Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת שאני אשמח אם יהיה שירשור אחד כלשהו עבור נגרות, כלים וכדומה- יקל על החיים :lol:

קיצר. 

אני מאד הייתי שמח לרכוש להב של דיאבלו. הם מאד פופולריים אצל כמעט כל מי שאני רואה ביוטיוב.

אבל מה, למשור שלי הקדח ללהב הוא 30 מ"מ- וממה שראיתי, כל הלהבים 10" של דיאבלו מגיעים עם קדח 5/8.

פיספסתי משהו?

ולמה בכלל למשור קטן יש קדח ענק? אני משוכנע שזה אחד הגורמים שתורמים לכמה שהמשור הזה מרגיש חלש...

תודה לעונים. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

זה באמת יחודי לגרונג של בוש - https://www.mmsr.co.il/items/2753454

משום מה זה גם מושך את המחיר למעלה.

אני זומם כבר כמה זמן על גרונג/פנדל של FEMI , שנראה שיחס עלות תועלת שלו טוב מזה של בוש. מתקשר לדיון אחר של כלים זולים לעומת מותגים.

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אגב 30 מ"מ זה קוטר הקדח במוצרים ארופאים. במוצרים אמריקאיים 16 ממ זה המקובל

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 12 שעות, רפי לין כתב:

בדוק אצל יבואן "בוש", חב' "לדיקו" בטל' 03-9630000

בהצלחה ובברכה  -  רפי לין

תודה רפי, מכיר אותם אישית 😉

שאלתי ספציפית על פירמה מסויימת אחרת.

לפני 9 שעות, zaf כתב:

זה באמת יחודי לגרונג של בוש - https://www.mmsr.co.il/items/2753454

משום מה זה גם מושך את המחיר למעלה.

אצלי לא מדובר על גרונג, אלא על משור שולחן נטו. 

מסור שולחן מקצועי בוש 10” דגם BOSCH Professional GTS 10 XC » כלי עבודה יד  ראשונה

לפני 9 שעות, zaf כתב:

אני זומם כבר כמה זמן על גרונג/פנדל של FEMI , שנראה שיחס עלות תועלת שלו טוב מזה של בוש. מתקשר לדיון אחר של כלים זולים לעומת מותגים.

FEMI זו פירמה איטלקית. 

יש לי מלטשת משולבת סרט ואבן שלהם. במילים עדינות, לא נפלתי מהכסא מהאיכות- ובניסוח פחות עדין, אני לא הכי מרוצה מהאיכות, FIT AND FINISH והתכנון של המוצר. 

כדי לקחת את הסרט ולגרום לו לעמוד בזווית של 90 מעלות (מגיע באלכסון, שלא מתאים לשימושים שלי) הייתי צריך לעשות לו חור חדש במבנה, נדהמתי שהם לא חשבו על הנקודה הזו מראש.

זה בגדול הניסיון היחיד שלי עם החברה הזו, ובעקבותיו אני לא ממש מעוניין לרכוש מוצרים שלהם שוב. יש טובים יותר בשוק, וכשאני צריך מוצר שכזה, אני מעדיף אחד איכותי גם אם עולה משמעותית יותר. סיימתי להתעצבן על כלים שרק עושים לי בעיות. עברתי את הגיל...

אחרי שזה נאמר. 

מה הדרישות שלך מכזה כלי? לדעתי הכנה, אם אתה ממש לא חייב את השולחן העליון, קח גרונג ייעודי. כל כלי שמכיל יותר מכלי אחד זו פשרה, ולרוב הפשרות האלו גורמות לכך שהכלי לא יעבוד טוב באף אחד מהשימושים שלו.

לדעתי תגדיר לך את השימוש העיקרי, מה הגודל של מה שאתה רצה לחתוך, אם חשוב לך זרוע נעה לחיתוכים ארוכים יותר או לא, וכמובן קרא הרבה ביקורות על המוצר + יוטיוב. 

ככלל אצבע, כמה שמשטח של שולחן משור קטן יותר, ככה הרבה יותר קשה (ומסוכן) לעבוד איתו. 

מצטער לבאס אותך, אבל זו דעתי הכנה...

פורסם (נערך)

טיפים לחיפוש:

תחפש לפי מידות מטריות, כלומר לא 10" אלא 254ממ או לפעמים מופיע כ 255, יתכן ותמצא יותר.

דיאבלו מוכרים לרוב בארהב אבל הם מ'בית ארופאי' אז תחפש אותם כ Freud ובכל אופן לא חושב שתמצא קדח שלהם מעל 1"

ונסה פשוט לרשום באמזון קום

Saw blade 10" 30mm boreמאמין שתמצא משהו באיכות טוב ולא יקר

עריכה אחרונה על ידי gsi16v
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם (נערך)
פורסם

עמדתי באותה דילמה, רציתי שני להבים של פרויד למסור שולחן (דיוולט 745) עם קוטר 30, בשעתו מחיר הלהב ובעיקר מחיר המשלוח מאירופה היה יקר מאוד, בארה"ב היה קשה מאד למצוא להב 30 ואז יום אחד מצאתי ספק בארה"ב ב-EBAY החזיק כאלו ורכשתי את שניהם במחיר סביר כולל המשלוח.

מצד שני, ניתן לבצע בארץ קדיחה מדויקת של קדח 5/8 ל-30 מ"מ, היות והברווז מאזור חיפה, הייתי ממליץ לגשת/להתייעץ עם "אלישע המשחיז" שגם מחזיק להבים איכותיות מאד (ואפילו מתוצרת הארץ), יש לו חנות באזור הקריות ובאזור שוק הפשפשים בוואדי סאליב.

• רעיון טוב! 1

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

הלהב הכי טובה שקיימת ב 220 שח עד הבית (בוש פרו) לא חושב שצריך לחפש פיתרון אחר או זול יותר.

פורסם
לפני 9 שעות, spidrman כתב:

מצד שני, ניתן לבצע בארץ קדיחה מדויקת של קדח 5/8 ל-30 מ"מ, היות והברווז מאזור חיפה, הייתי ממליץ לגשת/להתייעץ עם "אלישע המשחיז" שגם מחזיק להבים איכותיות מאד (ואפילו מתוצרת הארץ), יש לו חנות באזור הקריות ובאזור שוק הפשפשים בוואדי סאליב.

יש פה משהו שאני לא מבין. באמת. לא מתוך זלזול או התנשאות חלילה, פשוט לא מבין.

נניח והקידוח עולה 30₪ (סתם זרקתי מספר דימיוני) או אפילו 10₪ - איך זה מסתדר מבחינת היגיון כספי כשמחברים זמן ודלק?

משלמים עוד 50₪ או אפילו 100₪ לאמזון וזה מגיע עד הבית וזה מושלם ולא צריך להזיז את הטוסיק.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

סה"כ ציינתי שיש אופציה כזו לקדוח בארץ. הברווז שאל ספיציפית ביחס ללהב של דיאבלו (כלומר פרויד) וציין שלא מצא את מבוקשו בקוטר 30 מ"מ, במקרה כזה האופציה קיימת וזה לא עניין כלכלי דווקא.

אני אישית לא הייתי עושה זאת, לכן גם המתנתי ומצאתי הצעה מתאימה ב-EBAY. אני בהחלט מעדיף לקבל מוצר מקורי עד הבית.

כל אחד ושיקוליו.

• רעיון טוב! 1

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
לפני 16 שעות, hans כתב:

נניח והקידוח עולה 30₪ (סתם זרקתי מספר דימיוני)

הוא לא כזה דמיוני...:wink:

לפני 16 שעות, hans כתב:

איך זה מסתדר מבחינת היגיון כספי כשמחברים זמן ודלק?

משלמים עוד 50₪ או אפילו 100₪ לאמזון וזה מגיע עד הבית וזה מושלם ולא צריך להזיז את הטוסיק.

על מוצרי מדף, נכון. 

אבל יש גם מוצרים שהם לא מוצרי מדף ואנשים ישלמו עבור מודיפיקצייה בשקט. 

אם היה מדובר על להב מיוחד, ייחודי, ייעודי, שלא ניתן להשיג בשום מקום ואני חייב בדיוק דווקא אותו יש פה היגיון. 

אבל הברווז רק רוצה דיאבלו. לא חייב דיאבלו. ואם לא ימצא דיאבלו, יקנה בוש סטנדרטי כמו שהיה לו עד עכשיו.

מכיר את האפשרות של הקדיחה, כולל גם עוד כמה אנשים שמבצעים קדיחה שכזו באיזור חיפה, תודה רבה. 

ממשיך לחפש להב דיאבלו עם קדח 30. ראיתי משהו בריפרוף מהיר, כשיהיה זמן לשבת ולאתר אותו כמו שצריך אצליח לצוד אותו- נוכחתי שקיים, אחרי שהשתמשתי בעצות האלו:

בתאריך 11.12.2021 בשעה 08:41, gsi16v כתב:

תחפש לפי מידות מטריות, כלומר לא 10" אלא 254ממ או לפעמים מופיע כ 255, יתכן ותמצא יותר.

דיאבלו מוכרים לרוב בארהב אבל הם מ'בית ארופאי' אז תחפש אותם כ Freud ובכל אופן לא חושב שתמצא קדח שלהם מעל 1"

תודה GSI.

פורסם

נתתי לך קישור לדיאבלו הרי זה פראוד..

פורסם

נכון, רק שיש עוד כמה נתונים שאני לוקח בחשבון כמו מספר השיניים, עובי הלהב עצמו, חתך "ישר" או "זויתי" וכדומה.

מאחר ואני לא נוהג להחליף את הלהב לעיתים קרובות, בעיקר כי אין לי צורך מהותי בזה (לא עובד עם עצים יקרים, 99% ממוחזר... :lol: רוב הפרוייקטים שלי לא צריכים להב ייעודי לסוג העץ או לסוג החיתוך), אני מחפש את האחד שייתן הכי הרבה תמורה לאורך זמן.

כשיהיה לי קצת יותר זמן אתעמק בסוגייה לאורך ולרוחב, ואז אזמין.

פורסם

תקח בחשבון שדיאבלו/פראוד שייכים לבוש והרבה מוצרי בוש שהיו בעבר פשוט נצבעו באדום ולהיפך 🤭

• תוכן חדש...