Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש היכן אפשר לקנות סט שני צופרים למזדה לנטיס 97. מצאתי מקום אחד אבל המחיר היה 500 שח - נשמע מוגזם ביותר.

היבואן לא מוכר חלפים לפרטיים כך שאני די בבעיה.

יש למישהו כתובת מומלצת וטלפון לחנות באיזור המרכז. האם פרוקיות באות בחשבון ואם כן המלצתכם .

תודות

פורסם

אינך צריך להרכיב צופרים מקוריים של מזדה וצופרי FIAMM האיטלקיים הם המומלצים ביותר הן מבחינת צליל חזק והן מחירם הנוח.

עליך לדעת אם בכל צופר מתחבר חוט אחד או שני חוטים.

לרכישת צופרים פנה ל"רכב אונו" המסגר 70 ת"א, טל' 03-5619364 ובקש את שלמה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

בינתיים בצעתי כמה בדיקות ומצאתי כי יש בעיה בחיווט, אני שומע ריליי שמפעיל רק צופר אחד ולפעמים את שניהם.

בספר כתוב שפיוז 9 מספק מתח לצופר , המעניין הוא שלמעשה שום פיוז מתוך אלה שבקופסת הנתיכים מנתק את מעגל הצופרים.

האם יש קופסת ריללי עם נתיכים במקום אחר ברכב - לנטיס 1800 1997.

בזמן שרק צופר אחד פועל אני שומע את הריליי נתפס מאזור מאזור המגירה שמימין אבל לא מצליח לזהות את המיקום. אולי אתה או מישהו יכול לתת מידע על מיקום ריליי הצופרים.

פורסם

בהמשך לאותו נושא אולי תוכל ליעץ איך אפשר לראות / להשיג שרטוט חשמלי מפורט של מעגל הצופרים .

ממש הייתי רוצה לעזור לך, אבל אני לא אעזור לך. זה מעצבן שאחרי כמה ה"פ בעבר אתה לא מוכן להקשיב ואתה עקשן.

והכי מרגיז, שבעבר הרחוק פרסמתי פה תיאור תקלה עם סכמה חשמלית מפורטת. נתתי לך את הלינק ואתה עזבת את זה או לא יודע מה.

תשאר עם התקלה שלך וזהו.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

קודם כל חבל שאתה כועס , לדעתי ללא הצדקה. יש לי את השרטוט ואת כל ההתכתבויות כך שמבחינה זו תסכים שאין בעיה.

התקלה עם הצופרים באה ונעלמה וקשה היה לשים את היד על הסיבה מה עוד שהייתי מאד עסוק.

החשד שהיה בזמנו הצביע על ה CLOCK SPRING שלכשעצמו יכול להיות נכון וגם שגוי.

די יקר לגשת למוסך להחליף את הפריט הזה ובסוף התקלה תהיה במקום אחר.

גם בעבר שאלתי כאן היכן נמצא הממסר )מתואר בשרטוט החשמלי ששלחת( של הצופרים ואף אחד לא ענה כולל אותך.

יש לי רקע טכני רחב כולל חשמל רכב, דיאגנוסטיקה אבל זה לא מספיק אם אין שרטוט ומיקום חלקים.

מקווה שישרתי קו וההסבר מניח את דעתך.

פורסם

QUOTE=ד ו ד]

קודם כל חבל שאתה כועס , לדעתי ללא הצדקה. יש לי את השרטוט ואת כל ההתכתבויות כך שמבחינה זו תסכים שאין בעיה.

התקלה עם הצופרים באה ונעלמה וקשה היה לשים את היד על הסיבה מה עוד שהייתי מאד עסוק.

החשד שהיה בזמנו הצביע על ה CLOCK SPRING שלכשעצמו יכול להיות נכון וגם שגוי.

די יקר לגשת למוסך להחליף את הפריט הזה ובסוף התקלה תהיה במקום אחר.

גם בעבר שאלתי כאן היכן נמצא הממסר )מתואר בשרטוט החשמלי ששלחת( של הצופרים ואף אחד לא ענה כולל אותך.

יש לי רקע טכני רחב כולל חשמל רכב, דיאגנוסטיקה אבל זה לא מספיק אם אין שרטוט ומיקום חלקים.

מקווה שישרתי קו וההסבר מניח את דעתך.

עזוב שטויות.

לכל צופר מתחבר חוט אחד (+), את ההארקה הוא מקבל מהגוף. תבדוק על ידי נורת ביקורת האם מגיע מתח לאותו צופר. פרק את הקונקטור של אותו צופר, חבר צד אחד של הנורת ביקורת לגוף הרכב וצד אחד למוליך בקונקטור. בקש שמישהו יצפור לך, אם הנורת ביקורת נדלקת , אז יש בעייה בצופר. אם לא, אז כנראה שיש בעייה בחיווט לצופר.

אף מוסך מורשה לא יחליף סתם חלק מבלי לאתר את התקלה האמיתית.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

את הבדיקות שהצעת ביצעתי והתוצאות הם שלפעמים בזמן לחיצה לא מגיע מתח לצופר מכאן שהתקלה נמצאת איפה שהוא בדרך בין ההגה לצופר.

בזמן צפירה שצופר אחד לא פועל אני שומע ממסר - ריליי שמגיב ללחיצה על לחצן הצפירה.

הבעיה כרגע היא לאתר את מיקום הממסר /ממסרים של הצופרים ולבדוק את החיבורים החיצוניים וגם את מגעי הממסרים שאולי נשרפו חלקית משימוש.

זהו זה , כל מה שנותר זה לאתר את מיקום הממסר /ממסרים כדי להמשיך בתיקון התקלה.

• תוכן חדש...