Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1831 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

הסברתי לך: אתה יכול להשוות מורה למתמטיקה בריאלי למורה למתמטיקה בליאו בק (סתם, בתי ספר מובילים בחיפה). אתה לא יכול להשוות אותו למורה למתמטיקה בבסמ"ת (העכשווי, לא ההיסטורי, עד כמה שאני זוכר כיום הוא מטפל באוכלוסיה קשה), כי הם עובדים על סובסטראט שונה לחלוטין

אתה משווה להישגים במקצועות דומים. אם אותו התלמיד יושב על 80 בפיזיקה ו 60 במתימטיקה המורה למתימטיקה לא טוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, sperial כתב:

@falouהסברתי לך: אתה יכול להשוות מורה למתמטיקה בריאלי למורה למתמטיקה בליאו בק (סתם, בתי ספר מובילים בחיפה). אתה לא יכול להשוות אותו למורה למתמטיקה בבסמ"ת (העכשווי, לא ההיסטורי, עד כמה שאני זוכר כיום הוא מטפל באוכלוסיה קשה), כי הם עובדים על סובסטראט שונה לחלוטין. הם מתמודדים עם.אוכלוסיה שונה לגמרי, ואנחנו יודעים מה שווים כל מיני scores כדי לתקנן. מה שתשיג אם תכניס "מדדי הצלחה" הוא עיוות, שיגרום לאנשים הטובים להתרכז במספר קטן של מוסדות, ותגרום לתלמידים במוסדות הפחות נחשבים לאבד מורים טובים.

לא "הסברת". הבעת דעה מבוססת תחושות שאין להן בסיס אמיתי ונמנעת מלענות על השאלה הטרוויאלית שגם פאלו וגם אני שאלנו אותך.

לאמונה שלך כאילו יש מקצועות שבהם אי אפשר למצוא שום דרך לדרג את טיבם של בעלי המקצוע אין ביסוס. זה גם לא מה שקורה במציאות. אתה פשוט מסביר למה שיטת דירוג אחת שאתה חושב עליה היא בעייתית, ומסרב להכיר באפשרות שיש אחרות. יותר מזה - זה מתנגש במשפט האחרון שלך, כי גם אתה מדבר על "אנשים טובים". וכמובן שאתה צריך להוכיח שכבר היום אנשים טובים לא נמצאים במספר קטן של מוסדות.

לגבי רפואה - לא מעט רופאים מצויינים פחות מוכרים בקהל, אם משום שאינם עוסקים בקד"מ עצמי, אם משום שאינם עוסקים במחקר אקדמי שמקנה את הקידומת "פרופסור" (שלא לדבר על כך שיש לפחות 5-6 דרגות של פרופסורה), ואם כיוון שאינם מתאימים לניהול, ומפסידים את ההילה של מנהל מחלקה.

אז מה?

הטעונים שלך לא מובנים, וגם שוב מכילים סתירות. התייחסת לרופאים "מצויינים", כלומר שוב הכנסת דירוג כלשהו. יש לזה אינסוף פתרונות גם בשכר שאפשר למצוא. וזה קורה גם בעולם הגדול.

וגם אם נניח אתה לא מוצא - אז? 

שיווק עצמי זה משהו שאנשים נדרשים לעשות. 

מה לעשות?

במקום שהעובד יקבל את כל שכרו הוא מתחלק בינו לבין בעל חברת כח האדם.

זו הכללה לא נכונה.

לפני 45 דקות, פינדר כתב:

הרוב הם עובדים במשרות שירותים, נקיון, שמירה וכו'. עובדים חלשים שמרוויחים מעט ובחלק מהמקרים גם עובדים בתנאי ניצול ובניגוד לחוק.

מנסה להזכראם ועדי העובדים החזקים איפשהו אי פעם יצאו לשבות או סתם להאבק כדי להגן על עובדי הקבלן חסרי הזכויות שניקו את האסלות אחריהם בשירותים במשרד.

באמת (באמת באמת כי אני לא זוכר ולא מכיר), היה כזה דבר?

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

חחחח הצחקת אותם

כשעובדי דור א' דופקים את עובדי דור ב' שבתורם דופקים את עובדי דור ג', ממש אכפת להם מעובדי קבלן.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

עובדים חלשים שמרוויחים מעט ובחלק מהמקרים גם עובדים בתנאי ניצול ובניגוד לחוק

זה שהמעסיקים שלהם מרשים לעצמם להתנהג ככה לעובדים נובע מעונשים קלים מדי שהופכים את זה למשתלם.

לפני כשעה, sperial כתב:

"לגזור קופון" פירושו להכניס גורם מתווך. במקום שהעובד יקבל את כל שכרו הוא מתחלק בינו לבין בעל חברת כח האדם

אז גם מתווכי דירות "גוזרים קופון" או שהם בסך הכל מספקים שירות? 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

עקרון המטוטלת עובד גם פה. פתרו בעיה אחת ביצירה של בעיה אחרת.

כשכל מקומות העבודה הגדולים נשלטו ע"י וועדים חזקים שפגעו בחופש הניהול ובגמישות העסקית של החברות, חיפשו פתרון וכך נולדו חברות כ"א.

אז מצד אחד יש אולי עובדי הייטק שזה מתאים להם, אבל הם המיעוט של עובדי הקבלן(למיטב ידיעתי).

הרוב הם עובדים במשרות שירותים, נקיון, שמירה וכו'. עובדים חלשים שמרוויחים מעט ובחלק מהמקרים גם עובדים בתנאי ניצול ובניגוד לחוק.

אכן, עקרון המטוטלת במלוא הדרו.

לפני 38 דקות, יבגניפ כתב:

מנסה להזכראם ועדי העובדים החזקים איפשהו אי פעם יצאו לשבות או סתם להאבק כדי להגן על עובדי הקבלן חסרי הזכויות שניקו את האסלות אחריהם בשירותים במשרד.

קורה אחת למיליון בערך.

זכור המאבק של עמיר פרץ להעלות את שכר המינימום ל"אלף דולר", אני רק לא בטוח שאפשר לקרוא לזה הצלחה מלאה.

כי בסופו של דבר זה התגשם כששער הדולר ירד.

נדמה לי שזה היה ניסנקורן שדחף להעלאת שכר המינימום בפעם האחרונה, אבל זה היה במסגרת "עסקת חבילה" עם עוד כל מיני הטבות דווקא לא לעובדי הקבלן מנקי האסלות.

ההסתדרות גם רכבה אז על מאבק תקשורתי דווקא לאפשר לקופאיות לשבת.

אבל זה דיי ממצה את מאבקי ההסתדרות לעובדי שכר המינימום

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

עקרון המטוטלת עובד גם פה. פתרו בעיה אחת ביצירה של בעיה אחרת.

כשכל מקומות העבודה הגדולים נשלטו ע"י וועדים חזקים שפגעו בחופש הניהול ובגמישות העסקית של החברות, חיפשו פתרון וכך נולדו חברות כ"א.

אז מצד אחד יש אולי עובדי הייטק שזה מתאים להם, אבל הם המיעוט של עובדי הקבלן(למיטב ידיעתי).

קודם כל, כן, יש בעיה בשמירה על זכויות של עובדים חלשים, והעסקה קבלנית היא פתח לניצול. 

עם זאת, עשו הרבה מאוד להלחם בזה. קודם כל, הפסיקו העסקה מנצלת ע״י חברות ממשלתיות, שהוציאו מכרזים בלתי אפשריים, שגררו העסקה לא חוקית. קבעו שמקבל השירותים מהקבלן, יש לו גם אחריות. יש חוקים של עבודת מינימום. ועוד.

דווקא האיגודים המקצועיים, וההסתדרות בראשן, עושה יד אחת לעיתים קרובות עם חברות הקבלן, ולא תומכת בעובדים במקרה של פגיעה פרטנית (מניסיון אישי).

אני לא אומר שהמצב מושלם, אבל ההגנה על עובד חלש צריכה להעשות ע״י חקיקה ואכיפה, וזה לא משנה אם הוא עובד קבלן או לא. 

לפני שעתיים, sperial כתב:

@falouהסברתי לך: אתה יכול להשוות מורה למתמטיקה בריאלי למורה למתמטיקה בליאו בק (סתם, בתי ספר מובילים בחיפה). אתה לא יכול להשוות אותו למורה למתמטיקה בבסמ"ת (העכשווי, לא ההיסטורי, עד כמה שאני זוכר כיום הוא מטפל באוכלוסיה קשה), כי הם עובדים על סובסטראט שונה לחלוטין. הם מתמודדים עם.אוכלוסיה שונה לגמרי, ואנחנו יודעים מה שווים כל מיני scores כדי לתקנן. מה שתשיג אם תכניס "מדדי הצלחה" הוא עיוות, שיגרום לאנשים הטובים להתרכז במספר קטן של מוסדות, ותגרום לתלמידים במוסדות הפחות נחשבים לאבד מורים טובים.

אני אמרתי שתשתמש באותם מדדים לכל המורים במתמטיקה?

שמורה שמלמד 5 יחידות יימדד לפי אותו סולם או אפילו אותם נושאים כמו מורה שמלמד 3 יחידות?

אבל אתה אמרת: אין איך למדוד. זה לא נכון. זה לא נכון אף פעם. אין כזה דבר ״לא ניתן למדידה״. מה שלא מודדים, לא מטופל.

את הבגרות שלי עשיתי באנקורי. הבעלים שם התגאה בזה ש-50% יוצאים עם בגרות. מישהו מההורים אמר לו שזה אחוז זכאות מאוד נמוך, ועל זה הוא ענה: אל תשכח שזה חצי מאלו שבלעדינו לא היו מוציאים בגרות בכלל.

קאפיש?

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

די, אני כבר לא יכול לקרוא את מה שאתם כותבים לגבי "גוזרים קופון".

כי זה מה שאני מדמיין...

My Cute Monkey Play Scissors Very Funny - YouTube

• מצחיק 5

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כן אבל אז בשביל שזה באמת יגיע ל-1000 דולר לפי זמן החתימה - היה צריך להמתין עוד כמה שנים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

תהייה שעלתה לי בנושא התקנים:

אם התקנים בארץ כלכך מחמירים, איך הגיוני שמוכרים בארץ מוצרים כמו צמיגים סיניים וגאנטים סיניים? הרי שימוש בהם הוא סכנה של ממש.

עריכה אחרונה על ידי ik3

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם

התקנים בארץ לא מחמירים.

יש דברים שהם מאוד מקלים (למשל בברז שאתה קונה לאמבטיה התבריג נבדק רק לעמוד במידה המינימלית ולא למקסימלית ולמעשה יכול להיות מאוד חופשי) ויש דברים שהוא מחמיר כדי לעמוד בדרישות ספציפיות. כל סטייה מתקן ישים אחר בעולם חייבת להיות מנומקת ולעבור אישור פרטני של משרד הכלכלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...