Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתעניין בנושא התקנת עמדת טעינה לרכב חשמלי. החניה שלי (מוצמדת לדירה) והחיבור יהיה לארון החשמל הפרטי בדירה.

יש בבניין מריבות שכנים ולכן שואל -

אני יודע שהממשלה החליטה שעד סוף השנה יעדכנו את חוק המקרקעין שעמדת הטענה היא שימוש סביר ברכוש המשותף, אבל זה עוד לא קרה.

ראיתי שגם יש לפחות פסיקה אחת בנושא שועד בית תבעו דייר שהתקין עמדת טעינה ובית משפט קבע שזה שימוש סביר ברכוש המשותף.

אני לא מעוניין לבקש את הסכמת השכנים.

להבנתי ״הבעיה״ היא בהתקנת העמדה עצמה על קיר החניה שהוא חלק מהרכוש משותף, אולי גם העברת התשתית דרך הרכוש המשותף.

איך כדאי לנהוג בנושא? לחכות לתיקון החוק? להסתמך על השינוי בחוק שעל השולחן ובפסיקות הקיימות ולהתקין עמדה?

פורסם

לדעתי כדאי לדבר עם הועד שיכנס אסיפת דיירים לדון בנושא.

השכנים צריכים להבין שמכוניות חשמליות לא הולכות לשום מקום ובסופו של יום הם לא יוכלו למנוע מדיירים להתקין עמדות טעינה, אז כדאי שכבר עכשיו יגדירו נוהל מתאים.

כן, יש פה ערבוב של צורך פרטי עם רכוש משותף, אבל זה עדין לא יאפשר להם למנוע את העניין.

בבנין שלי אין בעיה להתקין ע״י חברה מוסמכת, התנאי הוא הפקדה של סכום מסיים (לא זכור לי כמה) לצורך שדרוג עתידי של תשתית החשמל של הבנין מרגע שיהיו 10 עמדות טעינה.

פורסם (נערך)

מדובר בבניין מדורג שמבחינה משפטית לא רשום בטאבו כבית משותף. כל השכנים פה בסכסוכים אחד עם השני ומתנהגים כאילו גרים בבית פרטי (עושים מה שהם רוצים), הועד די קישוט ולא עושים כלום. אנחנו גם בתביעה כנגד השכנים שמעלינו.

הבניין לא חדש (סוף שנות ה-80) ויש בו 8 דירות. רוב הדירות משופצות אני מאמין שכל מי ששיפץ עשה תלת פאזי. 

אני לא מעוניין בדרך של לבקש רשות מהשכנים כי רוב הסיכוי שלא אקבל. יכול להיות שדרך פעולה יותר טובה היא להתקין ולהתמודד אם מישהו יחליט להתנכל.. כמובן בהתבסס על ההצעה לתיקון החוק שעל השולחן והפסיקות בנושא.

מבחינה טכנית יש לנו ארון תלת פאזי 40A ולא צריכה להיות בעיה יותר מדי גדולה להעביר תשתית מהארון עד החניה (דרך רכוש משותף כמו צד המדרגות של הבניין המדורג).

עריכה אחרונה על ידי galbh
פורסם

במצב שאתה מתאר לא הייתי מחכה לחוק. תתקין ואם מישהו יגיד משהו תפנה אותו לפרסומים על התיקון לחוק. אם זה יגיע לערכאות, תמשוך עד שהחוק יחול למרות שבכל מקרה אתה כאמור מתכנן לעשות שימוש סביר ברכוש המשותף ולא צפויות עם כך בעיות משפטיות.

מקווה בשבילך שהשכנים מסביב הם הגיוניים ולא ינסו לעשות דווקא ולנתק חיבורים.

מיצובישי כריזמה 98 -> מאזדה 3 2008 -> סוזוקי SX4 2013 -> מיצובישי אטראז׳ 2015 -> קיה ספורטאז׳ 2012

מתנדב בחלפים - סיוע בהזמנת חלקי חילוף לרכב מחו״ל

פורסם

אם אתה נמצא בסכסוך שכנים, הדבר האחרון שאמור להדאיג אותך הוא מתי החיקוק ייכנס לתוקף, אם בכלל.

אם אתה מתכוון להעביר חיווט דרך מדרגות (לענ"ד -צעד לא חוקי ולא בטיחותי ), צפה לנזקים/ניתוקים של החיווט.

הייתי בודק אפשרות להעביר חיווט על הקיר החיצוני של הבניין במידת האפשר. נכון, עדיין רכוש משותף, אך פחות נגיש לביצוע נזק. 

האם הקיר עליו אתה מתכוון להתקין עמדה עצמה, צמוד לחניה שלך? אם לא, שקול התקנת עמדת עמוד.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

זה בניין מדורג עם מדרגות חיצוניות. חשבתי להעביר את החיווט בתוואי מתחת למדרגות ובצד החיצוני שלהן (יש שם חיווט של בזק).

יש קיר מאחורי כל החניות. חשבתי להתקין עליו. יהיה לי יתרון בהתקנת עמדת עמוד בחניה שלי? 

• תוכן חדש...