Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב, 

להפתעתי כאשר כיביתי את הרכב 

אורות הדרך (שחייבים להפעיל לאורך כל היום) נכבו גם כן. 

לא זכור לי שהפיצ'ר כלול בפנסים של הרכב. מה אני מפספס? 

בקיץ בורר האורות היה על Auto 

וזה די נוח כאשר בשעות היום נכנסים למקומות חשוכים - האורות נדלקים. 

אם הרכב "יודע" לכבות גם בחורף כאשר הבורר במצב אורות דרך-הרי שזכיתי פעמיים 😊

פורסם
לפני 9 דקות, Octavia-TSI11 כתב:

ערב טוב, 

לא הבנתי.

כשמכבים את הרכב DRL צריכים להישאר דולקים?

לא יודע איך בדגם שלך, אבל אצלי ב3 הDRL נכבה כאשר שמים פארקינג, ונדלק כששמים D.

אם אתה מתכוון למצב של follow me home (כשהאורות דולקים כמה שניות אחרי שמכבים את הרכב), זה נמצא בהגדרות רכב במולטימדיה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

גם במאזדה 3 המקבילה אם תכבה את הרכב כשהמתג אורות דלוק - האורות ייכבו.

לכל היותר יישארו לאיזה 30-90 שניות או משהו כזה ואז ייכבו.

זה לא כמו רכבים שהיית שוכח את האורות דלוקים, חוזר והמצבר ריק.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 21 דקות, Octavia-TSI11 כתב:

ערב טוב, 

לא זכור לי שהפיצ'ר כלול בפנסים של הרכב. מה אני מפספס? 

בקיץ בורר האורות היה על Auto 

וזה די נוח כאשר בשעות היום נכנסים למקומות חשוכים - האורות נדלקים. 

אם הרכב "יודע" לכבות גם בחורף כאשר הבורר במצב אורות דרך-הרי שזכיתי פעמיים 😊

אם אתה רוצה שהאורות יידלקו "לכבודך" כשאתה מתקרב לרכב או יישארו דולקים כשאתה עוזב אותו לפרק זמן מסויים, יש לכך הגדרות ייעודיות בתפריט הגדרות התאורה ברכב.

פורסם (נערך)

אני מתכוון לאור בפנסים הראשיים  שחייבים להדליק בדרך בינעירונית .

על follow me home  אני שומע בפעם הראשונה -כנראה פספסתי את ההגדרה הזו כשעברתי על ספר הרכב.

עריכה אחרונה על ידי Octavia-TSI11
פורסם (נערך)

אהא.

אז מה שקורה במאזדות הוא שה DRL מתחיל לפעול ברגע שאתה מתחיל לגלוש עם הרכב לקמ"ש מסויים ונשאר פעיל עד להפעלת/הרמת בלם היד או כיבוי הרכב. ברכבים אחרים (יונדאי איוניק, לדוגמא), ה DRL מתחיל לפעול ברגע שאתה משחרר את בלם היד (או יותר נכון, הרגל), לא משנה אם שילבת להילוך או לא ונכבה ברגע שאתה דורך אותו מחדש.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
לפני שעה, Octavia-TSI11 כתב:

אם הרכב "יודע" לכבות גם בחורף כאשר הבורר במצב אורות דרך-הרי שזכיתי פעמיים

זה קיים במכוניות (לא בכולן) עשרות שנים. 

זה הגיוני הרי שברגע שאתה מכבה את המנוע, האורות יכבו. 

זה השיטה ההגיונית יותר וחלק מהיצרנים בונים את המערכת כך.

השיטה הפחות הגיונית  זה שהאורות ישארו דלוקים ויפעל זמזמם אורות בפתיחת הדלת. 

• רעיון טוב! 1

פורסם

האמת לא ממש הבנתי את השאלה שלך אך אתן הסבר קצרצר ומתנצל מראש אך לא התעמקתי בכל התגובות עקב התעצלות:

כאשר האורות על מצב Auto, האורות ידלקו בלילה או בכניסה למקומות חשוכים כמו גשרים וחניונים מקורים ובאור השמש לא יעבדו ומטבע הדברים גם כאשר תכבה את המנוע האורות יכבו. 

כאשר האורות על מצב ON שזהו המצב בו מומלץ להשתמש בחורף שכן ישנה חובה של הדלקת אורות גם ביום בדרכים בין עירוניות, גם במקרה כזה כאשר תכבה את המנוע, האורות יכבו גם כן! 

אבל, כאשר האורות על מצב תאורת חניה, רק במקרה כזה כשתכבה את המנוע, תאורת החנייה תמשיך לעבוד וישמע צפצוף והתרעה חזותית בלוח השעונים שהאורות דולקים. 

בנוסף, להעשרה בלבד- כאשר האורות כבויים ביום, תאורת היום תעבוד רק לאחר נסיעה של כ-4-5 קמ"ש ובשילוב ל- P האורות יכבו.

• אהבתי 1

שלומי.

פורסם
לפני 13 דקות, Octavia-TSI11 כתב:

מה הסיבה להפעיל אורות חניה בלבד ?

סיבה לא הגיונית כל כך - להיראות בחניה.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 19 דקות, Octavia-TSI11 כתב:

אין סיבה הגיונית, רק סיפקתי הסבר כל כל מצבי התאורה ברכב, מה גם שיש לא מעט נהגים שכנראה בשל חוסר תשומת לב נוסעים עם אור חנייה כמו שיש לא מעט שפשוט שוכחים להדליק את האורות ברכב ולא שמים שהם נוסעים ללא אורות וזה מאחר ולוח השעונים מואר גפ כאשר האורות כבויים.

שלומי.

פורסם
לפני 6 שעות, Octavia-TSI11 כתב:

על פי תקינה בכל רכב חייבת להיות אפשרות להשאיר אורות חניה דלוקים כשהמנוע כבוי והרכב נעול לטובת סימון הרכב כשאתה מחנה לצד כביש חשוך. 

עקב כך, גם במכוניות שמכבות אורות עם כיבוי המנוע יש דרך כלשהי להשאיר את אורות החניה דלוקים. 

• תוכן חדש...