Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1913 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבקש את עזרת חכמי הפורום בנוגע למפרט מחשב אשר מיועד לשימוש מסיבי לאדריכלות בעזרת תוכנת אוטוקאד.

אודה אם מי מהמבינים יוכל לשתף מפרט רצוי של מעבד , לוח אם וכדומה על מנת שאוכל לבדוק מחירים...

אני חסר ידע לחלוטין בנושא .

 

תודה לעוזרים !

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

 

פורסם

האם השימוש הוא לתוכנת אוטוקאד לסרטוטים בלבד? או שיש צורך גם בעבודה על הדמיות תלת מימד?

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

קשיש דסקטופים אנוכי, והבנתי במפרטי הניידים העכשויים קלושה ביותר.

התרומה שלי לשרשור תתבטא בזה:

הנסיון שלי מראה שהאוטוקאד היא תוכנה ש"מעבידה בפרך" את המעבד, וצרכנית ראם לא קטנה. בעיקר בקבצים גדולים (כשאני פותח איזו תב"ע או תכנית תיאום מערכות כבדה, אני ממש שומע את כל המאווררים משתנקים לרגע...)

דווקא מבחינת כרטיס גרפי, הדרישות לא בשמיים (אם כי לא כדאי להזניח לחלוטין את הרכיב הזה.) אם לא עובדים בתלב-מימד מורכב עם חומרים וכו', חבל על הכסף של כל מיני קוודרו וRTXים למינהם.

 

עניין נוסף-

לקשיש כמוני, זה נראה הזוי לעבוד מאסיבית בACAD עם מסך של, כמה?, 16 אינטש?

עם כמה סרגלי כלים פתוחים על כל פינות המסך, לא נשאר לך כבר "שולחן שרטוט" ראוי.

אני עם 27 אינטש (קשיש כמעט כמוני) של פיליפס, וכבר קצת קטן לי (שוב, בעיקר כשצריך לראות שטח גדול בצורה מפורטת בלי להוציא עיניים).

בנוסף- עכבר. אני כמובן עם לוגיטק MX (האמת, בבית אני עם החיקוי של ראפו ל-MX, שהוא לא פחות ממעולה, אבל זה באמת כבר אוף לעוף). אי אפשר לשרטט יותר מדקה עם משטח. 

ומקלדת- היא צריכה להיות גדולה...

תזכיר לי, למה בעצם נייד?  :-P 

 

  • אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

 

פורסם (נערך)

זוגתי עוסקת גם היא בתחום + הדמיות תלת מימד וכדומה ואתן את דעתי.

השימוש במחשב נייד של זוגתי החל עוד בלימודים, שם אין מה לעשות אתה חייב מחשב נייד ואם גם פה זה מיועד ללימודים בתחום אז נייח יורד מהפרק לחלוטין.

אם עובדים רק עם אוטוקד, גם כרטיס גרפי בסיסי יכול להספיק, מה שחשוב זה אכן זיכרון ראם גדול לפרוייקטים גדולים (לפחות 16) ומעבד חזק. אם נכנסים גם לתחום ההדמיות תלת מימד, צריך כרטיס גרפי עצבני כמה שיותר.

גם אני וגם זוגתי שנינו עם מחשבים ניידים מעולם הגיימינג, אני עוסק בתחום אחר לגמרי אך היא עוסקת בהדמיות ואוטוקד בקביעות, לשנינו מחשב עם יציאת TYPE C שתומכת תצוגה חיצונית - בכך אנחנו מחברים HUB קטן שמתחבר לזוג מסכים גדולים, מקלדת ועכבר ושלל האביזרים הנדרשים בחיבור אחד פשוט והמחשב מתפקד כמחשב שולחני לכל דבר ועניין. כשצריך את הניידות תמיד אפשר לקחת אותו איתנו. זה נוח מאוד ופרקטי וכל עוד אין צורך לעבוד על פרוייקטים תלת מימד גדולים מאוד זה גם מספיק טוב. אם צריך לעבוד על פרוייקטים תלת מימד גדולים - שם לגמרי אמליץ על נייח ואפילו עם יותר מכרטיס גרפי אחד, או שאפשר גם להשתמש בשרותי ענן שיבצעו עבורך את עיבוד הפרוייקט לוידאו/תמונות וכדומה. בקיצור, ממליץ לשים לב שלמחשב שרוכשים יש יציאה כזו, זה פלוס ענק.

 

מפרט מינימאלי למחשב נייד למי שעובד גם עם הדמיות נכון להיום זה חומרה כמו של המחשב שלי במינימום:

מעבד AMD Ryzen 4800H

זיכרון 16GB

כרטיס גרפי 1660 TI עם 6 גיגה ראם.

 

בהשוואה מול המחשב של זוגתי עם מעבד אינטל I7 סדרה 10 וכרטיס גרפי זהה, הביצועים של הרייזן השאירו לו אבק בפרוייקטים גדולים, והוא עלה הרבה פחות ממנו אז אחרי הנסיון המעולה הזה איתם אני מאוד ממליץ לשקול לבחור בלפטופ עם מעבד רייזן (עדיף מהסדרה החדשה 5XXX) שאגב הופך וניהיה נפוץ יותר בניידי גיימינג.

 

עריכה אחרונה על ידי dalet11
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם (נערך)

שרשור שאולי יכול לעזור לך קצת מההתלבטות שהיתה לי.

 

אני קניתי בסופו של דבר לנובו P53. אני עדיין סטודנט ולא יצא לי לעבוד על פרוייקטים מאוד גדולים או מורכבים ואין לי איך להשוות לחלופות אחרות. מה שכן אני יכול להגיד שמי שאצלינו בלימודים נאלץ לעבוד עם "שולחן עבודה מרחוק" יש לו המון סבלנות. יש חברים שהמחשבי הגיימינג שלהם מתמודדים אחלה עם הדרישות שהוצבו מולם עד כה ויש כאלה שחווים תקיעות ואי יציבות. חווית השימוש מאוד חלקה ויציבה, לא מרגיש שהמחשב מתאמץ במיוחד, יש הרבה חיבורים, מקלדת מלאה ונוחה למדי (לפחות בשבילי) וכו'. עד לא מזמן באמת נאלצתי לעבוד עם המסך של הלפטופ ולפני כחודש הוא חובר למסך חיצוני 24' ששידרג את החוויה מאוד. בגדול לסטודנט זה יוצא מאוד נוח כי הלפטופ מאפשר גמישות עבודה בכל מקום, שלי לא קל אבל נוסע איתי ומאפשר לי לעבוד מכל מקום. ובבית מחובר למסך חיצוני שעליו אני עם קאד פתוח והנחיות/תוכניות/מפרטים פתוחים במסך של הנייד. 

עריכה אחרונה על ידי deltaHF
התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

מעבר למה שכתבו פה, באיזשהו שלב אוטודסק יוציאו גירסה שמתאימה לשבב M1 ל אפל, אבל לא ברור מתי. זה יכול מחר, זה יכול להיות עוד חודשים, אבל הייתי עוקב, אם הרכישה לא מידיית, כי מדובר באופציה שתהיה די כלכלית (באופן מאוד לא אופייני למוצרי אפל)

(הסבר קצר, המעבד הזה עובד בארכיטקטורה שונה, מה שמצריך תוכנה תואמת. יש אפשרויות להפעיל אוטקאד, דרך תוכנה מתאמת, אבל זה לא עובד טוב).

 

השאלה המרכזית היא: מהו שימוש "מאסיבי", וכמובן, למה לפטופ?

וזה משנה לגמרי את התשובה.

 

למה אני מתכוון...

אם, למשל, את העבודה היא תעשה במקום אחד קבוע, והדרישה ללפטופ היא בזמנים שהיא סתם תרצה את המחשב איתה, לעשות דברים שהם לא עבודה... אז לקנות לפטופ סופר-יקר (עם החסרונות האחרים שלו), זה טיפשי. במקרה כזה, יש מחשב לעבודה ולפטופ לכל השאר.

אם המטרה של הנייד זה להציג לקליינטים... אז גם, הייתי שוקל תחנת עבודה לעבודה, ומחשב/טאבלט/מחשב שהוא טאבלט/טאבלט שהוא גם מחשב...משהו נייד, לשם הצגה.

גם מבחינת שרידות, להסתובב עם המחשב העיקרי איתו היא תעבוד, ובלעדיו היא מושבתת... וואלללה... לא יודע. בטח אם היא לא חלק מארגון שיש לו איש IT צמוד, שממציא לך תחליף צ'יק צ'ק. לפטופים נופלים, מתקלקלים יותר בקלות, נגנבים, וצריך לזכור לנהל את הגיבויים כמו שצריך...

בו נגיד ככה, אם הייתי תלוי במחשב ספיציפי לעבודה, הייתי מעדיף (1) אחד שלא זז ממקום למקום (2) שלא עושים איתו שומדבר אחר מלבד מה שהוא מיועד לו (בטח אם אתה לא טוב בתחזוקה של מחשבים).

 

ככה שהאופן בו היא תשתמש חשוב בשביל להבין איזה פתרון כדאי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 5 שעות, dalet11 כתב:

האם השימוש הוא לתוכנת אוטוקאד לסרטוטים בלבד? או שיש צורך גם בעבודה על הדמיות תלת מימד?

בעיקר לאוטוקאד , ייתכן פעם ב גם צורך ב 3D

מבקש ממחילה מכולם, הפרעות קשב וריכוז שלי ...

נדרש מחשב נייח !

יש מסך 29 על השולחן...

 

מנהלים - אודה אם ניתן יהיה לשנות בכותרת למחשב נייח...

עריכה אחרונה על ידי CX25GTI

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

 

פורסם

למה לך?

 

מחשב נייד הרבה יותר פרקטי ו...

 

סתם, סתם.

פשוט להכנס לאתר של יצרן התוכנה, אני בטוח שכתוב לו שם מה הדרישות חומרה.

 

https://knowledge.autodesk.com/support/autocad/learn-explore/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/System-requirements-for-AutoCAD-2021-including-Specialized-Toolsets.html

 

 

אה, כן...

לדאוג לגיבויים סדירים ואוטומטים, לענן.

מחשב עם אחריות וטיפול בבית הלקוח.

 

אני לא יודע אם יש שירות כזה בארץ, אבל אם יש שירות של תמיכה בבית ורצוי מחשב חלופי (עם התקנה) במקרה של תקלה, הייתי בודק את העלות של זה. 

 

אני עובד מול מעבדות שיניים. הם עובדים כיום, כולם, עם תוכנות CAD 3D, סורקים 3D... ציוד יקר. רובם לא מאוד טכנולוגים, ואני רואה מה קורה להם כשפתאום יש תקלת מחשוב. נכון, אצלהם זה יותר מורכב, כי זה שילוב של תוכנה, מחשב וחומרה חיצונית (סורקים, מחרטות), אבל גם תקלות מחשוב משביתות אותם, לפעמים עם נזק לעבודה, לפעמים להרבה זמן.

  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מה התקציב?

אפשר להרכיב מחשב ב-4K שקלים ויש ב-20 אלף. תגדיר איזה ג"ג.

האם צריך גם ציוד היקפי? (רמקולים, עכבר, מקלדת, אוזניות, עוד מסך וכו').

האם תהיה מוכן לרכוש ווינדוס ב20 שקלים מאיביי (שאני לא יודע אם זה מפוקפק חוקית, אבל עובד בלי בעיה) או שתשלם 500 שקלים נוספים לחנות?

 

שם פה איזה שלד שהוא מעל ומעבר (בלשון המעטה) לדרישות של התכנה הזו.

בלי מאיץ גרפי ובלי מארז.

עם חומרה די יקרה שיש מקום להוזיל אותה.

https://www.tms.co.il/228343

 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

צ'מע, הדבר האחרון שהייתי עושה במחשב לעבודה, שמריץ תוכנה ייעודית, זה מרכיב מחשב לבד, אלא אם באמת הייתי מבין בלהרכיב מחשבים.

אם המחשב שלי מת עכשיו, לא קרה כלום. אני פותח כל מחשב, מתחבר לענן, חוזר לעבוד. זה אחרת עם עמדות עבודה ייעודיות.

 

צריך לשים דגש על בנייה נכונה, ממישהו שיש לו ניסיון עם בניה של מכונה כזו. קודם כל, חלקים אמינים (ורישיונות מסודרים!), בלי אובר-קיל מיותר, אבל גם בלי לקצץ פינות. קונפיגורציה שמתאימה לדרישות (ואלו, מהקצת שקראתי, משתנות, בהתאם למה שעושים עם התוכנה), עם יכולת לשדרוג בעתיד.

אבל יותר חשוב מכל מזה, התקנה, אבטחת מידע, סידור גיבויים, ככה שבמקרה של תקלה אפשר להקים מחדש את התחנה במהירות, ותמיכה.

 

אם כל זה עולה עוד אלף, אלפיים... ארבעת אלפי ש"ח, זה זניח ביחס לנזק שיכול להגרם מהשבתה והזמן שעולה התעסקות בבעיות מחשוב.

 

  • רעיון טוב! 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

לגיטימי. אבל ביינתים פות"ש לא ענה לשאלותיי. הבסיסית שבהן, מה התקציב? הוא ביקש לראות מפרט. אין מפרט בלי לדעת תקציב קודם כמו שאין עזרה בייעוץ רכב בלי לדעת תקציב לפחות בערך. יש פרארי ב-3 מיליון ויש ספארק ב-70 אלף.

צריך גם לקחת בחשבון שרוב הדברים שציינת, לא סותרים בשום צורה את זה שאתה בוחר את החלקים למחשב שלך או משתמש בייעוץ של מישהו מקצועי. רוב השירותים שציינת ניתנים לרכישה באותו המקום בו אתה רוכש את המחשב שלך.

צריך גם לקחת בחשבון שלא תמיד מישהו מקצועי מבטיח איכות. מי שמרכיב הוא המעבדה וטכנאי מוסמך שגם יכול לייעץ (ברוב המקרים הרכבה חינם ברכישת מחשב חדש), את ענייני השירות אני לא מכיר אבל הם עניינים חיצוניים (גיבויים, תמיכה וכו'). 

אז להפריד, האם פות"ש מבקש המלצה על חנות מסוימת או על מפרט?

כי בהודעה הראשונה הוא כתב מפרט וזו לא בעיה.

האם מקום ספציפי שמישהו ספציפי קנה ממנו מחשב לאוטוקאד וקיבל ממנו את כל השירותים שציינת? בכיף, לא אפריע כי אין לי מושג על מקום כזה.

 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 6 דקות, ניקו פ. כתב:

לגיטימי. אבל ביינתים פות"ש לא ענה לשאלותיי. הבסיסית שבהן, מה התקציב? הוא ביקש לראות מפרט. אין מפרט בלי לדעת תקציב קודם כמו שאין עזרה בייעוץ רכב בלי לדעת תקציב לפחות בערך. יש פרארי ב-3 מיליון ויש ספארק ב-70 אלף.

 

 

רק שהמנעד של הפרשי העלות למחשב הוא בסדר גודל של כמה אלפי ש"ח בלבד, וזה סכום זניח יחסית לנזק שייגרם אם המחשב מושבת.

במקרה כזה מה שקובע זה הצורך, ואת הצורך קובעים לפי המלצות היצרן לחומרה, שבמקרה הזה תלויות גם באופן השימוש (עיבוד תלת מימד וגודל הפרוייקט), אבל יש דרישות ברורות.

לכן, יש מפרט, לפחות מבחינת דרישות ביצועים.

 

עכשיו צריך מישהו מומחה, שימליץ על הרכיבים הטובים לדרישות, וכאן שאלת האמינות לוקחת קדימות על שאלת העלות, שוב, כי העלות זניחה יחסית לנזק של מחשב מושבת. עניין נוסף הוא היכולת לשדרג חלק זה או אחר, עם הזמן. אין פה שום סיבה לעשות אוברקיל, אבל בטח שלא לחסוך בגלל תקציב.

 

לפני 6 דקות, ניקו פ. כתב:

צריך גם לקחת בחשבון שרוב הדברים שציינת, לא סותרים בשום צורה את זה שאתה בוחר את החלקים למחשב שלך או משתמש בייעוץ של מישהו מקצועי. רוב השירותים שציינת ניתנים לרכישה באותו המקום בו אתה רוכש את המחשב שלך.

 

לכן קודם כל לבחור את המקום, לראות שהוא יודע להרכיב מחשב לדרישות האלו, ולתת שירות כולל (כולל תמיכה, כולל התקנה, כולל גיבויים, כולל עזרה במקרה של תקלה). אין סיבה לעבוד בללמוד אילו חלקים לקנות (אלא אם אתה נהנה מזה...). לתת למקצוען לעשות את העבודה שלו. לכן, קודם בוחרים איש מקצוע. שהוא ייבחר את החלקים.

לפני 6 דקות, ניקו פ. כתב:

צריך גם לקחת בחשבון שלא תמיד מישהו מקצועי מבטיח איכות. מי שמרכיב הוא המעבדה וטכנאי מוסמך שגם יכול לייעץ (ברוב המקרים הרכבה חינם ברכישת מחשב חדש), את ענייני השירות אני לא מכיר אבל הם עניינים חיצוניים (גיבויים, תמיכה וכו'). 

 

 

שוב, לא מעניין אותי מי מרכיב. אני ממליץ לקנות פתרון, לא לקנות מחשב. זה מהניסיון שלי עם עסקים שעובדים עם מחשבים מתקדמים, אבל זה לא הביזנס שלהם. איש מקצוע צריך פתרון כולל, עובד.

לפני 6 דקות, ניקו פ. כתב:

אז להפריד, האם פות"ש מבקש המלצה על חנות מסוימת או על מפרט?

כי בהודעה הראשונה הוא כתב מפרט וזו לא בעיה.

האם מקום ספציפי שמישהו ספציפי קנה ממנו מחשב לאוטוקאד וקיבל ממנו את כל השירותים שציינת? בכיף, לא אפריע כי אין לי מושג על מקום כזה.

 

"ושאינו יודע לשאול את פתח לו"

 

זה בדיוק מה שאני אומר, אל תקנה מפרט, תקנה פתרון. העוד כמה שקלים שזה יעלה, שווים את זה.

זה ניסיון החיים שלי.

 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 24 דקות, falou כתב:

 

רק שהמנעד של הפרשי העלות למחשב הוא בסדר גודל של כמה אלפי ש"ח בלבד, וזה סכום זניח יחסית לנזק שייגרם אם המחשב מושבת.

במקרה כזה מה שקובע זה הצורך, ואת הצורך קובעים לפי המלצות היצרן לחומרה, שבמקרה הזה תלויות גם באופן השימוש (עיבוד תלת מימד וגודל הפרוייקט), אבל יש דרישות ברורות.

לכן, יש מפרט, לפחות מבחינת דרישות ביצועים.

 

אז כאן יש משהו שחשוב לדייק. ליצרן של התכנה אין מפרט דרישות ביצועים, אלא minimum requiremements. כלומר מה צריך להיות לכל הפחות כדי שתכנה לרוץ. משם זו שאלה של כמה אוברקיל אתה רוצה. מצד אחד, חלקים שירוצו קרוב למגבלות שלהם או הטמפ' גבוהות יותר סביר שיתבלו יותר מהר, מאידך תקציב. זו בהחלט פשרה. 

אני לא חולק על הדברים שכתבת לגבי רכישת פתרון, אבל זה לא מה שפות"ש ביקש בהודעה הראשונה שלו. הוא ביקש להבין סדר גודל של מפרט.

נתתי לו שלד למפרט שירץ את התכנה די בקלילות (לפי מה שהיצרן הגדיר ולפי ההודעה של DALET) ומה שישנה זה הצורך בעיבוד תלת-מימד. למה? כי אוטוקאד זו תכנה שרצה על ליבה אחת, לכן מספר הליבות של המעבד פחות משנה, אלא אם הוא עובד עם עיצובים בתלת-מימד ואז כן יש להן השפעה (ולמאיץ הגראפי). אז שוב, עד שהוא לא יענה על מה הוא צריך, אי אפשר גם לתת לו סדר גודל.

לא צירפתי את המפרט דווקא שירכוש אותו, אלא כדי שיקבל סדר גודל מאוד לא מדויק כרגע.

לגבי חלקים אמינים, זו שאלה של זמן, ורוב המעבדים הותיקים משמעותית פחות טובים מהחדשים. 

 

לגבי השאר אין בינינו מחלוקת. מה שאני לא מבין אני לא מסתייג לגביו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אז תקציב - אני חושב שנע בסביבות 6-7 אלפי שקלים למחשב עצמו , האביזרים סביב קיימים

עיקר העבודה היא באוטוקאד בעומס גבוהה , תלת מימד נדרש אחת לתקופה , לא ממש נדרש יום יומי.

אני צריך פיתרון שיהיה מעט אוברקיל על מנת להבטיח ריצה מהירה של התוכנה , הומלץ לי להשקיע מעט יותר וללכת על מעבד I9 כיוון שזמן השירות של המחשב הזה יהיה כארבע עד חמש שנים.

יש מחשב נייד אשר משמש בישיבות מחוץ למשרד.

 

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

 

פורסם

אין שום היגיון בלעלות ל I9, ומבחינת ביצועים- מרגע שלקחת מעבד ביניים ומעלה, מה שמורגש זה בעיקר פער דורות, לא פער דגמים (כלומר, ברגע ש I7 כלשהו יתיישן עבור המטלה, I9 מאותו דור ממש לא יציל אותך)

עבור פרודקטיביות תעדיף מעבדי AMD RYZN5000 למיניהם (עם ליבות cezanne החדשות)

אוכל להעלות פה מפרט מומלץ בתקציב עוד מעט. דווקא עם GPU אין מה להתפרע, ומי שכתב פה לגבי 1660TI כמינימום- רחוק מזה, עבור אוטוקאד זה אוברקיל של ממש.

×
×
  • תוכן חדש...