Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1738 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

טויוטה סיינה 2014 מנוע 3.5.

היצרן כותב בספר רכב: שמן מנוע 0W20 לכל הטמפרטורות.

במוסכים המורשים בארץ של טויוטה משתמשים ב 5W30.

מה לעשות...?

תודה לעונים

Screenshot_20210909-134331_Drive.jpg

Screenshot_20210909-134305_Drive.jpg

פורסם

דיברתי עם 3 מוסכים מורשים של טויוטה. כולם אמרו חד משמעית שהם משתמשים בשמן 5w30.

אולי הם קיבלו הנחייה מהיצרן בגלל מזג האוויר בארץ שכן אפשר להשתמש בצמיגות 5w30?

אולי הספר רכב באנגלית שהורדתי בגירסת 2014 לא תקף להנחיות חדשות של טויוטה...

לכן חשוב לי לברר את העניין

פורסם

גם האינטרנט מסכים איתך:

For the 2014 Sienna, Toyota recommends using SAE 0W-20 Toyota Genuine Motor Oil. This is a synthetic oil. Toyota also states that if 0W-20 is not available, SAE 5W-20 may be used until the next oil change when 0W-20 oil is available

אני הייתי מתעקש שיבהירו לי טכנית מדוע הם לא שמים שמן בתקן או שלא הייתי מטפל אצלהם

כבר חתמתי...

פורסם

לדעתי השאלה צריכה להיות, אם הרכב כבר 7 שנים מטופל ב 5W30, האם עכשיו זה בסדר לעבור ל 0W20? הרי אני מניח שהמנוע כבר "התרגל" לשמן הצמיגי, ולך תדע איך יגיב עכשיו? אולי אני מפספס משהו ,אבל זה מה שעלה על דעתי

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

בדיוק השבוע אמר לי המוסכניק לגבי רכבי- C3 פיקאסו- שהם שמים 5 30 למרות שהיצרן אומר 0 30 וזה באישור היצרן עקב האקלים הישראלי החם.

משתדל לעזור

פורסם
לפני 13 שעות, omar87 כתב:

לדעתי השאלה צריכה להיות, אם הרכב כבר 7 שנים מטופל ב 5W30, האם עכשיו זה בסדר לעבור ל 0W20? הרי אני מניח שהמנוע כבר "התרגל" לשמן הצמיגי, ולך תדע איך יגיב עכשיו? אולי אני מפספס משהו ,אבל זה מה שעלה על דעתי

הרכב נקנה לפני חודש. אין תיעוד של היסטוריית טיפולים מיום עליית הרכב לכביש.

לי חשוב לדעת למה  הוראת יצרן לשים 0w20 בלבד, ללא אופציה אחרת. האם שמן בצמיגות אחרת יכולה לגרום לבלאי או נזק למנוע. 

לפני 12 שעות, PASHUT כתב:

בדיוק השבוע אמר לי המוסכניק לגבי רכבי- C3 פיקאסו- שהם שמים 5 30 למרות שהיצרן אומר 0 30 וזה באישור היצרן עקב האקלים הישראלי החם.

במוסכים המורשים לא קיבלתי תשובה שזה הוראת יצרן לשים 5w30 במדינת ישראל. אין כתובת . הנציגה הטכנית אומרת זה מה ששמים 5w30. שאלת עניתי.

פורסם

תשובה שקיבלתי מטויוטה בארץ:

לאחר בדיקה מול המחלקה הטכנית מטעמנו אדייק את תשובתי:

על פי המידע הקיים ברשותנו ועל פי הוראות היצרן סוג השמן המומלץ הוא 0W20

היצרן גם מאפשר שימוש בצמיגות שונה  כדוגמת  5w30 .

סוג השמן המומלץ והמאושר נכון לשימוש בישראל.

תודה,

טויוטה

• לא הבנתי... 1
פורסם
בתאריך 7.10.2021 בשעה 22:11, omar87 כתב:

הרי אני מניח שהמנוע כבר "התרגל" לשמן הצמיגי

על סמך מה אתה מניח את זה?
מנוע זה לא בעל חיים, זה גוש מתכת. הוא לא מתרגל לשום דבר, ולא עובר גמילה..

• אהבתי 1

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...