Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני הרבה מאד שנים, באמת, עשרות שנים, כאשר עוד רכבו על דינוזאורים, הייתי חייל בסדיר ושם למדתי (או-הו, מה זה למדתי...) לעמוד בזמנים.
האמת שאני ייקה במקור ואת הבסיס של לכבד את הזולת מבחינת עמידה בזמן של פגישה שנקבעה מראש - למדתי עוד בבית ההורים.

עכשיו: מאז אותו שירות סדיר ועד היום, אני עדיין שם לב להרבה מאד זלזול מהצד השני עימו נקבעה פגישה, ושמתי לעצמי כלל: אני נותן 5 דקות.
נדיר שהצד השני בפגישה עומד בזמן.

אחרי 5 דקות - אני נעלם.
אני חושב שחמש דקות הן זמן סביר לנושא, לטולרנס של מועד פגישה מדוייק.
חלק מהאנשים מבין, חלק נעלב (למה לא הודעתי בלה בלה), חלק לא חוזר אליי. יש כל מיני תגובות, אבל אני - המצפון שלי נקי.
אני כמובן לא מדבר על אלה שרואים שהם נכנסים לאיחור, מתקשרים, מתנצלים ואומרים שהם בדרך, להם אני כמובן מחכה בלי בעיה.

 

אני חושב שאחד הזילזולים הכי גסים שיש ואחת החוצפות הכי גדולות שיש היא לזלזל בפנאי של הזולת.
אני לא בא לנסות ולחנך אף אחד, מצד שני גם הזמן שלי חשוב לי ויקר, ותאמינו לי - יש לי מה לעשות בו.
 

כיצד אתם נוהגים?

  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

תלוי כמה חשובה לי הפגישה, תלוי כמה זמן יש לי להקציב עבורה וכו'. בדרך כלל אני אתן עוד כמה דקות (וגם אבדוק עם הצד השני מה קורה איתו. אם לא מגיב, כנראה שאסתלק).

 

אבל זה לא מפתיע, ומייצג עוד התדרדרות בהתנהגות הבין-אישית שנהוגה היום בישראל. מי שבגילי עוד זוכר שכשהתקשרו אליך בטעות, בדר"כ המתקשר אמר "סליחה, טעות" כשהבין שהגיע לאדם הלא-נכון. היום מנתקים לך בפנים וזהו. לא שאני רגיש כזה, אבל זה סממן מייצג.

עריכה אחרונה על ידי yohai71
  • אהבתי 3
פורסם

זה מאוד תלוי סיטואציה.

 

אבל בגדול, במקום לחנך את העולם, עדיף לדעתי פשוט להתקשר, להגיד שהגעת ולשאול (באדיבות) אם הצד השני יאחר. כי מה לעשות, לא כולם מגיעים בזמן, ואת מה שאמא ואבא שלהם הרסו במשך 18 שנה אתה לא תתקן בזה שתעלם פעם אחת. אתה רק מפסיד מזה.

 

עדיף בהרבה להגיד למישהו שאתה מצטער, אבל אם הוא מאחר בחצי שעה אתה לא יכול להמתין מאשר להבריז למישהו שאיחר בשש דקות כי באופן נקודתי השמיים נפלו עליו באותו יום ולהפסיד משהו חשוב.

  • אהבתי 7

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

 

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם

לא כולם עושים את זה מתוך זלזול. 

יש כאלה שאשכרה לא מבינים מה הבעיה עם להגיד לך 13:00 ולהגיע ב13:30. מבחינתם זה סבבה לגמרי ומקובל.

 

וכן, זה מרתיח. וגם אני מאלה שמגיעים מקסימום ב30 שניות איחור, בדר"כ מקדים. אבל עם השנים למדתי שיש כאלה שפשוט לא מודעים.

אז אם זה מישהו שאני צריך ממנו משהו כמובן שאגלה יותר סבלנות. אם זה מישהו שקבע איתי כי הוא צריך אותי הסבלנות תשאף ל-0.

בכל מקרה למדתי בשנים האחרונות לשאול אנשים "כשאתה אומר 15:30 אתה מתכוון ל15:30 או ל16:00?" יש אחוז קטן מאוד שהשאלה באמת מזיזה אצלם משהו ואז הם מבינים שהם עלולים לאחר ואז יגידו "16:00".

השאר יענו אוטומטית "15:30" גם אם בסוף יאחרו. 

 

יצא לי לתהות לא מעט של מי אופי יותר חרא- של אלה שמאחרים ועל הז*ן שלהם או שלי שאני דייקן ומתעצבן כשמאחרים לי. ולא- התשובה לא ברורה מאליה בכלל. 

  • אהבתי 1
פורסם

איך אתה מתמודד עם המנהג של רופאים ורופאי שיניים להתייחס לשעה שנקבעה כאפשרות לפגישה? אתה צריך להיות נוכח במרפאה בשעה שנקבעה אבל הם יכולים לקבל אותך מתי שמתחשק להם?

עוד נושא שמרגיז אותי, ערבי הורים בבתי ספר של הילדים, הרצאות, וכדומה (בעידן לפני הקורונה). מזמינים לשעה 20.00. בפועל לא קורה כלום עד 20.45 במקרה הטוב, מקסימום אוכלים כיבוד קל ומפטפטים. רק אחרי שעה המרצה מתחיל לדבר. זה זילזול נוראי בזמן של הקהל המוזמן.

 

בנושא פגישות אישיות, המצב היום שונה מבתקופת הדינוזאורים שאני עוד זוכר.

היית קובע פגישה, השני לא מגיע, ואין לך מושג אם לכעוס עליו או לדאוג לו שחס וחלילה קרה לו משהו בדרך.

היום לכל אחד יש טלפון, ואתה יודע מה הסיפור שלו, ואתה יכול לקבל החלטה מושכלת אם התירוץ שלו קביל או לא קביל.

 

לפני 43 דקות, ירחמיאל כתב:

אני חושב שאחד הזילזולים הכי גסים שיש ואחת החוצפות הכי גדולות שיש היא לזלזל בפנאי של הזולת.
אני לא בא לנסות ולחנך אף אחד, מצד שני גם הזמן שלי חשוב לי ויקר, ותאמינו לי - יש לי מה לעשות בו.

מסכים לחלוטין.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני שעתיים, ירחמיאל כתב:

כיצד אתם נוהגים?

 

תלוי עם מי, תלוי מה הפגישה, תלוי איפה ואיך אני צריך לחכות, תלוי מה האינטרס שלי.

תלוי.

אם אני בחופשה וצריך לחכות לזוג חברים, כשאני בבריכה אוכל אבטיח ושותה בירה, אז שייקחו את הזמן.

אם אני עומד בשמש ומחכה לבת שלי, שאני בכלל עושה לה טובה שאני מקפיץ לה משהו ששכחה לקחת, אז אני מחכה מינוס 2 דקות.

אם אני בעבודה, ונפגש עם מישהו בגלל אינטרס של צד שלישי, אז...

בקיצור, כל מקרה לגופו.

 

אבל חמש דקות זה הרבה מדי פחות זמן כדי לחכות למישהו.

בכל מקרה, אני לא נעלם. אני בן אדם מבוגר, לא נבי נעלבי שבה לחנך את העולם. אני מתקשר ומברר כמה האדם מאחר.

אם מתאים לי, אני מחכה. אם לא, אז לא.

 

  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

5 דקות זה מוגזם לטעמי אבל גם אני לא חושב שבמדינת "בעזרת השם", רבע שעה-עשרים דקות יהרגו אותי. 

 

אם זה חשוב לי אז אתקשר לברר איפה הצד השני נמצא ואם לא כזה קריטי לי פשוט אלך. 

 

לפעמים מחכה לפעמים לא, כשמדובר במקרים לא קריטיים. 

 

 

 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

 Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

2 דברים אני מבקש לחדד:
אלה מכם שהזכירו את "לחנך את העולם" - תקראו בבקשה שוב מה כתבתי.
לגבי הנושא השני שהוא האיחור אצל הרופא או ערב ההורים: מראש בנאדם המגיע אל המפגשים הללו יודע שלא יהיה כאן זמן מדויק, ולכן אני לא מתייחס למיקרים אלה שהם כאמור נורמליים.
הרופא לא ייצא אליי ויתנצל ויגיד שהפגישה שלי מתאחרת לה ב- 7 דקות, ברור שלא.

אני בפירוש מדבר על מיקרים בהם קבעתי פגישה, הצד השני נותן לי לחכות וגם לא מואיל בטובו לעדכן שהוא מאחר.
אני לא אומר שאני נעלם, אני בהחלט ממתין לו.
5 דקות.
לא יותר.

פורסם

אבל כפי שכתבו, המילה "פגישה" נתונה למנעד רחב מאוד של סיצואציות. 

פגישת עבודה? ואם כן, אתה המראיין או המרואיין?

דייט? אתה מחכה לה במסעדה ובא לך עליה?

קבעת עם חבר לבירה והוא מאחר?

קבעת עם אשתך לאסוף אותה אחרי הקניות שלה מהקניון?

קבעת עם אינסטלטור בבית שלך והוא איחר ב6 דקות?

 

זה מאוד מאוד תלוי...

  • אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, amosbmw כתב:

איך אתה מתמודד עם המנהג של רופאים ורופאי שיניים להתייחס לשעה שנקבעה כאפשרות לפגישה? אתה צריך להיות נוכח במרפאה בשעה שנקבעה אבל הם יכולים לקבל אותך מתי שמתחשק להם?

עוד נושא שמרגיז אותי, ערבי הורים בבתי ספר של הילדים, הרצאות, וכדומה (בעידן לפני הקורונה). מזמינים לשעה 20.00. בפועל לא קורה כלום עד 20.45 במקרה הטוב, מקסימום אוכלים כיבוד קל ומפטפטים. רק אחרי שעה המרצה מתחיל לדבר. זה זילזול נוראי בזמן של הקהל המוזמן.

זה מקרה שונה בתכלית ממה שהוא תיאר.

רופא היה רוצה לקבל אותך בשעה המדויקת אני מבטיח לך (גם הוא רוצה הביתה בדיוק כמוך), אבל לפעמים יש עיכובים ומטופלים שמצריכים יותר זמן. אם אתה היית מצריך יותר תשומת לב היית מקבל אותה. זו לא בחירה שלהם כמו שהזמן המוקצה להם על ידי הקופות פשוט לא מספיק. כנ"ל רופא שיניים שלא תמיד הכל הולך לפי התכנית ויש מטופל שמתעכב. 

כנ"ל הצגות, זה די ברור שהשעה בארץ היא לא השעה ביפן. ידוע שיהיו מאחרים ולכן תמיד יש שעת פגישה ושעת התחלה, שהיא בד"כ קצת אחרי. כמו בחתונות.

 

לגבי הנושא המקורי זה מאוד מאוד מאוד מאוד מאוד תלוי, כמו שפאלו כתב, בהרבה גורמים שונים. מאוד קשה להכניס לתבנית תגובה קבועה. לא זוכר מתי אי פעם הלכתי למישהו כי הוא איחר. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ברור שזאת לא אשמת הרופא, פשוט הקופה דוחפת 20 אנשים לשעת עבודה אחת, ואז הרופא הולך הביתה שעה וחצי אחרי סיום שעות קבלת הקהל שלו.

אם היו בונים את זה כמו שצריך, היו קובעים רק 6 פציינטים בשעה. אף אחד לא היה מחכה יותר מ5 דקות אחרי הזמן שלו והרופא לא יילך יותר מאוחר הביתה.

 

לגבי ההצגות, חתונות והרצאות.

"ידוע שיש מאחרים". בדיוק זה מה שמרגיז.

שיידע מי שמאחר שהוא מפספס את ההתחלה, במקום שכל אלה שהגיעו בזמן יבזבזו את הזמן שלהם בלחכות למאחרים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

  • אחראי פורום
פורסם
לפני 11 דקות, amosbmw כתב:

ברור שזאת לא אשמת הרופא, פשוט הקופה דוחפת 20 אנשים לשעת עבודה אחת, ואז הרופא הולך הביתה שעה וחצי אחרי סיום שעות קבלת הקהל שלו.

אם היו בונים את זה כמו שצריך, היו קובעים רק 6 פציינטים בשעה. אף אחד לא היה מחכה יותר מ5 דקות אחרי הזמן שלו והרופא לא יילך יותר מאוחר הביתה.

 

לא, זאת אשמת הפציינטים. הם באים לדבר אחד ופתאום נזכרים לפרוס את כל תחלואיהם ותחלואי הילדים שלהם ו"אה, נזכרתי בעוד משהו קטן".

אחד יוסיף לך 2 דקות, השני 5 והנה מטופל מספר 10 כבר מחכה חצי שעה.

 

כאחד שעושה פגישות רק במקום העבודה שלי, אני יותר טולרנטי לאיחורים, אלא אם הם יתנגשו בפגישה אחרת.

מצד שני, מעולם לא איחרו לי בלי לעדכן.

מה שכן, בדיוק לפני חודש, פעם ראשונה שזה קורה לי - בנאדם פשוט לא הופיע לפגישה.

והוא לא לבד, יש לו שותפים ועובדים, אם היה קורה משהו יוצא דופן, הייתי יודע. הוא פשוט לא הגיע.

זה מספיק זלזול כדי להפסיק לתת לו שירות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

תלוי במה מדובר.

 

אם זו פגישה שקבעתי בעבודה ואני רואה שהצד השני לא מגיע תוך 5-10 דקות (לא משנה אם מדובר בפגישה פיזית או וירטואלית), אני מנסה ליצור קשר טלפוני.

לפעמים הצד השני סתם שוכח או מאחר מסיבה מוצדקת.

אם הצד השני לא עונה תוך פרק זמן סביר או מאחר בצורה משמעותית, ממשיך הלאה.

 

אם זו סתם פגישה עם חברים או משהו, לא קריטי, מחכים לכולם.

 

אם זה ראיון עבודה וכרגע אני מהצד המרואיין ולא המראיין, אז כן מצפה שכמו שאני מגיע בזמן יגיעו בזמן.

כן, יכולים להיות עיכובים קלים וזה מובן לי, אבל לאחר יותר מ-10-15 דקות זה כבר גובל בזלזול בזמן שלי. חצי שעה ומעלה זה בכלל מוגזם וכנראה שגם אם אעבור את הראיון לא ארצה לעבוד במקום כזה.

בבוא היום אם אהיה מראיין, מאמין שאוכל להבין עיכובים קלים (יש דברים לא צפויים בדרך, לפעמים לוקח זמן למצוא חניה וכו') אבל גם זה עד גבול מסוים וגם תלוי מתי הודיע\ה על העיכוב. גם מועמד שמזלזל בזמן שלך לא נראה לי לגיטימי.

 

דייט? גם יכול להבין עיכוב סביר, אלא אם כן מדובר במקרה מאוד מוצדק שמצדיק עיכוב רציני.

רופא? כנ"ל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

×
×
  • תוכן חדש...