Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1791 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכינו לי תשתית לתריסים חשמליים ובחלק מהתריסים ביקשנו שתהיה אפשרות להפעיל אותם משני מקומות.

לצורך כך הכינו קופסאות בקיר בשני המיקומים שביקשנו, חיווטו ביניהן ומשם לתריס.

עד כאן הכל רגיל, אלא שעכשיו מתברר לי שבמקרה כזה צריך להתקין מפסקי קפיץ, כדי למנוע מצב של התנגשות בין 2 המפסקים (נניח שאחד על למטה ולוחצים את השני למעלה).

זה מצב לא רצוי מבחינתנו, כי זה אומר להישאר עם אצבע על המפסק בכל מהלך הירידה או העליה של התריס.

יש דרך להתגבר על הבעיה הזאת, בלי להיכנס לדברים מסובכים של בית חכם הדורשים שינוי תשתית מקיף?

כמובן, שאנחנו יכולים לוותר על מיקום אחד, אבל גם זה לא אידאלי, במיוחד אחרי שכבר השקענו ויש 2 קופסאות וכל התשתית מוכנה.

פורסם

לא צריך להמשיך ללחוץ  עם האצבע אחרי שהתריס הבין את הפעולה הנדרשת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה - במנועים טיפשים אין דבר כזה, או שהמפסק נשאר לחוץ או שאתה ממשיך ללחוץ עם האצבע, אין לו הבנה.

יש פתרון בית חכם שהוא גם מאד פשוט להתקנה  וגם ייתן לך יכולת שליטה מאפליקציה, כולל פתיחה לאחוז מסויים שתרצה, לתכנת לוז אוטומטי ועוד ועוד.

זה נקרא2.5  SHELLY, זה מודול קטן שעובד על WIFI ומחובר מאחורי המפסק הרגיל שבקיר. מה שאולי חסר לך מבחינת חיווט זה אפס במפסק.

אפשר גם להתקין אותו ממש בארגז של המנוע ואז יש לך את כל החוטים הדרושים (צריך אפס, פאזה קבועה, פאזה מפסק למטה ופאזה מפסק למעלה).

מה שהוא עושה - מקבל את הפקודות מהמפסק או מהאפליקציה ומתנהג כמו שאתה מתכנת אותו להתנהג, כלומר המפסק כבר לא מחובר ישירות לתריס.

אז אפשר להגדיר לו שבלחיצה (לא משנה מאיזה מפסק) הוא מעלה/מוריד את התריס עד הסוף. זה עניין של כ-100 ש"ח למודול ואפשר לקנות בארץ.

יש להם אפליקציה מצויינת, יש תמיכה ויש קהילה גדולה שיכולה לעזור אם צריך.

https://ozzi.co.il/product/שלי-2-5-2x-שתי-יחידות-לשליטה-בתריס-2-תאורות/

• אהבתי 1

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

נראה טוב.

אפשר לעבוד איתו גם בלי קשר לwifi ואפליקציה?

זאת אומרת שאני יכול, נניח, לחבר מודול כזה בתוך ארגז תריס (לא יהיה מקום בכל הקופסאות כי יש כאלו עם 3 מפסקי תריס בקופסה) ואז להתקין 2 מפסקי קפיץ (או רגיל) בשני מקומות שונים ולתכנת אותו כך שלחיצה אחת מעלה/מורידה את התריס עד הסוף ולחיצה נוספת במהלך העליה/ירידה עוצרת?

פורסם

כן, זה בדיוק הרעיון, זה גם ׳חכם׳ וגם משאיר את התפעול הרגיל באופן שקוף. 

באותה צורה זה גם מתאים למפסקי תאורה.

• אהבתי 1

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מעולה.

אז עדיף כרגע להגיד לחשמלאי להתקין מפסקי קפיץ או מפסקים רגילים (את המודול אני אתקין רק בסוף)? עם איזה סוג יותר נוח להשתמש עם המודול הזה?

פורסם

לנו יש מתגים חכמים של חברת SMARTSWITCH הישראלית (הם רוכשים כמובן את המתגים בסין)  ו-TUYA שנרכשו מאליאקספרס לפני מספר חודשים.

למשל כזה

Black Tuya Smart Life RF WiFi Curtain Switch with Remote for Electric Motorized Roller Blind Google Home Aelxa DIY Smart Home|Automatic Curtain Control System| - AliExpress

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

לי יש את המתג של סוויצ'ר (נקרא ראנר). פועל כמו כל הנ"ל. הכפתורים הם כפתורי טאצ' ובהפעלה ראשונה הוא לומד כמה זמן לוקח לתריס לעשות את כל הדרך למעלה או למטה. לאחר מכן הוא מסתמך על זמן כדי להפסיק את הפעולה (או להגיע לאחוז פתיחה מסוים לפי התכנות באפליקציה). מניח שכולם עובדים ככה. מכיוון שיש אי-דיוק מסוים, מה שקורה לדוגמא זה שנגיעה קצרה בכפתור הפתיחה שולחת את התריס למעלה, הוא מגיע עד הסוף והמיקרוסוויצ'ים של התריס עצמו עוצרים אותו, כשהמתג מנסה להמשיך להעלות עוד שניה או שתיים ואז מפסיק.

אני התקנתי בעיקר בשביל היכולת לקבוע לו"זים... למשל, בימי א'-ה' תפתח לגמרי כל בוקר ובחמש בערב תסגור לחצי כי השמש מתחילה לטגן מהכיוון הזה. הכל נשמר בתוך המכשיר עצמו, כך שגם אם נפל הווייפיי הכל ממשיך לפעול.

פורסם (נערך)

אצלי זה קצת שונה, כי אני רוצה אפשרות לשלוט על התריס ידנית משני מקומות שונים (אנשים מבוגרים שאפליקציות פחות בשבילם).

מה גם שיש לי הכנה לקופסאות בשני מיקומים ויש גם קופסה עם 3 מפסקים כשהמתגים החכמים שראיתי הם מקסימום לתריס כפול.

@misterb

בטוח שאפשר לשים את המודול גם בארגז תריס? במקרה כזה מחברים את החיווט הקיים בארגז אליו ומוציאים ממנו חיווט חדש לתריס?

עריכה אחרונה על ידי Yondalar
פורסם

כן, בטוח שאפשר, לא צריך להעביר שום חוטים נוספים, רק לחווט לפי הדיאגרמה, כל החוטים שם (תצטרך עוד חוטים קטנים לחיבור מהמודול למנוע).

אם אתה עושה את זה לבד, ממליץ לקנות ערכה עם לוחצי סופיות לחוטים גמישים. זה החיבור הכי אמין ונכון לחוטי חשמל מהסוג הזה.

לי יש כזה (המשושה) :

https://www.aliexpress.com/item/1005001552457927.html?srcSns=sns_Copy&spreadType=socialShare&bizType=ProductDetail&social_params=60081705302&aff_fcid=96fa4dc8ff88420aa752e405ef18eae4-1629188300719-01046-_vXigRj&tt=MG&aff_fsk=_vXigRj&aff_platform=default&sk=_vXigRj&aff_trace_key=96fa4dc8ff88420aa752e405ef18eae4-1629188300719-01046-_vXigRj&shareId=60081705302&businessType=ProductDetail&platform=AE&terminal_id=34d6d737fea5499a9aab2dcab14d11b1

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

לא חושב, זה יבואן די חדש בארץ ונמכר אונליין בלבד כרגע למיטב הבנתי (אבל למה לטרוח ללכת לחנות כשאפשר לקבל את זה בBOXIT?)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לפני 4 שעות, Yondalar כתב:

אצלי זה קצת שונה, כי אני רוצה אפשרות לשלוט על התריס ידנית משני מקומות שונים (אנשים מבוגרים שאפליקציות פחות בשבילם)

אתה צריך מעגל עם שני מפסקים מסוג "מפסק מחליף" בשני המקומות.ראה כאן:

https://www.assa-com.co.il/הדלקת-נורה-משני-מקומות/

פורסם
לפני 21 דקות, misterb כתב:

לא חושב, זה יבואן די חדש בארץ ונמכר אונליין בלבד כרגע למיטב הבנתי (אבל למה לטרוח ללכת לחנות כשאפשר לקבל את זה בBOXIT?)

החשמלאי מוכן להתקין את זה בצורה מסודרת בתוך קופסה בארגז תריס, אז רציתי להביא את זה מהר, אבל לא נורא - נזמין.

לפני 20 דקות, AUDIO KING כתב:

אתה צריך מעגל עם שני מפסקים מסוג "מפסק מחליף" בשני המקומות.ראה כאן:

https://www.assa-com.co.il/הדלקת-נורה-משני-מקומות/

אני חושב שזה לתאורה, אבל לא לתריסים.

• תוכן חדש...