Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבי סמארט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1753 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני 'מת' לקנות רכב סמארט (חניה, חיסכון בדלק, חוויה).

חדש לא בא בחשבון מבחינה תקציבית.

מתכוין לקנות יד 2 באיזור ה20-25 אלף ש"ח עם קילומטר הכי נמוך שאמצא.

אני גר בהר שמואל ונוסע הרבה למרכז ירושלים (איזור הררי, עליות ירידות כל הזמן).

אחי טוען שהמנוע של הסמארט חלש ויהרס בעליות תוך זמן מועט, ובנוסף זהו רכב לא מספיק מוכר לעומת חברות כמו טויוטה קיה ועוד שמוכרות ואיכותם ידועה יותר.

מנגד אני רואה רכבי סמארט שמוצעים למכירה גם לאחר 90,000 ק"מ, מה שמוכיח שהמנוע לא מתקלקל כל כך מהר, 

עם מי האמת? תוך כמה זמן אמור מנוע סמארט לההרס בתנאי דרך של כבישים הררים מפותחים דיים (נהיגה רגילה וזהירה).

בנוסף האם מישהו יודע כמה אמור לעלות מנוע של סמארט +הרכבה לאחר קלקול מנוע (יתכן ואעדיף מנוע שמתקלקל, ואשלם עליו בכסף של הדלק שנחסך).

פורסם (נערך)

סמארט זו חברת בת של מרצדס. (אז ב100 אחוז, היום רק 50).

מותגים לא אומרים כלום, לכל יצרן יש מוצרים טובים וגרועים.

אתה צריך לחפש סיכום אחזקה של בעלים של כזו.

החלפת מנוע זה תהליך שיכול להיות כאב ראש. עדיף לחפש רכב מטופל עם היסטוריית טיפולים.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם
לפני 4 שעות, yoav911gt2 כתב:

סמארט זו חברת בת של מרצדס. (אז ב100 אחוז, היום רק 50).

מותגים לא אומרים כלום, לכל יצרן יש מוצרים טובים וגרועים.

אתה צריך לחפש סיכום אחזקה של בעלים של כזו.

החלפת מנוע זה תהליך שיכול להיות כאב ראש. עדיף לחפש רכב מטופל עם היסטוריית טיפולים.

תודה על התגובה, 

בכוונתי לקנות רכב ראוי עם מנוע תקין,

עיקר השאלה האם הם הסמארטים נהרסים מהר, ובפרט בעליות, ואם כן האם רק המנועים של 700/800 מתקלקלים מהר, או גם המנועים של 900 /1000.

כאחד שאינו עסוק במיוחד, לא אכפת מהזמן, כמו שאכפת לי מהתסכול של לחפש חנייה כל פעם מחדש, לצד החיסכון בדלק שיכול לשמש כמקור לתשלום מנוע - אם יהיה צורך. 

פורסם

המנוע לא אמור להגמר אם לא תשרוף אותו בטורים גבוהים. רכב בעל מנוע בנפח גדול יותר יהיה יותר נוח, אבל ניתן לחיות בהר שמואל. ומה היה כשהיו לכולם סיטרואן דה שבו ופיאט 500?

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
בתאריך 17.9.2021 בשעה 16:04, tinoki כתב:

המנוע לא אמור להגמר אם לא תשרוף אותו בטורים גבוהים. רכב בעל מנוע בנפח גדול יותר יהיה יותר נוח, אבל ניתן לחיות בהר שמואל. ומה היה כשהיו לכולם סיטרואן דה שבו ופיאט 500?

תודה, אחפש סמארט..ולבנתיים אם יש למישהו מה להוסיף בנידון יותר מאשמח

פורסם

היתה לי סמרט מחברת השכרה ליום אחד של נסיעה לדרום. עברו כמה שנים טובות מאז,

אני זוכר מרווח פנים מפתיע לטובה וביצועים בולטים בחולשתם, בעיקר בהאצות. הרגשה של תחבורה בסיסית.

לא מידע אישי, אבל אני זוכר שקראתי על עלויות תחזוקה גבוהות יחסית.

פיאט 500 אמנם יותר ארוכה מסמרט אבל הרבה יותר אוטו מכל הבחינות ועדיין קצרה מאוד, נשמע לי שהיא יכולה להיות בחירה נכונה.

פורסם
לפני 11 שעות, yb כתב:

ביצועים בולטים בחולשתם,

אני עובד באיזור מרכז ירושלים, לפעמים חצי שעה לחפש חניה, כשיש לי סמארט אז אני יכול במקרים קיצוניים להחנות בתוך המעבר של מקום העבודה - או במחסן עצמו... תענוג. לצערי עדיף לי ביצועים חלשים אבל ללא כאבי ראש של חניה, וכשכבר נמצאה (ברחוב או שתיים ליד) איזו שהיא חניה אז צריך הליכה ברגל ממקום החניה לעבודה ולהיפך.

השאלה אם הביצועים חלשים ובכל זאת המנוע מחזיק איכשהו, או שהביצועים חלשים וגם המנוע נהרס (ואם כן תוך כמה ק"מ נהרס המנוע-בתנאי עליה וירידה). 

המשחק של הסנטימטרים של הרכב מאוד משנה גם אם זה חצי מטר ועוד כמה סנטימטרים ברוחב הם עושים את ההבדל שאוכל להיכנס במיקום של המעבר -אשכרה אני צריך למדוד, אם יכנס פיאט 500 במעבר אז מצוין. 

לגבי עלויות אחזקה זה גם גורם לי לשקול את הקנייה, אולי עדיף כבר מוניות או שהסמארט עצמה תחסוך לי את הוצאות בדלק ויהיה כסף לעלויות אחזקה.

פורסם

אין שום בעייה עם סמרט. רכב עירוני ראוי.

לחבר היה אפילו דגם שטופל על ידי בראבוס 😊

WhatsApp Image 2021-06-24 at 09.37.43.jpeg

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...