקש ביטול

הם יודעים שמעטים האנשים שיכולים פיזית ומנטלית להתעסק עם זה.

למרות התשובה המעולה שלך, אני מרים ידיים ומשלם.

מקווה שיעזור למישהו אחר

תודה רבה

פורסם

מדובר בקנס של המשטרה או של העירייה?

לי יש קנס של העירייה (ירושלים) שהגשתי בקשה לביטול, ועבר הזמן של התשלום, עדיין כתוב "ממתין לבדיקת האגף - ממתין להחלטת תובע",

אבל הסכום לתשלום נשאר אותו סכום.

השאלה אם זה ידחה, פתאום יעלו לי את הסכום? 

• תוכן חדש...