Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1662 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 16.12.2021 בשעה 08:51, Haim_gds כתב:

ואצלי, כל חודשיים הקומקום דורש מילוי בחומץ+מים כדי להסיר את האבנית. כן לי יש בעיית אבנית...

אצלי פעם בשבועיים עם מלח לימון (ואז 3 הרתחות רק של מים כדי להיפטר מטעם הלוואי).

וגם אז היו נשארים מקומות עם אבנית אז לפעמים הייתי צריך פעמיים רצוף הרתחה עם מלח לימון.

אגב לאחרונה קניתי קומקום חדש, של Chromex (מותג מדבקה בסך הכל) - חוץ מהאופציות של בחירה לחימום ל-40/50/60/80/90/100 מעלות (או משהו בסגנון, כל מיני טמפ' קבועות מראש), והאופציה של שמירה על טמפ' המים  עד 4 שעות לאחר מכן, תצוגה דיגיטלית של הטמפ' וכו', הפנים שלו עשוי מזכוכית, אז הוא גם תופס הרבה פחות אבנית וגם היא יורדת בקלות הרבה יותר, וגם לא נשארים אח"כ כתמים של משקעי אבנית (או יותר גרוע - נקודות של חלודה מתחתיהן).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מהניסיון למדתי להרתיח ולשים מלח לימון בקומקום פעם בשבוע, מכסימום שבועיים. פותר את בעיית האבנית (ובחיפה המים קשים במיוחד). אחרי סבב מלח הלימון הרתחה אחת נוספת וחסל.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

המים המורתחים משמשים בעיקר את התינוק (ולפניו את הגדולה).

כלל האצבע של ה-3 הרתחות הוא שהרתחתי עם מלח לימון, הרתחתי פעם נוספת, ואז אשתי הכינה קפה ואמרה שיש טעם לוואי.

אז הרתחתי עוד פעם והיא טעמה, בפעם ה-3 טענה שנשאר קצת טעם לוואי. בפעם ה-4 אמרה שאין שום טעם לוואי וכך נקבע כלל האצבע.

מאז אני לא סוטה ממנו כיוון שה"לקוח" לא יכול להתלונן אם יש טעם לוואי.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 28 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בפעם ה-4 אמרה שאין שום טעם לוואי וכך נקבע כלל האצבע.

אותו דבר אצלי (עם החומץ)... אנחנו קצת מחפפים עם ההסרת אבן ורק כשיש שכבה ממש עבה (המים רותחים והטרמוסטט לא מנתק את הגוף חימום) עושים את כל התהליך שלוקח לא מעט זמן ודורש לעבור שוב ושוב למטבח. ננסה את זה לעיתים יותר קרובות.

m3x7r3m3 איזה קומקום זה? חשבתי להחליף קומקום ובכל מקום ראיתי את הסינים הסטנדרטיים במחירים מנופחים.

ד"א, מנצל"ש, יש קומקום עם טיימר? הייתי שמח להרתחה קצת לפני שאני קם כך שלא אצטרך לרדת למטה ולהפעיל אותו כדי שיהיו לי מים לקפה כשאני גומר להתלבש...

פורסם

מאז ששמתי לפני שנה סנן על הקו הראשי ללכידת אבנית, סנן של אמיעד, לא סובל מאבנית בקומקום.

לפני זה הייתי פעם בשבועיים מרתיח עם חומץ.

בקומקומים חשמליים, במיוחד אלו מפלסטיק, כן יש חשיבות למחיר. שימו לב פעם הבאה שאתם בהום סנטר למשל, להריח את הפנים של קומקום פלסטיק זול סיני, לעומת פלסטיק יקר של פיליפס למשל. בזול ריח חזק של פלסטיק. ביקר כלום.

ואיפה שיש פלסטיק זול, זה גם זולג למים בהרתחות.

אני קונה בדרך כלל מנירוסטה טובה  

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

יש כאלה חכמים, הם בד"כ דיי יקרים, אבל יש Viomi ב-240 שקל (הייטק זון), לא ניסיתי אותו.

זה שאני קניתי הוא זה (במחיר דומה היה בהייטק זון, עכשיו אין).

שים לב שהוא קצת יותר מרעיש מקומקומים אחרים שהיו לי, לוקח לו טיפה יותר זמן להרתיח (לא הפרש משמעותי, עניין של חצי דקה לקומקום מלא), והוא עושה ציפצוף כשהוא מסיים להרתיח (טוב או רע זה תלוי בך)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 3 דקות, לירון .ה. כתב:

בקומקומים חשמליים, במיוחד אלו מפלסטיק, כן יש חשיבות למחיר. שימו לב פעם הבאה שאתם בהום סנטר למשל, להריח את הפנים של קומקום פלסטיק זול סיני, לעומת פלסטיק יקר של פיליפס למשל. בזול ריח חזק של פלסטיק. ביקר כלום.

ואיפה שיש פלסטיק זול, זה גם זולג למים בהרתחות.

אני קונה בדרך כלל מנירוסטה טובה  

אף קומקום לא נבדק לת"י 5452 או ל NSF61/WARAS. גם מתכות זולגות עם חומרים רעילים למים (עופרת, קדמיום ועוד).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

יש אפשרות לצמצם את זה בקניה של כלים איכותיים. לדוגמא בכלי בישול נונ סטיק, יש ציפויים הרבה יותר איכותיים, שכן יש הבדל בייצור ובחומרים.

גם אם יש זליגה בקומקום, באלו פלסטיק הזולים הזליגה ואיכות בקרת חומרים פחותה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה רע בקומקום זכוכית פשוט?

מרתיח בזה פעם בשבועיים כמות מים מינימלית עם כפית מלח לימון ויוצא כמו חדש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 14 דקות, Night Driver כתב:
לפני 44 דקות, לירון .ה. כתב:

אף קומקום לא נבדק לת"י 5452 או ל NSF61/WARAS. גם מתכות זולגות עם חומרים רעילים למים (עופרת, קדמיום ועוד).

אכן כך. אני שנים לא משתמש בקומקום חשמלי, אחרי שהבחנתי בשבבי מתכת במים שמקורם בגוף החימום המתפורר. (זו לא הייתה אבנית, בדוק).

פורסם (נערך)

שהחלק התחתון (שמסתיר את הגו"ח הנסתר) הוא לא מזכוכית.

ואז המתכת צוברת יותר אבנית, שנדבקת יותר.

חוץ מזה שמאוד נוח לי לשים קומקום מלא, עם שמירה על 40 מעלות, ואם עוברות יותר מ-4 שעות אז אני רואה מה טמפ' המים בקומקום ואז מחמם ל-40-45 מעלות בשביל האוכל לילד.

בתוך הקומקום אין מתכת חוץ מאשר נקודה אחת קטנה שתחתיה נמצא החיישן טמפ', כל שאר הפנים הוא רק זכוכית.

למיטב ידיעתי זכוכית גם לא פולטת שום חומרים למים

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם מנקים את זה כל שבועיים גם המתכת בתחתית נראית כמו חדש. רוב הניקוי מתבצע שם. חלודה יש רק מבחוץ, איפה שזה יושב על השיש ומתרטב לפעמים.

אולי אם משאירים את זה הרבה זמן עם אבנית בלי לטפל זה מפתח חלודה מבפנים. במצב כזה ישר לפח. חדש עולה פחות מ100 שקל.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)

קומקום ב-100 שקל מפתח חלודה גם מזה שאתה משאיר בו מים שהורתחו כל לילה (לא בשביל הכיף שלי כן? כי הילד קם בלילה וצריך לאכול).

אז ב-170 שקל יש לי קומקום שאין לו בעיה כזו, ובנוסף יש לו מלא פיצ'רים שעוזרים לחיים שלי עם תינוק...

פעם הייתי צריך להרתיח טיפה ולשפוך על היד לראות שזה לא חם מדי וכו'.

היום או שהוא על 40 מעלות (תוך כדי ה-4 שעות שהוא נותן שמירת חום), או שאני מדליק אותו ועוצר ב-38 מעלות (ובפועל המים מתייצבים על 42-43 מעלות)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בשביל התינוק אני מרתיח מים מראש ומעביר אותם לבקבוק זכוכית עם מכסה. כשצריך להכין לו בקבוק 180 מ"ל אני ממלא משם 160 מ"ל ועוד 20 רותחים חדשים מהקומקום. מים שרתחו ונשארו בקומקום אני שופך לעציץ, לא מרתיח שוב. חוץ מלהרתיח מים לילד אין לקומקום עוד שימוש אצלנו. ברור שאם היתה מתפתחת שם חלודה זה היה עף לפח, אבל זה עושה את העבודה יפה מאד.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני 45 דקות, m3x7r3m3 כתב:

שהחלק התחתון (שמסתיר את הגו"ח הנסתר) הוא לא מזכוכית.

ואז המתכת צוברת יותר אבנית, שנדבקת יותר.

חוץ מזה שמאוד נוח לי לשים קומקום מלא, עם שמירה על 40 מעלות, ואם עוברות יותר מ-4 שעות אז אני רואה מה טמפ' המים בקומקום ואז מחמם ל-40-45 מעלות בשביל האוכל לילד.

בתוך הקומקום אין מתכת חוץ מאשר נקודה אחת קטנה שתחתיה נמצא החיישן טמפ', כל שאר הפנים הוא רק זכוכית.

למיטב ידיעתי זכוכית גם לא פולטת שום חומרים למים

זכוכית זה אחלה אבל להשאיר מים ב 40-45 מעלות זה גן עדן לחיידקים (במיוחד ליגיונלה). לא מומלץ.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...