Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי סובארו XV שקניתי חדש מהחברה , בן 6 חודשים ולא עבר את ה 9500 ק״מ.

הבוקר מופיעות הודעות שיש להחליף שמן מנוע + פילטר שמן+ טיפול כללי. 

הייתכן ?

לפי הוראות הרכב עדיין לא עברה שנה ועדיין לא הגעתי ל 15000 ק״מ. 

פניתי לחברה נראה מה אומרים אבל בכ״ז ....

95409550_ScreenShot2021-11-23at12_31_51.png

1667337942_ScreenShot2021-11-23at12_32_00.png

פורסם

ניראה שפשוט צריך להחליף שמן, אל תשכח שאתה לא יודע בדיוק כמה זמן עבר מאז שהרכב יצא מהמפעל ייצור

אולי קנית אותו לפני חצי שנה אבל יכול להיות שהרכב בן שנה או יותר ולכן יכול להיות שצריך להחליף שמן

אני גם יודע שפעם הייתה בעיה בדגמים שלהם של אכילת שמן מוגזמת לכן אחרי שיחליפו לך תעקוב אחרי העניין הזה 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 3 דקות, ofer3212 כתב:

ניראה שפשוט צריך להחליף שמן, אל תשכח שאתה לא יודע בדיוק כמה זמן עבר מאז שהרכב יצא מהמפעל ייצור

אולי קנית אותו לפני חצי שנה אבל יכול להיות שהרכב בן שנה או יותר ולכן יכול להיות שצריך להחליף שמן

אני גם יודע שפעם הייתה בעיה בדגמים שלהם של אכילת שמן מוגזמת לכן אחרי שיחליפו לך תעקוב אחרי העניין הזה 

אם אינני טועה מועד החלפת השמן שנה ממועד המסירה. אם תשובתך נכונה ( הגיונית בעי

ני לצערי ) לדעתי היבואן צריך לשלם על עלות השמן והפילטר שמן. 

לפני 11 דקות, ronen7 כתב:

אם אינני טועה מועד החלפת השמן שנה ממועד המסירה. אם תשובתך נכונה ( הגיונית בעי

ני לצערי ) לדעתי היבואן צריך לשלם על עלות השמן והפילטר שמן. 

לפני 16 דקות, ofer3212 כתב:

אתה צודק !!!!!!!

לפי חגורת הבטיחות ( ששם רשום תאריך יציאה מהמפעל או סמוך לכך - למי שלא יודע ) רשום 1/12/20 

כלומר קיבלתי את הרכב 3 חודשים לאחר ייצורו. לכן כעת ההתראה .

תודה רבה !

פורסם

מונה הטיפולים לא צריך לספור מתאריך ייצור הרכב אלא מתאריך המסירה ללקוח. 

בהכנה למסירה אצל היבואן עושים מספר פעולות שאחת מהן היא "לדרוך" את המונה הזה, מה שהיה לפני המסירה לא מעניין את הלקוח והזמן הזה לא נספר. 

לדעתי הסיבה אחרת. 

פורסם
לפני 1 דקה, Buki כתב:

מונה הטיפולים לא צריך לספור מתאריך ייצור הרכב אלא מתאריך המסירה ללקוח. 

בהכנה למסירה אצל היבואן עושים מספר פעולות שאחת מהן היא "לדרוך" את המונה הזה, מה שהיה לפני המסירה לא מעניין את הלקוח והזמן הזה לא נספר. 

לדעתי הסיבה אחרת. 

מה הסיבה אם כך ? 

פורסם

הוא צודק לגמרי לגבי  האיפוס במוסך לכן הסיבה היחידה שקיימת לפי דעתי זה אכילת שמן מוגזמת רק שיבדקו אם זה בעיה במיכל שמן או סיבה אחרת 

תריץ פה חיפוש בפורום היה על זה דיון 

פורסם
לפני 1 דקה, ofer3212 כתב:

הוא צודק לגמרי לגבי  האיפוס במוסך לכן הסיבה היחידה שקיימת לפי דעתי זה אכילת שמן מוגזמת רק שיבדקו אם זה בעיה במיכל שמן או סיבה אחרת 

תריץ פה חיפוש בפורום היה על זה דיון 

תודה. 

האכילת שמן מתייחסת למנוע 1600 ושלי 2000

מה גם שבמדיד לא חסר שמן !

יש עוד הודעות כלליות שלא קשורות לשמן ואעלה אותן כעת. לדעתי אם כך ייתכן ובשלב הכנת הרכב למסירה שכחו לאפס מונים. 

422621271_ScreenShot2021-11-23at12_32_10.png

770790429_ScreenShot2021-11-23at12_32_17.png

פורסם

שמע לפי ההודעות ניראה שהפעילו את האוטו הרבה לפני שאתה קבלת את האוטו 

כי אם זה הרבה התראות וגם טיפול  כניראה שהמחשב מבחינתו עברה כמעט שנה לכן במוסך צריכים לבדוק מה רשום במחשב רכב 

אם זה באמת הבעיה אז זה באמת שטויות כל עוד אין בעיה מכנית 

פורסם

שמע לפי ההודעות ניראה שהפעילו את האוטו הרבה לפני שאתה קבלת את האוטו 

כי אם זה הרבה התראות וגם טיפול  כניראה שהמחשב מבחינתו עברה כמעט שנה לכן במוסך צריכים לבדוק מה רשום במחשב רכב 

אם זה באמת הבעיה אז זה באמת שטויות כל עוד אין בעיה מכנית 

תודה. מקווה שלא היה רכב הדגמה. 🤔

פורסם

רכב הדגמה זה רק אם קנית עם קילומטרז לא רגיל 

כלומר בדרך כלל רכב חדש מגיע על המונה בערך 4 ל 6 קילומטר אני חושב והדגמה זה הרבה יותר....

ככה שקל להבחין אם זה רכב הדגמה 

ורכב הדגמה זה רכב שעלה על הכביש לכן רשום על החברה ולכן אתה בעצם יד 2 (01) אם אתה 00 אז זה בטוח לא רכב הדגמה 

פורסם (נערך)

רכב הדגמה זה רק אם קנית עם קילומטרז לא רגיל 

כלומר בדרך כלל רכב חדש מגיע על המונה בערך 4 ל 6 קילומטר אני חושב והדגמה זה הרבה יותר....

ככה שקל להבחין אם זה רכב הדגמה 

ורכב הדגמה זה רכב שעלה על הכביש לכן רשום על החברה ולכן אתה בעצם יד 2 (01) אם אתה 00 אז זה בטוח לא רכב הדגמה 

תודה. אעדכן מה אומר היבואן - בינתיים שותק

עריכה אחרונה על ידי ronen7
פורסם

לא כל היבואנים מאפסים מונה טיפולים לפני מסירה ללקוח.

בכל כלי הרכב במשפחה (קיה,VAG) לפחות מאז 2011 ההתראות הגיעו כחודש עד חודשיים  מוקדם יותר ממה שהיה החישוב שלי, בהשוואה לתאריך הייצור (על פי תוויות חגורות הבטיחות למשל ושני מיקרים טופס QA שנשאר בתא הכפפות.  (יש לי שם באמת כפפות עבודה 😄) ההתראה הייתה בדיוק בתום שנה כלאמר בזמן הנכון. 

בביקור שהייתי במפעל BMW במינכן, הוסבר שהמכונאי/טכנאי שממלא נוזלים ברכב בתום ההרכבה לפני העליה על הדיינו בשלב הסופי מאפס את המונים ורושם בתיעוד שאחר כך זמין online לכל מרכזי השרות של BMW ברחבי העולם. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 1 דקה, zaf כתב:

לא כל היבואנים מאפסים מונה טיפולים לפני מסירה ללקוח.

בכל כלי הרכב במשפחה (קיה,VAG) לפחות מאז 2011 ההתראות הגיעו כחודש עד חודשיים  מוקדם יותר ממה שהיה החישוב שלי, בהשוואה לתאריך הייצור (על פי תוויות חגורות הבטיחות למשל ושני מיקרים טופס QA שנשאר בתא הכפפות.  (יש לי שם באמת כפפות עבודה 😄) ההתראה הייתה בדיוק בתום שנה כלאמר בזמן הנכון. 

בביקור שהייתי במפעל BMW במינכן, הוסבר שהמכונאי/טכנאי שממלא נוזלים ברכב בתום ההרכבה לפני העליה על הדיינו בשלב הסופי מאפס את המונים ורושם בתיעוד שאחר כך זמין online לכל מרכזי השרות של BMW ברחבי העולם. 

תודה. 

ידעתי ש BMW טוב יותר מסובארו. 😂 

וברצינות , מבחינת הרכב , טכנית , צריך להחליף כעת שמן ופילטר שמן , על היבואן לבצע זאת על חשבונו כי מבחינתי היה צריך למסור רכב עם שמן טרי סמוך למועד המסירה. 

פורסם

שמן ופילטר אינם מכוסים באחריות בשום מצב אצל אף אחד. במידה והרכב מתוקן במסגרת אחריות (לא טיפול תקופתי) לא תחוייב על "מיתכלים" (שמנים,פילטרים) .

גם גומיות ורצועות(לא שרשראות) אינן מכוסות אלא אם נכתב אחרת. 

נוהל BMW תקף גם לקיה ו VAG ככל הנראה, על פי ההתראות בכלי הרכב שבמשפחה.😉

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 26 דקות, zaf כתב:

שמן ופילטר אינם מכוסים באחריות בשום מצב אצל אף אחד. במידה והרכב מתוקן במסגרת אחריות (לא טיפול תקופתי) לא תחוייב על "מיתכלים" (שמנים,פילטרים) .

גם גומיות ורצועות(לא שרשראות) אינן מכוסות אלא אם נכתב אחרת. 

נוהל BMW תקף גם לקיה ו VAG ככל הנראה, על פי ההתראות בכלי הרכב שבמשפחה.😉

זה לא הענין. העניין הוא שאני צריך ״שקט תעשייתי״ בשנה הראשנה , ללא הוצאות וללא ביקורים במוסך, כאן מתבקש טיפול לפני הזמן ואיני יודע כעת מה הסיבה. 

מה גם שיבואנים ״מפנקים״ לקוחות בטיפול ראשון חינם. 

לא שאני קטנוני. אבל כאשר קונים רכב חדש מיבואן מורשה וידוע לא צריך בכלל להתעסק עם זה לפני תום שנה ראשונה. 

• תוכן חדש...