Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

אם סיכמנו שאתה מגיע למשרדונוסע אז אתה מתחיל במשרד ואם סיכמנו שאתה עובד יום בשבוע בקרית שמונה אז היום שלך מתחיל שם אלא אם סיכמנו אחרת.

הכל לפי מה שסוכם.

סיכמנו שאני כל יום מגיע למשרד ואחרי חצי שנה התחילו נסיעות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תגובות 300
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

@Ron Poh אנחנו מדברים כאן על החוקים והתקנות בעניין תשלום שכר - ואת השכר לא משלמים על זמן ההגעה לעבודה והחזרה הביתה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, Potato כתב:

סיכמנו שאני כל יום מגיע למשרד ואחרי חצי שנה התחילו נסיעות.

אז מדובר בהרעת תנאים. אתה יכול:
- להמשיך עבודה לפי אותו חוזה ולנסוע למקום העבודה המרוחק על חשבון הזמן שלך.
- לחתום חוזה עם תנאים חדשים.
- להתפטר ולקבל פיצוים.

פורסם
לפני כשעה, Boltik כתב:

אז מדובר בהרעת תנאים. אתה יכול:
- להמשיך עבודה לפי אותו חוזה ולנסוע למקום העבודה המרוחק על חשבון הזמן שלך.
- לחתום חוזה עם תנאים חדשים.
- להתפטר ולקבל פיצוים.

אתם מתחכמים בקטע אחר,זה משהו

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 8 שעות, Mech Morphix כתב:

החוק לא מסכים איתך, שכן תאונת דרכים בדרך לעבודה יכולה להיות תאונת עבודה

אין שום קשר בין תאונת עבודה לאיך המעסיק רואה את תחילת יום עבודה וסיום עבודה

שני דברים שונים

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Potato כתב:

אתם מתחכמים בקטע אחר,זה משהו

אתה זה שמתחכם

ברוב המקומות עבודה מתחילה מהרגע שהגעת, אלא אם סוכם מראש שאתה גר בקצה השני של הארץ ומוכנים לשלם לך תוספת קבועה על הגעה, וגם אז התוספת היא קבועה מראש וזה לא יעניין אף אחד אם היום היה חפץ חשוב ובזבזת דלק בפקק או  מחר מתחילים בניה בכביש וזה מאריך לך את החזור ב 40 דקות

אף מעסיק לא יתחיל לעקוב אחריך ולבדוק אם נסעת מהדרך הכי מהירה ולהתחשבן איתך על הדקה, או שהיום בא לך לנסוע דרך הפקקים ואז צריך להוסיף לך עוד שעה בבוקר ושעה בסוף היום

אם אתה היחיד בארץ שיודע לבצע את התפקיד הזה, כנראה ממילא תקבל סכום יפה

ואם יש עוד אלפים כמוך, כנראה המעסיק יגיד לך שאלה התנאים שלו ואם זה לא מתאים לך יש אחרים שגרים יותר קרוב או לא מתחשבנים על פקקים

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם
לפני 16 שעות, SlowRide כתב:

זה בדיוק העניין, מה נחשב ניצול ומה נחשב מקובל?

לשלוח הודעה ב11 בלילה שתגיע מחר שעה מוקדם יותר כי פתאום נזכרת שצריך להוסיף שקפים לאיזו מצגת זה מקובל?

לא יכול לדבר על כל סוג של עבודה, אבל בעבודה שלי, איך שאני רואה את זה - כן.

אם המצגת היא לבוקר וזה דחוף, אשתדל לעשות את זה (גם כעובד שהמנהל שלו שלח לו הודעה, וגם כמנהל כי אין לי ברירה)

לא אכעס אם "לא יראו את זה" - אבל מבחינתי זה האקסטרה-מייל.

להיזכר ב8 בערב במשהו דחוף שחייבים להכין למחר בבוקר ולהתקשר לעובד שיגיע למשרד לעשות את זה, זה מקובל?

תלוי בקריטיות, אם זה אשמתי כמנהל שלא נזכרתי קודם, אני אעשה את זה בעצמי

אם זה אשמת העובד ששכח וזה באמת לא יכול לסבול דיחוי, שיתכבד ויעשה את זה, או ב 8 בערב או ב 6 בבוקר, במידת היכולת אעזור לו כדי שיקח פחות זמן.

להתקשר לעובד שנמצא ביום חופש בשביל שאלה קטנה אבל חשובה זה מקובל?

תלוי בתפקיד ובאחריות, קרה לי, לא אהבתי בכלל, אשתי התעצבנה, אבל קיבלתי בהבנה.

נושא שהיה בתחום אחריותי ואף אחד אחר לא הכיר, פתאום הגיע לחץ קיצוני מצד הלקוח ונאלצתי לעדכן את המנהל שלי בכל הנושא.

* פה באה לידי ביטוי הגמישות - הבנתי את המצב ועזרתי, כשאני רציתי לצאת ב 14 לסרט - סתם ככה באמצע היום, בלי סיבה מיוחדת, אף אחד לא אמר לי כלום.

לחפור לעובד שעה וחצי בטלפון כשהוא נוהג בדרך הביתה על דברים שצריך לעשות זה מקובל?

תלוי, לי אישית זה לא מפריע, כי זה חוסך לי את הזמן לשבת במשרד ולדבר על הדברים האלה ומאפשר לי להעביר את הפקקים בהסחת דעת.

אם למישהו זה מפריע וזה לא דחוף, לא אעשה את זה או שאעשה את זה תמציתי בכמה דקות.

לדרוש מעובד להיות מחובר למייל של העבודה דרך המכשיר הפרטי שלו ולהגיב זה מקובל?

לדרוש כנראה שלא

לצפות - תלוי תפקיד. לדוגמא מאיש מכירות כן הייתי מצפה לזמינות.

לתת לגורם חיצוני את מספר הטלפון הפרטי של העובד כי קיבלת שיחה ואתה לא יודע בדיוק מה לענות ללקוח שלך זה מקובל?

בגדול לא, בקטן - תלוי תפקיד ואחריות.

אני לא אתן את המספרים של האנשים שלי, אבל המנהל שלי כן יתן את המספר טלפון שלי, כי יש דברים שהם בהגדרה במגרש שלי.

אני לא חושב שהפרדה מלאה בין עבודה לחיים אפשרית, אבל איזון חייב להיות. איזון זה אומר שבזמנים של משבר אתה לא יוצא ב17:30, אומר לכולם "זדיינו לי מהחיים" ומוציא סוללה מהטלפון עד למחרת ב9 בבוקר, ומצד שני זה אומר שהם לא מתקשרים אליך ביום העצמאות ב7 בבוקר כדי לשאול מה השם של הקובץ הכי מעודכן (סיפור אמיתי).

מסכים.

פורסם (נערך)

מתנצל שלא קראתי את כל השירשור, לדעתי הפיתרון הכי טוב זה איפשהו באמצע, כן להיות זמין בנייד אבל בתנאי שמתקינים ניתוב שיחות :

שלום, הגעתם לנייד של XXXX XXXX,

* למענה בשפה XXXXX הקש 1 --> סליחה, השפה המבוקשת אינה זמינה כעת, לחזרה לתפריט הראשי הקש 0 או המתן...

* למענה בשפה XXXXX הקש 2 --> סליחה, השפה המבוקשת אינה זמינה כעת, לחזרה לתפריט הראשי הקש 0 או המתן...

* למענה בשפה XXXXX הקש 3 --> סליחה, השפה המבוקשת אינה זמינה כעת, לחזרה לתפריט הראשי הקש 0 או המתן...

* למענה בשפה XXXXX הקש 4 --> סליחה, השפה המבוקשת אינה זמינה כעת, לחזרה לתפריט הראשי הקש 0 או המתן...

* למענה בשפה XXXXX הקש 5 --> סליחה, השפה המבוקשת אינה זמינה כעת, לחזרה לתפריט הראשי הקש 0 או המתן...

.....

* למענה בשפה הערבית הקש 8 --> סליחה, השפה המבוקשת אינה זמינה כעת, לחזרה לתפריט הראשי הקש 0 או המתן...

* למענה בשפה האנגלית הקש 9 --> סליחה, השפה המבוקשת אינה זמינה כעת, לחזרה לתפריט הראשי הקש 0 או המתן...

* למענה בשפה העברית הקש 10 --> שיחתך חשובה לנו, מיקומך בתור הינו XXX, אנא המתן או נסה שנית מאוחר יותר- תודה!.

ככה פשוט, גם נישארים זמינים למעסיק אבל גם נמנעים מסתם שיחות מעבר לשעות העבודה🤣.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 50 דקות, phpclub כתב:

אם המצגת היא לבוקר וזה דחוף, אשתדל לעשות את זה (גם כעובד שהמנהל שלו שלח לו הודעה, וגם כמנהל כי אין לי ברירה)

ואם העובד הכין את המצגת בזמן והלך הביתה, והמנהל שינה את דעתו ורוצה שינויים? ואם המנהל לא יודע/ לא רוצה להכניס אותם בעצמו?

לפני 53 דקות, phpclub כתב:

תלוי בתפקיד ובאחריות, קרה לי, לא אהבתי בכלל, אשתי התעצבנה, אבל קיבלתי בהבנה.

נושא שהיה בתחום אחריותי ואף אחד אחר לא הכיר, פתאום הגיע לחץ קיצוני מצד הלקוח ונאלצתי לעדכן את המנהל שלי בכל הנושא.

* פה באה לידי ביטוי הגמישות - הבנתי את המצב ועזרתי, כשאני רציתי לצאת ב 14 לסרט - סתם ככה באמצע היום, בלי סיבה מיוחדת, אף אחד לא אמר לי כלום.

זה "מדרון חלקלק" קלאסי כי אם ראו שאתה מראה נכונות לעבוד מהטלפון כשאתה בחופשה, אתה יוצר מצה שאין ערך לזמן החופשה שלך בעיני המנהל והוא ירגיש חופשי להתקשר כשהוא צריך גם בפעם אחרת. 

גם יום חופש ויציאה מוקדם זה לא בדיוק אותו דבר.

לפני 56 דקות, phpclub כתב:

אם למישהו זה מפריע וזה לא דחוף, לא אעשה את זה או שאעשה את זה תמציתי בכמה דקות

כמנהל סביר להניח שלא תדע שזה מפריע לו כי עובד ממוצע לא יסנן את המנהל שלו אלא יזרום איתו בשיחה תוך כדי שהוא מתמרמר עם עצמו.

והמנהל מצידו ימשיך לעשות את זה, הרי מדובר בעובד חיובי שמוכן לתת את האקסטרה מייל...

לפני 58 דקות, phpclub כתב:

לדרוש כנראה שלא

לצפות - תלוי תפקיד.

אם זה מוגדר בדרישות התפקיד אין בעיה לדרוש. אבל אם לא? אין פה גבול ברור. העובד לא רוצה להשתמש במכשיר האישי שלו לצרכי עבודה. מצד שני אם מתחילים לשלוח לו כל מיני דברים של עבודה למייל האישי, לא לכל אחד יהיה נעים לסנן.

לפני כשעה, phpclub כתב:

בגדול לא, בקטן - תלוי תפקיד ואחריות.

אני לא אתן את המספרים של האנשים שלי, אבל המנהל שלי כן יתן את המספר טלפון שלי, כי יש דברים שהם בהגדרה במגרש שלי

אז מה המשמעות של הטלפון במשרד?

זה הכל תלוי את מי שואלים, את העובד או המנהל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 23 דקות, SlowRide כתב:

ואם העובד הכין את המצגת בזמן והלך הביתה, והמנהל שינה את דעתו ורוצה שינויים? ואם המנהל לא יודע/ לא רוצה להכניס אותם בעצמו?

בהחלט בעיה של המנהל.

זה "מדרון חלקלק" קלאסי כי אם ראו שאתה מראה נכונות לעבוד מהטלפון כשאתה בחופשה, אתה יוצר מצה שאין ערך לזמן החופשה שלך בעיני המנהל והוא ירגיש חופשי להתקשר כשהוא צריך גם בפעם אחרת. 

גם יום חופש ויציאה מוקדם זה לא בדיוק אותו דבר.

אני לא מסכים. כשאתה עובד במקום נורמלי ויש לך בוס נורמלי, זה לא יהיה מדרון חלקלק

אם הבוס שלך חוצפן וחורג מגבולות ההגיון, אתה צודק, ואז כל מה שאני כותב לא רלוונטי.

המנהל מבין שהוא חורג, התנצל והסביר את הסיטואציה, לא הטריד אותי מעבר וזה ברור שהוא מעריך את הזמן שלי בחופש בדיוק כמו שאני אעריך את הזמן שלו בחופש ואשתדל לא להטריד אותו אלא אם אני לגמרי חייב (כלומר, אני אקח החלטה ניהולית בהעדרו כדי לחפות עליו ולא להטריד אותו, אלא אם אין לי ברירה ואני חייב להתקשר אליו בנושא שרק הוא יכול לתת עליו את הדעת ו/או יש קריטיות בהחלטה שהיא מעבר למה שאני יכול לקחת על עצמי).

יציאה בשעה 14 מהעבודה, סתם ככה - והחופשיות להגיד את זה בצורה כזאת, זה משהו שיתקבל בברכה בכל מקום עבודה אצל כל בוס ?

לא נראה לי.

על אותו משקל, כשלא נוח לי (בחופש), אני עדיין נותן מעצמי למען מקום העבודה. יד לוחצת יד.

כמנהל סביר להניח שלא תדע שזה מפריע לו כי עובד ממוצע לא יסנן את המנהל שלו אלא יזרום איתו בשיחה תוך כדי שהוא מתמרמר עם עצמו.

אני חושב שיש לי את היכולת להבחין מתי זה מתאים לאדם ומתי לא.

אני עושה שיחות כאלה עם המנהל שלי, המקביל שלי ולקוח מסוים, כי נוח ומתאים לי ולכולם.

אני לא עושה את זה עם העובדים שלי.

והמנהל מצידו ימשיך לעשות את זה, הרי מדובר בעובד חיובי שמוכן לתת את האקסטרה מייל...

ואז שוב מגיעים למקום שבו המנהל לא מתנהג בהגיון, כי אם לא מתאים לעובד, ישמעו את זה בקול שלו, או שהוא יתחמק או שיגיד שזה מפריע לו.

בדיוק כמו שאם מתקשרים אלי כשאני בדרך הביתה ובאמצע שיחה אחרת, או שבדיוק הגעתי או שפשוט לא מתחשק לי לדבר, אני אומר שאני לא יכול כרגע ושנדבר מחר.

אין שום ציפייה מצד אף אחד להיותי זמין, מתקשרים, שואלים, מתאים סבבה, לא מתאים נדבר מחר.

אם זה מוגדר בדרישות התפקיד אין בעיה לדרוש. אבל אם לא? אין פה גבול ברור. העובד לא רוצה להשתמש במכשיר האישי שלו לצרכי עבודה. מצד שני אם מתחילים לשלוח לו כל מיני דברים של עבודה למייל האישי, לא לכל אחד יהיה נעים לסנן.

איך הגענו לזה ?

לשלוח דברים של עבודה למייל אישי, כאשר יש מייל של עבודה, זה לא הגיוני בשום צורה ואופן

העובד לא רוצה להשתמש במכשיר האישי שלו לצרכי עבודה ? אנחנו בשנת 2022, חברות כבר מזמן לא נותנות סלולארים של עבודה אלא נותנות השתתפות

אין כבר את ההפרדה המוחלטת, רוב המקומות בהחלט משתמשים בסוללרים האישיים לצרכי עבודה וההפך.

לשלוח הודעה לעובד שלי באמצע הלילה ? אין בעיה, הוא לא חייב להגיב ולא חייב לקרוא, אבל זה יחכה לו בבוקר, איפה הבעייתיות כאן ? באמת שלא מצליח להבין.

אז מה המשמעות של הטלפון במשרד?

לא יודע, מבחינתי זה אחד הדברים המיותרים.

את **כל** השיחות שלי, אני עושה מהסלולארי שלי ו**אל סלולארים** של אחרים, למרות שיש לי טלפון במשרד.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 13 דקות, phpclub כתב:

בהחלט בעיה של המנהל

יש מקומות שזו בעיה של העובד כי הוא בעצם האחראי על הפרוייקט, רק שהוא לא מחליט הכל והמילה האחרונה היא של המנהל, שאין לו מושג איך פיזית עושים את השינוי שהוא רוצה.

לפני 21 דקות, phpclub כתב:

אני לא מסכים. כשאתה עובד במקום נורמלי ויש לך בוס נורמלי, זה לא יהיה מדרון חלקלק

אם הבוס שלך חוצפן וחורג מגבולות ההגיון, אתה צודק, ואז כל מה שאני כותב לא רלוונטי

זה בדיוק העניין, מה נורמלי?

מה שנורמלי לעובד זה לא מה שנורמלי למנהל.

יכול להיות שהבוס שלך חוצפן, אבל מבחינתו הוא תותח שקורע את התחת בשביל העובדים שלו.

לפני 25 דקות, phpclub כתב:

יציאה בשעה 14 מהעבודה, סתם ככה - והחופשיות להגיד את זה בצורה כזאת, זה משהו שיתקבל בברכה בכל מקום עבודה אצל כל בוס ?

לא נראה לי

ברור שלא, אבל להעדר לכמה שעות זה לא כמו להעדר ליום שלם או יותר. אף פעם לא אמרו לי לא כשביקשתי לצאת מוקדם או להיות בחופש אבל בהחלט מורגש שזה לא תמיד בא בטוב.

לפני 28 דקות, phpclub כתב:

על אותו משקל, כשלא נוח לי (בחופש), אני עדיין נותן מעצמי למען מקום העבודה. יד לוחצת יד

זה לא משהו שאפשר לכמת אותו. יש אנשים שכל פיפס מעבר למאמץ השגרתי מרגיש להם כאילו הם תרמו כליה למקום העבודה ומצד שני יש אנשים שקורעים את התחת בדיפולט בגלל חינוך מהבית/אופי מסויים והמנהלים מנצלים את זה ומתייחסים לזה כאילו מדובר במאמץ שגרתי.

לפני 31 דקות, phpclub כתב:

אני חושב שיש לי את היכולת להבחין מתי זה מתאים לאדם ומתי לא

בוא, כמו שאתה חושב שיש לך יכולת להבחין למישהו אחר יש יכולת להסתיר את מורת הרוח שלו :)

לפני 33 דקות, phpclub כתב:

אין שום ציפייה מצד אף אחד להיותי זמין, מתקשרים, שואלים, מתאים סבבה, לא מתאים נדבר מחר

אוקיי, אז למה לא לדחות את זה אוטומטית למחר לשעות העבודה? 

לפני 33 דקות, phpclub כתב:

לשלוח דברים של עבודה למייל אישי, כאשר יש מייל של עבודה, זה לא הגיוני בשום צורה ואופן

אתה צודק כמובן אבל לא כל מקומות העבודה מסודרים ומנוהלים ע"י אנשים בטווח גילאים דומה.

לפני 35 דקות, phpclub כתב:

אנחנו בשנת 2022, חברות כבר מזמן לא נותנות סלולארים של עבודה אלא נותנות השתתפות

השתתפות זה משהו, יש מקומות שלא נותנים כלום. אם בראיון עבודה מסבירים לך שתצטרך לעבוד עם המכשיר האישי שלך ומשלמים לך על זה, אין עם זה שום בעיה. 

לפני 37 דקות, phpclub כתב:

לשלוח הודעה לעובד שלי באמצע הלילה ? אין בעיה, הוא לא חייב להגיב ולא חייב לקרוא, אבל זה יחכה לו בבוקר, איפה הבעייתיות כאן ? באמת שלא מצליח להבין

הבעיה כאן שאם פעם אחת הוא כן יענה, מצפים ממנו לענות בשעות האלה גם בפעמים הבאות. אולי אצלכם זה לא ככה. כל מקום והתרבות שלו.

שוב, אם זה לא קריטי, למה אי אפשר לחכות לבוקר?

לפני 41 דקות, phpclub כתב:

לא יודע, מבחינתי זה אחד הדברים המיותרים.

את **כל** השיחות שלי, אני עושה מהסלולארי שלי ו**אל סלולארים** של אחרים, למרות שיש לי טלפון במשרד.

ההבדל הוא כשאתה בהפסקת אוכל או נמצא במקום אחר (שקשור לעבודה או לא) אי אפשר להפריע לך בטלפון הנייד שעליך. רובינו לא עובדים בהצלת חיים.

פורסם

התעייפתי מלהגיב 🙃

אתה כל הזמן חוזר "אם הוא יעשה ככה, אז יצפו שהוא כל הזמן יעשה ככה" - למה ?

אם אשלח הודעה באמצע הלילה ויגיבו לי, סבבה, אם לא אז לא

יש גבול הגיון בריא לכל דבר, אני לא חושב שזה בעיה לשלוח הודעות/מיילים/מה שלא יהיה, בכל שעה שלא תהיה, אני לא מצפה לתגובה, אם אני אקבל, מעולה, אם לא, אז למחרת.

אם זה משהו דחוף, שלא סובל דיחוי, אני כן אתקשר, כי פשוט אין ברירה אחרת.

בנימה זו, התפנה אצלי מקום, מחפש איש סיסטם סיניור עם נגיעות בתקשורת/אבטחת מידע.

* אם שיחה פה ושם אחרי שעות העבודה זה too much, אל תשלחו קורות חיים :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה? כי זה מה שנוכחתי לגלות. שמח בשבילך שאצלכם זה אחרת, או שזה קורה וזה לא מפריע לך. בכל מקום שעבדתי בו (חוץ מעבודות של dead end) מי שמציב את הגבול בין עבודה לחיים זה העובד.

ככל שתראה נכונות, תהיה זמין ותגיב אחרי שעות העבודה, ירגישו יותר בנח להתקשר אליך ולשלוח משימות אחרי שעות העבודה. בהתחלה רק על דברים חשובים ודחופים, אחרי זה על דברים פחות חשובים שיכולים לסבול דיחוי, ואחרי זה על דברים קטנים רק בשביל שלמנהל יהיה ראש שקט. 

אם זה מפריע לך או לא, עניין אישי. 

• אהבתי 1

פורסם

אתם סתם מסבכים את זה..

בתור מי שמחזיק כמה עסקים שכולם כל הזמן חייבים עובדים, ועוד עסק חיוני בתחום ההפצה, הדרך שלי מאוד ברורה

עובד שמתחשבן, מקשה עליי, מתקטנן על כל דבר- לא נשאר איתי, גם אם אני צריך להיות בחוסר של עובד וגם אם יש לי עובדים בבידוד ואני צריך לעבוד בעצמי.

אני חושב שאני מאוד פייר עם העובדים שלי והרבה מעבר לזה

מי שלא מעריך את זה ורוצה להתחשבן איתי על זה שסיים לעבוד ב 19:02 במקום 19:00 אין לו מקום אצלי

ומי שהדרך שלי  לא מתאימה לו, יכול ללכת למקום אחר

כל שאר התאוריות והאנלוגיות מיותרות

• תוכן חדש...